Walgelijk en onacceptabel: D66-ambtenaren voerden campagne tegen Trump in Amerika

Straks moeten sommige van deze ambtenaren met de regering-Trump om tafel gaan zitten om te onderhandelen over een handelsverdrag.

Compleet en totaal onacceptabel: een groep D66-ambtenaren besloot vorige week naar Amerika af te reizen om daar actief campagne te voeren voor Hillary Clinton en, vooral, tégen Donald Trump. De bemoeials, die betaald worden met jouw en mijn belastinggeld, vonden Trump namelijk zo ‘gevaarlijk’ dat ze er alles aan wilden doen om hem tegen te houden. Ja, zelfs als ze de Nederlandse staat daardoor voor gek zouden zetten.

De Amerikaanse website Philly.com schreef een artikel over de Nederlandse avonturiers. In plaats van zich te schamen voor hun bemoeizucht schepten ze erover op. Talitha Stam, een D66’er uit Rotterdam, legde uit:

“Als Hillary niet wint zijn we bang voor Trump. Hij is gevaarlijk, niet alleen voor Amerika, maar ook voor ons land en veel andere landen.”

D66-collega Ilana Rooderkerk uit Amsterdam was het daar helemaal mee eens:

“Hij wil uit de NAVO stappen. Hij [red.: Trump] beslist over het verklaren van een oorlog of het gebruiken van nucleaire wapens. We willen niet dat hij die verantwoordelijkheid krijgt.”

Jammer genoeg voor deze D66’ers krijgt hij die verantwoordelijkheid dus wél.

Dat is allemaal al erg genoeg, maar wat dit verhaal veel nog erger maakt is dat het niet alleen D66’ers waren, maar zelfs D66-ambtenaren. Zoals de Volkskrant uitlegt is één van hen zelfs betrokken bij de onderhandelingen van Nederland met Amerika over het handelsverdrag TTIP. Trump is daar een tegenstander van en het is niet ondenkbaar dat deze ambtenaar over een paar maanden met Trump moet onderhandelen. Trump zal misschien niet de meest intelligente president ooit zijn, maar hij is niet zo achterlijk dat hij nieuwsartikelen niet kan lezen; hij zal dus ook weten dat de ambtenaar hem tegen heeft gewerkt. Dat kon ons land weleens opbreken bij de onderhandelingen. Trump staat er immers om bekend dat hij totaal niet vergevingsgezind is.

De al eerder genoemde Volkskrant citeert dan ook verschillende experts die zeggen dat het gedrag van de D66-ambtenaren in kwestie “problematisch” is. Dat lijkt mij een understatement van jewelste. Dit is niet slechts “problematisch”; het is in potentie desastreus. Gewone burgers kunnen zich prima met buitenlandse verkiezingen bemoeien, maar als ambtenaar heb je je er buiten te houden.

Iedere D66’er die campagne voerde voor Hillary en tegen Trump moet wat mij betreft dan ook ontslagen worden. Een mening verkondigen mag als ambtenaar zijnde, maar die vrijheid is wel begrensd. Dt is maar goed ook: ze kunnen de Nederlandse staat immers schade toebrengen als ze politiek onhandig bezig zijn. En dat is precies wat deze D66’ers gedaan hebben.

Ongelooflijk genoeg hebben de betrokken ministeries geen enkel problemen met het wangedrag van de D66’ers in kwestie. Het zijn immers ‘Democraten,’ die zijn boven de wet en normale gedragsregels verheven. Dus ach, boeien!

Beste dames en heren in de Tweede Kamer: leest u mee? En bent u van plan om hier eindelijk iets aan te doen?

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

27 reacties

 1. Wim

  Walegelijk om iemdn and dei zeveel in het zakleven bereiky heeft niet inteligent te noemen

  1. toetssteen

   Zoals je zegt, Trump studeerde op een van de meest vooraanstaande universiteiten.
   Wharton school of finance and commerce University of Pensylvania.

   http://www.biography.com/people/donald-trump-9511238#synopsis

 2. ko vadis

  Wij allen kunnen aanschouwen hoe “intelligent” er wordt gereageerd door “democraten” op de eclatante overwinning van Donald J. Trump!

  1. umhz

   de eclatante overwinning?
   Dacht dat Clinton de meeste stemmen heeft gekregen.
   Door hun vreemde systeem met kiesmannen heeft Trump gewonnen, niet door het aantal stemmen wat is uitgebracht.

   1. ko vadis

    Evenzogoed een democratische beslissing, de verkiezing van Trump , tot POTAS,
    Een beslissing waar je je bij neer moet leggen, ongeacht of je het eens bent of niet.

    1. umhz

     POTAS??
     President Of The Americain States?

   2. zomaar

    leg je eigen (dit zou ook goed zijn voor alle democraten) , er nu eens bij neer dat het aantal kiesmannen daar de bovenhand hebben , en die stemmen weer naar gelang de stemmen die uitgebracht zijn .

    dus het fabel wat de ronde doet , dat de democraten meer stemmen hebben gekregen , negeer die maar .

    ik denk bij het einde (de telling) de doorslag geeft , wat daarna gebeurd of gebeurd is , is niet relevant.

   3. Sniper666

    @ umhz

    Het systeem is nu eenmaal zo in de USA. Dus doet iedereen zijn best het systeem naar zijn hand te zetten. De beste wint, en dat kunt u dit keer niet hebben toch?

 3. Wachteres

  Ach, verbaast het ons? D66, te stom om voor de duvel te dansen.

  Hadden ze wel toestemming van hun hoogste baas?

  Ambtenaren zijn al lang niet meer neutraal, zoals het wel zou horen. Uri Rosenthal weet er over mee te praten. Als minister van Buitenlandse Zaken zaten ze hem in alle opzichten dwars. Hij was teveel pro-Israël volgens de ambtenaren.

  De heer Rosenthal weigerde om die reden op zijn eigen afscheidsreceptie te komen.

  Het wordt hoog tijd dat de bezem door de ambtenarenkliek wordt gehaald.

  In Amerika wordt momenteel ook actie gevoerd tegen Trump:.

  http://www.metronieuws.nl/nieuws/koffiepauze/2016/11/amerikanen-dragen-veiligheidsspeld-tegen-trump

  In Amerika wordt ook actie gevoerd door links.

  „Ik draag een veiligheidsspeld om aan immigranten en alle andere mensen die zich bedreigd voelen door de haat die Trump verspreidt, een hart onder de riem te steken”, schrijft iemand op Instagram. „Ik geef om jullie en zal er alles aan doen om xenofobie, seksisme, racisme en de discriminatie van minder validen te bestrijden.”

  Blijkbaar heeft Trump ook al iets tegen mindervaliden.

  1. umhz

   Blijkbaar heeft Trump ook al iets tegen mindervaliden.

   Wat dacht u van de gevolgen van het afschaffen van Obama-care?
   Wat zei u ook alweer:D66, te stom om voor de duvel te dansen.

   1. Kees

    Wat een domme reactie. Blijkbaar weet je heel weinig over Obama-care.
    En inderdaad, te stom om voor de duvel te dansen.

    1. umhz

     Jammer dat u niets uitlegt, slechts een loze kreet zonder verklaring.

 4. ko vadis

  Hoe zou het met Wassila Hachi gaan?
  Wellicht aan rust toe, gewed hebbende op het verkeerde paard!

 5. Sandra

  Amerika is een belangrijk land, het ambt van de president van Amerika is een van de machtigste posities ter wereld, begrijpelijk dus dat je daar als Nederlander/Europeaan campagne zou kunnen voeren. En gelukkig is er in Amerika de vrijheid van meningsuiting, dus je mag tegen Trump zijn, ook als dat walgelijk wordt gevonden. Persoonlijk vind ik het doodeng dat Trump in Amerika zit, Erdogan in Turkije en Poetin in Rusland.

  1. Wachteres

   Je vergeet de belangrijkste groep die voor ons doodeng is, @Sandra:

   De EU-regering in Europa. Zij halen willens en wetens het fundamentalistisch islam geweld binnen.

   Geluikkig wil Trump daar iets tegen doen. Slecht van hem, toch?

  2. Mart

   Sandra ik vind er maar èèn eng van de drie en dat is die turk met hoogmoed waanzin.

 6. Ni28

  Haat en paniekzaaiers van de D66 hebben hun gezicht laten zien. D66 zou dus uitgesloten moeten worden aan eventuele regeringsdeelname omdat zij in de regering met Trump samen zouden moeten werken en dat is ondenkbaar. Zijn wij van hun ook af.

 7. Ome Ga

  Gatestone Institute: “A world is collapsing before our eyes”, tweeted the French ambassador to the United States, Gerard Araud, as it became clear that Donald Trump had won the US presidential election. Although he later apparently deleted the tweet, the sentiment expressed in his tweet encapsulates the attitude of the majority of the European political establishment.

  Deutsche Welle (DW), Germany’s international broadcaster, described the reaction to Trump’s victory across Germany’s political spectrum as “shock and uncertainty.” Defense Minister Ursula von der Leyen described Trump’s win as a “heavy shock.” German Justice Minister Heiko Maas tweeted: “The world won’t end, but things will get more crazy”.

  Men blijft erg onnozel en slecht geïnformeerd, om Trump zelfs nog steeds dom en gevaarlijk te noemen. Zal een tijd duren, maar men zal erkennen dat Trump één van de grootsten was met zijn grote intelligentie, durf, eerlijkheid en zakelijke, nuchtere, gezonde en ook vredelievende oplossingen!

 8. pejoar

  Trump zal dat wel onthouden.
  Die bemoeizucht van NL ambtenaren.
  Begrijp sowieso die angst niet.
  Trump is er voor de amerikanen en niet voor de wereld.
  Hij wil niet politieagent of oppasser van de planeet zijn.
  Hij wil zich focussen op de US.
  Wat is daar mis mee?
  De democraten hadden nooit Clinton moeten steunen.
  Trump vs Sanders zou een heel ander verhaal zijn geweest.

 9. Peter Selie

  Het is dankzij de Pechtolds van deze wereld dat pedofiele kinderverkrachters aan de top ongehinderd hun gang kunnen gaan. Laffe politici die liever de andere kant op kijken dan dat ze de elite in de wielen zouden rijden.

  https://youtu.be/14QoXWiw1SY

 10. Mart

  Als dit allemaal waar is ,ga ik weer eens over mijn nek .Wat een stelletje binnenenbroekse rukkers.De linkse rakkers in dit kutlandje gingen dus ff op kosten van de belastingbetaler Trump bachen in zijn eigen dominium.God wat ben ik blij dat ik niet meer hoef te vertoeven in de nabijheid van zulke imbecielen.Mart Brasil.

 11. Richard2016

  Wat ’n lekker verontwaardigd toontje, lekker D’66 bashen.
  “Walgelijk en onacceptabel”?
  Wacht maar af, de eerste echt walgelijke types lopen de deur al plat bij Trump, zoals
  Steve Bannon.
  Maak je druk om wat er echt mis gaat in de wereld in plaats van je stokpaardjes te berijden.

 12. Sniper666

  Deden die D’66 ambtenaren dat dan op kosten van de belastingbetaler?

  1. Mart

   Daar halen ze toch hun salaris vandaan……uit de belastingpot.Ja is onlogisch denken,maar dat mag hier op DDS,

 13. Gerard Gruwel

  Ambtenaren….. ik zit er midden tussen, dus spreek echt uit ervaring.

  Je hebt ze in alle soorten en maten: gemeenten, provincie, waterschappen, het rijk, politie, leger, brandweer, etc, etc. En dan heb je nog de afgeleide clubs… zorg, pensioen, onderwijs, etc.

  Ze kunnen een paar dingen heel goed:
  * dingen fout doen en dus niks presteren
  * zorgen dat ze een prachtig kantoor hebben en een mooie iPad en iPhone
  * burgers – voor wie ze zouden moeten werken – het leven zuur maken en vervolgens om 5 uur de deur achter zich te trekken en dan die burger met vragen en problemen achterlaten
  * mooie stukken in de media brengen met hun prachtige resultaten, terwijl de werkelijkheid is dat ze geen ene moer hebben gedaan en/of bereikt voor de burgers
  * politiek correct zijn en anti-racisme en anti-discriminatie prediken en daardoor de maatschappij lekker aan het lot overlaten (maar ja, zij zijn politiek correct, dus veilig).

  Om kort te gaan: ze kunnen HE-LE-MAAL niks en dat geteisem in mooie pakkies gaat dan naar de VS om daar actief campagne te voeren voor Hillary Clinton en, vooral, tégen Donald Trump. Yeah, right…
  Dusssss…. ook daar maken ze weer niks van, richten ondertussen de nodige (toekomstige) schade aan en keren terug in het land met de nodige vergoedingen op zak vanwege een buitenlandse reis.
  Naar mijn idee moeten deze losers per direct ontslagen worden.

  1. Sniper666

   @ Gerard Gruwel

   Jammer dat je gelijk hebt, maar je schrijft wel leuk.

 14. antonie30

  Waarom zet je er geen namen bij ?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.