Goed zo! Duitse politie doet invallen bij 200 woningen en kantoren van moslimextremisten

Geen categorienov 15 2016, 13:00
Leden van 'De Ware Religie' (zucht) werden vannacht van hun bed gelicht.

De Duitse politie heeft vanmorgen tijdens een grootschalige actie invallen gedaan bij meer dan tweehonderd woningen en kantoren van aanhangers van de radicaal-salafistische vereniging 'De ware religie' (DWR).

Het salafisme is een buitengewoon extremistische stroming binnen de islam. Zo is Al Qaeda officieel salafistisch. Dat soort gekken vinden het regime van Saoedi-Arabië -- het wahabisme dus -- veel te soft. Dat wil wat zeggen: in Saoedi-Arabië hebben vrouwen namelijk minder rechten dan honden, hakken ze dieven de hand af, geven ze kritische bloggers zweepslagen, en onthoofden ze 'zondaars' met enige regelmaat. Gekker dan dat wordt het niet, zou je denken, maar voor salafisten is dat nog veel te zachtaardig allemaal.
Volgens het Algemeen Dagblad begonnen de invallen vanmorgen om 06:30 uur. Dat tijdstip was ongetwijfeld uitgekozen omdat de meeste mensen -- extremisten incluis -- dan nog lekker in hun bed liggen. Het is te laat om op te blijven en voor veel mensen te vroeg om al op te staan. Misschien dat het nog beter was geweest om een uur eerder te beginnen, maar de Duitse autoriteiten hebben daar natuurlijk meer verstand van dan wij.
De invallen vonden al meteen plaats in maar liefst 10 (tien!) deelstaten en in de hoofdstad Berlijn. Met name de deelstaat Hessen was het doelwit van de acties: er vonden daar 65 invallen plaats met iets van 15 in de stad Frankfurt, waar een grote enclave radicale moslims woont.
Minister van Binnenlandse Zaken Thomas de Maizière zegt dat de actie het gevolg is van een nieuw verbod op de organisatie:

"Duitsland is een weerbare democratie. Voor radicale, tot geweld bereide islamisten is geen plaats in onze samenleving. Een stelselmatige aantasting van onze grondwaarden is niet met godsdienstvrijheid te verenigen."

Volgens De Maizière verheerlijkt 'De Ware Religie' "moord en terreur." Hoewel sommige leden van politiekcorrect links dat ongetwijfeld prima vinden denkt de Duitse minister daar heel anders over. Zijn land heeft immers bijzonder veel ervaring met gewelddadige fascistische ideologieën. Hij weet dus wat er op het spel staat.
Eén van de woningen die doorzocht worden is de woning van Ibrahim Abou Nagie. Deze haatprediker wordt al langer in de gaten gehouden door onze oosterburen. Deze idioot zamelde geld in voor jonge moslims die af wilden reizen naar Syrië, verspreidde duizenden propagandavideo's via zijn website, en bouwde een online netwerk op van letterlijk duizenden extremisten. Met een beetje mazzel kan hij gearresteerd en veroordeeld worden wegens haatzaaien en steun aan terroristen.
De vraag is nu natuurlijk wel: wat doet de Nederlandse overheid? Waarom mogen dit soort groepen wél in alle vrijheid opereren in ons land? Wanneer worden er hier massaal invallen en arrestaties georganiseerd van extremistische moslims die ons en onze manier van leven haten?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten