‘Premier Wilders’ komt eraan! PVV veruit de grootste in nieuwe Peilingwijzer mede dankzij Sylvana Simons

De PVV gaat volgens de nieuwste Peilingwijzer ruim aan de leiding met maar liefst 31 virtuele zetels. De nepliberalen van de VVD moeten genoegen nemen met (maximaal) 28 zetels. Het gaat bedraagt dus tenminste 3 zetels tussen de twee partijen die vrijwel zeker om de winst zullen strijden bij de verkiezingen van 15 maart, 2017.

De Peilingwijzer gaat wat anders te werk dan de meeste andere pollsters. Als je naar de peiling van Maurice de Hond kijkt zie je bijvoorbeeld altijd dat hij één zetelaantal geeft per partij. De peiling van EenVandaag doet dat ook. In die laatste peiling staat de PVV op 31 zetels, in de eerste zelfs op 33 zetels.

Als gezegd werkt het bij de Peilingwijzer anders. In die peiling komt de PVV namelijk uit op minimaal 27 zetels en maximaal 31 zetels. Noem het maar een foutmarge van vier zetels. De VVD is significant minder groot: die komt ergens tussen de 24 en 28 zetels uit. In beide scenario’s — minimaal en maximaal — bedraagt de achterstand van de nepliberalen op de PVV dus drie zetels volgens de Peilingwijzer.

Dat is nogal een wijziging ten opzichte van de vorige Peilingwijzer waarvan de resultaten op 3 november gepubliceerd werden. Toen was de VVD namelijk met 26 tot 30 virtuele Kamerzetels de grootste. Wilders en kornuiten moesten toen genoegen nemen met 23-27 zetels.

Met andere woorden, de rollen van de PVV en de VVD zijn omgedraaid.

Hoe dat komt? Nou, ten eerste is er natuurlijk het walgelijke beleid van het nachtmerriekabinet Rutte II. Wilders zet zich daar al jaren tegen af, wat het volstrekt logisch maakt dat juist zijn partij electoraal profiteert van het wanbeleid van de regering. Daarnaast lijkt de verkiezingsoverwinning van Donald Trump ook positief uit te pakken voor de PVV. De (rechtse) kiezer is nu namelijk tot de conclusie gekomen dat er niets mis is met anti-establishment populisme. Als ze het in Amerika aandurven met een man als Trump, waarom wij in Nederland dan niet met Wilders?

Tenslotte is er nog het minder, minder, minder-proces tegen Wilders. Volgens de Peilingwijzer heeft dat proces — dat overduidelijk politiek getint is en weinig te maken heeft met gerechtigheid — namelijk ook een enorme impact. Zo vertellen veel mensen die zich recentelijk bij de PVV hebben aangesloten dat het proces de belangrijkste reden is voor hun overstap. Heel verrassend is dat niet. Tijdens het vorige proces tegen de PVV-leider, in 2009, ging het namelijk ook geweldig met zijn partij in de peilingen. Opmerkelijk genoeg komt dat vooral doordat ‘cultureel gematigden’ zo’n proces abominabel vinden en switchen om hun steun te tonen voor zowel Wilders zelf als het vrije woord.

Met andere woorden, Wilders profiteert van de haat van links tegen hem. Hoe meer ze hem vervolgen en kapot proberen te maken, hoe groter de PVV wordt. Heel gek, maar op de één of andere manier zag iedereen dat natuurlijk al van verre aankomen. Nou ja, iedereen behalve knetterlinkse individuen en partijen. Die denken namelijk nog steeds dat ze Wilders de mond kunnen snoeren met behulp van de wet.

Zo werkt het niet in Nederland, jongens. Nederlanders zijn behoorlijk recalcitrant van aard en hebben helemaal niets met politieke strafprocessen.

En dat is niet alles. Volgens de onderzoekers van I&O groeit de PVV namelijk ook vanwege de hetze tegen Zwarte Piet.

Wilders mag Sylvana Simons, Tunahan Kuzu en Selçuk Öztürk dus wel een dankbriefje sturen. Hoe harder zij tegen onze cultuur en tradities aanschoppen, hoe meer kiezers de overstap maken naar de PVV.

Als ik Geert was zou ik Sylvana vandaag nog even opbellen met het verzoek om haar oorlog tegen Zwarte Piet en de Nederlandse geschiedenis in het algemeen lekker voort te zetten. Met een beetje mazzel (voor hem) zorgt ze er in haar eentje voor dat Wilders de nieuwe premier van Nederland wordt.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

102 reacties

 1. Donald Troef

  Het staat vrijwel vast dat we in maart een omwenteling krijgen vergelijkbaar met die van Trump in Amerika. Dat betekent enorme veranderingen in ons land onder leiding van een Kabinet Wilders.
  Wilders zou er goed aan doen om een gelijksoortig politiek programma te presenteren: een muur op de grenzen met Duitsland en België en een grootschalige deportatie van moslims. Ook de gedachte van Trump om enorm te investeren in de infrastructuur is natuurlijk een heel goed ideee om de vreselijke fileproblematiek te bestrijden: verbreed alle wegen tot 6 banen of meer.
  Maak Nederland weer groot!

  1. Janalb

   Bouw een muur om ons Kleine rotlandje, 70 procent van onze export gaat naar DE en BE, en pleur het hele land vol met snelwegen.
   Alleen….voor wie?
   We moeten wat doen Aan de Moslim-problematiek, want die gasten komen mij ook zo langzamerhand de strot uit .
   Je kunt ons land Niet met de USA vergelijken, wij zijn een muggescheet op de wereldkaart. Dus svp even dimmen.

 2. werkloze generaal

  Als je een hekel hebt aan al die Pechtoldjes Sylvana’s Klavertjes Ruttetjes allochtonen asielzoekers en economische gelukszoekers stem je 15-03-2017 GEERT.W

  Alleen dan krijgen we een beter en gezond Nederland !

  1. Donald Troef

   @werkloze generaal,

   Ik denk dat het nieuwe Kabinet Wilders straks korte metten gaat maken met al dat linkse tuig in de media. Programma’s als Pauw en DWDD moeten verboden worden omdat ze valse linkse informatie verspreiden. Alleen feiten zijn toelaatbaar in de media.
   Trump heeft al laten doorschemeren linkse kranten als The Newyork Times te zullen verbieden. Zoiets zal Wilders ook moeten doen. De VARA en de Volkskrant vergiftigen de hoofden van de mensen. Sinds wanneer is liegen bij wet toegestaan?

   1. Beukman

    Donald schrijft:

    “Ik denk dat het nieuwe Kabinet Wilders straks korte metten gaat maken met al dat linkse tuig in de media. Programma’s als Pauw en DWDD moeten verboden worden omdat ze valse linkse informatie verspreiden. ”

    Links tuig moet gewoon tegen de muur, die opvatting lees ik vaak genoeg hier op DDS. Maar nog beter is het als hun ingewanden tot gort worden geschopt. De eerste vrijwilligers hebben zich hier al gemeld.

    En die vrije drukpers is natuurlijk alleen maar een sta-in-de-weg voor de prachtplannen die onze nieuwe Leider heeft met ons land. Weg ermee dus, en journalisten interneren in werkkampen.

    Trouwens, die hele democratie is niet meer nodig met een premier Wilders als onze nieuwe Leider. Weg ermee dus, en hou zee!

    1. Wim

     Zit jij nu op de linkse toer die PVV aanhangers willen deporteren en uitroeien en lastig vallen met haatcampagnes en politieke processen.. Ik heb zulke taal van nog geen PVV’er vernomen. Raaskalk jij niet een beetje en je hebt van de betrouwbare Xander wat te zeggen. Terwijl je hier uit je nek lult.

    2. Donald Troef

     @Beukman,

     Ik denk dat premier Wilders niet zal besluiten mensen tegen de muur te zetten. Dat is een linkse karikatuur van jou om de zaak op te ruien. Dit lachen zal je nog wel vergaan.
     Ik denk wel dat linkse media gereguleerd moeten worden en bepaalde linkse roeptoeters en racismeroepers zullen moeten worden vervangen door autochtone mensen die wel trouw zijn aan de Nederlandse waarden en normen. Als dat niet goedschiks kan dan maar kwaadschiks maar ik vind dat we de doodstraf zeer terughoudend moeten toepassen.
     Er is in dit land veel mis gegaan omdat het volk is misleid door linkse multiculturalisten en landverraders. Nederland weer groot maken zal ferme maatregelen noodzakelijk maken maar de tijd is er rijp voor.
     Dat linkse meelopers als jij daar tegen zijn is bekend, maar je zult aan den lijve ervaren hoe de tijden rap zullen veranderen.

     1. Beukman

      Nee @Donald, *jij* bent degene die er een karikatuur van maakt. *Jij* bent het die de persvrijheid de nek om wil draaien. Je hebt je boodschap ook nog eens keurig verpakt in politiek correct jargon: “linkse media”, “reguleren”, mensen “vervangen” door “autochtonen”.

      Een gemuilkorfde pers is een van de instrumenten van de totalitaire staat. Jij past in het rijtje Castro, Stalin, Hitler. Denk nog maar even rustig na over je woorden. Misschien kom je er op terug.

      Nee, ik denk niet dat Wilders mij tegen de muur gaat zetten (mocht ie ooit premier worden, wat nog te bezien valt). Op dit PVV-forum heb ik echter vaak genoeg mogen lezen dat ik later tegen de muur ga worden gezet danwel op zal worden gehangen. Zelfs dat mijn kinderen te grazen zullen worden genomen. Daar werd wel eens over gezegd dat dat niet kan, maar dat kwam nooit van de PVV-aanhang hier. Typisch toch?

      Ik constateer dat een deel van de PVV-stemmers zich op een glijdende schaal bevinden. Hadden zij tien jaar gelezen wat ze nu schrijven, dan hadden ze zich voor zichzelf geschaamd.

      Overigens ben ik niet links, maar politiek liberaal. Van Wilders’ economisch linkse agenda ben ik niet in alle opzichten afkerig.

     2. Donald Troef

      Beukman, ik wil de persvrijheid niet afschaffen en dat zal premier Wilders ook niet willen. Een vrije pers is goed maar we zullen niet langer toestaan dat er op grote schaal leugens worden verteld in de staatspers en de staatsmedia. Ik denk dat van de staat afhankelijk kranten als de Volkskrant, Trouw en NRC goedschiks of kwaadschiks er toe moeten worden gebracht de waarheid te vertellen en te spreken vanuit een zuivere Nederlandse geest. Landverraad is in strijd met de wet, denk jij dáár maar eens over na. De genoemde media plegen op grote schaal veraad tegen ons land en ons volk. Daar zal een stokje voor moeten worden gestoken.

      Nederland moet weer groot worden!

     3. Beukman

      @Donald
      Je herhaalt jezelf, maar dan met andere woorden. Jij wil kranten muilkorven die “de waarheid” niet opschrijven. Concreet: jij wil de vrije drukpers de nek omdraaien. Je gebruikt hierbij ook de typisch bijbehorende totalitaire terminologie. Typisch genoeg heb je het alleen over “linkse” media.

      Nog los van het feit dat een vrije pers het recht van de journalist behelst om te schrijven wat hij wil: vraag je eerst eens af wie er eigenlijk gaat bepalen wat de waarheid is of niet.

      Voor mensen die beweren de waarheid in pacht te kennen dient men een straatje om te gaan, want de geschiedenis leert ons dat zij ongeluk brengen.

      Oh, en kap eens met dat achterlijke gescherm met het woordje “landverraad”. Het zou mij geen enkele moeite kosten om te beargumenteren waarom jij een landverrader bent. Maar ik zeg je: het is een heilloze discussie, en daarom pas ik ervoor.

     4. Donald Troef

      Beukman, conform de voorschriften en de dogmatiek van de linkse kerk schrijf je mij een ‘totalitaire terminologie’ toe. De door jou gebruikte terminologie is me inmiddels ook zeer bekend; ze is dagelijks tot brakens toe te horen en de lezen in de linkse staatsmedia die lispelen over de vrijheid van meningsuiting, de democratie en rechtsstaat en de noodzaak de binnengestroomde horde van gelukszoekers te behandelen als waren zij gelijkwaardige mensen met dezelfde rechten op onze welvaart. Tegelijkertijd knijpen ze een oogje toe als de vrijheid van meningsuiting de patriot Wilders met juridisch geweld wordt ontzegd en de nieuwe Nederlanders op grote schaal wet en recht schenden en ons uitschelden voor racist en degraderen tot tweederangs Nederladers.

      De cultuurrelativistische waardenloosheid die uw soort kenmerkt stelt op hoge toon de vraag ‘wat is waarheid?’, dezelfde vraag die Pilatus retorisch stelde toen hij voor de vraag stond of hij Christus moest laten kruisigen. Hij besloot dat te doen omdat de politiek-correcte meute hem toeriep dat hij dat moest doen en dat was voor de time being zijn ‘waarheid’. Zo wordt het begrip waarheid in de linkse kerk gehanteerd, het is de waarheid van de hadhaving van de macht en de meeste stemmen die tellen.

      De waarheid is voor de oprechte patriot wiens Neerlands bloed door de aderen vloeit niet zo lastig te bepalen: dat is een helder besef, een krachtig inerlijk weten, van onze zuivere volksidentiteit en de overtuiging dat het belang van het eigen volk dient te zegevieren. Het is hetzelfde onverzettelijke besef dat, naar ik oprecht hoop, uw denken en handelen zal bepalen als uw gezin of uw vrienden en verwanten worden bedreigd door vreemde indringers die de eer van uw vrouw en dochters wensen te bezoedelen en uw huis en haard in bezit wensen te nemen. Dat is het ware patriotisme dat in de politiek correcte cultuurrelativisme van onze decadente tijd verloren is geraakt en waarvan de oprechte stemgever ervan, de heer Wilders, als een melaatse wordt veracht en vervolgd .

      Uw tijd is geweest, Beukman, het volk doorziet de leugenachtige strategieën der elite en kiest komend voorjaar een leider die orde op zaken gaat stellen. Het leidend principe daarbij zal zijn ‘eigen volk eerst’, u weet wel, het uitgangspunt waarvoor een dappere voorloper van de heer Wilders nog juridisch werd vervolgd.

     5. Beukman

      Donald schrijft:
      lap tekst als rookgordijn. Waarna:

      “Uw tijd is geweest, Beukman, het volk doorziet de leugenachtige strategieën der elite en kiest komend voorjaar een leider die orde op zaken gaat stellen.”

      Ach gut. Trumperd. Jongen, aan de elite heb jij te danken dat je te vreten hebt, dat we al 70 jaar in vrede leven, en dat jij mag schrijven wat je vandaag hebt geschreven.
      En “het volk”? C’est moi.

     6. Vabis

      De leugenaar Beukman liegt weer dat het gedrukt staat met zijn zielige gejank dat hij zomaar tegen de muur gaat worden gezet, na een Neurenberg 2.0 is er gesteld, gaan landverraders zoals jij na een veroordeling tegen de muur…….

      En geheel terecht na het verziekstralen van dit land en bekant een geheel continent west Europa genaamd…..

    3. Wachteres

     Gelukkig hebben we nu een ‘vrije pers’, @Beukie.

     De journalisten moeten natuurlijk wel politiekcorrecte opvattingen hebben, maar een kniesoor die daarover zeurt.

     En niet-politiekcorrecte opvattingen als reactie worden helemaal niet geblokkeerd. O nee.

     Blijkbaar heb jij nog geen idee hoe kwaad het volk wel is, omdat hun een maatschappij door de strot wordt geduwd die ze helemaal niet willen.

     Ik hoorde gisteren weer een klacht uit de eerste hand over ‘vluchtelingen’ die in appartementen met Nederlanders worden geplaatst.

     Ze hoeven niks te betalen en werken ook niet. Wat ze dag en nacht doen is om de beurt uitgebreid douchen en baden – dat gaat dag en nacht door – en voor het overige zo luidruchtig roepen en schreeuwen en neuken dat de buren ernaast, eronder en erboven geen oog dicht krijgen.

     Als er een ambtenaar in functie bij hen komt vanwege de veelvuldige klachten door de hele wijk dan doen ze eenvoudig niet open:

     “Tja, de vrouwen mogen niet open doen”.

     En dat zijn mensen die zelf vanwege de bezuinigingen tegen hun kinderen moeten zeggen dat ze vijf minuten onder de douche mogen en die hun kinderen niet kunnen geven wat ze echt nodig hebben.

     Als ze het financieel konden doen, waren ze allang verhuisd.

     Zelf de ‘lusten’ van de immigratie – het geeft zo’n goed gevoel – en anderen de lasten.

     En dit alles is er door politiekcorrect/links doorgedramd en een ieder die het er niet mee eens is, wordt een racist, een fascist en een nazi genoemd.

     Wie worden voor echte fascisten aangezien, denk je?

     Je moet niet verbaasd staan kijken als er in heel Europa een volksopstand uitbreekt.

     1. Beukman

      Hou toch eens op met dat “volk”, @Resje. *Ik* ben het volk, en mocht er opstand uitbreken, dan zal het voetvolk bestaan uit gajes en schlemielen, opgezweept door Robespierre-achtige types, die wat later ook hun hoofd zullen verliezen. Jaja, zo gaat dat met opstanden.

      En ja: wij hebben in Nederland een vrije pers. Dat journalisten een politiek correcte mening dienen te hebben is een leugen, gelogenstraft door de feiten. Ik lees dagelijks een hele waaier van meningen, de ene nog politiek incorrecter dan de andere.

     2. ikweetwatikwil

      Beukman en droef spelen een één tweetje . Het is lachen 🙂

    4. Sniper666

     @ Beukie

     Zie hier de echte Beukman??

   2. Mar

    @Donald Troef

    “Trump heeft al laten doorschemeren linkse kranten als The Newyork Times te zullen verbieden.”

    Trump zal toch heus wel op de hoogte zijn van het First Amendment.

    Hemeltje, het zou wat zijn als Trump een ‘Erdogan’ gaat doen in Amerika.

    1. Beukman

     @Mar
     Dat verhaal van Trump die the NYT wil verbieden is een broodje aap-praatje. Interessant is dat het door leugensites als die van Bron en Xander wordt verspreid, en dat de reageerders enthousiast reageren op dit “nieuws”.
     In PVV-kringen is het afschaffen van het vrije woord kennelijk inmiddels salonfähig.

     1. Wachteres

      Ik vind het intriest dat er nog mensen zijn die ervan ‘overtuigd’ zijn dat we een vrije pers hebben. Dan ben je of dom of kwaadaardig.

      Ga de titels van de artikelen eens na in de tijd dat er Amerikaanse verkiezingen waren.

      Ik hoefde alleen maar de titel van een artikel te lezen om te weten dat de schrijver – en dus de krant – pro-Hillary was.

      En ik kreeg altijd gelijk.

      Én in Nederland én in heel Europa waren de MEESTE kranten OVERDUIDELIJK pro-Hillary, tot in het absurde.

      Gevolg: Trump werd VOORTDUREND zwart gemaakt, Hillary bleef buiten schot. Terwijl er toch echt heel veel op haar was aan te merken.

      Beukie, schaam je! Je moet echt beter weten.

   3. Robert Leiden

    Kabinet Wilders?
    Als de PVV 30 zetels krijgt is dat 20% van de stemmen.
    Om een meerderheid te krijgen moet hij andere partijen mee krijgen ter grote van 46 zetels.
    En welke coalitie zal dat gaan worden?
    Als dat lukt, als, dan gaan die partijen kritiekloos 100% van het PVV programma als regerings beleid uitvoeren?
    Welterusten…

 3. werkloze generaal

  Sinds jaar en dag kijk ik geen publieke omroep vanwege de zeer eentonige berichtgeving. Ik ben van mening dat de mensen , hoe dom en laaggeletterd ze ook zijn , zich niet laten leiden door programmamakers maar door hun instinct.

  En dat instinct zegt dat het eigen volk eerst komt. En navenant stemt zelfs de meest simpele ziel.

  Dat verandert Pauw DWWD of Pechtold niet.

 4. Gustaafff

  Maar VVD-ers, wees niet getreurd. Volgend jaar stapt Wilders toch met Rutte in een kabinet en hebben we weer een verse elite die voor ons zorgt.

  1. Donald Troef

   Wilders zal Rutte hoogstens nog nodig hebben om een Kabinet te vormen waarin de VVD een ondergeschikte rol zal spelen. Ze zullen zich moeten voegen naar de lijn van Wilders anders kunnen ze het wel schudden.

 5. NederNederlander

  Je hoort de partijen allemaal zeggen als de PVV wint werken wij niet met de PVV mee dan kan hij geen coalitie vormen.
  Maar ze zeggen er niet bij als PVV veel zetels krijgt en al de meerderheid is dan hoef hij geen coalitie meer te vormen!!
  Dan hebben de andere partijen niks meer te vertellen want dan is de PVV de meerderheid!!
  Is daar wel eens bij nagedacht!!
  Volgens mijn niet, iedereen gaat er maar van uit dat PVV niet zoveel stemmen zal gaan krijgen of als de andere partijen niet met de PVV samen werken dat hij geen coalitie kan vormen en dan geen meerderheid heeft.
  Maar stel als de PVV de meerderheid is wat dan??!!

  1. Sarko

   Simpel, hij heeft geen meerderheid in de Eerste Kamer en is dus vleugellam.

   1. Donald Troef

    Sarko, als Wilders straks de meerderheid in de Tweede Kamer heeft zal hij zich niet laten weerhouden door de Eerste kamer om de belangrijkste zaken, desnoods bij volmacht, te regelen.
    Sarko, jij denkt volgens de lijnen van de oude politiek. Die fout maken sommigen in Amerika nu ook nog. Ze denken dat de stoffige regels van de politiek-correcte bureacraten nog steeds gelden. Trump veegt die op een frisse manier van tafel en dat zal Wilders volgend jaar hier ook gaan doen. Er gaat een nieuwe frisse zeewind in dit land waaien en mensen zoals jij hebben reden om zich zorgen te maken.

    1. Sarko

     Je kunt veel van Wilders zeggen maar hij zal zich wel aan de regels houden.

     1. Donald Troef

      Je onderschat Wilders. Veel van de noodzakelijke voorstellen die hij nu doet zijn al lang en breed in strijd met de huidige politiek correcte regels. Daarom staat deze patriot nu ook voor de rechter waar hij zich voor ‘wetsovertreding’ moet verantwoorden voor de linkse rechters die de huidige elite hebben aangesteld om het hem te kunnen vervolgen. Dit politieke proces is echter het weksignaal voor het volk dat daar doorheen kijkt en ziet dat de landverraders de passie preken en men de man die voor het eigen volk opkomt wenst op te knopen. Deze bom ontploft echter in de handen van de linkse elite en dat zal in het voorjaar blijken en grote gevolgen hebben.

     2. Gustaafff

      @donald troef, Wilders krijgt echt geen 80 zetels. Onmogelijk. De blonde leider schommelt nu al op en neer in de peilingen. Hij zal – als de peilingen het juiste beeld weergeven – de VVD hard nodig hebben. En compromissen moeten maken. De nieuwe elite van PVVD-ers is in aantocht.

    2. Sarko

     ” Er gaat een nieuwe frisse zeewind in dit land waaien en mensen zoals jij hebben reden om zich zorgen te maken.”
     Krijgen we hier Turse toestanden ?

    3. umhnz

     als Wilders straks de meerderheid in de Tweede Kamer heeft, heeft hij zijn muur hard nodig.
     Niet om de toestroom tegen te houden, maar de uitstroom van Nederlanders die hun leven in zekerheid willen stellen ivm de losgeslagen PVV aanhangers alhier verzamelt.

     1. Gustaafff

      @umnhz, voor deze ene keer ben ik het warempel met je eens.

  2. Beukman

   Er is helemaal niemand die denkt dat Wilders een meerderheid in de TK gaat krijgen. Behalve dan een enkele verdwaasde PVV-er.

   1. Donald Troef

    Beukman, als u de kracht van de beweging en de in de lucht hangende verandering zou beseffen, had u kunnen weten dat een meerderheid in de Tweede Kamer niet noodzakelijk is om de onafwendbare omwenteling te realiseren. Dit zijn de argumenten van de corrupte democratie waar de Staatsman Wilders zich, evanals staatslieden als Trump en Putin, niet door zullen laten leiden.
    Het wordt tijd dat u gaat beseffen dat de tijden fundamenteel zijn veranderd.

    1. Beukman

     @Donald
     Interessant. Hoe moet ik dat voor me zien, die onafwendbare omwenteling?
     Een Putsch, zeg maar?

     1. Donald Troef

      Beukman, u denkt volgens de voor u uitgedachte lijnen van het politiek correctisme en in die ideeenwereld vinden omwentelingen altijd plaats door militairen die op gewelddadige een fascistische machtsomwenteling afdwingen. De mogelijkheid dat een krachtig leider een volk zodanig weet te begeesteren dat er een beweging tot stand komt die de leider de volwachten verschaft om de wil van het volk uit te voeren komt eenvoudig niet bij u op. Toch moet het ook u zijn opgevallen dat naburige leiders als Erdogan en Putin de overgrote meerderheid van het volk achter zich wisten te krijgen zonder geweld dan wel de hulp van het leger. Integendeel, in Turkije waren het juist de conservatieve krachten die het leger inschakelden om Erdogan af te zetten.
      Een dergelijke beweging voorzie ik ook in Europa. In maart in Nederland en, mede opgestuwd door deze gebeurtenis, in april in Frankrijk waar Le Pen president zal worden.
      De geest is uit de fles en niet alleen Nederland maar ook andere landen in Europa zullen weer nationaal groot worden.

      U zult uw vertrouwde politieke burgerlijke rechtsstatelijke paradigma moeten verlaten om te de geest van deze tijd te kunnen bevatten. Ik wens u toe dat u dit zal lukken, anders breken voor u vervelende tijden aan.

     2. Beukman

      Putin en Erdogan zijn leiders die neigen naar totalitarisme, @Donald. Noch in Rusland noch in Turkije bestaat er persvrijheid. Tegenstanders van het regime gaan de gevangenis in of worden vermoord. Homo’s hebben geen leven. Daarbij is met name Putin bezig zijn land financieel ten gronde te richten. Hij en zijn vrienden zijn corrupt, en sluizen de poen in grote coupures het land uit.

      Ja, het volk staat te juichen; het volk is begeesterd. Nog wel. Althans, het volk dat zich in het pak laat naaien door valse beloftes en beelden van sterke mannen. “Brood en spelen”, schreef Juvenalis 2000 jaar geleden al sarcastisch.

      En daar wil jij je aan spiegelen, dat zie jij als jouw voorland?
      Ook jij gaat in het pak worden genaaid, Donald. We weten hoe het het volk van Hitler, Castro en Stalin is vergaan. Uiteindelijk zal het daarna wel weer de elite zijn die datzelfde volk van de definitieve ondergang komt redden.

      Maar even praktisch nu, want ik met mijn beperkte denkraam zie het niet scherp. Als in maart Wilders de verkiezingen wint met, laten we zeggen, 25 zetels, 30 zo je wilt, al moet ik het nog zien, hoe gaat dan vervolgens het Masterplan gestalte krijgen? Krijgen we niet gewoon een stroperige formatie waarin alle partijen zich kunnen vinden: CDA en de PvdA die niet met Wilders in zee willen (zo hebben Buma en Samsom hun kiezers beloofd), de PVV die geen zaken wil doen met de VVD en GroenLinks (zo heeft Wilders zijn kiezers beloofd), de traditionele partijen die lekker samen gaan formeren met redelijk voorspelbare resultaten, en Geert die dat best vindt, want die wil – dat is een publiek geheim – helemaal geen regeringsverantwoordelijkheid dragen?

      Ik zie die Grote Pleuris nog niet uitbreken. Maar nogmaals, mijn denkraam is klein, en mijn politieke visie inktzwart.

     3. Donald Troef

      Beukman, zelfkennis kan je niet worden ontzegd: je hebt een inktzwarte politieke visie en je denkraam is beperkt. Vanuit hetzelfde beperkte denkraam zag je kennelijk nog niet in dat de oorzaak ervan ligt in de verstikkende politieke natte deken van het Marxistische politiek correcte denken. Die tast niet alleen het beoordelingsvermogen aan waarmee je de werkelijkheid van de gewone mensen, het volk, kunt waarnemen, maar ook het algemeen menselijke vermogen tot hoop, begeestering en het koesteren van een ideologische vergezicht. Het linkse, cultuurrelativistische en bureaucratisch rechtsstatelijke denken maakt van mensen politieke robots die slechts de mantra’s kunnen nazeggen die hun ideologische predikanten hun voorzeggen. Die boodschap is bloedeloos relativerend en cynisch, exact de toon die jij hier aanslaat. Je laat je leiden door de ‘objectieve’ feiten van heden en geschiedenis en daardoor ben je afgesneden van de hoop, de ideologische horizon van bloed en land en het verlangen dat het volk drijft naar verheffing, begeestering en waarderende erkenning van hun volkeigenheid. Volksnationalisme stimuleert verbondenheid, trots, erkenning en persoonlijke moed van de patriot maar die deugd is in jouw linkse kerk vertaald als racisme en fascisme en daarmee leugenachtig tot een ondeugd omgevormd. Het gevolg is ontworteling, vervreemding, depressie en woede. Die woede ontlaadde zich bij de verkiezing van Trump en die zal zich komend voorjaar ontladen bij de verkiezingsoverwinning van Wilders.
      Die overwinning zal groter zijn dan iedereen denkt en wellicht rond de 50 zetels uitkomen. Die omvang zal met name betekenisvol zijn omdat de rest van het politieke landschap volledig versplinterd zal zijn in partijtjes die niet groter zullen zijn 20 zetels. Dát politiek-ideologische momentum zal Wilders absolute volmachten verschaffen, politiek, juridisch en moreel. Tracht even uit je beperkte denkraam te treden en probeer je voor te stellen hoe dat politiek zal uitpakken en je beseft dat alles anders gaat lopen dan jouw politieke denkraam kan overzien.

     4. Beukman

      Ironie is niet aan jou besteed, @Donald. Dat verbaast me niets. En met alle respect, maar mantra’s nazeggen dat doe je zelf, want veel meer dan de nieuwe dogma’s van de Rechtse Kerk aan elkaar breien doe je niet. Achter jouw gezwollen taal gaat een leegte schuil. Een leegte die jou ervan weerhoudt om te kijken achter de facade die jouw helden, de dictators Putin en Erdogan hebben opgebouwd.

      Maar ook voor de facade van Geert ben je blind. Jij denkt werkelijk dat de eminence grice van de Tweede Kamer staat te springen om premier te worden. Dat wil hij echter niet, want dan moet hij leveren. Maar zijn reputatie rust nu juist op precies die beloftes die jou valse hoop verschaffen. We weten ook allemaal dat Wilders helemaal niet kán leveren.

      Er zijn nog meer facades. Je spreekt van ideologische vergezichten. Klinkt heel fraai allemaal. Minder fraai is wat die vergezichten aan het oog onttrekken: de ontmanteling van de rechtsstaat, het opheffen van de vrijheid van meningsuiting, de consequenties voor een paar miljoen burgers van het in daden en wetten omzetten van het volksnationalistische ideaal.

      Maar de grootste vergissing die je maakt, is denken dat het eerbiedigen van de objectieve feiten van de geschiedenis – in dit kader de wetenschap dat revoluties ontaarden; voorbeelden door mij genoemd en door jou niet weerlegd – het koesteren van hoop in de weg staat. Welnee, ik sta met mijn voeten stevig in de Hollandse klei en hoop en doe, hoop en doe, terwijl jij wegzweeft in een retoriek die nog het meest doet denken aan die van Marcus Bakker in zijn gloriejaren. Hoger en hoger zweef je weg, zwelgend in je prachtige idealen.

      Ik citeer Wilders met instemming: “Trap er niet in mensen, trap er niet in.”

     5. Donald Troef

      Beukman, uw veronderstelling dat Wilders niet zou willen regeren is net zo waar als de veronderstelling dat Trump dat niet zou willen. Het is een leugen van zijn politieke opponenten die niets begrijpen van het nieuwe leiderschap waar het volk naar hunkert.
      Wilders zal de hem toekomende leidersrol niet invullen zoals de polderpolitici van de linkse partijen dat plegen te doen: bureacratische gedetailleerde regeerakoorden met procentjes meer en minder voor minima en middeninkomens alsmede de omvang van het financieringstekort en de kortingen op Defensie.
      Hij heeft een ideologische agenda die alles gaat domineren: Nederland weer sterk maken door een helder volksnationalistisch vergezicht te bieden: Nederland uit de EU, verbod op de volksvreemde Islam, krachtig terugdringen van de immigratie, zonodig met deportatie van mensen met dubbele paspoorten en strafblad en bovenal het zuiveren van de pers door de staatsmedia te controleren op eerlijkheid en loyaliteit aan de volkswil. Een straf volhouden van die volksnationalistische lijn impliceert een bevrijding van Nederland van de verstikkende linkse en politiek-correcte dictatuur. Dat doe je niet met regeerakkoorden en begrotingen maar met het begeesterd leiding geven aan een beweging, een cultuurverandering die niet door de staat gedetailleerd hoeft te worden geleid maar wordt gedragen door de hearts and minds van het volk.

      Je redeneert als Clinton die meende de harde feiten en de redelijkheid aan haar kant te hebben maar moest ontdekken dat het volk helemaal niet op feiten en rationeel beleid zit te wachten: ze kozen een leider die hun in het hart wist aan te spreken en toonde te begrijpen waar hun pijn zat: de pijn van vervreemding, de pijn van verlies van trots en waardigheid en de pijn van te worden geminacht door de arrogante elites die hen bedrogen en misleidden.
      De volgende leider is geen elitaire bureacraat maar iemand die de pijn van het volk voelt. Als dat wordt herkend hoeft de leider slechts de richting aan te geven en het volk volgt.

      Nederland wordt weer groot!

     6. umhnz

      @ Tonald Droef

      Nederland wordt weer groot!
      Ja, maar niet groot genoeg om uw fantasie te herbergen want die is grensoverschrijdend, eigenlijk zelfs buitenaards.

     7. Wachteres

      Mooi geschreven, Donald Troef. Hier kan ik me helemaal in vinden.

     8. Beukman

      *Ik* ben het volk, @Donald, en tegelijk ben ik de elite. De dichotomie is onnatuurlijk en onnauwkeurig, en louter bedoeld om tweespalt te zaaien.
      Wilders heeft de poppetjes niet om te kunnen regeren, en wie de berichtgeving heeft gevolgd van die vermaledijde MSM waar een paar bijzonder goed geïnformeerde journalisten werken, die trouwens na uitvoering van jouw plannen ondergronds zullen gaan en daar door blijven werken, omdat ze journalistieke integriteit hoger inschatten dan “het volk” stroop om de mond te smeren, weet dat hij die intentie ook niet heeft. In tegendeel: hij kleineert zijn eigen mensen, stelt ze voor voldongen feiten, en gebruikt ze louter om óf zijn pluche zeteltjes te vullen, óf om ze te gebruiken als buffer tussen hemzelf en de pers.

      Want wat is zijn monomane streven? Het genereren van media-aandacht. Zoals met zijn perfect geregiseerde Bierkeller-rel, waarna hij volgens verwachting hulp kreeg van linkse nuttige idioten, die tegen hem het proces aanspanden waarop hij had gerekend.

      Jouw dédain tegen begrotingen en regeerakkoorden verraadt je politieke amateurisme. Waarmee meteen verklaard is waarom je niet ingaat op de paar praktische probleempjes die jouw plannetjes aankleven: je bent vies van praktijk, praktijk belemmert maar het zicht op je grande vision!

      Je beschrijft heel fraai hoe het object van jouw verering jou straks wel moet gaan teleurstellen – althans, dat zou hij doen als hij inderdaad van plan was om te gaan regeren. Want om maar iets te noemen: dat verbod op de islam gaat hij er niet doorkrijgen. Je verwachtingen zijn zo hoog, dat je straks keihard het deksel op je neus gaat krijgen. Teleurstelling zal jouw deel zijn. “Alles is veel voor wie niet veel verwacht.” Knoop deze dichtregel van de oer-Hollandse dichter J.C. Bloem in je oren, tegelijk down to earth and romantisch.

      Met jouw streven naar, ik citeer: “het zuiveren van de pers door de staatsmedia te controleren op eerlijkheid en loyaliteit aan de volkswil” pleeg je ook nog eens verraad aan mijn volk, het volk van Nederland. Al sinds de 17e eeuw bestaat er hier (in Holland, wel te verstaan) het diepe besef dat bij democratie ook de vrijheid van meningsuiting hoort, je weet wel: dat recht waarvoor Wilders nu terecht staat. Beiden wil je de nek omdraaien.

      Nee, Donald, je loopt het risico om straks gehuld in pek en veren, en zittend op een boomstam, als landverrader het land bij Lobith uit te worden gedreven.

 6. Adriaan

  Laten we nou eerst maar eens die verkiezingen afwachten. Niks is zo wispelturig als een Nederlander.

 7. Wachteres

  http://nieuws.tpo.nl/2016/11/29/nederlandse-antiterreurmaatregelen-discriminerend-turkse-en-marokkaanse-terroristen/?utm_source=traqli&utm_medium=email&utm_campaign=91

  Nederlandse antiterreurmaatregelen ‘discriminerend voor Turkse en Marokkaanse terroristen’
  Aldus Raad van Europa, een pan-Europees overlegorgaan

  Dit orgaan nu vindt de voorgestelde Nederlandse antiterreurwetgeving bezwaarlijk, omdat mensen met een dubbel paspoort de Nederlandse nationaliteit afgenomen kan worden, en omdat de bewegingsvrijheid van mogelijke terroristen onder de voorgestelde wetgeving zonder tussenkomst van een rechter kan worden ingeperkt.

  Weer een reden waarom ”’wilders aan de macht moet en wij uit de EU moeten.

  “Omdat de bewegingsvrijheid van mogelijke terroristen onder de voorgestelde wetgeving kan worden ingeperkt”.

  Hoeveel te gekker wil je het nog hebben.

  1. Mar

   U loopt achter, Wachteres.

   http://www.dagelijksestandaard.nl/2016/11/raad-van-europa-bekritiseert-nederlands-plan-tegen-jihadisme-huilt-wat-over-discriminatie-van-marokkanen-en-turken/

   “De Raad van Europa is in 1949 opgericht om de democratie en de mensenrechten in geheel Europa te bevorderen. Dit orgaan is géén onderdeel van de Europese Unie en moet niet verward worden met de Raad van de Europese Unie of de Europese Raad. De Raad van Europa heeft veel meer lidstaten dan de EU (bijna vijftig), namelijk alle landen van Europa, inclusief Rusland, Turkije en de landen in de Kaukasus (Kazachstan, Wit-Rusland en Vaticaanstad zijn echter geen lid).”

   1. Wachteres

    Ik zie niet waar ik achter loop. Geen wonder dat we niets tegen de terroristen mogen doen, als Turkije erbij is.

    Zo’n organisatie kunnen we missen als kiespijn.

    1. Mar

     Het stond gisteren al op DDS.

    2. Michael van der Galien

     Je loopt achter in die zin dat we dat verhaal gisteren al op DDS geplaatst hadden, maar jij linkt nog even naar TPO… alsof het ‘nieuw’ is ;).

     1. Wachteres

      Sorry Michael. Ik lees niet alle artikelen – geen tijd voor – en ik heb het nagekeken: Ik heb er inderdaad niet op gereageerd.

      Ik zeg maar zo: Horen jullie het ook eens van een ander. 😀

 8. Ni28

  Beukman heeft het over de vrije drukpers die onder Wilders zou verdwijnen. Wat is dat die vrije drukpers? Een niet linkse krant of tijdschrift bestaat hier bijna niet. Op Elsevier na hebben wij alleen de blogs zoals deze en TPO want op de TV en in de krant is het alleen linkse “vreugde” en vooral stigmatisering van anders denkenden. Mensen durven niet meer uit te komen voor eigen ideeën. Op het werk al helemaal niet want je staat zo buiten met jouw ideeën. Wat een vrijheid! Dit lijkt op de vroegere Oostblok!

  1. Beukman

   @Ni28
   Mensen durven heel goed uit te komen voor hun ideeën; dat blijkt dagelijks weer op DDS, waar mensen als ik dagelijks worden gestigmatiseerd.
   In Nederland is er pluriformiteit zat, al zal je dan wel even verder moeten kijken dan internetblogs en wat de kranten gratis aanbieden.

   Overigens denk ik niet dat Wilders de vrije pers geweld aan zou doen, als hij de kans kreeg. Een deel van zijn volgelingen denkt hier echter anders over, zoals ook blijkt uit wat er in deze draad wordt geschreven.
   Zoals wel vaker zijn volgelingen vaak fanatieker dan degene die ze volgen.

   1. Wim

    Mensen durven heel goed uit te komen voor hun ideeën; dat blijkt dagelijks weer op DDS, waar mensen als ik dagelijks worden gestigmatiseerd.

    Jeetje Beukie je doet zelf niets anders hier.

 9. LieverKipsLeverworst

  Ik moet hier wel een klein beetje om lachen.
  HET IS NOG LANG NIET 15 MAART 2017 !!!!!!!!!!!

  1. ikweetwatikwil

   Ik lach met je mee . Ik wacht ook wel af. Heb het niet zo op met peilingen.

   Wat ik in de reacties nu lees, slaat werkelijk alles. Doe even normaal man, van beide kanten.

 10. tq1991

  Nou kunnen de PVV ers toch blij zijn met Sylvana, dus kunnen ze stoppen met racistisch te zijn. Maar wat gaat premier wilders straks doen? De economie gaat goed, er zijn minder werklozen e.d. Dus dit kabinet (ben er ook geen fan) was niet het ergste. Gaat Wilders de vooruitgang verder voortzetten of kapotmaken? Ik vrees het laatste.

 11. Wachteres

  https://www.youtube.com/watch?v=ua5nwBxFe40

  Waarom Theodore Dalrymple meewerkt aan SCEPTR

  Gepubliceerd op 23 nov. 2016

  SCEPTR is een onafhankelijk politiek nieuwsmedium dat zich toelegt op ‘harde’ thema’s die in de huidige media verwaarloosd worden. SCEPTR wil taboeloos informatie ontsluiten en een werkinstrument zijn voor (politiek actieve) burgers.

  Het zal tijd worden! Gif tegen de politiekcorrecte media.

  1. umhnz

   Theodore Dalrymple, de Britse conservatieve ideoloog die bij een ruimer publiek hier bekendheid verwierf mede omdat hij een inspiratie is voor Bart De Wever.
   .
   Oh, dan weet ik al genoeg

 12. Anna

  Geert Wilders wordt onze nieuwe premier omdat hij de beste oplossingen heeft voor ons mooie Nederland. De beste oplossingen heeft voor Autochtoon en Allochtoon. Ieder die van mening is dat we Nederland moeten behouden stemt op de PVV.

  1. Probleemhoezo

   Wij hebben zeker een heel mooi land,maar dat zal door Wilders niet veel beter worden.
   Zodra de “jacht” op de Moslims geopend is zal er tegenstand groeien en zullen diegene die daar aan mee werken de hitte onder hun kontakt voelen,met het grootste probleem dat zij geen beveiliging krijgen of kunnen betalen.
   En wie roept er dan nog Wilders onze super leider?
   Laat hem maar hij kan toch niet waarmaken waar hij nu voor staat.

 13. maarjuna

  Toch een beetje eigenaardig om te lezen hoe de methode van de Hond hier nu omarmd wordt en zelfs vertaald naar een premierschap voor Wilders, terwijl de winst voor DENK in dezelfde peiling werd gezien als manipulatie door de elite. Overigens terecht, dat de Hond nu gerespecteerd wordt. Peilingen zijn echter geen voorspellingen, electoraal kan het bij de volgende verkiezingen nog alle kanten uit.

  1. umhnz

   Alle kanten opgaan?
   Mocht de angst van de hier aanwezige PVV-adepten bewaarheid worden en Aboutaleb zich kandidaat stellen, dan kunnen alle prognoses de prullenbak in.
   Denk dat in het debat Aboutaleb een tegenstander van formaat voor Wilders is.

   1. Viertel

    Je vergist je, umhnz. Aboutaleb kan juist niet goed debatteren. Hij kan er ook nog eens heel slecht tegen als hij wordt tegen gesproken. Het is dus te hopen voor Aboutaleb dat hij nooit in debat hoeft te gaan met Wilders. Hij zou genadeloos door de mand vallen. En valt zijn zo zorgvuldig opgebouwde imago helemaal in duigen.

    1. Gustaafff

     @viertel,

     “Hij kan er ook nog eens heel slecht tegen als hij wordt tegen gesproken.”

     Toen Rutte Wilders tegensprak, krijste onze Geert: “doe even normaal”.

 14. rujoleki

  Geachte reageerders,ook hier zie ik vaak voorbij komen dat de PVV ook al worden ze de grootste de wet toch niet kunnen veranderen zonder de hulp van bijv de Eerste Kamer.
  Daar hebben we het volgende op gevonden,zodra de PVV aan de macht komt dan schrijven we gelijk een bindend referendum uit met de vraag,meer of minder Marokkanen?Als driekwart van Nederland minder marokkanen wil dan kunnen Marokkanen dezelfde dag nog beginnen met koffers te pakken .Stem dus 15 maart op de PVV.Wij hebben hele simpele oplossingen!

  1. Donald Troef

   Rujoleki, als Wilders straks de meerderheid in de coalitie heeft verkregen zullen de zwakke partijen die hij voorlopig nog als stemvulsel nodig heeft zich niet verzetten tegen het regeren bij volmacht dat noodzakelijk is om de grote omwenteling te realiseren om Nederland weer groot te maken.
   Een referendum zoals u bedoelt kan daartoe een middel zijn maar het tijdelijk buiten werking stellen van Tweede en Eerste Kamer is evenzeer een mogelijkheid die door het volk zal worden toegejuicht. In die periode kunnen ook de zuiveringen plaatsvinden in pers en politiek die noodzakelijk zijn.

   Mensen die zeuren over Eerste Kamer en Grondwet als gekoesterde belemmeringen voor het weer groot maken van ons land en volk begrepen nog niet dat de tijden grondig zijn veranderd. Verstandige mensen maken op tijd de verstandige keuze om aan de goede kant van de geschiedenis te belanden.

   1. Gustaafff

    @donald troef,

    “In die periode kunnen ook de zuiveringen plaatsvinden in pers en politiek die noodzakelijk zijn.”

    Dus u wilt Erdogan-toestanden?

    Dan bent u geen haar beter dan de grootste dictator.

    1. Donald Troef

     @Gustaafff , U lijkt nog niet te beseffen dat de persvrijheid in deze linkse politiek correcte dictatuur al geruime tijd is gebreideld.
     Moedige patriotten staan voor de rechter, anderen worden op last van de linkse overheid van hun bed gelicht of vermoord.
     Daar lijkt u geen problemen mee te hebben omdat ze uw ideologische tegenstanders zijn. De leugens van de staatspers en door de staat gecontroleerde media houdt u voor de waarheid.

     Hoe kunt u volhouden dat de waarheid en de gerechtigheid weer kunnen terugkeren zonder grootschalige zuiveringen? En denkt u werkelijk dat Nederland weer groot kan worden met handhaving van miljoenen moslims?
     Nederland is cultureel vervuild en we zullen deze Augiasstal moeten reinigen, en reinigen impliceert verwijdering van het vuil.

     1. Floris

      Welkom hier Donald!

      We hebben FORMEEL persvrijheid in het westen, maar omdat het politiek correctisme er vanaf de jaren 70 in is gehamerd zitten we nu opgescheept met media die overwegend links en politiek correct zijn. Zo is dat nu eenmaal gegroeid. In het onderwijs idem dito.

      Dat het politiek correctisme een kankergezwel is waar het westen aan dreigt te bezwijken ben ik helemaal met je eens. De policoristen begrijpen niet wat er op dit moment speelt. Dat zie je aan het feit dat ze de overwinning van Trump totaal niet aan zagen komen en dat zie je ook aan Beukman. Zijn gedachtengoed heeft compleet gefaald en in de discussies hier moet hij het steeds weer afleggen omdat zijn argumenten door de werkelijkheid zijn ingehaald. Hij leeft in een soort cocon.

      Zoals Wachteres al schreef zou Beukman toch ook moeten zien dat de partijdigheid van de MSM in de verkiezingsstrijd in de VS bij de beesten af was. Zo hoort dat niet te gaan in een gezonde democratie. Ergo: de westerse democratieën (want in Europa is het niet anders) zijn niet meer gezond en iedereen kan dat zien. Dat de policoristen zoals Beukman goed met deze partijdige pers kunnen leven en de kant van de corrupte Clinton kozen, zegt veel over de mindset van deze mensen.

      Laten we inderdaad hopen dat hun tijd binnenkort voorbij is.

     2. Donald Troef

      Floris, je slaat de spijker op z’n kop. We zullen onconventionele stappen moeten zetten om de media te zuiveren van het linkse politiek correcte gif.
      Laten we hopen dat na de verkiezingen mogelijkheden ontstaan om nu eens déze landverraders achter de tralies te zetten.

     3. Gustaafff

      Donald troef wil politieke vijanden achter de tralies zetten. Net als Erdogan in Turkije.

      Triest.

     4. Floris

      @ Donald:

      Je kan bijvoorbeeld zo’n Jeroen Pauw (what’s in a name…) niet veroordelen want de omroep waarvoor hij werkt is openlijk links en mag die bagger uitzenden. Dat is een gevolg van het verouderde omroepbestel in Nederland. De oplossing is simpel: De complete PO opheffen. Weg ermee. Dat bespaart nog een klein miljard per jaar ook.

      Voor de rest zullen commerciële media zich altijd aanpassen aan wat zij denken dat de meerderheid wil horen dus als het maatschappelijk paradigma verandert zullen zij vanzelf mee veranderen.

   2. Vabis

    Hear hear, eindelijk weer eens een verstandig geluid op deze site….

 15. Ome Ga

  Klopt Donald, een giga omwenteling, daar kan de deugdelijke wegkijk sms niets meer aan doen tzt!

  BREAKING International Worldwide News 011216, in een zeer snel veranderend politiek schaakspel! Absoluut zien:

  1). Julian Assange is zeer w.s. niet meer in leven.
  Velen (o.a. van WikiLeaks) zijn hem voorgegaan door het corrupte Hussein/Hillary stiekeme beleid mmv de ware (voorbereidende) oorlogswapen:
  information wars!
  https://youtu.be/5ka7s7CLLYo (Assange, Anonymus)…
  https://youtu.be/l-y-jm0RYrA (15 punten van valse Hillary’s praktijken)

  2). Trump heeft gezegd dat de rechterlijke aanklachten tegen Hillary ‘van tafel’ zijn (“he hás to play it low”: tótdat… hij op 20 januarie nog leeft en zelfs inaugurated wordt!)… maar hij zei daarmee niet dat Hillary niet vervolgd zal worden voor haar 33.000 e-mails over de meest smerige p*do/seksmisbruik/praktijken van (goedkeuring naar en w.s. meedoen met) haar Billy, Podesta – één van de machtigste mannen in de machtigste stad van de wereld, Washington, het satanische ‘SpiritCooking’, p*do Pizzagate e.d.).
  Volgens het Nationale Centrum voor Vermiste en Misbruikte Kinderen van de FBI in de USA zijn – alleen al in 2015 – 460.699 kinderen ‘zomaar’… verdwenen. Het zou je kind maar zijn. Ja: honderdduizenden ouders vragen zich dat af!
  En dat is alleen nog waarvan ze de feiten weten.
  Veel Hollywood- Congres- en Media smeerlappen hebben deel daaraan.

  Het goede nieuws is dat dit proces van de eeuw wel gaat komen met grote waarschijnlijkheid! Rechts, behoudend en waarheidsgetrouw: houd moed! Zien!
  https://youtu.be/01bM_E4OxS0

  Enne, als je nog steeds niet weet wat “Pizzagate” is, dan wordt het echt wel tijd!
  Laatste research en steeds meer shockerende ontdekkingen ook hier, maar duizenden mensen zijn aan het zoeken en er komt nog veeeeeeel meer:
  https://youtu.be/zridlYXl-4w
  https://youtu.be/YDgOKyTW1IM (over Podesta, maar er is veel en veel meer.
  Persoonlijk advies: kijk niet meer, want je slaapt er niet van en je draagt dit teveel met je mee. Je gelooft het niet, hoe ziek en algemeen dit is. Dat wil je niet weten!

  Maar geloof mij; dit gaat onderzocht worden en ik hoop dat de daders – niet de kleinste leiders en miljonairs! – absoluut hun vreselijke straffen niet zullen ontlopen!
  (Kom niet aan kínderen; anders is een molensteen om je nek en in de diepste zee een juist einde, zegt Jezus).Ook De Clintons en Hussein O., die alleen hierom al mss een WO III wil starten alvórens Trump gaat beginnen met de Grote Schoonmaak van o.a. dit Diepe, Stinkende Moeras!

  De mainstream media (msm) wil dit alles nog steeds weghouden terwijl heel internet (behalve DDS nog steeds?) er mee bezig is.
  Miljoenen mensen focussen op bijv. PizzaGate non-stop, ook op social media en zeker op gezonde, neutralere rechtse media. Het is niet meer te stoppen, Bilderberg/NWO/VN/msm/linkse Elite mafioso, ga je het vatten langzamerhand!?

  3). De WO III kan ook reeds begonnen zijn! En als dit zich uitbreid, kan Hussein. O. aanblijven. Daar is (voor hem en de hele linkse global kliek) heel wat om te doen!
  Oorlog begint altijd met grondoorlog (reeds begonnen door Hussein.O -USA ook in Irak) en nu door Erdogan – tegen Syria, althans wat hij beweert – met zijn tweede(!) machtigste leger van de ‘Nato’; een grondoorlog met zijn honderden tanks en jets…
  en atoombommen dus.

  Tweede stap hierna is een conventionele oorlog, dat nu w.s. uitgroeit – en dat kan in een kwestie van dagen! – tot een nucleaire oorlog. Met twee nuclaire kernkoppen van Erdogan startklaar (plus de kernbommen die de USA nog niet heeft weggehaald in Antalia, Z-Turkeye?).
  Inderdaad heel veel wijst er op, dat de nucleaire WO III nog nooit zo dichtbij is geweest als vandaag de dag! Spannond:
  https://youtu.be/7XfZm0jwr0M

 16. Ome Ga

  BREAKING International Worldwide News 011216, in een zeer snel veranderend politiek schaakspel! Absoluut zien:

  1). Julian Assange is zeer w.s. niet meer in leven.
  Velen (o.a. van WikiLeaks) zijn hem voorgegaan door het corrupte Hussein/Hillary stiekeme beleid mmv de ware (voorbereidende) oorlogswapen:
  information wars!
  https://youtu.be/5ka7s7CLLYo (Assange, Anonymus)…
  https://youtu.be/l-y-jm0RYrA (15 punten van valse Hillary’s praktijken)

 17. Ome Ga

  BREAKING International Worldwide News 011216, in een zeer snel veranderend politiek schaakspel! Absoluut zien:

  3). Trump heeft gezegd dat de rechterlijke aanklachten tegen Hillary ‘van tafel’ zijn (“he hás to play it low”: tótdat… hij op 20 januarie nog leeft en zelfs inaugurated wordt!)… maar hij zei daarmee niet dat Hillary niet vervolgd zal worden voor haar 33.000 e-mails over de meest smerige p*do/seksmisbruik/praktijken van (goedkeuring naar en w.s. meedoen met) haar Billy, Podesta – één van de machtigste mannen in de machtigste stad van de wereld, Washington, het satanische ‘SpiritCooking’, p*do Pizzagate e.d.).
  Volgens het Nationale Centrum voor Vermiste en Misbruikte Kinderen van de FBI in de USA zijn – alleen al in 2015 – 460.699 kinderen ‘zomaar’… verdwenen. Het zou je kind maar zijn. Ja: honderdduizenden ouders vragen zich dat af!
  En dat is alleen nog waarvan ze de feiten weten.
  Veel Hollywood- Congres- en Media smeerlappen hebben deel daaraan.

  Het goede nieuws is dat dit proces van de eeuw wel gaat komen met grote waarschijnlijkheid! Rechts, behoudend en waarheidsgetrouw: houd moed! Zien!
  https://youtu.be/01bM_E4OxS0

  Enne, als je nog steeds niet weet wat “Pizzagate” is, dan wordt het echt wel tijd!
  Laatste research en steeds meer shockerende ontdekkingen ook hier, maar duizenden mensen zijn aan het zoeken en er komt nog veeeeeeel meer:

  https://youtu.be/zridlYXl-4w
  https://youtu.be/YDgOKyTW1IM (over Podesta, maar er is veel en veel meer.

  Persoonlijk advies: kijk niet té veel meer, want je slaapt er niet van en je draagt dit teveel met je mee. Je gelooft het niet, hoe ziek en algemeen dit is. Dat wil je niet weten!

  Maar geloof mij; dit gaat onderzocht worden en ik hoop dat de daders – niet de kleinste leiders en miljonairs! – absoluut hun vreselijke straffen niet zullen ontlopen!
  (Kom niet aan kínderen; anders is een molensteen om je nek en in de diepste zee een juist einde, zegt Jezus).Ook De Clintons en Hussein O., die alleen hierom al mss een WO III wil starten alvórens Trump gaat beginnen met de Grote Schoonmaak van o.a. dit Diepe, Stinkende Moeras!

  De mainstream media (msm) wil dit alles nog steeds weghouden terwijl heel internet (behalve DDS nog steeds?) er mee bezig is.
  Miljoenen mensen focussen op bijv. PizzaGate non-stop, ook op social media en zeker op gezonde, neutralere rechtse media. Het is niet meer te stoppen, Bilderberg/NWO/VN/msm/linkse Elite mafioso, gaan jullie het vatten langzamerhand!?

  1. Donald Troef

   @Ome Ga,

   “Enne, als je nog steeds niet weet wat “Pizzagate” is, dan wordt het echt wel tijd!

   Ik hoorde inderdaad over pizzagate.

   http://www.bbc.com/news/blogs-trending-38156985

 18. Lex

  Sommige blijken hier totaal door te draaien.

  Deporteren
  Hun ingewanden tot gort schoppen.

  Ik ben ook PVV stemmer vanaf het eerste moment dat op de PVV gestemd kon worden.
  wat voor onzin ik hier lees dat gaat zelfs mij te ver.

  Dingen die moeten gebeuren.

  1 een nieuw immigratie en naturalisatie dienst vooral de De Dienst Terugkeer en Vertrek (DT&V) moet volledig op de schop of drastisch herzien worden, strenger beleid.

  2 Immigranten die zich ernstig misdragen 2 maal een ernstige waarschuwing en dan wegwezen. 3 maal fout wet. Bij crimineel gedrag meteen het land uit trappen.

  3 Als de oorlog daar binnen 5 jaar voorbij is dan weer lekker terug naar land van herkomst. Hun land weer opbouwen.

  Gelukzoekers die zich niet in willen zetten om naar werk te zoeken of de taal niet willen leren korten op hun uitkering.

  4 Illegalen moeten wat mijn betreft opgevangen worden in een groot europhees asielzoekerscentrum. Dus weg uit de straten van de EU landen.

  5 Grenzen dicht controle van auto’s en busjes een snellere grens controle voor bedrijfsauto’s busjes en vrachtwagens.

  4 Gezondheidszorg op de schop weer terug naar het ziekenfonds.

  5 Huren omlaag weer terug naar 30% van het inkomen wat vroeger heel normaal was.

  6 Belastingen omlaag en de BTW terug naar 17.5%

  AOW naar terug naar 65 jaar zodat de oudjes nog wat kunnen genieten van hun ouwe dag.

  Kortom tijd voor kabinet Wilders1

  1. Donald Troef

   @Lex,

   Ik mis in je opsomming de voorstellen van Wilders om hoofddoekenbelasting te heffen, de bouw van Moskeeën en de Koran te verbieden.
   Voorts wenst hij een afzonderlijke strafrechttoepassing voor moslims.
   Denkt u dat hij die belangrijke maatregelen bij de Kabinetsformatie direct gaat weggeven?

   1. Gustaafff

    @donald troef, u bent weer lekker op de irrationele dreef. Daar u gisteren nog bevlogen pleitte voor interneringskampen, alsook Joods verzet tegen de Holocaust gelijkstelde aan islamitisch verzet tegen een… ja wat eigenlijk, een tweede holocaust, beweert u nu dat Wilders bij een kabinetsformatie zijn coalitiepartner ervan zal weten te overtuigen bovengenoemde maatregelen in een regeerakkoord op te nemen.

    Túúúrlijk.

    1. Donald Troef

     Gustaafff, je hebt iets gemist. Gisteren schreef ik aan beukman:

     “Beste Beukman,

     Ik vrees dat, als ik deze satire, want dat is het, nog wat langer zou doorvoeren en vernietigingskampen voor moslims op de veluwe zou bepleiten ik onverminderd de steun en waardering van Floris, Vabis en Wachteres zou oogsten.
     Daar was het me ook om te doen: aantonen dat een beetje gebekte fascist op DDS moeiteloos het onnozele PVV-volk kan meenemen in een morbide genocidale logica in een bizarre ideologie van Blut und Boden. Ik oogste met deze, inderdaad, krankzinnige beschouwingen veel waardering van Floris, Wachteres en Vabis maar tenminste zo verontrustend is dat, behalve Gustaafff en umhnz, niemand bezwaar maakte tegen deze levensgevaarlijke waanzin. Ze gaan er moeiteloos in mee. Van Vabis hoeft dat niet te verbazen maar je knippert toch wel even met de ogen als je cryptonazi Floris hoort brallen dat de moslims de heldere keuze moeten krijgen: het geloof afzweren of het land verlaten.

     Het deed me genoegen dat jij er ook intrapte en, zoals ik van je gewend ben, de juiste tegenargumenten aanvoerde. Het is overigens ook griezelig hoe gemakkelijk het is daar retorisch simpel aan voorbij te gaan. Racisten en fascisten redeneren in een afgesloten paradigma waar alle rationele argumenten op afketsen. Als Trump met zijn overwinning iets aantoonde was dat het: het gaat niet om feiten en argumenten maar, zoals ik als Donald Troef beweerde, het gaat er om het hart te raken en te suggerenen dat je de pijn van vervreemding en verlies van de gewone man zelf ook voelt. De argumenten en de feiten zijn dan helaas nauwelijks nog relevant. Het volk is ook niet relevant maar dat weet het volk niet.

     Wachteres beweerde dat ze mijn stijl altijd direct herkende. En passant toonde ik aan dat zij en haar vrienden slechts op de inhoud letten en denken dat iedereen die van het eigen wereldbeeld afwijkt dezelfde persoon is. Het is me genoegen te constateren dat men dus ook denkt dat jij en ik dezelfde figuur zijn.

     Hartelijke groet.”

     1. Gustaafff

      @donald troef, fijn dat u dat wilde aantonen, maar in dat geval zou ik het apriciëren om te weten onder welke nickname u hier gewoonlijk actief bent. Maw, onderteken uw bijdrage.

     2. Vabis

      We hebben te maken met de gebande trol, Wim Hutten van grondlijn.nl is zijn naam, met honderden aliassen!

     3. Donald Troef

      Dit is inderdaad de uit de lucht gegrepen fantasie van Rob de Haan uit Rockanje, een diep gefrustreerde werkloze vrachtwagenchauffeur die hier meestal bijdragen plaatst met genocidale of anderzins moordlustige strekking.
      Verder is het een tragische maar ongevaarlijke sukkel.

     4. Vabis

      Wat was het ook al weer, de Laan van Poot 284 in Den Haag Wim?

     5. Gustaafff

      @dt,

      Goede zaak om mensen te ontmaskeren, maar verder – het zal allemaal wel.

     6. Donald Troef

      Zoek de man op, trieste man. Maar dat heb je vast al wel eens gedaan.
      Of toch niet?

     7. Beukman

      @Gustaaf
      Donalds best beklijvende nick was Simon. Sommigen, en bepaald niet de minsten, zoals de Wachteres, noemen hem nog steeds zo. Of beter gezegd: zo noemt ze iedereen waarvan ze denkt dat het Simon is.

      Wat mij betreft was dit een interessant en geslaagd experiment. Ikzelf heb heel aardige langs-elkaar-heen discussies gehad met Donald. Iedereen is erin getuind. Instemming was zijn deel, zelfs bij de rabiate volksnationalistische praatjes die hij afstak. Jij hebt goddank laten zien nog over een eigen moreel kompas te beschikken.

     8. Beukman

      @Vabis
      Constateer ik dat je niet tegen je verlies kan?

     9. Donald Troef

      @Gustaafff,

      Het was satire maar wel satire met een bitter randje.
      Ik vrees inderdaad dat als mensen als Wilders aan de macht komen er heel veel mensen zijn die bereid zullen zijn zijn akelige plannen uit te voeren.
      Ik toonde aan dat op dit blog, maar dus ook elders, er veel mensen zijn die het contact met de regels van de rechtsstaat volledig kwijt zijn en met droge ogen menen dat moslims de keuze moeten krijgen tussen het opgeven van hun geloof of deportatie. Heel veel mensen denken echt dat je de Koran moet verbieden en de godsdienstvrijheid voor moslims moet afschaffen.
      In de figuur van Donald Troef bepleitte ik een zuivering van de pers, het verwijderen van volksvreemde elementen en het deporteren van moslims. Ik kreeg er hier instemming voor en niemand, behalve Beukman, jij en umhnz, maakte bezwaar.
      Vind je dat geen doodgriezelig onderzoeksresultaat?

     10. Gustaafff

      @donald troef, @beukman, ik ben het roerend met jullie eens. Een bijzonder geslaagd experiment met een buitengewoon huiveringwekkend resultaat. De ware aard van deze figuren is op schokkende wijze naar boven gekomen. Laten we hopen dat deze personen nog eens tot bezinning komen.

     11. Vabis

      De moslimpijpende neo nsb’ers hebben elkaar gevonden….

     12. Wachteres

      De verregaande arrogantie van politiek-correct wordt door Simon op een griezelige manier ten toon gespreid.

      Deze hoogmoedswaanzin, want anders is het niet, komt bij hem met bakken vol naar buiten.

      Nadat ik hieronder al op hem heb gereageerd – en ik noemde hem Simon – lees ik deze reactie.

      Jammer dat je niet door had dat ik jou onmiddellijk herkende, vandaar mijn reactie onder jouw andere synoniem umhnz hierboven, waar ik je complimenteerde.

      Had je werkelijk niet begrepen dat ik doorhad wie dit schreef, onnozele hals?

      “Door een helder volksnationalistisch vergezicht te bieden”

      ‘Het nieuwe leiderschap waar het volk naar hunkert ….”

      “Door een helder volksnationalistisch vergezicht te bieden”

      “de staatsmedia te controleren op eerlijkheid en loyaliteit aan de volkswil”.

      “Clinton die meende de harde feiten en de redelijkheid aan haar kant te hebben [en dat denk jij serieus!]” Enzovoort, enzovoort!

      In één beschrijving had je gelijk:

      De pijn van het volk:

      “De pijn van vervreemding, de pijn van verlies van trots en waardigheid en de pijn van te worden geminacht door de arrogante elites die hen bedrogen en misleidden”.

      Dat jij die gevoelens minacht en bespottelijk maakt, zegt heel veel, zo niet alles, over jou.

      Jij bent, wat Marcel van Dam onterecht over Pim Fortuyn zei:

      EEN MINDERWAARDIG SUJET.

      Het spijt me dat ik je relaas niet eerder heb gelezen.

   2. Wachteres

    Simon fantaseert er wer lekker op los.

  2. marjo012

   Sommige wel ja , ik ben niet voor geweld, maar als het zo door gaat in dit land ben ik bang dat het niet uitblijft en omdat de regering het zover heeft laten komen allemaal zal ik niet verwonderd zijn als eigen burgers eens opstaan en genadeloos terug slaan.

 19. Ome Ga

  Geert luister tenminste naar het volk. Net als LePen, Trump en

  Farage (in een nuttige toespraak voor de – vaak foute en laffe – media):

  http://www.ninefornews.nl/farage-hard-media-mediaconferentie/

 20. ikweetwatikwil

  Donald Troef. Dacht je nu echt dat niemand iets doorhad. Mijn eerste reactie was, die vent is geen PVVer. Je kunt mijn reactie er op naslaan.
  Je overdrijft in jouw reacties . Het kwam onnatuurlijk over.
  Nou, klop je nu maar op de borst. Beukman mag ook mee doen. Voor jullie heb ik twee woorden, geniepige viezeriken.

  1. Gustaafff

   “Ik heb jullie lekker laten winnen, hoor!”

 21. marjo012

  Als Nederlander ben ik het ook zat dat import hier de dienst denkt uit te maken,en zich gedragen als zandbakratten ,zeg eerlijk heb in het begin niets tegen die import gehad maar door alles wat er in dit land gebeurd is met toestemming van de linkse elite ben ik nu zo ver dat ik ze allemaal uitkots inmiddels ,criminelen en profiteurs van deze ongewenste import hebben het land in een diep dal gebracht met medewerking van de regering,en eigen burgers in n hoek gedreven en in de kou laten staan.Dit moet afgelopen zijn mijn stem gaat hierdoor zeker naar de PVV in maart.

 22. Oebaya

  Wilders hangt van kreten aan elkaar, inhoudelijk zegt hij nooit iets. Op zijn puur Nederlands gezegd: “Hij geeft zijn bek een douw” en roept dan vervolgens “vrijheid van meningsuiting”. Het trieste is wel, dat er heel wat mensen hem zien zitten, want ze zijn inderdaad gaan geloven wat hij zegt.
  Maar Wilders zegt veel, maar zwijgt nog meer of vertelt pure onwaarheid. Zo zwijgt hij als het graf over zijn Indische achtergrond of hangt er een leugenachtig verhaal over op. Zijn geblondeerde haar moet het Indo zijn ook verbergen, maar voor wie weet hoe hij kijken moet, accentueert dit alleen maar die Indische achtergrond. En alles was Wilders zegt en vindt is nauw verweven met die achtergrond. Zoek het artikel van Lizzy van Leeuwen dat in de Groene Amsterdammer werd gepubliceerd maar eens op op internet. Nu is Van Leeuwen wat al te stellig over het gedachten goed van de Indo, want ook de Indo zelf heeft in Nederland geleden onder discriminatie en met mijn eigen Nederlands Indische achtergrond heb ik Indo’s uit alle lagen van de bevolking leren kennen en die waren politiek gezien zeker niet in meerderheid “Post-koloniale revanchisten” (deze term is van Van Leeuwen). Maar Wilders is er zeker één.

 23. Cultuur_Pessimix

  En nog een stem erbij. PVV is de enige die de grenzen dicht gaat gooien! Nadat die smerige moordenaar na zijn lafhartige daden ongestoord via Nederland door kon reizen met een geweer is de maat (mijn maat!) vol. Wij maar handen over ons hart strijken! Ik pas ervoor. Meer controle aan de grenzen. Ik begin me nu echt onveilig te voelen met al die idioten, om maar niet te spreken van vrienden die kinderen hebben die naar school fietsen of in treinen zitten. Een zo’n ongecontroleerde idioot, en je hebt (weer) een moordpartij bij mij om de hoek. Daarnaast, ik ben altijd pro-Europa geweest, maar inmiddels ben ik dat niet meer vanwege verkeerde beslissingen en het schijnbaar niet in staat lijken te zijn om een massale intocht van vluchtelingen te keren anders dan ‘afspraken’ maken met een verkeerd en crimineel land als Turkije. In de hoop dat de politiek met de PVV aan de leiding dit tij kan keren door een kleiner Europa en meer autonome rechten voor haar lidstaten. Idealiter blijft de Benelux samenwerken met Frankrijk, DACH en Skandinavië, helaas zijn de links-liberale massa’s in laatste twee nog te groot om een omwenteling mogelijk te maken. Dus: vóór Nederlanders, vóór humanisme, vóór democratie, vóór vrijheid van meningsuiting, gelijke rechten man en vrouw, geaardheid, persoonlijk beleven van geloof (niet publiekelijk), ondersteunen van eigen mensen (lees: Nederlanders die het nodig hebben) eerst! En ja, minder minder islam.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.