'Premier Wilders' komt eraan! PVV veruit de grootste in nieuwe Peilingwijzer mede dankzij Sylvana Simons

Geen categorienov 30 2016, 13:00
De PVV gaat volgens de nieuwste Peilingwijzer ruim aan de leiding met maar liefst 31 virtuele zetels. De nepliberalen van de VVD moeten genoegen nemen met (maximaal) 28 zetels. Het gaat bedraagt dus tenminste 3 zetels tussen de twee partijen die vrijwel zeker om de winst zullen strijden bij de verkiezingen van 15 maart, 2017.
De Peilingwijzer gaat wat anders te werk dan de meeste andere pollsters. Als je naar de peiling van Maurice de Hond kijkt zie je bijvoorbeeld altijd dat hij één zetelaantal geeft per partij. De peiling van EenVandaag doet dat ook. In die laatste peiling staat de PVV op 31 zetels, in de eerste zelfs op 33 zetels.
Als gezegd werkt het bij de Peilingwijzer anders. In die peiling komt de PVV namelijk uit op minimaal 27 zetels en maximaal 31 zetels. Noem het maar een foutmarge van vier zetels. De VVD is significant minder groot: die komt ergens tussen de 24 en 28 zetels uit. In beide scenario's -- minimaal en maximaal -- bedraagt de achterstand van de nepliberalen op de PVV dus drie zetels volgens de Peilingwijzer.
Dat is nogal een wijziging ten opzichte van de vorige Peilingwijzer waarvan de resultaten op 3 november gepubliceerd werden. Toen was de VVD namelijk met 26 tot 30 virtuele Kamerzetels de grootste. Wilders en kornuiten moesten toen genoegen nemen met 23-27 zetels.
Met andere woorden, de rollen van de PVV en de VVD zijn omgedraaid.
Hoe dat komt? Nou, ten eerste is er natuurlijk het walgelijke beleid van het nachtmerriekabinet Rutte II. Wilders zet zich daar al jaren tegen af, wat het volstrekt logisch maakt dat juist zijn partij electoraal profiteert van het wanbeleid van de regering. Daarnaast lijkt de verkiezingsoverwinning van Donald Trump ook positief uit te pakken voor de PVV. De (rechtse) kiezer is nu namelijk tot de conclusie gekomen dat er niets mis is met anti-establishment populisme. Als ze het in Amerika aandurven met een man als Trump, waarom wij in Nederland dan niet met Wilders?
Tenslotte is er nog het minder, minder, minder-proces tegen Wilders. Volgens de Peilingwijzer heeft dat proces -- dat overduidelijk politiek getint is en weinig te maken heeft met gerechtigheid -- namelijk ook een enorme impact. Zo vertellen veel mensen die zich recentelijk bij de PVV hebben aangesloten dat het proces de belangrijkste reden is voor hun overstap. Heel verrassend is dat niet. Tijdens het vorige proces tegen de PVV-leider, in 2009, ging het namelijk ook geweldig met zijn partij in de peilingen. Opmerkelijk genoeg komt dat vooral doordat 'cultureel gematigden' zo'n proces abominabel vinden en switchen om hun steun te tonen voor zowel Wilders zelf als het vrije woord.
Met andere woorden, Wilders profiteert van de haat van links tegen hem. Hoe meer ze hem vervolgen en kapot proberen te maken, hoe groter de PVV wordt. Heel gek, maar op de één of andere manier zag iedereen dat natuurlijk al van verre aankomen. Nou ja, iedereen behalve knetterlinkse individuen en partijen. Die denken namelijk nog steeds dat ze Wilders de mond kunnen snoeren met behulp van de wet.
Zo werkt het niet in Nederland, jongens. Nederlanders zijn behoorlijk recalcitrant van aard en hebben helemaal niets met politieke strafprocessen.
En dat is niet alles. Volgens de onderzoekers van I&O groeit de PVV namelijk ook vanwege de hetze tegen Zwarte Piet.
Wilders mag Sylvana Simons, Tunahan Kuzu en Selçuk Öztürk dus wel een dankbriefje sturen. Hoe harder zij tegen onze cultuur en tradities aanschoppen, hoe meer kiezers de overstap maken naar de PVV.
Als ik Geert was zou ik Sylvana vandaag nog even opbellen met het verzoek om haar oorlog tegen Zwarte Piet en de Nederlandse geschiedenis in het algemeen lekker voort te zetten. Met een beetje mazzel (voor hem) zorgt ze er in haar eentje voor dat Wilders de nieuwe premier van Nederland wordt.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten