Wilders: plascontract is ‘schandalig!’

“Wel miljarden naar Afrika!”

PVV-leider Geert Wilders is, net als wij van DDS, niet te spreken over het ‘plascontract’ dat sommige verpleeghuizen blijkbaar met bewoners hebben. Eerder vandaag berichtte RTL Rijnmond dat het documentatie in handen heeft waaruit blijkt dat bewoners van het verpleeghuis Grootenhoek in Hellevoetsluis maar drie keer per dag naar de wc mogen. Dat moet vervolgens ook nog eens gebeuren op van tevoren vastgestelde tijden: om elf uur ’s ochtends, 2 uur ’s middags, en zes uur ’s avonds. Als een bewoner vaker moet heeft hij of zij een immens probleem. In de meeste gevallen geldt: inhouden, wat het je ook kost. Mocht de bewoner aandringen op meer wc-bezoeken dan zorgt dat voor ‘grote problemen.’ Lees: woedende verzorgers.

Wilders vindt volkomen van de pot gerukt:

Op twitter noemt de PVV-leider dit zogenaamde ‘plascontract’ terecht “SCHANDALIG.” Vervolgens stelt hij dat de Nederlandse belastingbetaler blijkbaar wel ieder jaar weer miljarden kan ophoesten voor Afrika, maar dat Nederlandse burgers zelf verpieteren in verpleeghuizen. “Hier een wc-stop voor onze ouderen,” twittert hij woedend.

Natuurlijk heeft Wilders volkomen gelijk. Het is een grof schandaal dat onze ouderen niet eens naar de wc kunnen terwijl Nederlands belastinggeld wel in de zakken verdwijnt van Afrikaanse dictators en Griekse zakkenvullers.

Nederland heeft een ander kabinet nodig. PvdA en VVD laten ouderen aan hun lot over en dwingen ze letterlijk om het in hun broek te doen. Als samenleving mogen we dat niet accepteren.

Tijd dus om Rutte en Samsom er bij de eerstvolgende verkiezingen uit te gooien. En dat het liefst op hardhandige wijze.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

15 reacties

 1. Wim

  Maar krijgen die oudjes dan ook nog een boete voor wildplassen? Dat lijk me wel terecht wildplassen is wildplassen geen gezeur,
  En toch is iedere dag die kop van Rutte in de reclame boodschappen ,hij gaat ons sterker maken.

 2. Peter Selie

  Nou wanneer mij ditzelfde zou overkomen als deze oudjes die zo’n vermaledijd contract hebben getekend zeik ik in een of andere hoek van de wandelgangen van zo’n sterfhuis. Het is niet normaal meer de NS had óók zo een corporatief idee met plaszakken, dat ging dus lekker niet door om dat er breed maatschappelijke selectieve verontwaardiging de kop op stak. Nederland = Niedrichland geworden waar hoogopgeleiden besnedenlanders op een voetstuk geplaatst worden.

  1. Vabis

   En het zogenaamd gevluchtte ongedierte wordt met alle egards behandelt.

   1. Norman Corinth

    @ Vabis,

    Twee enorme taalfouten in één klein zinnetje. Het is bijna een prestatie.

    1. Sniper666

     @ N.C.

     Ist jou van der spellinggestabo?

    2. Vabis

     Ga is dood Wim Hutten.

 3. Nog1

  Alle politici vinden dit onacceptabel.

  Maar itt wat Wilders schijnt te denken is dit geen financieel probleem. De instelling in kwestie heeft geld genoeg om dit goed te regelen, maar besteedt veel te veel aan overhead (lees de directie, managers en hun kantoren)

  In de meerderheid van de instrellingen speelt dit probleem dan ook niet.

 4. ikweetwatikwil

  In de meerderheid van de instrellingen speelt dit probleem dan ook niet.

  Misschien niet dat probleem. Daar laten ze de mensen gewoon in de stront of urine liggen nog1

  1. Nog1

   @ Ik weet wat ik wil

   Nee, in de ruime meerderheid van de instellingen (ca75%) speelt dit probleem op geen enkele wijze en zijn de bewoner tevreden over de zorg. En die tehuizen hebben precies hetzelfde budget.

   Wie de begrotingen van de instellingen bekijkt kan dat ook in 1 oogopslag zien, want die besteden het geld dat voor zorg bedoeld is ook echt aan zorg ipv aan de directie en managers.

   Slechte tehuizen bestaan er inderdaad, maar dat is volledig de schuld van slecht bestuur en niet van het budget.

   1. toetssteen

    @Nog1
    Ik weet dat u geïnteresseerd bent:

    https://www.rvo.nl/sites/default/files/2016/02/Gezondheidszorg-van-Singapore-in-kaart.pdf

    Me dunkt dat dit introduceren in Nederland niet een slecht idee zou zijn.
    Het is een ander systeem, maar het werkt zeer goed.

    1. Nog1

     Het doet op het 1e gezicht wat denken aan de levensloopgedachte; ipv verschillende potjes (AOW, pensioen, medische zorg) 1 spaarpot.

     Wel denk ik dat de cultuur ook een rol speelt; Chinese artsen richtten zich oorspronkelijk niet op genezen maar op voorkomen. (Je betaalde vroeger, voor 18e eeuw, de arts als je niet ziek was, als je ziek werd hoefde je niet meer te betalen) Ook woont men vaker met meerdere generaties bij elkaar dan hier de gewoonte is.

 5. Ni28

  Marktwerking in de zorg en verpleeghuis heeft zo wat voordelen. U kunt ook punten sparen. Bij elke niet genomen WC beurt krijgt u op de spaarkaart 1 punt. Deze kunt u sparen of inzetten bij extra WC beurten. Hoe meer punten hoe meer voordeel. Bij tien punten krijgt u een rol WC papier maar u kunt ook sparen voor een dagje WC. Kost wel 100 punten maar dan hebt recht op een hele dag op de WC te verblijven. Marktwering in de zorg heeft zo zijn voordelen.

 6. joeb granaat

  gewoon in bed plassen mensen dan hebben ze nog wat meer werk ,,tenslotte worden ze er toch voor betaald ,,,staat het hun niet aan dat ze dan een andere job zoeken,
  voor de rest zou ik zeggen ga in belgie naar een ziekenhuis daar maken ze geen heisa rond die problemen ,,,hollanders vreselijk als die wat moeten doen voor hun loon alles is te veel iedereen de grens over dan doen ze die in nederland maar dicht verplegend personeel naar de ww is ook beterkoop voor de schatkist

 7. Beukman

  Het zou Geert sieren als hij eens stopte met te plas en te onplas overal over te zeiken zonder zich eerst grondig te informeren. Zoals meestal ligt de zaak ook hier een stuk genuanceerder. Werknemers werken zich uit de naad, om vervolgens uit de krant te vernemen dat ze lekker met elkaar aan het klaverjassen zijn terwijl de bewoners het massaal in hun broek doen. Koren op de molen van de grijzende leider van de PVV, die deze ouden van dagen achter zijn karretje spant. Hier geldt maar een woord: BAH!!!

  “Er worden in verpleeghuizen van zorginstelling Careyn geen ‘plascontracten’ gehanteerd, zegt Harry Luik, de tijdelijke voorzitter van de raad van bestuur. “Dat is echt een misverstand.” Hij legt uit dat de schriftelijke afspraken over de toiletgang deel uitmaken van een zogeheten zorgplan.”

  Lees verder:
  http://nos.nl/artikel/2141048-zorginstelling-ophef-over-plascontracten-berust-op-misverstand.html

  1. Sniper666

   @ Beukman

   Die Harry Luis is een interim-manager die net komt kijken. Hij zal zelf wel een leuk contract hebben.. Maar, ik woon in de buurt, en het was echt waar dat de bewoners geacht werden slechts 3 x naar de plee te gaan.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.