Bizar: Rutte steunt mega-eurofiel Verhofstadt als voorzitter Europees Parlement

Onze premier ziet de doorgedraaide Vlaamse EU-liefhebber graag plaatsnemen op de voorzittersstoel. 

Dat Mark Rutte alles doet wat de EU-bazen in Brussel willen, wisten we al. Van zijn stoere beloftes komt niets, en Nederland blijft lekker geld storten naar de EU. Maar vandaag heeft onze premier een nieuw dieptepunt bereikt in zijn eurofilie: hij steunt de kandidatuur van de Belgische Guy Verhofstadt als voorzitter van het Europees Parlement. Jawel, de voormalige Belgische premier die onlangs eurosceptische partijen de schuld gaf van moorden in Aleppo.

Verhofstadt staat bekend als zo ongeveer de meest extremistische eurofiel die er is. Terwijl overal in Europa anti-EU-partijen aan een opmars bezig zijn, vindt de voormalige Belgische premier juist dat de EU nog lang niet ver genoeg gaat. Zo vindt Verhofstadt dat individuele landen niet langer meer mogen dwarsliggen bij het sluiten van een verdrag: een meerderheid van 22 EU-landen is volgens hem genoeg, wat dus een inperking betekent van de Nederlandse soevereiniteit.

Wellicht het meest kwalijke voorstel van Verhofstadt is dat hij een EU-minister van financiën heeft, die meer macht heeft dan de nationale ministers van financiën. Er zouden dan ook directe EU-belastingen moeten komen (nu krijgt de EU haar geld nog via de lidstaten, maar als het aan Verhofstadt ligt, moeten burgers direct overmaken aan Brussel). Zo’n plan betekent dus nóg hogere belastingen voor hardwerkende Nederlanders, nóg meer geld naar Brussel en nóg meer geldverspilling aan zinloze projecten zoals Griekenland.

Wie de EU al slecht vindt, zal al helemaal huiveren van de eurofiele denkbeelden van Verhofstadt. En Mark Rutte steunt deze man, net als D66. Wie nu nog gelooft in de stoere eurosceptische praat van de VVD, heeft écht onder een steen geleefd. De VVD van Mark Rutte is net zo eurofiel als D66, de PvdA of GroenLinks.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

11 reacties

 1. Anna

  Mark Rutte steunt Guy Verhofstadt om voorzitter van het EU- parlement te worden.
  Verhofstadt die als een bezetene stond te gillen en hielp om democratisch Oekraïne te ondermijnen.
  Dat is dus de VVD.

  1. loritta

   Rutte dent alleen maar aan zijn toekomstige baan in Brussel. Nederland interesseert hem geen moer!

 2. Wim

  Rutte is een gevaarlijk man voor Nederland.

  1. Anna

   Mark Rutte steunt Guy Verhofstadt om voorzitter van het EU- parlement te worden.
   Verhofstadt die als een bezetene stond te gillen en meehielp om democratisch Oekraïne te ondermijnen.
   Dat is dus de VVD.

 3. Sniper666

  Guy Verhofstadt vreet lekker uit de ruif, net als al die andere EU bobo’s. Dat ziet Markie wel zitten!

 4. bommetje

  Ja, verbaast mij niet. Rutte identificeert zich natuurlijk met deze totaal gestoorde gek. Zijn grote voorbeeld. Soort zoekt soort moet je maar denken. Rutte is inmiddels geslaagd voor VOLKSVERLAKKER niveau 3 en klaar voor Brussel. Wellicht dat de nieuwe voorzitter hem een handje kan helpen met een goed betaalde baan.

  1. Wim

   Zal mij niet verbazen als hij zijn achter hol maatje Pechtholt mee neemt

 5. Anna

  Guy Verhofstadt zegt: “Eurosceptische partijen verantwoordelijk voor moorden in Aleppo”. Achter dit soort man staat Mark Rutte? Verbaast me niks beiden grote leugenaars en hypocrieten.

  Oorlogsjournalist Robert Tisk ” Rebellen horen bij wreedste strijders in Midden-Oosten”. “Syrische soldaten vertelden me dat ze geloofden dat de Amerikanen toestemming hebben gegeven aan ISIS om Mosoel te verlaten en zo opnieuw het Syrische regime aan te vallen”.
  Laat die verschrikkelijk leugenaar en ophitser Verhofstadt de realiteit eens vertellen. Hij staat toch samen met Mark Rutte achter deze zogenaamde “rebellen”.

 6. marjo012

  Ook hiermee heeft hij zich verraden wat voor een landsverrader hij is.

 7. Ni28

  De VVD en De PvdA moeten door de verkiezingen totaal afgebroken worden door de kiezer. Hun vazallen zoals D66 ook. Alleen dan ontspringen wij de EU gekte die sinds de Brexit opnieuw opgelaaid is in plaats van dat men naar de burger ging luisteren. Dat zijn dan meestal de laatste stuiptrekkingen voor de dood. Nog snel proberen alles door te drukken na eigen zin. Daar zit weinig democratie in. Verhofstad is totaal doorgedraaid en hoort in een gesticht voor de rest van zijn leven.

 8. glazenbol

  Rat steunt Rat, daar is toch niemand echt verbaasd over?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.