De VVD, PvdA, D66 en GroenLinks zijn een stel landverraders pur sang. In maart moeten we ze bestraffen

Weg met deze eurofielen die onze nationale soevereiniteit in de uitverkoop doen om hun eurofiele machtsdroom te verwezenlijken.

Tijdens het debat in de Tweede Kamer over het associatieverdrag met Oekraïne — waar wij Nederlanders eerder dit jaar tegen stemden — diende de PVV een motie van wantrouwen in tegen Mark Rutte. Jullie premier — niet de mijne, ik heb hem jaren geleden al naar huis gestuurd met een motie van wantrouwen — legde de referendumuitslag namelijk naast zich neer. De PVV vond dat niet kunnen.

De nieuwe partij VNL (van Joram van Klaveren, Louis Bontes en Jan Roos) was het daar helemaal mee eens. Zij stemden dan ook voor de motie. Datzelfde gold voor 50Plus, de Partij voor de Dieren, de SP en het onafhankelijke Kamerlid Jacques Monasch. Alle andere partijen (ook het CDA dus wat echt ongelooflijk is) weigerden de motie te steunen.

Dat is met name zuur in het geval van GroenLinks, de PvdA en D66. Die partijen maakten zich in het verleden namelijk hard voor het referendum en deden net alsof ze de uitslag zouden respecteren. Dat blijkt dus niet zo te zijn. Niet alleen wilden ze de motie niet steunen, ze lieten gisteren ook nog eens weten voor het verdrag te zijn.

Het is geheel terecht dat VNL-leider Jan Roos daarom de vloer met ze aanveegt op Twitter:

Roos heeft natuurlijk honderd procent gelijk. Dit wangedrag van D66, PvdA en GroenLinks is volkomen onacceptabel. Ze beloofden om de uitslag van het Oekraïnereferendum serieus te nemen, maar dat blijkt nu dus een loze belofte te zijn geweest. Deze partijen hebben lak aan de mening van het Nederlandse volk. Als wij hun ideeën steunen, leuk, zo niet, dan zetten ze die alsnog door. Zij weten het namelijk beter — wat ‘het’ ook precies is.

Het is dieptriest dat de Kamerleden van de partijen zich ‘volksvertegenwoordigers’ mogen noemen. Dat zijn ze namelijk helemaal niet. De enigen die ze vertegenwoordigen zijn de megalomanen in Brussel; mensen als Jean-Claude Juncker en Martin Schulz (de hooghartige voorzitter van het Europees Parlement).

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

41 reacties

 1. Gustaafff

  In maart gaan we naar de stembus, er komt straks kerstreces en verkiezingsreces.

  De motie diende uiteraard alleen om een punt te maken bij de achterban. Iedereen wist dat het geen enkele zin had.

  Jammer.

  1. W.ilders

   Blauwhelm!!

 2. Volkspatriot

  Helemaal eens: we moeten de linkse landverraders van VVD, D66, GL en PvdArabieren bestraffen door ze op 15 maart weg te stemmen. Daarna zal het volk deze criminelen weten te vinden en zullen ze hun gerechte straf niet ontlopen!!!

  1. Mar

   O ja? Wie neemt u daarvoor mee?

   1. Volkspatriot

    Het Volk, Mar. Wij zijn het Volk!!

    1. Floris

     Hahaha. Marretje heeft niet door dat Volkspatriot de zoveelste sokpop van Paardenpis is.

   2. Noodluik

    Wonderlijk Mar, dat je daar nog in trapt. Anders ben je zo alert. Precies wat Floris zegt. Simon probeert zijn ‘succesnummer’ nog eens onder een nieuwe nick te herhalen.

  2. jennifer

   volkspatriot Dat men ze weg stemmen kan oke, zal ook wel gaan gebeuren. Maar bestraffen? denk niet dat dit gebeuren zal, ze komen altijd overal vanaf met n sisser. Voorbeelden genoeg toch ook in de Ned politiek.

   1. Volkspatriot

    Deze keer komen de linkse landverraders niet met een sisser weg jennifer. Deze keer zal er recht geschieden. En deze keer niet door de linkse rechters van dit land die ook allemaal volksverraders zijn maar door het Volk zelf!!

    16 maart zal ik er bij zijn!!

    1. jennifer

     Ja ik ben er ook bij om te gaan stemmen en dit keer op de PVV, maar dan zonder hooivork.

    2. Donald Troef

     Er gaat na 15 maart, als Geert Wilders de macht heeft gegrepen, veel veranderen in dit land. Zoveel is duidelijk.

     1. Seneca

      Het kan mij niet snel genoeg gaan.

 3. Ni28

  Al die hogere en nobele doelen van de machthebbers( die het volk niet begrijpt) hebben al heel veel slachtoffers gemaakt in de geschiedenis. Dus waarom zou je niet mee doorgaan? Met geschiedenis schrijven. De machthebbers komen in de boeken en de vele slachtoffers zullen als helden geprezen worden. Is dat het doel?

  1. jennifer

   Zou wel zo zijn dan. Ze moeten toch wat geschiedenis ook voor later maken toch, als dat nog mogelijk is dan.

 4. Nico

  Genoemde partijen zijn door veel meer kiezers gekozen dan het handjevol dat kwam opdagen bij dat nepreferendum.

  1. Top

   Ga je huiswerk eens eerst afmaken, voordat je domme dingen hier schrijft. Er zijn zat internetsites, die u uit deze domme droom kunnen helpen. Want het moet toch duidelijk voor u zijn dat, ‘wie zwijgt, stemt toe’. En de meerderheid maakte geen gebruik van zijn stem! Dus nu niet met flauwekul aankomen.

  2. Adriaan

   @Noco, ik leg het je wel even uit. Er zijn in Nederland bijna 13 miljoen stemgerechtigden. Een derde heeft gestemd. Zowel JA als NEE. Jij behoorde heel waarschijnlijk tot de zwijgende meerderheid. Een heel onverstandige keuze van je geweest. Als die 70% nou een Ja hadden geroepen, was er nooit zo’n ellende ontstaan. Maar terugkomend op dat handje vol. De opkomst was 31% van alle kiesgerechtigden en volgens mijn berekening is dat dik 4 miljoen. En dat noem jij een handjevol?

  3. Leonidas

   dat heet nou democratie dropveter ,
   ik begrijp , dat het resultaat hard tegen viel
   ja, hersenlozen hebben dat idee altijd
   kijk maar hier op deze side

   je maakt regels, in dit geval minimaal 30 % opkomst !!
   Iemand geprotesteerd ??

   Nee hee, MOOI

   dus de 30 % wordt gehaald, dat jij met een zak chips open getrokken en een bakkie bier ernaast
   HET DUS VERROT OM TE GAAN STEMMEN !

   Moet je niet nu als zielige mafkees, terug spelen naar de NEE stemmers
   die een gewone overweldigende overwinning behaald hebben
   ik roep zo effe 61/62 % is toch duidelijk heee ?

   kijk 50 % +1 is in dit spelletje dus al genoeg

   dus voor deze lulverhalen , dat genoemde kiezers dus voor nu blijkt 135 landverraders te hebben gekozen .
   ben je een beetje laat.

   Ik heb zo’n donkerbruin vermoeden , dat jij je op 15 maart de zenuwen zult schrikken

   Zo niet, dan zou ik je kinderen aanraden zo snel mogelijk te emigreren , want Rutte + 135 als slaven volgende landverraders nog 4 jaar .??

   dan zou ik een boerka kopen , als ik jou was

   zouden ze allemaal voor Argentinie kiezen ?
   daar woont die leraar cursussen leren vliegen zonder parachute toch ook ?
   die vriend van Benno steekpenning ? .

 5. CJD

  Aah maar natuurlijk! Dat laffe paarsplus bende die zogenaamd in 2010 niet genoeg overeenkomsten hadden om hun handen ineen te slaan. Zo te zien heeft deze zieke liberale kwartet genoeg punten waar ze het mee eens zijn aangezien dit kabinet met name dankzij GL en D66 hier nog zit.

  Weg met deze walgelijk politieke partijen. In maart kunnen ze wat verwachten!

 6. J.C.

  Het CDA is geen haar beter dan PvdA, VVD, D66 en Groen Links. Ze doen net of ze consequent achter NEE is NEE blijven staan, maar gaan in de Eerste Kamer gewoon mee met Rutte II, dus het NEE van de CDA Tweede Kamer fractie is nogal gratuit.

 7. Beukman

  Het lijkt mij het beste om een nieuw referendum te houden over het Associatieverdrag met de aanpassingen. Dat is de betrouwbaarste methode om erachter te komen of het volk genoegen neemt met Rutte’s arbeid aan het verdrag.

  1. Sniper666

   @ Beukman

   Goed idee! Alleen is het dan een uitkomst die verplichtingen schept, ok?

   1. Beukman

    @Sniperd
    Dat vind ik wel, ja.

    1. Sniper666

     @ Beukman

     Eens.

  2. zomaar

   en @beuk, stel dat dan nog een meerderheid tegen is ?.

   adviseer jij dan Rutte een Obama ‘tje te gaan doen ?.

   http://www.telegraaf.nl/buitenland/27283268/__Obama_greep_naar__rode_telefoon___.html

   want jullie linkse democratie ,loopt dan gevaar !!.

   1. Beukman

    @zomaar
    Onzin. Rutte is naar mijn mening voor een groot deel tegemoet gekomen aan de bezwaren van de nee-stemmers. Logisch als dit eerst eventjes getoetst wordt met it fijne middel: het referendum.
    Mocht het worden afgewezen, dan rest hem niets anders dan met knikkende knietjes richting Straatsburg afreizen.

    1. glazenbol

     Eerlijk dat jij netjes aangeeft dat het hier om jouw persoonlijke mening gaat.
     Ik ben namelijk een andere mening toegedaan maar respecteer wel dat een ander hier anders over kan denken.

     1. Beukman

      Nou @glazen bol, voor de dag ermee dan, met die mening van jou.

    2. zomaar

     als ik gisteren Pieter Omtzigt , geloven mag heeft hij niets meer dan een blanco velletje er tussen gelegd , niks geen garanties !.

     immers het staatshoofd van Oekraïne heeft niks nadda noppes ondertekent , dus de EU kan alleen maar geld sturen en blij zijn met alles (mensen) die zij weer sturen .

     om het een en ander duidelijk te maken , Rutte gaf een voorbeeld !, als een bedrijf (uitzendbureau )uit de Oekraïne zich binnen Polen nestelt , kan dat bedrijf ongelegitimeerd werknemers over Europa uitspreiden .

     niet mijn woorden toch die van Rutte !! , dus wat heeft verandert ?, niks geen ene donder !!.

     ons bedrogen dat wel !.

     1. bommetje

      Ik heb een huis gekocht op nummer 80. Na 250 dagen nadenken vond de notaris dat aan de koopovereenkomst een contract moest worden toegevoegd dat ik de rest van de straat niet gekocht had. Slim toch !

    3. glazenbol

     Nou Beukman het aanhechtsel gelezen te hebben bekruipt mij het enge gevoel dat er net als in 2005 referendum alleen wat komma’s en punten verplaatst zijn maar inhoudelijk is er totaal niete en dan echt totaal niets verandert! Daarbij blijf ik van mening dat het gehouden referendum geheel verlopen is volgens het dankzij democraties geneomen besluitvorming tot stand gekomen regels verlopen is en Nee dus Nee dient te zijn en te blijven, het is Rat Rutte die de democraties genomen besluiten aan zij laars llapt om op wat voor wijze dan ook onder deze uitslag uit te komen, neem alleen de tijspanne maar. Maar goed, van Rutte wisten we al dat hij geen democraat is maar de partijen die geroepen hebben dat de uitslag gerespecteerd moest worden mogen van mij in maart een nooit vertoonde electorale afstraffing krijgen en dat er dan partijen aan het bewind komen die samen zo sterk zijn om dit besluit te gaan herroepen.

     1. Beukman

      @bol
      In het verdrag zoals het er nu ligt is tegemoet gekomen aan de belangrijkste bezwaren, zoals dat het verdrag een opmaat zou kunnen zijn naar een volwaardig lidmaatschap van de EU, en de mogelijkheid dat half Oekraïne zich in Nederland zou kunnen vestigen.

      Sommige Nederlanders willen duidelijk het onderste uit de kan hebben. Ik zeg: gooi er een referendum aan over Rutte’s resultaat. Dan weten we daarna echt wat het volk wil.

     2. glazenbol

      @beuk Het eerste deel verschillen wij heel duidelijk van mening je laatste alinea ben ik het geheel mee eens.

    4. Leonidas

     welke bezwaren is hij tegemoet gekomen dan ??

     het was Ja of Nee

     dus wat lul je nou man ,

     ik heb NEE aangekruist , en er was geen

     Mits ….
     maar ……
     indien ………

     het werd dus NEE , dus aan welke bezwaren heeft hij dan recht gedaan ??

     recht aan zijn baantje, en aan zijn ongekozen dictators in brussel

     nou ja de eerste miljoenen aan de USA puppets is overgemaakt

     uiteraard kom je dan weer met je lulverhaal, dat dit al afgesproken was ??
     Ja. tuurlijk, het zo goed als meest corrupte land ter wereld,
     met 3 USA figuren en de Svoboda, en de right sector,
     Hooohh, wat zal je blij ziin als er binnen kort een paar met een pistool voor je deur staan
     deze breken gewoon overdag in en overvallen ook bij daglicht

     ze hielpen Oom Adolf bij de vernietigings kampen ,
     als meest fanatieke figuren
     google effe Bandera
     nog niet zo lang geleden is er een Bandera plein vernoemd in KIEV
     whahahaaha
     Ja, dat zal je fijn vinden ,
     Ik ben benieuwd wat je lulverhaal wordt
     als er in jou mooie Amsterdam danwel papendrecht

     een ADOLF HITLER PLEIN WORDT GEOPEND

     veel plezier , ouwe kogel terug kopper

     1. Beukman

      Heb je eindelijk je CAPSLOCK eens doorgesmeerd, ouwe reetkever?

     2. Donald Troef

      whahahaaha

     3. Beukman

      Alleen bij de naam Adolf Hitler schiet bij onze vriendelijke halvemarathonloper de caps weer vanzelf in de lock-stand.

  3. Wachteres

   Oei, Beukie! Heb je de laatste keer je kans voorbij laten gaan, net als Simon?

   1. Beukman

    Nee @Resje, ik heb gegokt en verloren. Deze keer doe ik mee.

 8. bommetje

  Rutte kan beticht worden van democratische misdaden tegen de menselijkheid. Het is verschrikkelijk om de videobeelden van gisteravond te zien waarin de misdadiger van de democratie anderen moreel aan het afslachten is. Hopelijk verjaard deze misdaad nooit en wordt Rutte hier nog eens hard voor gestraft, gelijk de oorlogsmisdadigers uit de tweede wereldoorlog en andere oorlogen c.q. misdaden tegen de menselijkheid.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.