Duitsers zijn nog steeds op zoek naar terrorist Berlijn. Wat een ongelooflijke onmacht!

Het is te bizar voor woorden: een knettergekke terrorist rijdt in op een menigte gezellig een kerstmarkt bezoeken maar slaagt er op de één of andere manier in om te ontsnappen. Vervolgens blijft hij sowieso al meer dan 24 uur op vrije voeten.

Je zou denken dat dit alleen in Nederland zou kunnen, maar niets is minder waar. Ook onze oosterburen blijken namelijk volstrekt incompetent te zijn wat terrorismebestrijding betreft:

De Duitse politie is onder hoogspanning op zoek naar de dader van de aanslag op de kerstmarkt in Berlijn waardoor maandagavond twaalf mensen omkwamen. De speurders hebben naar eigen zeggen zo’n vijfhonderd aanwijzingen en sporen die naar de dader of daders zouden kunnen leiden.

Dat is heel sympathiek verwoord door onze vrienden van het AD, maar waar het feitelijk op neerkomt is, natuurlijk, dat de dader nog steeds niet gepakt is. En dat is nog niet eens het ergste: volgenss de autoriteiten is het namelijk best mogelijk dat er meerdere moslimextremisten (want daar gaat het vrijwel zeker) betrokken waren bij de massamoord. Als dat zo is is er dus een hele terreurcel voortvluchtig.

Volgens ingewijden bij de Duitse politie verwachten ze daar dat er vandaag meer arrestaties verricht worden. Dat is een leuke ‘verwachting,’ maar helaas heeft niemand daar iets aan tot de daders daadwerkelijk ingerekend zijn. Zolang ze op vrije voeten zijn kunnen ze immers nóg een aanslag plegen. Omdat ze er al één uitgevoerd hebben valt er voor hen niets meer te verliezen; ze zijn toch al het haasje. Of je nou 12 mensen of 20 mensen vermoordt, in beide gevallen ga je voor de rest van je leven de gevangenis in als je gepakt wordt.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

15 reacties

 1. Wim

  Blijf een raar verhaal van die Pakistaan.

  1. Ni28

   Wijzen naar die Pakistaan was misschien de verkeerde spoor. Misschien nog eens navragen bij de tipgever. Als zij hem vinden, natuurlijk.

   1. Wim

    Of een afleidingsmanoeuvre. Over de tipgever hoor je niets.
    .

 2. Wachteres

  Heel goede reacties in de Britse kranten:

  http://www.dailymail.co.uk/news/article-4052498/KATIE-HOPKINS-atrocities-leaders-stop-lying-admit-thanks-immigration-policies-mowed-doing-Christmas-shopping-simply-new-normal.html

  How many MORE atrocities before our leaders stop lying to us and admit that, thanks to their immigration policies, being mowed down while doing your Christmas shopping is simply the new normal?

  Some say they prefer to have faith in humanity. But this is blind faith. You are closing your eyes to the horror.

  Predictably, other weak liberals have slithered out to say they condemn this in the strongest possible terms. Obama says he will stand shoulder to shoulder with Merkel.

  Except his shoulders are so slopey nothing ever sticks. And nothing ever gets done.

  You will remember Obama’s election campaign saying ‘Yes we can’. And Merkel’s migrant slogan: ‘We can do this’.

  Well, my liberal friends — no you can’t. No we can’t.

  And what’s more, why should we want to?

  I don’t want to live in a world where we have to be endlessly tolerant of those who display no tolerance at all. Katy Hopkins.

  Ik wil niet in een wereld leven, zegt Hopkins, waar wij eindeloos tolerant moeten zijn tegenover mensen die helemaal geen tolerantie tonen.

  En bovendien, waarom zouden we dat moeten willen?

  Ik ben het volledig eens met de schrijfster.

  1. Wim

   Goed stuk zou je in de Nederlandse Media niet lezen en al zo niet op de NPO:.

  2. Janalb

   Hou toch eens op met die bladvulling en alles op zn Engels herhalen, verwijs naar een site voor mijn part.

 3. Ni28

  “Wat een ongelooflijke onmacht!”De Duitsers verloren al twee oorlogen en deze dus ook. En Derrick is er niet meer.

 4. jennifer

  Politiek correct noemt men dat in Duitsland, een bezoeker is de man nagelopen toen hij uit de vrachtwagen stapte en hem telefonerend met de politie nagerend tot de politie gekomen is. De Duitse media zal wel in opdracht van hogere hand moeten zeggen dat hij het niet is omdat hij asielzoeker is. Dit zou merkel de kop kosten, nu kan ze doorgaan met wat ze aan het doen is. De snelle islamietisering in Europa invoeren.

 5. ErTussenIn

  Laat de zoveelste bevestiging maar ontsnappen zullen ze gedacht hebben.

 6. Gustaafff

  Vorige week is er in Nederland nog een terrorist opgepakt. We zijn prima competent om terreur aan te pakken.

  1. jennifer

   Eentje maar al die anderen kunnen dus gewoon doorgaan waar ze mee bezig zijn.

 7. Peter Selie

  De Russische ambassadeur Turkije en de vrachtwagen in Berlijn, terreur gezeur

  Mijn excuses voor de ietwat cynische titel van dit artikel, maar de terreur van tegenwoordig is niet meer van het kaliber 911. Daar moest je nog een beetje je best doen om niet te verdrinken in de angst-tsunami die de beelden teweeg brachten. Soms pas jaren later als je er dan even met wat minder emotie naar keek, kwam je er achter dat er wel hele opmerkelijke zaken plaats hadden gevonden die de geloofwaardigheid van het verhaal ontkrachten. U weet wel: gebouw 7 dat instortte zonder dat er een toestel op het gebouw invloog; het in vrije val instorten van twee gebouwen; onbeschadigde en onverbrande paspoorten van terroristen die op straat lagen; geen vliegtuigspoor bij het Pentagon; het luchtruim beveiligingssysteem Norad dat toevallig oefening had en dus geen tijd had om de vliegtuigen te onderscheppen; enzovoort, enzovoort. Terreur lijkt altijd een hoger plan te dienen. In het geval van 911 kon George Bush junior “the war on terror” starten en begon Amerika aan een imperialistische kruistocht in het Midden Oosten die nog steeds voortduurt. Maar bij een aanslag met een truck in Nice van enkele maanden geleden of een aanslag met de truck van gisteravond in Berlijn is het wat lastiger om te stellen dat het om “terreur met een doel” gaat. Voor je het weet ben jij degene die achter elke boom een spook ziet. Dat gaat natuurlijk veel te ver. “Er bestaan écht wel terroristen en die plegen soms écht wel gewoon aanslagen omdat ze voor Allah strijden en bereid zijn hun leven te geven.” Ja, dat zal best, maar het mag wel opmerkelijk te noemen zijn dat na elke terreuraanslag maatregelen volgen die het volk vrijheden ontnemen. Na 911 volgde de introductie van poortjes op vliegvelden en streng fouilleren werd de norm. Na de aanslagen in Frankrijk werd daar de ‘staat van beleg’ ingesteld. Die is nog steeds van kracht. Wat kunnen we gaan verwachten na de aanslag met de vrachtwagen in Berlijn? Lees verder >>>> http://www.beyondthematrix.nl/nieuws-analyses/de-russische-ambassadeur-turkije-en-de-vrachtwagen-in-berlijn-terreur-gezeur/

 8. Peter Selie

  Vreemd: Getuige ziet dader Berlijn uit truck springen en volgt hem, maar politie ontkent nu

  Gaat het nepnieuws propaganda carrousel wat we tijdens de aanslag op een winkelcentrum in München afgelopen zomer hebben gezien op herhaling, wederom om iedere link met Merkels open-grenzen welkomsbeleid te voorkomen? Na zijn terreurdaad vluchtte de chauffeur van de ‘terreurtruck’ in Berlijn weg, maar hij werd door diverse getuigen gezien. Een moedige man achtervolgde hem en belde al rennend de politie, waardoor die precies wist waar de dader zich bevond en hem al snel in de kladden kon grijpen. Nu wordt opeens beweerd dat deze 23 jarige Pakistaanse migrant, die begin dit jaar naar Duitsland kwam, toch niet de dader is, en de echte schuldige nog vrij rondloopt.

  Ook in München werden de feiten om politiek-correcte redenen veranderd

  Flashback naar München, 23 juli. Ali Daoud Sunbuli, een islamist uit Syrië, schiet in een McDonalds in een winkelcentrum om zich heen en vermoordt 9 mensen, waaronder 7 tieners. Urenlang is de politie op grond van tal van getuigenverslagen op zoek naar nog 2 daders. Sunbuli had een facebookpagina waar hij zijn bewondering voor de Turkse dictator Erdogan niet onder stoelen of banken stak. Ook bleek hij al een jaar met vuurwapens te oefenen.

  Na enkele uren verandert het verhaal compleet. De politie beweert opeens dat Sunbuli, die plotseling een Iraniër wordt genoemd en wiens naam in Ali David Sonboly wordt veranderd, op eigen houtje handelde. Over de klopjacht op de andere 2 getuigen wordt helemaal niets meer gezegd, ondanks het feit dat inwoners op andere plaatsen in de stad schoten hebben gehoord, en er een filmpje opdook van mensen die in totale paniek een restaurant ontvluchtten.

  Berlijn: Nepnieuws propaganda op herhaling?

  De in Berlijn gepakte Pakistaan Navid B , die diverse getuigen uit de vrachtwagen hadden zien springen, is volgens de politie nu ‘toch niet de dader. We hebben de verkeerde.’ De migrant zou zelf eveneens beweren niets met de zaak te maken te hebben. Politiewoordvoerder Wenzel verklaarde eerder nog dat ‘met hulp van deze getuigen het mogelijk was om de verdachte te pakken. Deze ‘civil courage’ kan ons vandaag wat moed geven.’

  Het is afwachten of de ‘echte’ dader nog wordt gepakt, en zo ja, of de identiteit van deze persoon dan bekend wordt gemaakt. En dan nog is het gezien ‘München’ maar zeer de vraag of we de echte naam en afkomst te horen krijgen, of niet een politiek-correct ‘verbastering’.

  Een speciaal commandoteam van de politie (SEK) zou volgens Die Welt vanmorgen een hangar op de buiten bedrijf gestelde luchthaven Tempelhof hebben bestormd. In dat gebouw zijn migranten ondergebracht. (1)

  Eerder op de dag bevestigde minister van Binnenlandse Zaken Thomas de Mazière de identiteit van de Pakistaanse dader. Doorgaans doen regeringsleden dit alleen als de politie 100% heeft vastgesteld dat de verdachte ook daadwerkelijk de dader is. De minister verklaarde tevens dat de asielaanvraag van de Pakistaan nog in behandeling was. (2)

  Bron
  X*nder

 9. ElHoussain

  Nou kom op jongens. Laat de moed niet zakken.
  Een terrorist is een terrorist niet als hij zijn identiteitsbewijs niet achterla….sorry: niet vergeet mee te nemen.

  Ik heb vannacht nog wakker gelegen omdat ik toch zorgen had of ze dat ID nog ergens zullen vinden, want: Dat moet hij toch wel hebben laten slingeren? En zie daar : ID lag gewoon in de truck.

  Dus kom, Michael van der Galien, pen eens een mooi artikel neer over hoe deze gast zijn ID vergat mee te nemen en dat dit de redding is van de Duitse politie, want je wil toch niet hebben dat dit monster voorgoed ontsnapt?

 10. RS

  Die “verdachte “die ze hadden, hadden ze niet moeten vrijlaten. Deze gast wist waarschijnlijk veel meer………………..Grondig onderzoek had er moeten plaatsvinden.

  Nu blijkt het weer ene Ali en nog wat te zijn, een Tunesier……………ook met de Balkantroepen meegeglipt !

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.