Gisteren riep ISIS op om Nederlandse kerken te vernielen. Vandaag voegden malloten de daad bij het woord in Utrecht

Een triest kerstcadeau voor kerkgangers van een katholieke kerk in Utrecht: één grote ravage, dankzij vandalen.

Gisteren deed terreurorganisatie ISIS een verbijsterende oproep. Er werd namelijk een lijst gepubliceerd met Nederlandse kerken, met daarbij de klemmende oproep: gaat heen ende pleegt aanslagen! De jihadistische kneuzen van de terreurgroepering hebben geen enkel ontzag voor anderen, zo blijkt, want zelfs met Kerstmis willen ze kerken aanvallen. Dan ben je toch echt wel een clubje vol miezerige en zielige mannetjes.

Hoe het ook zij, afgelopen nacht werd er daadwerkelijk een kerk aangevallen. In Utrecht:

“De Augustinuskerk aan de Utrechtse Oudegracht is vernield door inbrekers. Die sloegen toe in de nacht van donderdag op vrijdag en hebben een grote ravage aangericht.

“Deuren zijn met geweld geopend, bijbels zijn verscheurd, er is een processiekruis vernield dat net gerestaureerd was”, vertelt pastoor Huitink.”

Aldus RTV Utrecht, dat spreekt over “inbrekers”. Inbrekers?! Sinds wanneer verscheuren inbrekers Bijbels? Die mensen zijn alleen bezig met het jatten van waardevolle spullen, terwijl wat er in de Augustinuskerk gebeurd is meer te maken heeft met een doldrieste vernielzucht. De huis-tuin-en-keukeninbreker is namelijk helemaal niet geïnteresseerd in vernielingen. Die wil alleen iets meegappen dat hij kan verpatsen.

Voor de volledigheid moet ik er wel bij melden dat niet duidelijk is of er een verband is tussen de oproep van ISIS en de schandalige vernieling van de Utrechtse kerk. Wie weet is dat wel weer een misplaatste studentengrap, zoals eerder dit jaar de vernieling van een Leids ‘gaybrapad’ dat ook was. Hoe dan ook is het een bijzonder trieste daad, zeker nu Kerstmis voor de deur staat. Dit hoort juist een tijd van barmhartigheid te zijn, en niet van het slopen van kruizen en en het uiteenrijten van Bijbels. Wie dat op z’n geweten heeft, mag zichzelf echt wel een ontiegelijk onmens noemen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

25 reacties

 1. Verlazques

  Nu een tijd van barmhartigheid? Dat behoort het 365 dagen per jaar te zijn. Overigens noemen we dit verschijnsel van de Vandalen (een Germaanse bevolkingsgroep) de beeldenstorm.

  1. Wachteres

   Ach gut, worden onze zonden uit het verleden weer voor islamitisch geweld in de plaats gezet?

   Zoiets als: bij ons verkrachten mannen ook wel, dus kunnen we wel een lading verkrachters binnenhalen. Logisch toch?

   En dan moeten we ook nog barmhartig zijn.

   We hoeven ons niet af te vragen wie onder deze naam schuil gaat.

  2. Gustaafff

   @Verlazques, je praat de meest stupide onzin die ik ooit heb gehoord. De beeldenstorm had als doel de katholieke kerk te ontdoen van de vele franje. De protestanten waren er niet op uit Bijbels te verscheuren of hun God te grieven.

  3. jennifer

   Laten we het noemen zoals het werkelijk is ,geen Germaanse beeldenstorm, maar een islamitische beeldenstorm dan na de oproep van hun leider. Hoe respectloos dit is begrijpen ze schijnbaar niet, maar Nederland ontwaakt al gaat het nog langzaam.

 2. Gustaafff

  Verschrikkelijk. Hoe ziek moet je zijn om – nota bene met kerst – een kerk zo te vandaliseren. Of je nu een islamist, baldadige student of ordinaire vandaal bent. Van een kerk – de godsdienst die de ruggengraat vormt van onze cultuur – blijf je af. Hopelijk worden de daders gepakt.

  1. jennifer

   Nou dat was dus nummer een die aan de oproep voldaan hebben, en het is wel duidelijk dat dit geen vandalen of inbrekers zijn geweest. Inbrekers zouden de waardevolle spullen meegenomen hebben en richten niet dit soort vernielingen aan om ook nog eens bijbels te gaan verscheuren. die jatten en zorgen dat ze weg zijn Dit is toch wel duidelijk.
   Nou ben benieuwd hoeveel moskeeën in Nederland er komende jaar nog zijn.

   1. Gustaafff

    @jen, ik weet niet wie de bijbels aan stukken heeft gescheurd. Er lopen hier ook een aantal figuren rond die een bloedhekel hebben aan de kerk. Tot de daders bekend zijn, trek ik geen voorbarige conclusies.

    1. jennifer

     Nee oke, zelf ben ik ook geen kerkganger, maar heb wel alle respect voor mensen die dat wel doen en zich er thuis voelen. Maar vind het heel frapant dat juist in kerken waar toch wel waarde staat ,alleen dan vernielingen aan gebracht zijn. Hoe kan men dan van inbrekers spreken. Mijn gevoel maar ik kan het ook mis hebben hoor, is gewoon dat de eerste oproep voldaan is. Het zal nog wel erger worden.

     1. Gustaafff

      @jen, eens.

    2. zomaar

     zeker zijn er hier meer mensen die tot zoiets in staat zijn , toch valt het op dan na een oproep kerken te vernielen , dit nu ineens gebeurd .

     hieruit kan ik een voorlopige conclusie trekken , en deze is dat het door moslims gedaan is , (oké groenlinksers kan ook ).

     bij mij is een en een nog altijd twee , en bij jou ?.

     1. Gustaafff

      @zomaar, ik wacht nog even af voor ik m’n conclusies trek.

  2. Seneca

   U stelt dat Velasquez stupide onzin uitkraamt. Maar wat te denken van uweigen stupide onzin? Zoals ik het lees schrijft u, dat het geen ‘bon ton’ is om kerken tijdens de Kerstdagen te vernielen, dus wel op andere dagen? De term stupide onzin dekt uw lading niet. Integendeel!

   1. Gustaafff

    Dat lees je verkeerd, @seneca. Dit is wat ik schreef:
    “Hoe ziek moet je zijn om – nota bene met kerst – een kerk zo te vandaliseren.”
    Of:
    “Hoe ziek moet je zijn om een kerk zo te vandaliseren.”
    Dat ik zou hebben beweerd dat het goed is om kerken op andere dagen te vandaliseren, verzin je erbij.

    Overigens, waarom zou stupide de lading niet dekken? De vergelijking met de beeldenstorm, gaat hier niet op. Of vind jij van wel?

  3. Kodi

   Dat zal geen prioriteit hebben.

 3. tq1991

  Laat de kerken met rust ISIS, ga maar je kalifaat schoonvegen als je niks te doen hebt.

 4. Bes Tolen

  De Rooms katholieke kerk heeft in het Europese verleden haar misdaden altijd verzwegen dan wel gebagatelliseerd en komt er tot op de huidige dag mee weg. Daarnaast zijn die misdaden tegenover de Europese bevolking altijd weggedrukt door grootscheepse overdrijving van wat Europeanen, zelfs mee in haar naam, in gebieden buiten Europa zouden hebben gedaan.
  Dan zijn altijd heidense volken en tijden in Europa, vaak met terugwerkende kracht, belasterd van gruwelijke gewoonten, die er helemaal niet plaats vonden. Voor onze streken is die onjuistheid aan te tonen. Dit mee omdat er na 800 na christus nog overeenkomstige heidense streken en verwante heidense landen genoeg waren waar algemeen dergelijke praktijken ontbraken. Overigens was het vastelandgebied aan de Noordzee in de tijd van de christelijke veroveringen het meest welvarende in de gehele wereld.
  [Kinderoffers bijvoorbeeld vonden wel plaats in de Baäl(Bel)godsdienst, die zich uitstrekte van Zuid Spanje via Noord Afrika (Puniërs)(niet Egypte) tot in Syrië. Die agressieve godsdienst heeft lang bestaan en is belangrijke grondslag voor de islam; al van ver voor jodendom en christendom].

  1. Janalb

   Nou op dit slappe gelul zitten we echt te wachten, laten we maar een Paar moskeeen in brand steken.

  1. zomaar

   priesters en kerken waren al niet veilig .

 5. Ruud562

  Tja, schijnbaar houdt de meerderheid geen voldoende rekening met de minderheid, hé Asscher??

 6. kciusclay

  tja kan iedereen wel gedaan hebben…Zwarte piet, Sylvana S., Poldergeist, Henk westbroek, Sgp, Rpf, Pkk, KKK, Een germaanse bevolkingsgroep (al heb ik die kennis niet van mijzelf), De plaatselijke Death metal band, iemand in een psychose, iemand zonder psychose, die kerel die in tibet de stekker uit het avond gebed heeft gerukt (die is weer vrij en zou voor kerst weer terug zijn en mss ging hij door utrecht)..iedereen dus. Behalve een extremistische moslim, die wil toch niet voor joker staan of betrapt worden met zoiets knulligs ??..misschien wel iemand die wou biechten of zo’n pakketjes dienst, blijkt er niemand thuis te zijn..woest worden ze dan..of iemand die dacht de kerst-mis gemist te hebben, monumentenzorg, trump,poetin en erdogan in een dronken bui..(goeddverdoem..erdogan drinkt niet hij echte moslim)..de plaatselijke duivenvereniging…pfffttt..maakt het ook uit, God ziet alles dus ontlopen doen ze hun straf niet..

 7. Ikuiteigennl

  Ik kan niet begrijpen dat de mensen die hun eigen aangesproken voelen wel de lusten maar niet de lasten kunnen dragen en dan heb ik het over die groep mensen die lopen te klagen over van alles hier in Nederland terwijl ze wel hier neerstrijken als er in eigen land stront aande knikker is en dan wel de vrije dagen mee pakken op nationale feestdagen zoals kers en Pasen ed terwijl wij nl gewoon moet werken op hun nationale feestdagen ed klopt gewoon niet en dan mag iedereen zeggen wat i wil maar dit is gewoon mijn mening

  1. hannah57

   Ik zou niet eens vrij willen zijn tijdens het suikerfeest, daarmee zou ik aangeven dat het een feestdag is en die vlag gaat voor mij niet op.

 8. gerit

  daders zoeken hier is strafbaar ze worden beschermd door het hof

 9. rhinestone66

  @ Verlazques: beeldenstorm? Oh dan mag het. Van jou dan kennelijk.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.