Gisteren dachten wat landen bij de VN stoer te zijn en anti-Israël-resolutie aan te nemen. Wel, zo neemt Israël wraak

Gisteren dachten wat landen bij de VN stoer te zijn en anti-Israël-resolutie aan te nemen. Wel, zo neemt Israël wraak

Er haalden wat mallotige landen het gisteren in hun hoofd om een virulente anti-Israël-resolutie aan te nemen in de VN Veiligheidsraad. Leuke actie, jongens, maar jullie zijn met de verkeerde aan het sodemieteren.

Er gebeurden een aantal bizarre dingen in de Verenigde Naties gisteren. Egypte wilde een resolutie indienen om Israël (alweer...) te veroordelen vanwege het vermeende bezetten van Palestijns gebied. Onder de bezette stukken zou zich ook de Klaagmuur in Jerusalem bevinden, wat gevonden regelrechte kolder is. Vier landen dienden de resolutie in, en bij de Veiligheidsraad stemden er veertien voor - de Verenigde Staten waren ooit een vriend van Israël, maar onthielden zich van stemming. Landen als het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk hebben daarmee Israël dan ook een beetje verraden.

Erger dan de voorstemmers waren de daadwerkelijke indieners van de resolutie - Nieuw-Zeeland, Maleisië, Senegal en Venezuela. Jegens hen had premier Netanyahu dan ook nog wel wat te melden aangaande hun diplomatieke en economische banden met Israël. Netanyahu is namelijk niet van plan om dit soort leuke quasi-antisemitische proefballonnetjes over z'n kant te laten gaan:

"Prime Minister Benjamin Netanyahu ordered a series of diplomatic steps against the countries who cosponsored the anti-Israeli resolution in the Security Council and with whom Israel has diplomatic relations.

Hoppa! Wie aan Israël komt, komt aan zichzelf. Dat lijkt me een bijzonder goede boodschap die Netanyahu nu gestuurd heeft. Met name bij het straatarme Senegal moet dat hopelijk nu wel dubbel en dwars duidelijk zijn.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties