Gisteren riep ISIS op om Nederlandse kerken te vernielen. Vandaag voegden malloten de daad bij het woord in Utrecht

Gisteren riep ISIS op om Nederlandse kerken te vernielen. Vandaag voegden malloten de daad bij het woord in Utrecht

Een triest kerstcadeau voor kerkgangers van een katholieke kerk in Utrecht: één grote ravage, dankzij vandalen.

Gisteren deed terreurorganisatie ISIS een verbijsterende oproep. Er werd namelijk een lijst gepubliceerd met Nederlandse kerken, met daarbij de klemmende oproep: gaat heen ende pleegt aanslagen! De jihadistische kneuzen van de terreurgroepering hebben geen enkel ontzag voor anderen, zo blijkt, want zelfs met Kerstmis willen ze kerken aanvallen. Dan ben je toch echt wel een clubje vol miezerige en zielige mannetjes.

Hoe het ook zij, afgelopen nacht werd er daadwerkelijk een kerk aangevallen. In Utrecht:

"De Augustinuskerk aan de Utrechtse Oudegracht is vernield door inbrekers. Die sloegen toe in de nacht van donderdag op vrijdag en hebben een grote ravage aangericht.

"Deuren zijn met geweld geopend, bijbels zijn verscheurd, er is een processiekruis vernield dat net gerestaureerd was", vertelt pastoor Huitink."

Aldus RTV Utrecht, dat spreekt over "inbrekers". Inbrekers?! Sinds wanneer verscheuren inbrekers Bijbels? Die mensen zijn alleen bezig met het jatten van waardevolle spullen, terwijl wat er in de Augustinuskerk gebeurd is meer te maken heeft met een doldrieste vernielzucht. De huis-tuin-en-keukeninbreker is namelijk helemaal niet geïnteresseerd in vernielingen. Die wil alleen iets meegappen dat hij kan verpatsen.

Voor de volledigheid moet ik er wel bij melden dat niet duidelijk is of er een verband is tussen de oproep van ISIS en de schandalige vernieling van de Utrechtse kerk. Wie weet is dat wel weer een misplaatste studentengrap, zoals eerder dit jaar de vernieling van een Leids 'gaybrapad' dat ook was. Hoe dan ook is het een bijzonder trieste daad, zeker nu Kerstmis voor de deur staat. Dit hoort juist een tijd van barmhartigheid te zijn, en niet van het slopen van kruizen en en het uiteenrijten van Bijbels. Wie dat op z'n geweten heeft, mag zichzelf echt wel een ontiegelijk onmens noemen.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties