ISIS publiceert lijst van kerken in Nederland en de VS, roept volgelingen op om ze aan te vallen

Op de lijst van ISIS staan meerdere Nederlandse adressen.

Terreurbeweging ISIS heeft een lijst met doelwitten gepubliceerd aan jihadisten, bericht website Vocativ. Op de lijst staan kerken in de VS, Canada, Frankrijk en Nederland. Ook adressen van hotels en sportstadions staan op de lijst als potentiële doelwitten. ISIS roept jihadisten op om aanslagen te plegen op deze plekken, en wil dus kennelijk nog meer aanslagen plegen tijdens de kerstperiode. Wat vooral angstaanjagend is, is dat de oproep is gedaan ná de aanslag op een Kerstmarkt in Berlijn. Wat ISIS betreft, is het dus nog niet afgelopen met de terreur.

De terreurbeweging geeft met het verspreiden van de adressenlijst aan, dat meerdere landen als doelwit worden beschouwd. Voor Nederland is dat reden tot zorg: ISIS heeft hier nog geen grote aanslag kunnen plegen, dus is het wellicht des te aantrekkelijker voor de terroristen om ook ons land aan te vallen. En met het opengrenzenbeleid van de Schengenzone in de Europese Unie kan een terrorist vrij reizen door heel Europa.

Hoe weinig controle we hebben over onze eigen grenzen blijkt wel uit het feit dat de Berlijnse Kerstmarktterrorist, Anis Amri, vandaag door de politie is doodgeschoten in Milaan. Hij was van Duitsland naar Frankrijk gereisd met de hogesnelheidslijn, en vanuit Frankrijk naar Milaan gegaan. Deze gewapende terrorist kon dus zonder problemen door meerdere Europese landen reizen, met alle risico’s van dien. Jan Roos sprak vanmorgen ware woorden over die kwalijke situatie:

Het is voor onze veiligheid noodzakelijk om een veel strenger grens- en asielbeleid te gaan voeren. Zeker nu ISIS ons land expliciet vermeldt in een lijst met mogelijke doelwitten, kunnen we niet toestaan dat terroristen vrijuit door Europa kunnen reizen.

 


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

18 reacties

 1. bommetje

  Ook nu weer wordt hierover wederom geen woord gerept op de Nederlandse Staatstelevisie. Kennelijk is men bang voor weer een zeteltje voor de PVV. Zal de komende tijd wel, gezien de verkiezingen, een strategie blijven van de Staatsomroep.

  1. Sniper666

   @ bommetje

   We leven in een schijn democratie, met een nep-OM, nep-monarchie, nep-regering, nep-parlement, nep-geld en nep-journaals met daaromheen policor propaganda programma’s (Pauw, DWDD, etc.).

   De waarheid is te groot en abstract voor een normaal mens om te bevatten. Daarom duurt het ook zo lang voordat iedereen het door heeft. Weet u nog de fabel van Andersen, De nieuwe kleren van de keizer?

  2. jennifer

   Maar goed dan dat de burgers dit wel op een andere manier te weten komen dan toch. Zorgen ze niet voor de veiligheid van eigen burgers na deze bekent making hoop ik dat iedere partij die het niet nodig vind om zoiets te melden alle zetels verliest. En ze ter verantwoording geroepen worden. Na zo n melding hoeven ze echt niet meer te zeggen dat wij niet overdrijven moeten en dat het allemaal niet zo erg is zoals die moslim rat van n kuzu zegt .Hij zal wel achter dit soort aanslagen staan als hij er zo van overtuigd is. Bij de eerste aanslag op n kerk hoop ik dat ze gelijk 10moskeeen opblazen daarna.Ze hebben ons christenen echt de oorlog verklaard met zulke bekendmakingen dat blijkt wel.

 2. zomaar

  ik ga er niet vanuit dat dit niet gebeuren zal !, zolang er binnen onze landsgrenzen moslims verblijven , ik verwacht wel dat niet iedere moslim gehoor geven zal aan deze oproepen .

  toch weet ik en iedereen dat 80% van de hier levende moslims tot de tak der soennieten behoren , een tak binnen de islam die hetgeen ook nastreven wat Isis wil .

  afin mijn dagen vier ik binnenshuis , wil er volgend jaar ook nog zijn .

  1. Adriaan

   Er zal maar een half procentje reageren. Een half procentje. Stel dat er 5% moslims in Nederland wonen. Dat zijn er dus 750.000 (afgerond naar beneden). 0,5% is dan om en nabij 425 idoten. En neem aan dat er een kwart daadwerkelijk tegelijkertijd een aanslag gaat plegen. Nederland is dan totaal ontredderd en van de aardbodem verdwenen. In maart dus ingrijpen.

   1. bommetje

    Je hebt gelijk Adriaan. De situatie is zeer verontrustend. Toch gaat de EU liever naar het gevaar Rusland wijzen in de hoop het EU-project te laten slagen. Verder sluit men zich uit angst af voor de realiteit. Ik vrees dat maart 2017 daar weinig aan gaat veranderen. Het extremisten-probleem is veel te omvangrijk geworden. Er zijn nauwelijks nog maatregelen te bedenken om zonder verschrikkelijk veel bloed te vergieten het tij te keren. Mocht jij er anders over denken dan hoor ik dat graag.

  2. Sarko

   Haha je hepT je overgeven … angsthaas.
   Dat is dus weer een overwinning voor die reli idioten.

 3. Janalb

  De staatstelevisie poept in de broek , lulhannesen, ik stel voor om Alle moskeeen te sluiten en op te blazen zonder uitzondering.

 4. Gustaafff

  Beangstigend. Zondag maar goed oppassen.

  1. zomaar

   ach @Gus jou kan niks gebeuren , jou politieke apostelen zoals Gert-Jan Segers waken over jou , die roepen hun volgelingen op , om Wilders en volgelingen te verketteren !.

   en bejubelen de moslims , gelijk wat Rutte en aanhang doet .

   dus ben niet bang

  2. Janalb

   wat een lul Ben Je toch.

   1. zomaar

    dank je

  3. jennifer

   Is dat alles wat je hierop te zeggen hebt guus pas maar op zondag???

   1. van Urk

    Gelukkig staan de meeste kerken leeg in Nederland. Maar ik ken wel andere soort overvolle gebedshuizen die een aanslag waard zijn hoor..

    1. jennifer

     Als revanche op hun handelen zeker, en dan moeten ze wel vol zijn .

 5. DennisEijs

  Die houden dus nooit op, al zou de hele wereld moslim zijn, dan nog zouden ze aanvallen omdat ze dan niet moslim genoeg zijn.

 6. stevan55

  allen terroristen en criminele asielzoekers profiteren van Schengenzone. Kans dat regering iets gaat doen is minimaal kans is groter dat u U en ik eerder worden opgepakt

 7. Ruud562

  Grote ontsteltenis na het aantreffen van dat islamvuilnis in Milaan! Want dat hij zomaar ongehinderd diverse grenzen heeft kunnen passeren! Willens en wetens mogen de grenzen niet worden gesloten want dat schaadt de Europese eenwording! Want het vuilnis van de hele wereld moet ongehinderd kunnen reizen en asiel kunnen aanvragen, hé! Veronderstel zeg dat men het verstand laat gelden en kiest voor het welzijn en veiligheid van de eigen burgers! Van degenen die het land hebben opgebouwd en het in stand houden! Nee, o o k hierom gaat mijn stem, en die van velen met mij weet ik, naar de PVV!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.