Jan Roos van VNL veegt de vloer aan met ‘volksverlakker’ Mark Rutte: ‘Hij bedriegt ons weer!’

“De zogenaamde deal die Mark Rutte maakte in Brussel om alsnog het associatieverdrag tussen de EU en Oekraïne te kunnen ratificeren is een fopspeen.”

Kunnen we Mark Rutte niet laten opvolgen door Jan Roos? Als er één truth-teller rondwandelt in Den Haag is hij het. Kijk maar naar zijn nieuwe blog die VNL gisteren op YouTube zette:

In de video gaat Roos in op de deal — of, zoals hij het noemt: de fopspeen — die Mark Rutte in Brussel sloot over het associatieverdrag met Oekraïne. Of het nu gaat over belastingverlaging, geld naar Griekenland of asielzoekers: de VVD is, concludeert Jan, totaal onbetrouwbaar.

“Na bijna 250 dagen,” zegt de VNL-lijsttrekker, “heeft Mark Rutte een uitweg gevonden voor de door hemzelf veroorzaakte impasse hoe om te gaan met de uitslag van het Oekraïnereferendum. [Hij deed dat op, red.] de gebruikelijke manier van de voorman van de VVD, namelijk met volksverlakkerij.”

“Hoe vaak bedroog hij ons al,” gaat Roos verder. “Ik kan het haast niet meer bijhouden.”

“Geen cent naar de Grieken. Duizend euro voor iedere hardwerkende Nederlander. De onderste steen boven bij het MH17-onderzoek. Geen kinderpardon. Geen gemorrel aan de hypotheekrente-aftrek. Belastingverlaging en niet nivelleren. Hij verhoogde de BTW en accijnzen, bezuinigde defensie kapot, heeft meer bevoegdheden overgedragen aan Brussel, en is verantwoordelijk voor een recordaantal asielzoekers en vluchtelingen met zijn opengrenzenbeleid.

En nu? Nu bedriegt hij u weer. De zogenaamde deal die Mark Rutte maakte in Brussel om alsnog het associatieverdrag tussen de EU en Oekraïne te kunnen ratificeren is een fopspeen. Er staat namelijk niets inhoudelijks in en heeft geen enkele juridische waarde. Hij doet weer alsof hij zich voor ons, de bevolking, heeft sterkgemaaakt. Maar het enige waar hij zijn best voor heeft gedaan is zijn eigen carrière in Brussel.

VVD’er Mark Rutte heeft lak aan de bevolking van ons land en lak aan de democratie. Straf hem af op 15 maart. Stem niet voor Brussel, stem VoorNederland.

Het is echt een heerlijke rant waarvan ik er nog véél meer wil zien de komende weken en maanden. Er zijn niet veel mensen in Den Haag die Rutte écht het vuur aan de schenen kunnen leggen. Je hebt Geert Wilders en… nou dat was het tot voor kort dan wel: alleen Wilders kon dat. Nu hebben we er dus een fantastische criticus bij: Jan Roos. En ja, inhoudelijk voegt hij echt iets toe omdat VNL in élk opzicht een rechtse partij is, niet alleen wat immigratie en integratie betreft, maar ook op economische onderwerpen, buitenlands beleid, defensie, de EU, en ga zo maar door.

Laten we daarom hopen dat VNL bij de komende verkiezingen een behoorlijk aantal zetels in de wacht sleept. Hoe meer invloed Jan Roos krijgt, hoe beter; al was het alleen maar om hem in het parlement te keer te zien gaan tegen Rutte en co.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

23 reacties

 1. Wim

  Zijn bedrog is nu de leugen Rusland kaart.

  Peinlicher Auftritt von Obama: Attacke gegen Putin – und dann ab nach Hawaii
  17.12.16 14:46 Uhr

  Sein letzter vorweihnachtlicher Auftritt wurde für US-Präsident Obama eine peinliche Sache: Er attackierte durchaus konfus Russland und Präsident Putin – und räumte zugleich ein, dass die Russen die Wahl nicht manipuliert haben.

 2. Gustaafff

  “Kunnen we Mark Rutte niet laten opvolgen door Jan Roos?”

  MvdG, dat meen je toch niet serieus? Roos zwierf jaren rond bij de Patatbalie en moet nu opeens Rutte gaan opvolgen? Daar is de man totaal ongeschikt voor.

  Daarnaast: jij hebt altijd zulke harde standpunten over Poetins Rusland. Nu met dit verdrag stem je opeens tegen. Hoe valt dat met elkaar te rijmen?

  1. Sniper666

   @ Gustaafff

   Als de man van de patatbalie braaf opsomt hoe fout Mark Rutte is, heeft hij volkomen gelijk

   1. Wachteres

    Ach Sniper, Guusje is de echoput van Droeflot Simon en Beukie.

    Als zij iemand niet goed vinden, dan vindt hij dat ook niet en vice versa. ‘Patatbalie’ heeft hij vast een keer van hen doorgekregen.

    Op school had je ook wel van die ettertjes, die durfden zelf niets, maar riepen mee als de grote jongens in groepjes iemand aanvielen. Het liefst een beetje axhter hun rug. Jij durft te schelden, dan ik ook.

    Inderdaad een treurige, maar juiste opsomming van de feiten van het wanbeleid door Rutte. Daar kan vast nog wel meer bij.

    Rutte weet net zo goed als wij dat de EU zich toch niet aan die zogenaamde beloftes houdt. De Oekraine komt erbij, net als Turkije, als het aan de EU ligt.

    En ons geld gaat naar die landen, of zij nu hun beloftes houden en corrupt zijn of niet.

    Rutte is simpelweg het schoothondje van de EU-leiding.

    1. Gustaafff

     Mispoes, oude @wachteres. Wachteres is het die alle ongure internetsites napraat en er lustig op los kopieert. Over echoën gesproken.

     Oud-Powned-verslaggever Roos heeft geen enkele politieke ervaring en is simpelweg niet klaar voor het Torentje. Dat kun je leuk vinden of niet, je kunt op de man spelen en sneren, maar dat is gewoon zo.

     1. Michael van der Galien

      Beste Gustaf: Rutte is een historicus. En nog een niet-indrukwekkende ook. Als hij premier kan zijn, kan iemand als Roos dat ook.

     2. Wachteres

      Dat bedoel ik nu Guusje: ‘ongure sites’,`alsof ik Simon hoor.

      Als je zelf gecontroleerd had, had je geweten dat ik meestal de reguliere kranten erbij haal. Als jij die onguur vindt, tja…

      En moet ik jouw toestemming daarvoor hebben? Je bent een wel erg zielig napratertje. Probeer een beetje jezelf te zijn, of is dat moeilijk, omdat je ‘niemand’`bent?

      Zegt Roos dat hij minister-president wil worden? Hij analyseert wat Rutte gepresteerd heeft en dat is niet veel goeds.

      En ik oud? Een mens is zo oud als hij/zij zich voelt. Oud worden we allemaal, als we tijd van leven hebben.

      Probeer gewoon jezelf te zijn. Je hebr geen goedkeuring van Simon nodig.

     3. Gustaafff

      @Michael, Rutte was ook staatssecretaris onder Balkenende, chef bij Unilever en politiek leider van de VVD. Als je minister-president van Nederland wilt worden, zul je daar wel enige polititieke en leidinggevende ervaring voor op je CV moeten hebben staan.

     4. Gustaafff

      @wachteres, de regulaire kranten? Dat is dan de mainstream media, de media die je zelf zo wantrouwt.

      Ik reageer op Michael, die suggereert dat Roos Rutte zou moeten opvolgen. Niet op Roos – die zegt in dit artikel niet de ambitie te hebben premier te worden.

      Jij schijnt te denken dat ik ene “Simon” napraat. Wie dat is weet ik niet; als hij zich er ook aan ergert dat jij continu loopt te copy/pasten, dan komen onze meningen hier inderdaad overeen.

      Verder heb ik mijn eigen, conservatieve mening over bepaalde zaken.

     5. van Urk

      “Ik kan niet iedereen gelukkig maken” volgens Rutte in de AD. Nee natuurlijk ook niet! Alleen diegene die hem volgen en met hem eens zijn worden door hem gelukkig gemaakt. Hij heeft op elk punt van wat hij belooft had inderdaad weinig mensen gelukkig gemaakt die hadden gehoopt met wat hij zegt, dat ook zou doen. Hij heeft als staatsman en VVD-er geen daadkracht en loopt teveel achter meningen van links en zijn EU collega,s achterna.

     6. Beukman

      MdG schrijft:
      “Rutte is een historicus. En nog een niet-indrukwekkende ook. Als hij premier kan zijn, kan iemand als Roos dat ook.”

      Dat Rutte historicus is, zal hem inderdaad niet helpen. Zijn 20 jaar bestuurlijke ervaring helpt hem echter wel. Rutte weet als geen ander hoe hij de boel bij elkaar moet houden, dat heeft hij wel bewezen, hoe je verder ook over de man denkt. Dat zie ik Roos nog niet doen.

      Voor vrijwel elke politicus die het ver heeft geschopt geldt: onderaan beginnen. Of die wijze les aan Roos besteed is? Ik betwijfel het.

     7. van Urk

      Hij kan in ieder geval niet rekenen. Hoge staatsschulden maar toch blijven investeren in het corrupte buitenland (Afrika, Griekenland of Oekraine) alsof die onze schulden weg gaan halen door alles driedubbel terug te willen gaan betalen. Mensen als Gustaaff investeren waarschijnlijk ook liever aan “vreemden” terwijl ze zelf in huis zonder voedsel, gas en licht zitten om daarna met hun bord voor een kop tegen iedereen durven gaan zeggen dat het nog steeds goed in hun huis vertoeven is. Rutte is gewoon de eeuwige twijfelaar anders had hij gewoon het “nee” van het volk hard op de EU tafel neergelegd, de duizend eurootjes meteen afgetikt aan de hardwerkende Nederlander en de steen allang in 2014 opgelicht met nog ultra verse antwoorden over de MH-17 ramp.

     8. Gustaafff

      @van urk, je geeft een vertekenend beeld van de werkelijkheid. Nederland is niet het land zonder gas en voedsel. Nee, de economie trekt weer aan; mensen krijgen weer meer te besteden. De EU – het economische orgaan dat ons verder helpt – sluit verdragen met buitenlandse mogendheden. Dat is altijd zo geweest. Er wordt geld geïnvesteerd in bestrijding van corruptie en armoede aldaar.

     9. Wim

      Wilders kan het ook, Rutte is al een keer veroordeeld wegens discriminatie.

 3. bommetje

  Ja, en onze Jesse Klaver, de leider van de nieuwe Flower Power Beweging, vindt het allemaal prima zo. Hoe dom en naïef moet je zijn om te stellen dat het verdrag nu O.K. is? Again: slaap Jesse slaap daar buiten loopt een schaap………………Sus de bloemenkinderen maar lekker in slaap.

 4. marjo012

  Het is de moeite niet meer om aan Rutte de volksverlakker nog woorden vuil te maken.Na maart zal hij wel merken wat hij aangericht heeft.

 5. gewoon

  Referendum weg uit Europa ?

 6. Ome Ga

  Gustaf; “Mispoes, oude @wachteres. Wachteres is het die alle ongure internetsites napraat en er lustig op los kopieert. Over echoën gesproken.”

  Dat geeft opnieuw zo uw gelijk aan, Wachteres, ‘schelden achter de rug van de ‘grote’ jongens, simon, hutte, tq en al die andere verraders, met steeds veranderende nicks. Blagen zijn het. Wat een lafbek zeg, ook die Gus, en die trol spreekt zichzelf ook steeds tegen. En altijd nietes wellus zonder gedegen info of feiten; precies dat echoniveau van kleine kinderen!

  1. Gustaafff

   @ome ga, ook bedankt voor uw toevoeging aan het feest. Laten we er nu maar over ophouden, anders gaat het eindeloos door.

  2. Wachteres

   Natuurlijk hebben wij gelijk, ome GA. Het trieste is dat zij de waarheid omtrent de islam niet willen weten. Op een artikel/docu over hoe de moskeeën liegen en bedriegen reageren zij niet, want dat komt hen niet goed uit.

   Blijkbaar is de echte waarheid te hard voor hen en houden ze zich liever vast aan de politiekcorrecte leugens.

   1. Gustaafff

    Wachteres verkondigt weer leugenachtige insinuaties. De waarheid is dat IK het al lang over een islamiseringsprobleem heb en dat ik de Zembla-documentaire ook heb gezien. Oplossen door grenzen te sluiten? Niet mijn idee. Verbod? Niet mijn idee.

 7. denktenk

  Nul zetels voor Jan Roos en Baudet en die andere kleuter.

  Wat een doortrapte smeerlappen.

  Als je nergens geschikt voor bent,
  kun je altijd nog proberen kamerlid te worden, nietwaar ………

  Hoef je geen flikker te doen, alleen maar schrapen.

 8. Peter Anshof

  Meen Jan’s betoog helder en fatsoenlijk. Daar heb ik respect voor en ik ben het ook nogereens met hem eens. 😉

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.