Marxistische slachters PKK richten bloedbad aan in Istanbul

38 doden, 155 gewonden. Dit is het ware gezicht van de marxistisch-leninisten van de PKK.

De marxistisch-leninistische terroristen van de PKK hebben hun zoveelste bloedbad aangericht in Istanbul, de grootste stad van Turkije. Gisteravond lieten ze een autobom afgaan bij het stadion van de voetbalclub Besiktas. Daarnaast had een PKK-gek een bomgordel omgegespt die hij vervolgens liet afgaan. Al met al kwamen er maar 38 mensen om het leven bij de lafhartige aanval. 155 mensen raakten gewond.

Hier is een video van het moment waarop één van de bommen afgaat:

De Turkse autoriteiten lieten kort na de ontploffingen weten dat de PKK er vrijwel zeker achterzat. Dat klopt ongetwijfeld. ISIS is een ander hoofdverdachte, maar de radicaal-islamitische slachters proberen over het algemeen zoveel mogelijk burgers te doden, waar de PKK zich vooral op soldaten en politieagenten richt. Natuurlijk vinden de marxistisch-leninistische Koerden het niet zo erg dat daar ook wat burgers bij omkomen, maar hun eerst doelwit zijn mensen die de authoriteiten representeren. Ze denken dat dit hun misdaden ‘minder erg’ maakt, wat natuurlijk je reinste onzin is: ook dan zijn het vaders, moeders, broers, zussen, dochters, en zonen die in één klap vermoord worden.

Dat was mijn redenering tenminste omdat de bommen afgingen op een plek waar er veel politie aanwezig was. Het laatste nieuws is dat de PKK de aanslagen inderdaad heeft opgeëist, maar daar uitdrukkelijk bij stelt dat ze niet gericht waren tegen de agenten op zich; het was ‘gewoon een terroristische aanval,’ de agenten van dienst hadden simpelweg de pech dat ze op het verkeerde moment op de verkeerde plek waren. Het hadden dus ook 38 burgers geweest kunnen zijn:

A Kurdish militant group claimed responsibility on Sunday for the Istanbul blasts the day before that killed 38 people and wounded 166 in an apparent coordinated attack on police outside a soccer stadium. The group, TAK, said Turkish people were not its direct target, and added that two of its members died during the attack outside the stadium.

Het is leuk dat de media het onderscheid maken tussen de TAK en de PKK, maar dat onderscheid is onzinnig. Het is één en dezelfde organisatie. De enige reden dat de aanslagplegers zich ‘TAK’ noemen is dat de PKK hoopt dat ze zich op die manier kunnen verdedigen als Turkije terugvecht. Zij kunnen dan immers roepen dat zij het niet waren, maar die rotzakken van de TAK. Andere organisatie jongens!

Nou nee, dames en heren terroristen, dat is géén organisatie, en iedereen met ook maar een beetje gezond verstand weet het.

Natuurlijk is er veel op en aan te merken op het beleid van president Recep Tayyip Erdogan, maar wat de PKK betreft heeft hij gewoon helemaal gelijk. De PKK is een slachtersgilde, een groep van, voor en door psychopatische massamoordenaars die een radicaal-marxistische filosofie omarmen. Als zo’n organisatie losging in Nederland hadden we al lang geroepen tegen premier Rutte dat hij de groep met wortel en tak moest uitroeien. Het is dus niet zo gek dat Erdogan dat ook vindt — en ernaar handelt. Dat is hij zijn eigen volk verplicht.

Voordat iemand iets roept over ‘de onderdrukking van de Koerden’: radicale moslims gebruiken hetzelfde excuus om precies dezelfde misdaden te plegen. Dat verhaal is dus niet houdbaar. De PKK is het best te vergelijken met ISIS, wat dan ook de reden is dat we ons bij elke aanslag in Turkije af moeten vragen of het nou de marxistische Koerden of de radicale moslims zijn die erachter zitten.

We kunnen en mogen geen enkele vorm van medelijden hebben met deze monsters. Iedere keer weer slaan ze toe; iedere keer weer maken ze onschuldige slachtoffers; iedere keer weer zorgen ze ervoor dat Turken de hele dag over hun schouder moeten kijken als ze naar een winkelcentrum of een voetbalwedstrijd gaan.  Als ik het voor het zeggen had in Turkije zou ik het wel weten: ik zou in weinig tot geen tijd een enorm offensief lanceren om de PKK voor eens en altijd van de aardbodem te vegen. En daarna zou ik doorstomen in Syrië om ISIS een kopje kleiner te maken.

Oh, en dan nog wat: het is ronduit hypocriet dat Westerse leiders bijna nooit iets zeggen van dit soort terroristische praktijken en PKK-afdelingen zelfs oogluikend toestaan in eigen land. Het is welbekend dat er PKK-sympathisanten en -leden in West-Europa wonen. Hen wordt geen strobreed in de weg gelegd. Ze mogen demonstreren en zelfs geld inzamelen om nog meer dood en terreur te zaaien in Turkije. Ik ben dan geen Turk, maar ook ik word daar woedend van… en ook ik vind het ongelooflijk hypocriet dat Westerse politici en journalisten vervolgens wel het één en ander zeggen over dat Turkije niet hard genoeg optreedt tegen terroristen die ons kapot willen maken.

Je kunt niet met twee maten meten. Terrorisme is altijd fout, en terroristen moeten allemaal vernietigd worden. Punt.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

8 reacties

 1. Ni28

  Het een roept het ander op. Reactie volgt op actie, en iedereen zoals altijd heeft gelijk. Maar bommen gooien maakt iedereen zonder uitzondering slecht.

 2. Sniper666

  Dit sterkt mij alleen maar in mijn beeld dat Turkije NOOIT bij Europa kan horen. Op geen enkele manier. Liefst meteen uit de NAVO. Veel te riskant dit land.

 3. marjo012

  Vredelievend geloof toch, maar zie dan toch liever dat ze zich daar onder elkaar afmaken als dat ze ons hiermee lastig komen vallen.

 4. CJD

  Je reinste onzin en lachwekkende anti PKK propaganda. Je leert snel daar in Turkije. Aandoenlijk die media toch?

 5. Ali Yas

  Marxisten en nazi’s die elkaar te grazen nemen. Er is niet veel veranderd in 80 jaar.

 6. Ome Ga

  Altijd blijkt weer: de grootste kwade machten in de wereld zijn

  1). Religie – islam en vooral door plofbomhaatbaarden maar ook, in veul mindere mate maar wel is de geestelijke schade enorm: de wettische, Oud Testamentische, veroordelende/zwaar depressief schuld ervarende/angstsoort religie, het tegenovergestelde van wat Jezus leerde

  2). (inter)(nationaal) socialisme. In al zijn duistere, manipulatieve vormen, geestelijk en fysiek.

  Verkeerde leer en verkeerde ‘vrienden’, van jongsaf aan is m.i. de grootste oorzaak.

 7. Verlazques

  Toen dictator Erdogan alle Koerdische burgemeesters de laan uit stuurde kon hij weten dat dit aanslagen zou opleveren en er zullen er waarschijnlijk nog meer volgen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.