Nederlandhater Sylvana Simons promoot documentaire waarin Nederlanders worden weggezet als racisten

Maar ze haat Nederland écht niet hoor. Welnee, ze heeft het beste met ons voor en heeft Nederland lief. Echt waar!

Zoals gebruikelijk heeft beroepsslachtoffer en professionele racismeroeper Sylvana Simons weer iets te zeuren over het zogenaamde racisme van de gemiddelde Nederlander. Vandaag promoot ze op haar Facebook-pagina namelijk de documentaire van Sunny Bergman. Je weet wel, dat is die belachelijke docu waarin net wordt gedaan alsof alle blanken van ‘wit privilege’ profiteren. Die documentaire werd gisteravond uitgezonden door de VPRO. Ja, dus op de NPO, betaald en gesubsidieerd door ons belastinggeld.

Heerlijk he, dat we ervoor mogen betalen dat we weggezet worden als een stel vreselijke racisten? Dat kan echt alleen in Nederland.

Eerder vandaag legden wij al uit dat Sylvana en haar vrienden dat vooral niet tegen Henk en Ingrid moeten zeggen; het Nederlandse stel dat al jaren werkloos op de bank zit omdat oost-Europeanen hun baan in hebben gepikt, en die geen nieuw huis kunnen vinden omdat ‘nieuwe immigranten’  voorrang krijgen.

Maar ja, daar heeft Sylvana lak aan. Want wit privilege bestaat. Echt waar! Hoe ik dat weet? Sylvana zegt het toch? Nou dan!

Sunny heeft een extra edit gemaakt van de gehele racial awareness training uit de documentaire.

Geplaatst door Sylvana Simons op Zondag 18 december 2016

Deze vrouw wordt met de dag erger. Als het aan haar ligt blijft er niets over van ons land en ons gevoel van patriottisme. Ze haalt Nederland met een passie die ik eigenlijk nog nooit gezien heb. Steeds weer zet ze ons weg als racisten die gekleurde mensen — en zeker gekleurde vrouwen — systematisch onderdrukken en uitbuiten.

Ik heb daar onderhand wel genoeg van. Kap nou eens met die onzin, Sylvana! Je maakt van een muis een olifant en hebt geen idee wat het is om werkelijk onderdrukt te worden!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

23 reacties

 1. Sniper666

  Werkelijk walgelijk die weg-met-ons-programma’s op de buis die ook nog verplicht zelf betalen. Ik hoop dat Sunny Bergvrouw snel een troepje geile moslims in een donker steegje tegen komt.

  1. marjo012

   Huppeleput simons toch ook .

   1. Gustaafff

    De manier waarop Sniper en Marjo vrolijk fantaseren over het noodlot van beide Racismeroepers, is stuitend. De kerstwens zal vast niet veel beter wezen.

    1. marjo012

     Gustaaff als er een allah bestond zouden ze onze wens vervullen, want denk niet dat allah zo blij is met dit soort mensen als hun.

 2. marjo012

  Wat ze niet haat zijn natuurlijk de geneugten die ze als import in dit land geniet. Het is en blijft een kotsbrok die hele simons

 3. ikweetwatikwil

  Ben blank en ik laat me niet aan praten door de gekleurde mens dat ik wit ben. Kijk al een paar jaar geen TV meer , wil niet steeds wit weg trekken van woede.
  Sunny Bergman denkt aan geld verdienen. Hoe , dat zal haar een rotzorg zijn . Moet ze daarvoor Nederland in de vernieling werken, nou dan moet dat maar. Per slot van rekening, verdiend sylvana ook zo haar geld.
  Aandacht eisen. Er zijn altijd wel sukkels die daar instinken. Die mensen werken niet met verstand maar uit hebzucht. Als er al geen onrust is , dan zorgen dat soort mensen dat het er komt. Mensen tegen elkaar opzetten. Het lijkt hun lust en hun leven.

 4. Gustaafff

  Zelfs met kersttijd is een beetje Nederland-liefde aan Sylvana Simons niet besteedt. Het wordt hoe langer – hoe gekker.

  1. marjo012

   Nee zeker niet aan dat figuur dit gaat alleen lukken als je er een emmer bij krijgt om te kotsen snap je.

  2. HW

   Een kerstwens uitspreken is al een belediging voor de meeste Denk-leden. In Turkije wordt een kerstfeest op school verboden, dus de vrijheid van godsdienst ingeperkt.
   (behalve natuurlijk voor de moslims)

   Het wordt tijd dat het suikerfeest etc. verboden wordt en dat we weer teruggaan naar onze tradities, dus Sinterklaas en Zwarte Piet.
   Huilebalk Silvana is ook maar een product van haar eigen inbeelding en een rascist.

   1. marjo012

    Dat is zeker waar ,dus zie zelf ook echt niet in deze kotsbrok nog een fijne kerstwens toe te wensen. Ze kan voor mij de tyfes krijgen als ze wil dat wens ik haar toe. Ben klaar met al dat soort rassen wat hier in dit land de lakens denken uit te delen en ons onze tradities aan banden denken te leggen. Voor mij telt nog maar een ding dat ik wens dat al die import terug naar huis gaan, hoe dan ook, is het niet goedschiks dan maar kwaadschiks.

 5. robmdw

  MvdG schiet wel erg door sinds zijn strategische ommezwaai na de winst van Trump. Hij doet voorkomen alsof zijn Gingrich taalgebruik heel natuurlijk overkomt.
  De docu is helemaal niet zo slecht. Het gaat over de diepe en vooral onbewuste processen in ieders menselijke geest die geneigd zijn om te discrimineren, dus onderscheid te maken tussen een veilig wij en een gevaarlijk zij ‘ groupthink’. Dit is wetenschappelijk gezien al veel langer steeds weer aangetoond en bewezen. Daarom is die docu een beetje oud nieuws en bood weinig extra’s dan al bekend was.
  Sociologisch gezien ontstaan er dominante en onderdanige groepen, Probleem is altijd wanneer de dominante WIJ groep besluit dat het wel meevalt met dat onderscheid maken naar de onderdanige ZIJ groep. De dominante groep (in de docu dus de blanken, op andere plekken kan dan anders volstrekt anders zijn) heeft in feite geen flauw benul of het wel echt meevalt. Nogmaals het fenomeen van hiearchie in deze groupthink gaat grotendeels onbewust!

  En dat ‘weg met ons’ is volstrekte flauwekul. Dit is tribaal stamdenken. het gaat over het ontbreken van vermogens van zelfreflectie en normale en uitermate gezonde zelfkritiek, waardoor geschiedenis zichzelf steeds weer neigt te herhalen.

 6. Matthew

  Uiteraard. Als Henk en Ingrid hun baan ingepikt zien door mensen die niet de taal spreken, geen erkende vaardigheden hebben, niet de cultuur kennen, geen netwerk hebben, geen vaste verblijfplaats, geen erkende opleiding, geen…. Dan ligt het probleem zeker niet bij Henk en Ingrid. Zelfinzicht is ook een vak 😉

 7. maarjuna

  Ik vind helemaal niet dat Sylvana of Sunny Nederland haten. In tegendeel, ze leveren een waardevolle bijdrage aan onze samenleving. We weten allemaal, dat onze koloniaal verleden sporen heeft nagelaten, ook op collectief en onbewust niveau. Hier mee leren omgaan, zal heilzaam zijn voor alle inwoners van ons land.

  1. van Urk

   Maarjuna@ Ze haten Nederland niet nee maar het blanke volk die daar woont waarschijnlijk wel. En welk land heeft nou niet zijn sporen in het verleden achtergelaten? We behoren nog steeds in het rijtje thuis van het minst racistisch land ter wereld en dat zegt genoeg hoe hard wij eraan gewerkt hebben. Nu bijvoorbeeld Turkije nog!

   1. robmdw

    Wij hebben daar inderdaad hard aan gewerkt. Nu bijvoorbeeld naast Turkije, Rusland en nog vele andere landen ook nog!

  2. marjo012

   maarjanu: Wat een onbenullig betoog zeg, moeten we nu net als de islam dit wil ook hiermee terug gaan naar de middeleeuwen. Kom op zeg dit hebben we allemaal op geschiedenisles op school gehad, en de echte slaven verkopers waren de afrikanen zelf in dat land, die verkochten hun eigen mensen als slaaf aan de Nederlanders. Misschien waren sylvanas voorouders wel hele slechte mensen die tot deze verkopers behoorden, maar wat weet zij er nou van, of is ze rechtstreeks uit de middeleeuwen Nederland binnen getuimeld dan. Hou toch eens op met altijd dat zogenaamd politiek correcte gezwets hierover, en probeer eens in de tijd van nu te leven, en dan is geschiedenisles genoeg op de scholen, dan hoeft zo n kotsbrok als zij er niet aan de lopende band over liggen te zeuren. Ze is niet meer als een onruststoker die mensen tegen elkaar opzet. Ze draagt 0komma 0 bij aan de Nederlandse samenleving maar ontwricht deze met dat wat ze aan het doen is.

   1. maarjuna

    Nee niet terug naar het verleden, vooruit de toekomst in! Dat wat ons hindert te ontwikkelen, genoemde koloniale aspecten, eindelijk echt achter ons laten.

  3. Sniper666

   @ maarjanu

   Jawel hoor, alles in Nederland is verkeerd volgens deze twee zwatelaars. Ze leveren geen enkele nuttige bijdrage aan onze samenleving. We weten allemaal, dat Nederland heden een land is zonder koloniën, dat is voltooid verleden tijd. Hiernaar verwijzen is dus onzin. Het zal heilzaam voor SS en Sunny Bergvrouw zijn eens een bezoekje aan de psychiater te brengen om hun hoofd weer een beetje te ordenen.

   1. Matthew

    Nederland heeft hedendaags geen kolonie? Heb je iets gemist op school? Misschien toch even in de aardrijkskunde boeken duiken Sniper. Als ‘Nederlander’ weet je toch wel echt weinig van je ‘eigen’ land.

    1. van Urk

     Beste Matthew, De Nederlandse Antillen dat in 2010 is opgeheven kun je tegenwoordig niet als kolonie beschouwen. Curacao, Aruba en Sint Maarten zijn autonome landen geworden binnen onze koninkrijk en de overige eilanden worden aangeduid als bijzondere gemeentes. Verder zijn ze nog altijd vrij om volledig onafhankelijk van het koninkrijk te worden.

  4. Redlighter

   Ik heb een vraag, maarjuna, wat hebben Henk en Ingrid eigenlijk toch te maken gehad met het kolonialisme? Zij het gewone klootjesvolk hadden in die tijd ook geen enkele rechten.
   En zeker niet als ze uit bv Noord-Brabant , Zeeuws-Vlaanderen of Limburg afkomstig
   waren. Dit waren in die tijd als generaliteitslanden ook pure WINGEWESTEN voor de Republiek. En hadden het als Paepen misschien nog wel veel slechter dan die zwarten slaven in de west.Het is maar net wat je echt van de geschiedenis afweet of wat in je kraam te pas komt.Slavernij is uitsluitend een zaak geweest van Holland, Zeeland,Utrecht,Gelderland,Overijssel,Friesland en Groningen met zijn Ommelanden.
   De zgn Republiek der 7 Verenigde Nederlanden dus !Wanneer er ooit een regering hier in Nederland komt die besluit om ook maar enige excuses voor het koloniale verleden te zullen maken dan zal ik mij als Noord-Brabander hier tot het uiterste tegen verzetten. ( Want wat die lui dan willen is een geldelijke genoegdoening, winstbejag dus). Nog een vraag: Who framed Henk and Ingrid, or who framed Jack the Plumber ?
   ????

 8. Tromp

  Ik denk werkelijk dat deze vrouw niet helemaal goed is.

  Ik verbaas me er ook over dat je met zo’n gemiddeld verstand en minimale opleiding (HAVO, pretpakket, hakken-over-de-sloot) eventueel de kamer in kunt komen. Ik heb daar helemaal geen belastinggeld voor over; deze vrouw is blauwe maandag presentatrice geweest, heeft geen relevante maatschappelijke carrière gehad, is op geen enkel onderwerp ter zake kundig. Wat kan die dame voor ons land betekenen? En dan kan mevrouw nog zoveel mantelpakjes aantrekken en brillen opzetten, beter wordt het niet! Sneuer wel, haha.

 9. tq1991

  Niks Nederlandhaat gewoon vrijheid van meningsuiting. Niet altijd de slachtofferkaart trekken.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.