Levensgevaarlijk! Ongekozen ‘president’ Europese Commissie wil aanpak van ‘nepnieuws’

De knettergekke megalomaan Jean-Claude Juncker zegt dat sociale media de plicht hebben om websites aan te pakken die zogenaamd ‘nepnieuws’ publiceren. Wat hij daar natuurlijk mee bedoelt is: websites die hem en het Grote Europese Project bekritiseren.

Geen enkele Europese burger heeft op Jean-Claude Juncker gestemd om voorzitter van de Europese Commissie te worden, maar op de één of andere manier denkt de Luxemburger desalniettemin dat hij één of ander ‘mandaat’ heeft. Ja, ja, hij, de grote Jean-Claude, zal Europa wel even ‘fiksen.’

Blijkbaar betekent dat ‘fiksen’ onder meer dat hij websites en sociale media gaat vertellen hoe ze om moeten gaan met nieuws:

EU-Commissievoorzitter Jean-Claude Juncker verlangt van social media een consequente aanpak om de verspreiding van nepnieuws op internet tegen te gaan. Ook organisaties als Facebook en Google hebben er belang bij om op dit terrein „een zekere eerzucht” te ontwikkelen, zei Juncker tegen kranten van de Funke Mediengruppe. Geloofwaardigheid is immers „hun belangrijkste kapitaal.”

Vervolgens bedreigt hij Twitter en Facebook door te stellen dat hij en zijn mede-Europese tirannen “er goed op zullen letten hoe dat wordt uitgevoerd.” Met andere woorden, dat sociale media het weten: Juncker en co. kijken mee. Altijd.

Natuurlijk is dat sowieso al ongelooflijk problematisch. Het gaat politici helemaal niet aan wat er gepubliceerd wordt op nieuwssites. Media moeten politici in de gaten houden, niet andersom. Iedere politicus — laat staan de leider van de Europese Commissie — die daar aan morrelt is levensgevaarlijk bezig.

In het geval van Juncker en de EU is dat nog meer het geval omdat eurofiele politiekcorrecte mafketels tegenwoordig alles wat niet honderd procent links is systematisch wegzetten als ‘nepnieuws.’ Als jij en ik het over ‘nepnieuws’ hebben bedoelen we websites die hele verhalen gewoon verzinnen. Maar zo redeneert politiekcorrect links niet. Schrijf je dat moslims verdacht veel terroristische aanslagen plegen? Nepnieuws! Merk je op dat het opengrenzenbeleid van Europa desastreus is? Nepnieuws! Schrijf je af en toe zowaar iets positiefs over Geert Wilders? Nepnieuws! Maak je met gebruik van feiten duidelijk dat belastingverlagingen goed en belastingverhogingen slecht zijn? Nepnieuws! Bekritiseer je een linkse partij? Nepnieuws!

We moeten hier gewoon heel helder over zijn: links heeft de neiging om zich buitengewoon dictatoriaal te gedragen en een ieder die er rechtse denkbeelden op nahoudt indien nodig met geweld en dwang het zwijgen op te leggen. Alleen daarom al is het bijzonder gevaarlijk wat Juncker van plan is.

Oh, en dan nog iets. Het zal de Eurofiele dictators in Brussel allicht verbazen, maar er is ook zoiets als a) de vrijheid van meningsuiting en b) de persvrijheid. Dat zijn beide grondrechten in Nederland én mensenrechten (als zodanig erkend door Europa én de ‘internationale gemeenschap’). Deze rechten zijn belangrijker dan Junckers niet-bestaande recht om geen ‘onwelgevallige artikelen te lezen.’

Ik meen dit buitengewoon serieus: Juncker moet ten koste van (bijna) alles gestopt worden. Deze autocraat-in-spé heeft al veel te veel macht… en wil die nog verder uitbreiden. Dat kunnen en mogen we niet laten gebeuren. Aangezien wij als burgers daar weinig directe invloed op kunnen uitoefenen staat ons maar één ding te doen: eurokritische partijen groot maken bij de verkiezingen van 15 maart zodat zij Juncker terug in zijn mand kunnen dwingen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

39 reacties

 1. maarjuna

  Nou.. het lijkt mij wel makkelijk en plezierig om wat makkelijker onderscheid te kunnen maken tussen wat waar en nep is. Nieuwsmelders zouden moeten aantonen, dat ze hun verhaal minstens dubbel gecheckt is en een instantie, die daar ook controle op uitoefent is zeer gewenst. Het moet toch mogelijk zijn daar een deugdelijk keurmerk of dergelijke voor in het leven te roepen.

  1. Noodluik

   We moeten dus concluderen dat Maarjuna niet zelf in staat is om het onderscheid tussen fake en echt maken en bijzonder graag aan het handje genomen wordt door de overheid. Met zo weinig inzicht zou je eigenlijk niet mogen stemmen Maarjun.

   1. maarjuna

    Hoe maak jij het onderscheid dan? Ik kijk vaak eerst ook op andere plaatsen naar hetzelfde nieuws, maar niet altijd is het dan helemaal helder. Dus wat mij betreft mag het wel wat simpeler. Ik vind het ook overbodig, dat er zo nodig geld verdiend moet worden met het verspreiden van (onware) sensatie, men mag er wel wat meer moeite voor doen.

   2. Leonidas

    ja, ze wordt gesponsord door brussel he
    dus dan moet je wel,
    je krijgt je wekelijkse zeik lijst opgestuurd
    en opent het blog op de DDS
    want geld stinkt niet
    landverraders en NSBers wel
    DUS
    niet van die domme dingen zeggen
    whahahahaha

 2. Gustaafff

  Deze week heeft nepnieuws een conflict veroorzaakt tussen Pakistan en Israël, waarbij er ook met kernwapens werd gedreigd. Deze maand veroorzaakte nepnieuws een schietpartij in een Amerikaans restaurant. Juncker heeft groot gelijk en Michael is paranoïde.

  1. Noodluik

   Regulering van de pers, Guusje, is de dood in de pot voor de VVMU en iets wat alleen door dictators wordt toegepast – alles wat onwelgevallig is ausradieren. Dat jij dit zonder een seconde nadenken iets geweldigs vindt, vertelt veel over je eendimensionale manier van denken.

   1. Gustaafff

    @Luik, volgens de staatstelevisie heeft Juncker zich in de discussie gemengt na de ruzie tussen Pakistan en Israël. Je hebt vast ook wel gehoord van het nepnieuws Clintons seksnetwerk, dat tot een schietpartij leidde in de VS. Aangezien duidelijk is dat nepnieuws tot ernstige problemen – zelfs conflicten – kan leiden, is het niet meer dan logisch dat Jucker het verschijnsel wil aanpakken. Dat jij als een paranoïde PVV-er reageert, ligt meer aan jou dan aan mij.

    1. Noodluik

     Guusje, niet alles wat tot ‘problemen’ kan leiden hoeft aangepakt en ‘opgelost’ te worden. We leven al in een overgereguleerde wereld. Dit is een stapje verder op weg naar een ‘Big Brother is watching you’ structuur en het domste, het ernstigste, het vreselijkste is dat figuren als jij er geen enkel kwaad in zien en het zelfs toejuichen. En zo marcheren we voort op weg naar een wereld waar alles voorgekookt en gecontroleerd is, geen enkele inventiviteit of afwijkende mening wordt geduld en we allemaal volmaakte slaven en zombies zijn geworden.

     Ik zei het al: jij bent een eendimensionale ziel, die weigert verder te kijken dan zijn neus lang is. Daar hebben we een woord voor: sukkel.

     1. Gustaafff

      @Noodluik, daarin verschillen we dan van inzicht. Als nepnieuws tot schietpartijen gaat leiden, vind ik dat we het wel degelijk moeten aanpakken. Voorts is de big-brother-samenleving die je schetst een totaal vertekenend beeld van hoe Nederland er in werkelijkheid voorstaat. Jij bent paranoïde en dat is jouw probleem.

     2. Noodluik

      Beukman/Guus: Nederland is het land met de meeste telefoontaps ter wereld en de meest verregaande privacyschendende ‘anti-terrorisme’ maatregelen.

      Maar jij weet wel beter: Big brother is iets wat in Nederland TOTAAL NIET bestaat!!!

      Simpele ziel. Slaap lekker verder.

     3. Gustaafff

      Met een paranoïde figuur valt niet te discussiëren.

  2. toetssteen

   @Gustaaff
   Er was in het geheel géén dreiging tussen Pakistan en Israël naar aanleiding van deze fake tweet!
   Denkt u nu werkelijk dat leiders van deze landen zo oerdom zijn?

   1. Gustaafff

    @toetssteen,

    Er was wel degelijk een rimpel tussen beide landen. De leiders van Israël zijn intelligent. De pakistanen, gezien de tweet niet bijzonder snugger, vertrouw ik voor geen meter.

    De kern is dat de tweet niet voor de grap is verstuurd en dat nepnieuws wel degelijk ellende veroorzaakt.

    1. Noodluik

     Een ‘rimpel’ tussen twee landen is voor Gustaafff voldoende om mondiaal de vrijheid van meningsuiting op te offeren en opzij te schuiven. Guus, ik kan het niet beter maken: je bent een heuler, een meeloper en een nitwit zonder 1 eigen, originele gedachte. Maar jij kan er ook niks aan doen hoor: zo ben je nu eenmaal geindoctrineerd en geprogrammeerd.

     Zullen we alle wereldleiders ook maar onder curatele stellen? Zij veroorzaken immers met de regelmaat van de klok ‘rimpelingen’ tussen naties. Zullen we met Mark R. beginnen?

     1. Gustaafff

      @Noodluik, de wereldleiders staan al onder curatele, vanuit al hun eigen parlementen. Vergeet ook niet de populistische partijen die er als havikken bovenop zitten. Het non-argument van indoctrinatie en jouw moddergooien laat ik verder liggen.

      Het betrof hier een tweet waarin Pakistan het over zijn nucleaire arsenaal had. Aangezien de Pakistanen blijkbaar te stupide zijn om het nepnieuws te verifiëren, had dit weer zo op ruzie kunnen uitlopen. Tel daar de schietpartij bij op, én het feit dat studenten nepnieuws tegenwoordig voor zoete koek slikken – aldus een onderzoek – en ik zeg: klaar ermee.

  1. Noodluik

   ‘Leve de gecontroleerde pers’, roept onze NSB’ende landverrader Guus uit.

   1. Gustaafff

    @Noodluik, zodra je bewijs hebt dat ik óf het koninkrijk verraden heb bij een vreemde mogendheid, óf dat ik zou heulen met de nationaal-socialisten, hoor ik je graag. Tot dan: sla geen wartaal uit.

    1. Noodluik

     Je verraad ‘het koninkrijk’ niet sukkeltje. Je verraad jezelf door zonder 1 moment na te denken achter alles aan te lopen en goed te keuren.

     Alhoewel: dat zijn precies de types die straks voor de nieuwe NSB-EU nodig zijn. Ze kunnen je goed gebruiken Beuk, sorry Guus: landverraders als jij worden bij elk fascistisch regime met open armen ontvangen.

     1. Gustaafff

      @Noodluik, je uit weer de zware beschuldiging van landverraad en je levert geen bewijs om dat te staven. Ik laat het dan ook verder rusten en vergeef je de lasterlijke beschuldiging.

  2. H.O.

   Dit was geen aanleiding voor Juncker, dit was het excuus welke hij zocht en vond. Kom op zeg, denk je nu werkelijk dat Pakistan geen Hotline heeft met Israel?!

 3. denktenk

  Onbegonnen werk.

  Er zijn mensen/partijen, die zo hard liegen, dat zij het zelf geloven.
  Dat is hun “waarheid” en ik vindt het nepnieuws.

  Wie stellen we als scheidsrechter aan? maarjuna……….?

  1. maarjuna

   Nomineer je mij nu? Dat is te veel eer, dank je. Het organiseren van een betrouwbare waakhond lijkt me niet eenvoudig, maar zeker niet onmogelijk. Wat bij betreft hoeft er niets verboden te worden, maar snel ergens betrouwbaar kunnen nagaan wat wel of niet klopt moet kunnen. Liefst had ik nog, dat het onmiddellijk duidelijk zichtbaar was, maar dat zal wel te veel gevraagd zijn. Als ergens geld mee verdiend kan worden sneuvelen eerlijkheid en betrouwbaarheid als eersten.

 4. Seneca

  @MvdG
  U schrijft dat ‘links heeft de neiging om zich buitengewoon dictatoriaal te gedragen en een ieder die er rechtse denkbeelden op nahoudt indien nodig met geweld en dwang het zwijgen op te leggen’. Wilt u zo vriendelijk zijn om de volgende keer het woord ‘rechtse denkbeelden’ te vervangen met ‘gezonde denkbeelden’. Links is de politieke richting die sinds haar ontstaan in 1848 voor de meeste oorlogen, bloedvergieten, smerige propaganda, massamoorden en corruptie heeft gezorgd. De mens leert het nooit want men denkt dat links nog steeds de brenger van het heil is.

  1. denktenk

   @Seneca

   Jawohl, de brengers van “das Heil”.

   Zouden we het vandaag niet over “Heil en Zegen” moeten hebben?

 5. Seneca

  @Gustaaff
  U schrijft dat leiders onder curatele staan van hun parlementen. Laat mij niet lachen. In het land waar u met de neus op de feiten wordt gedrukt, Nederland, is het parlement een lachertje en de premier Mark Rutte met zijn kabinet, kleine dictators. Ik schat us reacties hoog in, maar dit is niet volgens de dagelijkse ervaring.

  1. Gustaafff

   @seneca, Rutte staat wel degelijk onder curatele. Iedereen heeft het namelijk op zijn baan voorzien. Hoe eerder hij voor de oppositie weg is, hoe beter. Daarom volgen de criticasters – vooral PVV en VNL – zijn stappen nauwgezet.

   1. Seneca

    @Gustaaff
    Neemt u mij niet kwalijk maar van uw antwoord klopt geen hout. U stelt in eerste instantie dat de politieke leiders onder curatele staan van parlementen en nu zouden dat de mensen zijn die op Rutte’s baan asen? Ik had een betere onderbouwing van u verwacht.

 6. Seneca

  @Gustaaf
  Mijn verontschuldigingen: us moet zijn uw.

 7. Wim

  Bij de zelfmoord-bomaanslag in Ansbach raakten 15 mensen gewond, van wie 4 ernstig.

  Het ook in Nederland bekende Tagesschau (Journaal) van de Duitse staatszender ARD bericht dat de autoriteiten hebben vastgesteld dat in ieder geval de terroristen die de aanslagen in Ansbach en Würzburg pleegden, hun bevelen rechtstreeks uit Saudi Arabië kregen. Zo stuurde de Syrische asielzoeker kort voor zijn aanslag op een muziekfestival in Ansbach (juli 2016) een foto met de tekst ‘Deze plek zal vol mensen zijn.’ Waarna zijn contact in Saudi Arabië antwoordde: ‘Dood ze allemaal.’
  De ARD verwijst in het bericht naar de collega’s van de NDR, WDR en Süddeutsche Zeitung’, die zich baseren op bronnen bij de overheid. Met wie de terroristen precies hebben gechat in Saudi Arabië is vooralsnog onduidelijk, maar het staat vast dat de daders van deze aanslagen ‘advies’ kregen van hun Saudische contacten, en werden aangemoedigd hun terreurdaden door te zetten. De zin ‘Dood ze allemaal’ klinkt echter meer als een bevel.

  De Pakistaanse asielzoeker van de aanslag op passagiers in een trein bij Würzburg kreeg enkele dagen na de aanslag in Nice van zijn contact de vraag of hij niet met een auto op een mensenmenigte zou kunnen inrijden. De dader antwoordde dat hij nog geen rijbewijs had.

  Uitgebreide terreurnetwerken

  Voor de autoriteiten is het feit dat terroristen in Europa hun bevelen via chats krijgen iets waar nog geen rekening mee was gehouden. ISIS en andere islamitische terreurgroepen en – netwerken blijken dus in staat om via deze even simpele als directe weg ‘vrijwilligers’ zover te krijgen om aanslagen op de bevolking te plegen.

  Dat impliceert dat er reeds zeer uitgebreide terreurnetwerken in Europa moeten zijn, wat volgens eerdere onderzoeken krachtig ondersteund wordt door vele honderden moskeeën en imams in Europa. Na de aanslag op de kerstmarkt in Berlijn bevestigden de Duitse veiligheidsdiensten het bestaan en de effectiviteit van deze netwerken.

  Saudi Arabië zwaait de scepter in Europa

  Eergisteren berichtten we dat Saudi Arabië ook in politiek opzicht de scepter lijkt te zwaaien in Europa, en het proces tegen PVV-leider Geert Wilders hoogstwaarschijnlijk werd aangespannen omdat de Saudi’s dreigden sancties in te stellen tegen het Nederlandse bedrijfsleven.

  De Salafistische Sharia dictatuur is er zelfs in geslaagd om gekozen te worden tot de VN Mensenrechtenraad, en dat terwijl het land één van de ergste mensenrechtenschenders ter wereld is. En zo kan het dat het hele Westen daarvoor bewust de andere kant op blijft kijken, en het liever Israël veroordeelt omdat dat huizen voor Joden bouwt in een landsstreek waar ze al 3000 jaar wonen, en dat wordt opgeëist door een ‘volk’ dat vóór 1967 in niet één publicatie werd genoemd, dat gedijt op terreur, en dat openlijk als doelstelling heeft de kleine Joodse staat volledig uit te wissen.

  Medeoprichter en financier ISIS

  Zoals vaste lezers weten is Saudi Arabië samen met de Amerikaanse CIA en Turkije de medeoprichter van ISIS, en tevens een van de grootste financiers van wapens voor zowel deze terreurgroep, als ook de collega’s van Al-Nusra en tal van andere jihadgroepen.

  Saudi Arabië trekt jaarlijks miljarden uit voor de verspreiding en promotie van de islam, met de bedoeling om vooral Europa via massale immigratie in snel tempo volledig te islamiseren. Mede daarom liet de moslimstaat niet één Syrische vluchteling toe.

 8. Wim

  Guus is een links engertje een slim molletje hier. Trap er niet in.

  1. Gustaafff

   Fijne feestdagen, @wim.

   1. Noodluik

    Gustaafff is Beukman.

    1. Gustaafff

     Noodluik grossiert weer in valse beschuldigingen. Och, een dergelijke houding hebben Res en co. ook: een ieder die een andere mening dan hen is toegedaan, is één en dezelfde persoon.

 9. kapitein

  jean Claude, beste vent maar ze moeten hem maar een borrel geven……….

 10. jennifer

  Dan moet hij als eerste overal de berichten van de linkse media aan gaan pakken, dat is pas nepnieuws wat die brengen.

 11. H.O.

  Zou Juncker dit soort Fake nieuws bedoelen?

  https://www.youtube.com/watch?v=UB5z69DzA6U

 12. Pjotter

  @noodluik 18 uur geleden, hij heeft gelijk het is een beperking van de VVMU werkelijk nepnieuws moet ontmaskerd worden door pers en/of sociaal media, wat Juncker voor ogen heeft is zoiets als een uitgave van de Pravda.

 13. MareJane

  De man is knettergek. Hij laat wel zien dat de EU steeds meer naar een dictatuur gaat. De nazi’s zijn nl. nooit echt weg gegaan. Er is genoeg te vinden over “the naziroots of the EU”. https://www.youtube.com/watch?v=TBfk08SPmJQ

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.