Levensgevaarlijk! Ongekozen 'president' Europese Commissie wil aanpak van 'nepnieuws'

Geen categoriedec 26 2016, 18:00
De knettergekke megalomaan Jean-Claude Juncker zegt dat sociale media de plicht hebben om websites aan te pakken die zogenaamd 'nepnieuws' publiceren. Wat hij daar natuurlijk mee bedoelt is: websites die hem en het Grote Europese Project bekritiseren.
Geen enkele Europese burger heeft op Jean-Claude Juncker gestemd om voorzitter van de Europese Commissie te worden, maar op de één of andere manier denkt de Luxemburger desalniettemin dat hij één of ander 'mandaat' heeft. Ja, ja, hij, de grote Jean-Claude, zal Europa wel even 'fiksen.'
Blijkbaar betekent dat 'fiksen' onder meer dat hij websites en sociale media gaat vertellen hoe ze om moeten gaan met nieuws:

EU-Commissievoorzitter Jean-Claude Juncker verlangt van social media een consequente aanpak om de verspreiding van nepnieuws op internet tegen te gaan. Ook organisaties als Facebook en Google hebben er belang bij om op dit terrein „een zekere eerzucht” te ontwikkelen, zei Juncker tegen kranten van de Funke Mediengruppe. Geloofwaardigheid is immers „hun belangrijkste kapitaal.”

Vervolgens bedreigt hij Twitter en Facebook door te stellen dat hij en zijn mede-Europese tirannen "er goed op zullen letten hoe dat wordt uitgevoerd." Met andere woorden, dat sociale media het weten: Juncker en co. kijken mee. Altijd.
Natuurlijk is dat sowieso al ongelooflijk problematisch. Het gaat politici helemaal niet aan wat er gepubliceerd wordt op nieuwssites. Media moeten politici in de gaten houden, niet andersom. Iedere politicus -- laat staan de leider van de Europese Commissie -- die daar aan morrelt is levensgevaarlijk bezig.
In het geval van Juncker en de EU is dat nog meer het geval omdat eurofiele politiekcorrecte mafketels tegenwoordig alles wat niet honderd procent links is systematisch wegzetten als 'nepnieuws.' Als jij en ik het over 'nepnieuws' hebben bedoelen we websites die hele verhalen gewoon verzinnen. Maar zo redeneert politiekcorrect links niet. Schrijf je dat moslims verdacht veel terroristische aanslagen plegen? Nepnieuws! Merk je op dat het opengrenzenbeleid van Europa desastreus is? Nepnieuws! Schrijf je af en toe zowaar iets positiefs over Geert Wilders? Nepnieuws! Maak je met gebruik van feiten duidelijk dat belastingverlagingen goed en belastingverhogingen slecht zijn? Nepnieuws! Bekritiseer je een linkse partij? Nepnieuws!
We moeten hier gewoon heel helder over zijn: links heeft de neiging om zich buitengewoon dictatoriaal te gedragen en een ieder die er rechtse denkbeelden op nahoudt indien nodig met geweld en dwang het zwijgen op te leggen. Alleen daarom al is het bijzonder gevaarlijk wat Juncker van plan is.
Oh, en dan nog iets. Het zal de Eurofiele dictators in Brussel allicht verbazen, maar er is ook zoiets als a) de vrijheid van meningsuiting en b) de persvrijheid. Dat zijn beide grondrechten in Nederland én mensenrechten (als zodanig erkend door Europa én de 'internationale gemeenschap'). Deze rechten zijn belangrijker dan Junckers niet-bestaande recht om geen 'onwelgevallige artikelen te lezen.'
Ik meen dit buitengewoon serieus: Juncker moet ten koste van (bijna) alles gestopt worden. Deze autocraat-in-spé heeft al veel te veel macht... en wil die nog verder uitbreiden. Dat kunnen en mogen we niet laten gebeuren. Aangezien wij als burgers daar weinig directe invloed op kunnen uitoefenen staat ons maar één ding te doen: eurokritische partijen groot maken bij de verkiezingen van 15 maart zodat zij Juncker terug in zijn mand kunnen dwingen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten