Sylvana geniet: ook RTL doet nu haar uiterste best om Nederland als racistisch neer te zetten

Het RTL-nieuws is zojuist geïnitieerd als lid van de club aan racisme-schreeuwende links-media.

Welkom, RTL: jullie maken vanaf nu officieel deel uit van een groep aan media die niet alleen al jarenlang haar eigen morele principes overboord gooien, maar ook nog eens actief meehelpen aan het slopen van Nederland. Vooruit: die titel verdienden jullie eigenlijk al bij het in de ban doen van Zwarte Piet, maar dit is toch wel de kers op de taart. Proficiat! U kunt uw lidmaatschap van DENK gratis ophalen, met de complimenten van Sylvana Simons.

Want wat wil het geval nou? Ook RTL heeft zich verlaagd tot het niveau waarbij zogenaamde ‘wetenschappelijke’ experimenten worden uitgevoerd om maar te bewijzen hoe racistisch Nederland wel niet is. Het scenario is weer zo lekker typisch hoor: een blanke Nederlander en een gekleurde Nederlander staan allebei op straat en vragen voorbijgangers of ze hun telefoon even mogen lenen om een vriend dringend te bellen. De zeer verrassende uitslag: de blanke Matthijs krijgt het 30 keer voor elkaar, de gekleurde Denzel ‘slechts 20’. Beiden probeerden het 50 keer. Een prima score voor beide heren lijkt mij, maar hé: dit is volgens RTL overduidelijk racisme.

Oké, en hoezo dan? Volgens de diep gezonken spreekbuis gaat het hier om een ‘significant’ verschil tussen de resultaten van Matthjis en Denzel, wat zoveel wil zeggen als dat het statistisch gezien eigenlijk geen toeval kan zijn. Helaas is statistiek kennelijk niet de sterkste kant van de stagiairs die RTL waarschijnlijk voor dit wanonderzoekje heeft ingehuurd. 50 keer proberen lijkt misschien veel, maar dat is het absoluut niet als je dit soort verschillen zogenaamd ‘significant’ wilt noemen: dan moet je het toch minimaal een paar honderd keer proberen, wil je een beetje serieus overkomen.

Maar eigenlijk hoef ik niet eens zo diep de methodiek in te gaan om deze onzin onderuit te halen: de resultaten spreken eigenlijk al voor zich. Zelfs als je dit een schokkend verschil zou noemen waar toeval geen rol kan hebben, is er nog een heel belangrijke vraag: waar ligt dit verschil eigenlijk aan? Het antwoord van links Nederland – inclusief RTL – kennen we nu wel: “hun huidskleur!” Toch zijn er duizenden andere redenen te bedenken voor het verschil. Hoe laat spraken zij deze mensen aan (’s ochtends hebben mensen meer haast), hoe spraken de twee voorbijgangers aan, hoe zagen ze eruit (verzorgd)? Heel veel vragen blijven achter.

Het klinkt natuurlijk zo leuk: “Proef op de som: zo discrimineert Nederland“. Goed voor de kijkcijfers enzo. Helaas is RTL gewoon niet zo goed in dit soort sommetjes, en trekken ze al heel snel conclusies waar iemand met een gezond verstand die nooit zou trekken. Maar hé: om mensen als Sylvana te pleasen verloochenen we graag onze principes, toch?

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

7 reacties

 1. poldi

  Klopt als een bus dat RTL de laatste tijd een zeer linkse en anti-Wilders koers vaart.

  Voorbeelden:

  -De toch spectaculaire opmars van de PVV in de peilingen werd uitvoerig in de media
  vermeld maar niet bij bij RTL.

  -Mijn reactie waarbij ik de Elsevier en AD aanhaalde dat de plofkrakers (Duitse bron)
  nagenoeg allemaal door Marokkanen werden gepleegd werd niet gewaardeerd en nu
  heb ik bij facebook een ban van één week.

  -Maar reaguurders die al hun haat tegen Wilders en zijn aanhang blijven etaleren
  wordt geen strobreed in de weg gelegd.

 2. Ruud562

  Inderdaad is het RTL-nieuws geïnitieerd als lid van de club aan racisme-schreeuwende én volkomen doorgeslagen politiekcorrecte links-media! Zo van de week hun verslag over de schietpartij waarbij een passagier van een crimineel werd geraakt. De crimineel die op de vlucht bewust wilde inrijden op agenten, waarop door een agent werd geschoten en daarbij de passagier werd geraakt. Waarna de agent werd aangeklaagd en voor twee jaar de cel zou moeten ingaan. RTL benadrukte meerdere malen dat het een onschuldig persoon betrof die werd geraakt. Hoezo onschuldig…?!

 3. marjo012

  Klopt als een bus, RTL is geen zender meer die correct nieuws brengt en inderdaad meehelpt aan de sloop van de Ned cultuur.Met zo n brulaap als simons kunnen ze hun programma schijnbaar alleen nog maar vullen.

 4. Sniper666

  Dat was een zeer resultaat gericht onderzoekje met de gewenste uitkomst. RTL kan weer trots zijn nietwaar?

 5. Seneca

  Mensen, doe even normaal! Er is geen en er is ook nooit een verschil geweest tussen de ‘publieke’ omroepen en de commerciële omroepen geweest. Zij allen putten uit dezelfde bron der zgn BN’ers die uitblinken in geexalteerde kreetjes, progressief zijn en slechts door hun minderwaardigheidscomplex, veroorzaakt door verregaande stupiditeit, hun ‘superioriteit’ aan het plebs willen tonen. Het enige waar de ‘commerciëlen’ bang voor zijn is boycot door het bedrijfsleven. Het is aan ons – dan wel door de politiek, misschien na mrt 17 – deze bedrijven door boycot te dwingen een ander reclamekanaal te zoeken.

  1. DennisEijs

   Of klagen bij de adverteerders, werkt heel goed in Amerika bijvoorbeeld.

 6. DennisEijs

  Precies, de redenen zijn niet onderzocht. Onwetenschappelijk dus. Tevens zijn er meer allochtonen oververtegenwoordigt in de gevangenis, dus statistisch is de kans groter dat je beroofd wordt door een allochtoon. Dus daarmee zou het wantrouwen terecht zijn, als dat het was. Het idee van beltegoed hebben heeft er niets mee te maken? Ik heb onbeperkt bellen en laat mensen, ik ken ze, ook ‘gekleurd’ wel eens bellen als ze geen beltegoed meer hebben, onbeperkt bellen. Etc etc etc.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.