sylvana

Sylvana geniet: ook RTL doet nu haar uiterste best om Nederland als racistisch neer te zetten

Geen categoriedec 09 2016, 10:00
Het RTL-nieuws is zojuist geïnitieerd als lid van de club aan racisme-schreeuwende links-media.
Welkom, RTL: jullie maken vanaf nu officieel deel uit van een groep aan media die niet alleen al jarenlang haar eigen morele principes overboord gooien, maar ook nog eens actief meehelpen aan het slopen van Nederland. Vooruit: die titel verdienden jullie eigenlijk al bij het in de ban doen van Zwarte Piet, maar dit is toch wel de kers op de taart. Proficiat! U kunt uw lidmaatschap van DENK gratis ophalen, met de complimenten van Sylvana Simons.
Want wat wil het geval nou? Ook RTL heeft zich verlaagd tot het niveau waarbij zogenaamde 'wetenschappelijke' experimenten worden uitgevoerd om maar te bewijzen hoe racistisch Nederland wel niet is. Het scenario is weer zo lekker typisch hoor: een blanke Nederlander en een gekleurde Nederlander staan allebei op straat en vragen voorbijgangers of ze hun telefoon even mogen lenen om een vriend dringend te bellen. De zeer verrassende uitslag: de blanke Matthijs krijgt het 30 keer voor elkaar, de gekleurde Denzel 'slechts 20'. Beiden probeerden het 50 keer. Een prima score voor beide heren lijkt mij, maar hé: dit is volgens RTL overduidelijk racisme.
Oké, en hoezo dan? Volgens de diep gezonken spreekbuis gaat het hier om een 'significant' verschil tussen de resultaten van Matthjis en Denzel, wat zoveel wil zeggen als dat het statistisch gezien eigenlijk geen toeval kan zijn. Helaas is statistiek kennelijk niet de sterkste kant van de stagiairs die RTL waarschijnlijk voor dit wanonderzoekje heeft ingehuurd. 50 keer proberen lijkt misschien veel, maar dat is het absoluut niet als je dit soort verschillen zogenaamd 'significant' wilt noemen: dan moet je het toch minimaal een paar honderd keer proberen, wil je een beetje serieus overkomen.
Maar eigenlijk hoef ik niet eens zo diep de methodiek in te gaan om deze onzin onderuit te halen: de resultaten spreken eigenlijk al voor zich. Zelfs als je dit een schokkend verschil zou noemen waar toeval geen rol kan hebben, is er nog een heel belangrijke vraag: waar ligt dit verschil eigenlijk aan? Het antwoord van links Nederland - inclusief RTL - kennen we nu wel: "hun huidskleur!" Toch zijn er duizenden andere redenen te bedenken voor het verschil. Hoe laat spraken zij deze mensen aan ('s ochtends hebben mensen meer haast), hoe spraken de twee voorbijgangers aan, hoe zagen ze eruit (verzorgd)? Heel veel vragen blijven achter.
Het klinkt natuurlijk zo leuk: "Proef op de som: zo discrimineert Nederland". Goed voor de kijkcijfers enzo. Helaas is RTL gewoon niet zo goed in dit soort sommetjes, en trekken ze al heel snel conclusies waar iemand met een gezond verstand die nooit zou trekken. Maar hé: om mensen als Sylvana te pleasen verloochenen we graag onze principes, toch?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten