Van Sylvana Simons tot shariarechtbanken: de vijf belangrijkste nieuws-onderwerpen in 2016, aldus de DDS-reaguurders!

Welke onderwerpen vond jij belangrijk in 2016? Nou, als je regelmatig een reactie bij onze website hebt achtergelaten is de kans groot dat het één van deze is…

Geert Wilders en de PVV

De PVV zat in november precies 10 jaar in de Tweede Kamer, maar nog altijd raakt men niet uitgepraat over de partij en diens leider. Zoals wanneer Wilders meent dat ChristenUnie-lijsttrekker Gert-Jan Segers een ‘nep-christen’ is (8 augustus, 138 reacties) of wanneer hij afbeeldingen tweet van Angela Merkel met bloed aan haar handen (1 augustus, 183 reacties).

snapshot

Maar niet alleen de controverses wekken reacties op. Ook als Wilders zegt dat bij een aanslag op zijn persoon de PvdA de schuldige is (9 februari, 120 reacties), of zelfs wanneer slechts een Haags raadslid van zijn partij iets suggereert met atoombommen en de islam (7 februari, 131 reacties) stromen de reaguurderspanelen al spoedig vol.

Asielzoekers

Als 2016 begint, is de vluchtelingencrisis die in september 2015 losbarstte nog altijd bezig. Het levert felle meningen en geëmotioneerde mensen op, die allemaal graag hun zegje willen doen. Velen zijn boos op de EU, of op premier Mark Rutte. Niet alleen worden vluchtelingen opgevangen, ook gaat de rode loper helemaal voor ze uit. Nederlanders zelf hebben het nakijken, is het gevoel.

Gastcolumnist Jean Wanningen weet dat het best te verwoorden als hij schrijft over de remigratie van een Nederlander die terugkomt uit Frankrijk. Het blijkt voor de man schier onmogelijk om zich weer te vestigen in ons land, terwijl voor tienduizenden vluchtelingen kosten noch moeite gespaard worden (2 juli, 134 reacties)

Shariarechtbanken

Dat ons rechtsysteem af en toe wat te wensen overlaat, dat blijkt wel naar aanleiding van het Wilders-proces dat dit jaar gevoerd wordt. De mankementen van ons justitieel apparaat vallen echter in het niet bij de onmenselijke behandeling die moslims moeten ondergaan bij radicaal-islamitische shariarechtbanken. Als Machteld Zee in oktober promoveert aan de Universiteit van Leiden aan een proefschrift over dit onderwerp, barst er in links Nederland iets: men zál en móét aantonen dat het wel meevalt met die Nederlandse shariarechtbanken, en dat Machteld Zee een zwendelaar is.

Een shariarechtbank. Screenshot The Guardian.
Een shariarechtbank. Screenshot The Guardian.

Ook DDS-reaguurders hebben een felle mening over de shariarechtbanken en Machtelds onderzoek, en dat blijkt ook wel uit de cijfers (23 oktober, 124 reacties).

Sylvana Simons

Weinig mensen blijken met zo weinig moeite zoveel boos te kunnen maken als (aankomend) DENK-politica Sylvana Simons. Op DDS zien we hoe reaguurders helemaal klaar zijn met Sylvana’s lukrake beschuldigingen van racisme en discriminatie (23 november, 124 reacties). Ook merken we dat – op z’n zachtst gezegd – de gemiddelde Nederlander nog al wat haken en ogen ziet zitten aan de lievelingsplannetjes van Sylvana (20 mei, 121 reacties).

Terrorisme

Ook in 2016 kunnen islamitische gekkies het nog altijd niet verkroppen dat wij in het Westen hier in relatieve vrijheid leven. Vrijheid is immers zondig, dus wordt het tijd dat we er een paar bommen op mikken. Zo oordeelt althans Omar Mateen als hij in juni zijn geweren leegschiet in een homobar in Orlando de Verenigde Staten. Er zouden uiteindelijk 50 mensen om het leven komen, en het incident maakte diepe indruk.

terrorist kalashnikov

Tevens op reaguurders, die alle verschillende emoties toonden toen wij voor het eerst rapporteerden over deze afschuwelijke aanslag (12 juni, 117 reacties).


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.