Weg-met-ons fundamentalisten D66: 'Vanaf 75 jaar moeten ouderen hulp bij zelfdoding krijgen!'

Geen categoriedec 19 2016, 13:00
D66 heeft besloten dat een mens die 75 jaar oud is, oud genoeg is geworden. Daarna kan diegene probleemloos in een graf worden gegooid. Want oude mensen kosten alleen maar geld.
D66 steunt het plan van het kabinet om 'hulp bij zelfdoding' mogelijk te maken voor oudere mensen. Maar daar zetten de Democraten wel een zogenaamd 'strenge' kanttekening bij: dat mag pas vanaf 75 jaar. Daarvoor moet het dus illegaal blijven voor een dokter om een niet-zieke bejaarde om het leven te brengen.
De partij zal dat wetsvoorstel begin volgend jaar indienen.

Een speciaal opgeleide levenseindebegeleider zal kijken of de wens om uit het leven te stappen duurzaam, weloverwogen en zonder druk van buitenaf tot stand gekomen is. Die voert minstens twee gesprekken met een tussenpoos van twee maanden. Een tweede levenseindebegeleider zal daarna toetsen of voldaan is aan alle eisen. Een regionale toetsingscommissie controleert het dan achteraf, aldus D66 die het voorstel van Tweede Kamerlid Pia Dijkstra zondag in Nieuwsuur naar buiten bracht.

Dijkstra legde uit:

"Uiteraard is iedere leeftijdsgrens willekeurig, maar we gaan er vanuit dat ouderen door de ervaring van het lange leven dat achter hen ligt, in staat zijn om te bepalen of het leven voor hen nog levenswaardig is."

Maar wacht even, waarom is een 75-jarige daar zogenaamd wel toe in staat, maar een 70-jarige niet? De grens van 75 jaar is volstrekt onzinnig en artificieel. Geen mens die daarin trapt. Als de wet er doorheen komt zal het beginnen met 75, maar al snel zullen partijen als D66 zelf die wet gaan ondergraven. Het zal beginnen met 73, dan 71, dan 69, en ach, waarom eigenlijk niet gewoon 67? Dat die laatste leeftijd binnenkort ook de pensioengerechtigde leeftijd is zal natuurlijk (!) volkomen toevallig zijn.
Toch?
Ik begin een beetje genoeg te krijgen van deze linkse oorlog tegen ouderen. Het zal onze linkse vrienden verbazen, maar ook ouderen hebben recht op leven en ook hun leven is waardevol. Nu wordt er door D66 net gedaan alsof je op je 75 eigenlijk wel klaar moet zijn met het leven; je hebt genoeg gezien, tijd voor een snelle, pijnloze dood.
Maar dat is volstrekt belachelijk. Iedere oudere heeft waarde voor de maatschappij; ze hebben wijsheid opgedaan die onvervangbaar is. Maar al te vaak hebben ze tijdens hun leven dingen meegemaakt waarvoor ze jongere generaties kunnen waarschuwen, zodat de geschiedenis zich niet herhaalt. Door al die gepraat over 'hulp bij zelfdoding' voor ouderen doet Den Haag net alsof deze mensen eigenlijk helemaal geen waarde meer hebben en niets toevoegen aan de maatschappij. En waarom? Omdat ze ons zogenaamd 'te veel geld kosten.'
Het is ronduit onmenselijk. Ouderen zijn net zoveel waard als jongeren. Het is dieptriest dat de Haagse linkse kliek juist het tegenovergestelde signaal afgeeft.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten