Belachelijke DENK-kandidaat Farid Azarkan: Nederlanders zijn zélf schuldig aan falende integratie!

Azarkan vindt dat nieuwkomers niets te verwijten valt: “Niet de integratie is mislukt, maar de acceptatie is mislukt.”

De Nederturkse partij DENK bewijst keer op keer dat de belangen van Nederland bij hen niet op de eerste plaats staan. Zo nam de partij het vorig jaar op voor Erdogan terwijl de hele Nederlandse politiek de Turkse leider juist veroordeelde voor de arrestatie van Ebru Umar. Ook wanneer het gaat over het integratievraagstuk laat de partij geen gelegenheid onbenut om Nederland en Nederlanders in een kwaad daglicht te plaatsen. Dat bewees Farid Azarkan gisteren bij Nieuwsuur.

Tijdens een gesprek over de zogeheten Participatieverklaring voor nieuwe Nederlanders, beweerde het kandidaat-kamerlid van DENK dat het probleem niet ligt bij allochtonen, maar juist bij de autochtone Nederlandse bevolking. “Niet de integratie is mislukt,” sprak de nummer twee van DENK, “maar de acceptatie is mislukt”. Met andere woorden: het feit dat zelfs de derde generatie allochtonen het minder goed doet op school, veel vaker in aanraking komt met de politie en nog altijd een taalachterstand heeft, komt niet door henzelf. Nee, dat is allemaal de schuld van de autochtone Nederlanders.

Het zou bijna lachwekkend zijn, als het niet zo ongelooflijk triest was. Jarenlang zijn immigranten doodgeknuffeld in Nederland. Ze hoefden de taal niet te leren, familieleden konden zonder problemen ook naar Nederland komen, en de hoge misdaadcijfers werden met de mantel der liefde bedekt. Maar volgens Farid Azarkan is de acceptatie mislukt. Nee, Azarkan, met de acceptatie is helemaal niets mis. Het is de integratie van nieuwkomers die te wensen overlaat, en dat ligt toch echt in de eerste plaats aan die mensen zelf.

Het is natuurlijk wel zo dat die acceptatie de laatste jaren minder is geworden: veel Nederlanders zijn het beu dat er nog steeds immigranten zijn die weigeren om zich aan te passen aan onze normen en waarden. Een partij als DENK zal zeker niet bijdragen aan een positief beeld van minderheden: de politici van de partij vinden geen enkele kritiek op minderheden terecht – alles is altijd de schuld van de gemene Nederlanders. Misschien moeten de heren van DENK eens hand in eigen boezem steken: ze klagen over een gebrek aan acceptatie van allochtonen, maar zelf zorgen ze ervoor dat die acceptatie alleen maar minder wordt.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

18 reacties

 1. Kodi

  Wat niet integreerbaar is, zal nimmer integreren.

  Abraham Kuyper sprak eens wijze woorden: “Wat bijeen hoort dient zich te verenigen. Wat niet bijeen hoort dient uit elkaar te gaan.”

  De Islam is gewoon niet integreerbaar.

 2. jennifer

  Nederlanders zijn zelf schuld? dit was te verwachten van dit ondankbaar zandbak ongedierte. Het heeft de Nederlandse samenleving jaren lang onnodig geld gekost zo dat ze zouden in integreren, dus een turk die nu dan met zijn woorden zelf toegeeft dat het allemaal weggegooid geld is geweest van de burger. Hieruit blijkt wel dat de Islam nooit zal integreren, waaruit hij zelf ook valt dan. Dan vind ik dat Nederland heel snel moet handelen en alles met een islamitische achtergrond het land moet uitwijzen, want dit is niet wat de Ned samenleving na alles wat ze gedaan hebben voor de import verdiend. Dus eruit met die rommel die zich toch nooit aanpassen zullen in hun gastland.

 3. unitokkie

  wat een rat….dus dat geldt dan volgens hem voor de hele wereld die met islam te maken heeft? West Europa is een van de minst racistische delen in de gehele wereld. Azarkan zou per direct uitgezet moeten worden naar zn geboorteland.
  Er staan duizenden moskeeen. Ik zie elke dag honderden hoofddoekjes en jurken hier in Adam west. Sissende jochies, aangezien ik boven zon debiel internetcafe woon. Honderden bijstandsdebielen elke dag op straat en in de turkse en marokkaanse koffie en thee huizen. Waarom is er gvd nou nooit een keer een teringmoslim die boezem in eigen hand steekt. Waarom kunnen ze gvd niet eens fatsoenlijk het respect opbrengen om iig de taal te leren en normaal gedrag vertonen…We hebben miljarden geinvesteerd in die gasten. Tijd om aan te passen of per direct enkeltje woestijn. Het is klaar

  1. unitokkie

   eerst t land leegstelen en iedereen op de kast jagen en dan ook nog deze bagger uit je bek krijgen. We kunnen weer op nul beginnen met integratie en homoacceptatie enzo..en dat komt voor 100 % door moslimratten. Nog bedankt

 4. Vabis

  Natuurlijk Azarkan, en de Belgen, Fransen, Duitsers, Spanjaarden, Engelsen, Zweden, Noren en Finnen ook, tyfstraal toch op smerige inteelt rat als je het hier niet bevalt voordat we je deporteren.

 5. HaZ

  Weer typisch zo’n bericht dat de Kakkerlakkenpartij weer in het nieuws brengt.
  Dat de publieke omroep hun nog een podium geeft is nog erger.
  Laat Azarkan nu eerst maar eens duidelijk stelling nemen voor of tegen hun afgod
  Erdogan en zijn capriolen in Turkije ,dan misschien, heel misschien wordt er geluisterd.
  En nog iets meneer Azarkan; Er is door geen enkele NederlandseNederlander druk op u uitgeoefend om naar dit land te komen, toch? Als er druk was moet dat van uw eigen familie en/of achterban zijn geweest, toch? Namens Nederland verzoek ik u dan ook vriendelijk maar met enige dwang om uw afgod Erdogan te gaan vereren met een bezoekje enkele reis ! Bon voyage !

 6. maarjuna

  Ja lekker open deur dit. Achteraf gezien had het anders gemoeten (hoe is niet eens zo duidelijk) en daar zijn we zelf verantwoordelijk voor. Dat betekent niet, dat nieuwkomers er helemaal geen rol in spelen. Ze hebben minder invloed, maar hebben toch ook erg weinig kunnen bereiken op dit punt.

 7. Ni28

  Mislukte integratie van allochtonen is de schuld van autochtonen. Die hebben zich niet aangepast terwijl de allochtonen wel. Kunt je ook zo zien vooral als zij met Turkse vlaggen zwaaien in Rotterdam. Zo zie je maar dat elke uitleg mogelijk is behalve de goede. De Nieuwsuur van NPO was weer verpletterend.

 8. s.a.r.k.o

  Haha alle kritische reaguurders zijn verdwenen op dit knettergekke extreem rechtse Blog.

  1. s.a.r.k.o

   Gustaaf… nog niet geheel bekeerd tot het Wildersraisme.
   Je zal ook binnenkort wel uitgekotst worden.
   Hebben de Wilders aanhangers gewonnen en zal DDS meevaren, tja verdienmodel vaart mee op de reaguurder.
   tot dat de adverteerder afhaakt 🙂

  2. LieverKipsLeverworst

   s.a.r.k.o schijt alle rukkende klootzakken onder

 9. denktenk

  Echte Arabier die Azarkan.
  Meteen in de slachtofferrol en gelijk naar “die ander” wijzen.
  De man van twee halve waarheden is nog geen hele leugen.

  De waarheid is natuurlijk even anders.

  Islamieten integreren niet. Mag niet van het geloof en Erdogan en cs.

  Het vaderland van de allochtoon begint achter de voordeur.
  Schotel aan de muur. Voor de Arabische zenders.
  5 x per dag op het kleedje en op vrijdag naar de moskee.

  Kinderen stuur je de straat op, die worden wel opgevoed door degenen, die al een beetje kunnen treiteren en stenen gooien.

  Zijn veel te druk met inzamelingsacties voor criminele- doodschoppers.

  Neen Azarkan, de autochtoon heeft deze keer geen enkele schuld.

 10. ikweetwatikwil

  Het is altijd de schuld van de ander. Allochtonen zijn goed in het verdraaien van feiten. Ze hebben nooit schuld, zij hebben allah.
  Nou, wij hebben hersens en die gebruiken we ook. Moet je ook eens doen.
  Volgens mij had je iets voor het land van herkomst kunnen betekenen. Ga terug. Zie er niet tegen op om je handen uit de mouwen te steken. Ik wil je persoonlijk uit komen wuiven. In alle landen is er gedonder met asielzoekers. Daar waar de moslim verschijnt is het de vrede die verdwijnt.

 11. Adriaan

  Die Azarkan heeft helemaal gelijk. Het is ook de bedoeling van heel veel Nederlanders (ongeveer een derde) dat allochtonen niet mogen integreren. Ze brengen hun achterlijke cultuur mee naar Nederland en weigeren zich aan te passen. Ze dringen zich op, zijn schofterig arrogant. Dat pikken wij Nederlanders niet. Daarom is de integratie mislukt, Azarkan. Ga maar weer terug naar Erdogan en ga daar maar een potje janken. We zijn jou en jouw soortgenoten meer dan zat.

 12. nienke

  Hoe durft deze hersenloze marokkaan ons weer de schuld te geven?
  De integratie is mislukt omdat zij zich verdommen aan te passen daarom is het mislukt.
  De Nederlanders hebben er alles aan gedaan om hen te laten integreren het heeft miljoenen en miljoenen gekost maar crimineeltjes worden, stelen, oudjes hun geld afpakken en meer van deze gein vonden ze makkelijker dan studeren en hard werken.
  Het ligt aan hun mentaliteit helaas.
  Hard werken laten ze aan de Nederlanders over en die betalen zich rot aan belasting en kunnen zij weer een uitkering krijgen, prima geregeld in dit paradijs.
  En dan nog klagen dat ze het zo slecht hebben, het wordt hoog tijd dat ze gedwongen worden om te werken,verdom je het dan uitkering halveren.
  Dan hebben zij geen tijd om rotzooi te schoppen en dragen hun steentje bij aan deze maatschappij.

 13. LieverKipsLeverworst

  Hoezo “Nederlanders zijn zélf schuldig aan falende integratie”? Wij hebben daar helemaal niet om gevraagd. Het werd ons opgedrongen. Door lui als Farid.

 14. Guppie

  Zelfreflectie is nu eenmaal niet het sterke punt van moslims, verklaarbaar deze reactie dus.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.