Belachelijke DENK-kandidaat Farid Azarkan: Nederlanders zijn zélf schuldig aan falende integratie!

Geen categoriejan 13 2017, 17:00
Azarkan vindt dat nieuwkomers niets te verwijten valt: "Niet de integratie is mislukt, maar de acceptatie is mislukt."
De Nederturkse partij DENK bewijst keer op keer dat de belangen van Nederland bij hen niet op de eerste plaats staan. Zo nam de partij het vorig jaar op voor Erdogan terwijl de hele Nederlandse politiek de Turkse leider juist veroordeelde voor de arrestatie van Ebru Umar. Ook wanneer het gaat over het integratievraagstuk laat de partij geen gelegenheid onbenut om Nederland en Nederlanders in een kwaad daglicht te plaatsen. Dat bewees Farid Azarkan gisteren bij Nieuwsuur.
Tijdens een gesprek over de zogeheten Participatieverklaring voor nieuwe Nederlanders, beweerde het kandidaat-kamerlid van DENK dat het probleem niet ligt bij allochtonen, maar juist bij de autochtone Nederlandse bevolking. "Niet de integratie is mislukt," sprak de nummer twee van DENK, "maar de acceptatie is mislukt". Met andere woorden: het feit dat zelfs de derde generatie allochtonen het minder goed doet op school, veel vaker in aanraking komt met de politie en nog altijd een taalachterstand heeft, komt niet door henzelf. Nee, dat is allemaal de schuld van de autochtone Nederlanders.
Het zou bijna lachwekkend zijn, als het niet zo ongelooflijk triest was. Jarenlang zijn immigranten doodgeknuffeld in Nederland. Ze hoefden de taal niet te leren, familieleden konden zonder problemen ook naar Nederland komen, en de hoge misdaadcijfers werden met de mantel der liefde bedekt. Maar volgens Farid Azarkan is de acceptatie mislukt. Nee, Azarkan, met de acceptatie is helemaal niets mis. Het is de integratie van nieuwkomers die te wensen overlaat, en dat ligt toch echt in de eerste plaats aan die mensen zelf.
Het is natuurlijk wel zo dat die acceptatie de laatste jaren minder is geworden: veel Nederlanders zijn het beu dat er nog steeds immigranten zijn die weigeren om zich aan te passen aan onze normen en waarden. Een partij als DENK zal zeker niet bijdragen aan een positief beeld van minderheden: de politici van de partij vinden geen enkele kritiek op minderheden terecht – alles is altijd de schuld van de gemene Nederlanders. Misschien moeten de heren van DENK eens hand in eigen boezem steken: ze klagen over een gebrek aan acceptatie van allochtonen, maar zelf zorgen ze ervoor dat die acceptatie alleen maar minder wordt.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten