Belachelijke Rutte: samenleving heeft “heel veel waardering” voor incompetente Van der Steur

Van der Steur is met de staart tussen de benen vertrokken, maar volgens Rutte verdient de falende VVD-minister “heel veel waardering en respect”. 

Het was een bijzonder schouwspel gisteren: faalminister Ard van der Steur werd door de voltallige oppositie de les gelezen vanwege zijn zoveelste fout. De bal kwam aan het rollen toen een Nieuwsuur-journalist onthulde dat Van der Steur als VVD-Kamerlid bemoeienis had gehad met een brief van toenmalig minister Opstelten aan de Kamer over de bonnetjesaffaire met crimineel Cees H. Van der Steur zou de minister hebben geadviseerd om bepaalde informatie achter te houden voor de Tweede Kamer.

Hoewel Van der Steur de beschuldigingen glashard ontkende, maakte hij aan het einde van het debat zijn vertrek bekend. Het was te begrijpen dat hij de eer aan zichzelf hield, want in de Kamer kon de minister niet op veel steun rekenen: van links tot rechts veegden partijen de vloer met hem aan. Toen Van der Steur zijn aftreden bekendmaakte, kon hij het niet laten om nog even een veeg uit de pan te geven aan de Tweede Kamer. De VVD’er noemde de kritiek van Kamerleden “niet op feiten gebaseerd” en “onterecht”, en beweerde dat hij elke dag met hart en ziel heeft geprobeerd om Nederland beter te maken.

Arroganter kan het bijna niet. De Kamer is onze volksvertegenwoordiging, en het geeft geen pas dat een minister de Tweede Kamer verwijt “onterechte” beschuldigingen te uiten wanneer Kamerleden gewoon hun werk doen – het Kabinet controleren. Als de gehele Tweede Kamer – van SGP tot SP en van PVV tot D66 – kritiek heeft op een minister, zal er echt wel een kern van waarheid in die kritiek zitten.

Ondanks de Kamerbrede afstraffing van Van der Steur beweerde premier Rutte vanmiddag bij zijn wekelijkse persconferentie dat zijn afgetreden VVD-partijgenoot “respect” verdient, en dat er in de samenleving “heel veel waardering” is voor Van der Steur:

Maakt Rutte soms een grap? Er is nog nooit een slechtere minister geweest dan Ard van der Steur. Zijn ministerschap stond van begin tot eind bol van de schandalen. Een kleine opsomming:

Al in maart vorig jaar schreef ik op DDS dat het tijd was voor Van der Steur om zijn biezen te pakken. Een maand later zei een meerderheid van de Nederlanders in een peiling hetzelfde: ze zagen de incompetente minister liever gaan dan komen.

Nu het eindelijk zover is, slaat het dus helemaal nergens op dat Rutte beweert dat Van der Steur veel “respect en waardering” heeft in de Nederlandse samenleving. Dat is namelijk niet zo. Nederlanders willen een minister die pal staat voor onze veiligheid en zorg draagt voor onze rechtstaat. Niet een incompetente klungel die telkens zijn eigen straatje probeert schoon te vegen. Rutte laat met zijn opmerking zien dat hij totaal geen idee heeft wat de gemiddelde Nederlander denkt en voelt. Hopelijk gaat deze premier dan ook een keiharde nederlaag tegemoet op 15 maart.

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

23 reacties

 1. Analist

  Rutte heeft al lange tijd het contact met de werkelijkheid verloren en het ziet er naar uit dat het ziektebeeld steeds ernstiger vormen begint aan te nemen. M.i. is er sprake van een psychose en is behandeling dringend noodzakelijk

 2. Wim

  Rutte is zelf een leugenaar en die kan best respect op brengen voor een andere leugenaar.

 3. HaZ

  Rutte is totaal van de ratten besnuffeld. Hij is zo glad als een paling in een emmer met snot. Het ergste is dat hij daarvoor door zijn aanhang ook nog beloond wordt met een stem op 15 maart. Er zal voor de doorsnee kiezer altijd een zweem blijven hangen van leugenaar en ik hoop echt van harte dat Rutte met zijn hele leugenkliek flink op zijn smoel zal gaan op 15 maart.

  1. Analist

   Ja, Nederland is een geweldig land voor leugenaars en heel veel ander gajes !

 4. jennifer

  En op zo iemand moet Nederland dan straks nog gaan stemmen, je moet zelfs als Nederlander dan wel een hele dikke plank voor de kop hebben, als je deze leugenachtige partij nog volgt.

 5. Adriaan

  Incompetente Rutte kan niet anders dan zo reageren. Die man heeft een giga blok beton voor zijn harses. Rutte, trek aan je stutte. Je bent de meeste belachelijke figuur die er in Nederland rondloopt. Oh sorry, je bent niet de enige. Er zijn er nog wel meer zoals jij. @Analist heeft een half uur geleden de juiste diagnose gesteld. En nu ga je natuurlijk lachen om deze opmerkingen. Ik herken jouw gedrag. Alle gekken lachen namelijk. ‘Pleur op man’, om maar met je eigen woorden te spreken, want die taal versta je tenminste.

 6. Syntha

  Hihihi, oja. Heel veel waardering dat hij is opgestapt. DAAR heeft Rutte gelijk in.
  Meneer M. Rutte, u heeft totaal GEEN voeling met uw burgers, maar of dat tot u doordringt….ongetwijfeld verschillen de meningen van uw burgers daarover.
  Als u die kennis tot u zou willen nemen: misschien een referendumpje??

  Meneer M Rutte, ik wens u het beste in uw verder leven.

 7. Gustaafff

  Het is correct om een oud-collega zodanig te behandelen. Maar Rutte is ook een fatsoenlijk en intelligent man.

 8. frans carel

  Het AD heeft de primeur van de waarheid achter het nep debat in het nep parlement van gisteren. Reeds voor het debat met de arrogante kwast Vd Steur had de VVD top besloten dat hij moest aftreden omdat zijn houdbaarheidsdatum verre was overschreden. Om nog iets van Ruttes leugenpositie te redden werd dit parlementaire toneelstukje opgevoerd. De minachting van Rutte voor de Tweede Kamer en de gehele Nederlandse politiek is nu spreekwoordelijk: deze man is de verschrikkelijkste MP sedert decennia omdat hij een pathologische leugenaar is. Alles aan en rond en in de VVD stinkt naar corruptie en maffioso praktijken. Ook na deze ranzige affaire: hopelijk eindigt de VVD op 15 maart ex aequo met PvdA: ergens ruim onder de tien (zetels).

  1. HaZ

   http://www.ad.nl/nieuws/vvd-top-stuurde-aan-op-vertrek-van-der-steur~a1ec7f2f/
   Wat ik eerder al zei: een grote circusact en een grove belediging voor het totale Nederlandse Volk.

 9. Gustaafff

  Iedereen had gewild dat Rutte het volgende had gezegd: Ard was een leugenachtige debiel die zo dom is als het maar zijn kan. Het is fijn dat de volstrekt incompetente man met z’n stupide acties eindelijk met de noorderzon is vertrokken.

  Nee, zo behandel je iemand niet.

  1. Analist

   Klopt Gustaafff ,zo gaan we jou ook niet behandelen als je dit forum verlaat.

   1. Gustaafff

    Ik had niet anders verwacht, @analist.

  2. van Urk

   Toch moest deze (kuch) “gewaardeerde”v.d. Steur vertrekken van de VVD-top. “Hem werd voorafgaand aan het debat medegedeeld dat een vertrek onvermijdelijk zou zijn”. Ze waren nogal geschrokken van de reacties van andere partijen op de uitzending van Nieuwsuur.

   1. Gustaafff

    @van urk, schuldgevoel?

 10. Wim

  Stem Rutte weg ook Rutte loopt blindelings achter een oorlog aan. Kijk door de Maffia Media heen die het volk net zo makkelijk een oorlog in loost

  https://www.youtube.com/watch?v=cVhDBy6prTY

 11. Ni28

  De tactiek van Rutte is, blijf liegen totdat iedereen het gelooft. Een heel fatsoenlijke man, deze Rutte.

 12. hans-e-pans

  Men, vooral VVD-ers, doet nu huilie-huilie over het aftreden van jokkebrok van der Steur. Maar van der Steur heeft in het voortraject al een bedenkelijke rol gespeeld in deze, dus hij wist waar hij instapte. Als, het wonderwoord, hij er niet ingestapt was dan had hij nu niet hoeven uitstappen. Volgens mij geeft dit precies weer hoe de VVD-ers denken over regeren, “We bluffen en liegen ons er wel uit”.

 13. Ome Ga

  Alle beterdan mensen verdienen “heel veel waardering en respect”!

  Als eerste onze uitstekende, wijze, altijd waarheids betrachtende Rutte.
  Dan alle andere beterdan politici die altijd innemend en correct zijn geweest, zelfs als deze aan onze linkerkant politiek bedrijven.

  Tegenstanders gebruiken fascistische onderbuikgevoelens die “niet op feiten gebaseerd” en “onterecht” en tegen ons dus fout.

 14. poldi

  Ard van der Steur, de katvanger voor Mark Rutte wordt beloond met een deze uitspraak.
  Ik noem het een JUDAS kus.

 15. Vout

  Dit moet de meest leugenachtige premier ooit zijn. By far!

 16. Bes Tolen

  Rutte wordt gespaard. Door de confessionele en linkse oppositie, die geen verder debat wilde. De meerderheid beslist. Het punt is, dat ook Rutte voortijdig kan hebben geweten van het enkele feit, dat het vermogen dat de crimineel mocht houden van de m.i. snel omhooggevallen Teeven substantieel veel hoger was, een aantal keren, dan de Tweede Kamer werd meegedeeld. De vraag blijft dus klemmend hangen of Rutte dat heeft geweten, bijvoorbeeld van Teeven. Eigenlijk lijkt het logisch dat dat punt tussen de minister president en de betreffende bewindslieden is besproken. Je bent immers geen goede MP als je niet keihard kunt of wilt doorvragen in zo’n kwestie. Dat Rutte niet door de Tweede Kamer wordt gehoord, heeft m.i. te maken met het eenvoudige feit dat politieke partijen bang zijn om straks in geval Rutte als door de politiek correcte partijen gewenste minister president, voor kabinetsformatiebesprekingen buiten de boot te vallen. De Tweede Kamer schiet democratisch gezien te kort. Dat moet wel worden gezegd.

 17. Babaji538

  Ja, ik ook.
  Petra Hermans

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.