DENK lanceert speciaal campagnefilmpje om aanhangers vanuit het buitenland te laten stemmen

Geen categoriejan 27 2017, 20:00
Nederturkse partij DENK is zich er goed van bewust dat een groot deel van de aanhang regelmatig in andere landen vertoeft. Met een speciaal campagnefilmpje roept de partij aanhangers op om vooral ook vanuit het buitenland te stemmen.
15 maart komt eraan en dat betekent dat alle partijen volop in campagnemodus zijn. Dat geldt zeker voor Tunahan Kuzu en Selçuk Öztürk, de nummer één en nummer drie van de DENK-lijst. De huidige Kamerleden werden gekozen op de PvdA-lijst en splitsten zich toen af. Ze zullen voor elke stem keihard moeten knokken als ze na de verkiezingen in de Kamer willen terugkeren.
Dat betekent dat alles uit de kast wordt getrokken. Niet alleen de aanhang in Nederland moet worden gemobiliseerd, maar ook de DENK-supporters die in het buitenland verblijven moeten op 15 maart stemmen. Daarvoor heeft DENK een speciaal filmpje gemaakt:
Het is in Nederland zo geregeld dat je ook vanuit het buitenland kunt stemmen, als je bijvoorbeeld een paar maanden op uitwisseling bent of toevallig op vakantie bent wanneer de verkiezingen plaatsvinden. Je moet je dan wel van tevoren registreren. Voor een partij als DENK is het natuurlijk extra van belang dat de aanhang zich registreert om vanuit het buitenland te stemmen, omdat een aanzienlijk deel van de kiezers zelf in het buitenland woonachtig is. Veel gepensioneerde Turken en Marokkanen genieten van hun oude dag in het land waar ze oorspronkelijk vandaan komen, en kunnen mogelijk worden overgehaald om hun stem aan DENK te geven.
Het is natuurlijk in principe geen probleem dat mensen vanuit het buitenland kunnen stemmen, zelfs als ze hun stem aan DENK geven. We leven in een democratie en het is nu eenmaal de wet dat je ook vanuit een ander land kunt meestemmen in de Nederlandse verkiezingen. Maar dat een partij een heel filmpje maakt om de aanhang over te halen om toch ook vooral vanuit het buitenland te stemmen, is op zijn zachtst gezegd opmerkelijk. Als diezelfde partij zichzelf dan ook nog eens nadrukkelijk afficheert als anti-Nederlandse allochtonenpartij, is dat al helemaal reden om de wenkbrauwen te fronsen.
Dit is het zoveelste bewijs dat DENK in feite geen Nederlandse partij is en niet het Nederlandse belang voorop heeft staan. Op naar de nul zetels op 15 maart!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten