Belachelijke Rutte: samenleving heeft "heel veel waardering" voor incompetente Van der Steur

Geen categoriejan 27 2017, 19:00
Van der Steur is met de staart tussen de benen vertrokken, maar volgens Rutte verdient de falende VVD-minister "heel veel waardering en respect".
Het was een bijzonder schouwspel gisteren: faalminister Ard van der Steur werd door de voltallige oppositie de les gelezen vanwege zijn zoveelste fout. De bal kwam aan het rollen toen een Nieuwsuur-journalist onthulde dat Van der Steur als VVD-Kamerlid bemoeienis had gehad met een brief van toenmalig minister Opstelten aan de Kamer over de bonnetjesaffaire met crimineel Cees H. Van der Steur zou de minister hebben geadviseerd om bepaalde informatie achter te houden voor de Tweede Kamer.
Hoewel Van der Steur de beschuldigingen glashard ontkende, maakte hij aan het einde van het debat zijn vertrek bekend. Het was te begrijpen dat hij de eer aan zichzelf hield, want in de Kamer kon de minister niet op veel steun rekenen: van links tot rechts veegden partijen de vloer met hem aan. Toen Van der Steur zijn aftreden bekendmaakte, kon hij het niet laten om nog even een veeg uit de pan te geven aan de Tweede Kamer. De VVD'er noemde de kritiek van Kamerleden "niet op feiten gebaseerd" en "onterecht", en beweerde dat hij elke dag met hart en ziel heeft geprobeerd om Nederland beter te maken.
Arroganter kan het bijna niet. De Kamer is onze volksvertegenwoordiging, en het geeft geen pas dat een minister de Tweede Kamer verwijt "onterechte" beschuldigingen te uiten wanneer Kamerleden gewoon hun werk doen – het Kabinet controleren. Als de gehele Tweede Kamer – van SGP tot SP en van PVV tot D66 – kritiek heeft op een minister, zal er echt wel een kern van waarheid in die kritiek zitten.
Ondanks de Kamerbrede afstraffing van Van der Steur beweerde premier Rutte vanmiddag bij zijn wekelijkse persconferentie dat zijn afgetreden VVD-partijgenoot "respect" verdient, en dat er in de samenleving "heel veel waardering" is voor Van der Steur:
https://twitter.com/MinPres/status/824978662571274240
Maakt Rutte soms een grap? Er is nog nooit een slechtere minister geweest dan Ard van der Steur. Zijn ministerschap stond van begin tot eind bol van de schandalen. Een kleine opsomming:
Al in maart vorig jaar schreef ik op DDS dat het tijd was voor Van der Steur om zijn biezen te pakken. Een maand later zei een meerderheid van de Nederlanders in een peiling hetzelfde: ze zagen de incompetente minister liever gaan dan komen.
Nu het eindelijk zover is, slaat het dus helemaal nergens op dat Rutte beweert dat Van der Steur veel "respect en waardering" heeft in de Nederlandse samenleving. Dat is namelijk niet zo. Nederlanders willen een minister die pal staat voor onze veiligheid en zorg draagt voor onze rechtstaat. Niet een incompetente klungel die telkens zijn eigen straatje probeert schoon te vegen. Rutte laat met zijn opmerking zien dat hij totaal geen idee heeft wat de gemiddelde Nederlander denkt en voelt. Hopelijk gaat deze premier dan ook een keiharde nederlaag tegemoet op 15 maart.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten