Eurofiele autocraat Martin Schulz: EU moet verdeling vluchtelingen hard afdwingen, wie niet horen wil moet voelen!

Geen categoriejan 29 2017, 20:00
Martin Schulz, de voormalige voorzitter van het Europees Parlement, liet zich vandaag weer eens van zijn meest autocratische kant zien. Hij eist namelijk dat de Europese Unie een "eerlijke verdeling" van vluchtelingen moet afdwingen in álle EU-landen. Gaan bepaalde lidstaten daar niet mee akkoord dan moeten ze keihard afgestraft worden. Want stel je voor dat je als land je eigen immigratiebeleid bepaalt.
De man die bekend werd door zijn vele confrontaties met Nigel Farage in het Europees Parlement werd vandaag gepresenteerd als de kandidaat voor het bondskanselierschap van de SPD. Dat is zeg maar de Duitse versie van de PvdA. Tijdens die presentatie maakt hij duidelijk wat hij in petto heeft voor Duitsland én voor de rest van de EU als hij het voor het zeggen krijgt in het machtigste land van Europa: hij zal medewerking afdwingen van iedere lidstaat. 'Mehr Europa' komt eraan, of Europese burgers dat nou willen of niet.

Als landen blijven weigeren hun bijdrage te leveren, dan moet de nieuwe bondsregering solidariteit maar proberen af te dwingen door te dreigen met korting op hun budget, aldus Schulz. Hij zei dat Duitsland al solidair is, ook financieel.

Vervolgens haalde hij uit naar het CDU van Angela Merkel omdat die partij volgens hem "hardop pleit" voor afschaffing van de "Europese solidariteit" (hé Martin, dat komt omdat die solidariteit niet bestaat) en zogenaamd in het gevlei probeert te komen bij Viktor Orban, de immigratiekritische leider van Hongarije. Dat is wat meneer de Gauleiter aspirant-bondskanselier betreft verboten.
[video width="640" height="360" mp4="http://www.dagelijksestandaard.nl/wp-content/uploads/2017/01/Farage_-What-kind-of-President-Schulz-are-we-going-to-get_-480p_30fps_H264-128kbit_AAC.mp4"][/video]
Het zal Schulz allicht verbazen, maar de meeste 'Europeanen' hebben helemaal geen zin in een autocratisch Europa geleid door een sterk en autoritair Duitsland. Zoiets hebben we al een keer meegemaakt en zoals hij ongetwijfeld ook weet liep dat absoluut niet goed af. Sterker nog, het hele continent lag uiteindelijk uit elkaar en tientallen miljoenen mensen waren omgekomen, waaronder zes miljoen arme, onschuldige joden.
Oh, oeps, trek ik daar nou de holocaust-kaart? Ja, inderdaad ja. En weet je waarom? Omdat Schulz en zijn soortgenoten niet anders doen. Die man gaat bij elke gelegenheid te keer tegen "de populistische en nationalistische krachten" in Europa die volgens hem een herhaling van de nazitijd nastreven. Nou Martin, guess what, wij kunnen dat spelletje ook heel goed spelen.
Wat gij niet wilt dat u geschiedt, doet dat ook de ander niet, Martin.
[video width="640" height="360" mp4="http://www.dagelijksestandaard.nl/wp-content/uploads/2017/01/Schulzs-Law_-First-confrontation-between-Farage-and-Schulz-480p_30fps_H264-128kbit_AAC.mp4"][/video]
Het goede nieuws is natuurlijk wel dat de SPD zich nu al irrelevant heeft gemaakt door Schulz naar voren te schuiven. Er is echt geen enkele kans op dat hij Merkel kan verslaan. Nee, voor haar komt het gevaar van rechts, namelijk van Alternative für Deutschland, de enige EU-sceptische partij van Duitsland.
Schulz kan roepen en gillen wat hij wil, maar de kans dat hij de volgende bondskanselier wordt is nagenoeg nihil. Gelukkig maar.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten