Eurofiele autocraat Martin Schulz: EU moet verdeling vluchtelingen hard afdwingen, wie niet horen wil moet voelen!

Martin Schulz, de voormalige voorzitter van het Europees Parlement, liet zich vandaag weer eens van zijn meest autocratische kant zien. Hij eist namelijk dat de Europese Unie een “eerlijke verdeling” van vluchtelingen moet afdwingen in álle EU-landen. Gaan bepaalde lidstaten daar niet mee akkoord dan moeten ze keihard afgestraft worden. Want stel je voor dat je als land je eigen immigratiebeleid bepaalt.

De man die bekend werd door zijn vele confrontaties met Nigel Farage in het Europees Parlement werd vandaag gepresenteerd als de kandidaat voor het bondskanselierschap van de SPD. Dat is zeg maar de Duitse versie van de PvdA. Tijdens die presentatie maakt hij duidelijk wat hij in petto heeft voor Duitsland én voor de rest van de EU als hij het voor het zeggen krijgt in het machtigste land van Europa: hij zal medewerking afdwingen van iedere lidstaat. ‘Mehr Europa’ komt eraan, of Europese burgers dat nou willen of niet.

Als landen blijven weigeren hun bijdrage te leveren, dan moet de nieuwe bondsregering solidariteit maar proberen af te dwingen door te dreigen met korting op hun budget, aldus Schulz. Hij zei dat Duitsland al solidair is, ook financieel.

Vervolgens haalde hij uit naar het CDU van Angela Merkel omdat die partij volgens hem “hardop pleit” voor afschaffing van de “Europese solidariteit” (hé Martin, dat komt omdat die solidariteit niet bestaat) en zogenaamd in het gevlei probeert te komen bij Viktor Orban, de immigratiekritische leider van Hongarije. Dat is wat meneer de Gauleiter aspirant-bondskanselier betreft verboten.

Het zal Schulz allicht verbazen, maar de meeste ‘Europeanen’ hebben helemaal geen zin in een autocratisch Europa geleid door een sterk en autoritair Duitsland. Zoiets hebben we al een keer meegemaakt en zoals hij ongetwijfeld ook weet liep dat absoluut niet goed af. Sterker nog, het hele continent lag uiteindelijk uit elkaar en tientallen miljoenen mensen waren omgekomen, waaronder zes miljoen arme, onschuldige joden.

Oh, oeps, trek ik daar nou de holocaust-kaart? Ja, inderdaad ja. En weet je waarom? Omdat Schulz en zijn soortgenoten niet anders doen. Die man gaat bij elke gelegenheid te keer tegen “de populistische en nationalistische krachten” in Europa die volgens hem een herhaling van de nazitijd nastreven. Nou Martin, guess what, wij kunnen dat spelletje ook heel goed spelen.

Wat gij niet wilt dat u geschiedt, doet dat ook de ander niet, Martin.

Het goede nieuws is natuurlijk wel dat de SPD zich nu al irrelevant heeft gemaakt door Schulz naar voren te schuiven. Er is echt geen enkele kans op dat hij Merkel kan verslaan. Nee, voor haar komt het gevaar van rechts, namelijk van Alternative für Deutschland, de enige EU-sceptische partij van Duitsland.

Schulz kan roepen en gillen wat hij wil, maar de kans dat hij de volgende bondskanselier wordt is nagenoeg nihil. Gelukkig maar.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

9 reacties

 1. Wim

  Pas maar op dat die landen de EU niet afstraffen en dag met het handje zeggen. Wat is dit trouwens voor Derde Rijk Nazi Hij praat als een bezetter.

  1. hans-e-pans

   In de periode 1935-1945 is het de Duitsers ook niet gelukt in Europa met de wil opleggen. Misschien dat ze nu denken dat ze Europa nu meer onder de duim hebben.

 2. Ritter

  Welke “vluchtelingen”?

  De huidige (illegale) immigratiestroom heeft weinig met echte “vluchtelingen” te maken die op zoek zijn naar veiligheid maar met een ware volksverhuizing uit de moslim landen die naar Noord/West Europa willen omdat daar geld, een huis en uitkering lokt.

  Verreweg de meeste asielzoekers die naar Noord Europa komen zijn economische immigranten die de asielprocedure misbruiken op kosten van de belastingbetaler

  Veel immigranten komen helemaal niet uit oorlogsgebied. Er zitten b.v veel Pakistanen, Marokkanen, Afrikanen,Libanezen, Palestijnen, Algerijnen, enzovoorts tussen.

  Zelfs de Syriërs die oorspronkelijk (!) uit oorlogsgebied komen, komen veelal uit Turkije , Libanon of andere veilige gebieden in de regio van waaruit ze om economische en financiele redenen naar Noord/West Europa vertrekken.

  Maar deze simpele feiten schijnen de politici (behalve de PVV) niet te (willen) begrijpen.

  Het fundamentele punt is zolang de Noord/West EU landen (illegale) immigranten pampert waar mogelijk, met een huis, kinderbijslag, huisraad, levenslange uitkering,etc zullen de (illegale) immigranten blijven komen in grote getallen.

  Daarom moet je het minder aantrekkelijk maken om naar Noord Europa te komen en niet immigranten een huis; kinderbijslag; levenlange uitkeringen, enzovoorts geven.

  Je moet het minder aantrekkelijk maken om te komen. Dit in combinatie met het sluiten van de buitengrenzen.

  1. Analist

   Door voortschrijdend inzicht ben ik tot de conclusie gekomen dat het het beste is dat Europa zich z.s.m. aansluit bij het kalifaat. ORDNUNG SOLL SEIN ! SIEG STULZ !

   1. toetssteen

    @Analist
    Dat waren exact de woorden die bij bij spontaan boven borrelden.
    Dat vluchtelingenverdrag dat destijds werd gelanceerd, is nooit bedoeld geweest om mensen uit verweggistan op te vangen. Ja, Fransen (bijvoorbeeld) zouden we op moeten vangen als het daar mis zou gaan. Denen, Zweden enzoverder, maar geen Noord Afrikanen, Afghanen en vul maar in!

    1. cmsuijkerbuijk

     @Toetssteen
     Volgens de letter, zijn voor ons land slechts de Duitsers, Belgen en mogelijk Britten échte vluchtelingen, omdat zij aan ons land grenzen en wij (kuch) dan het eerste veilige (ahum) land zijn, dat zij bereiken! Al het andere is en wordt er met de haren bijgesleept, maar dat zijn formeel géén vluchtelingen meer, omdat zij door veilige landen zijn gekomen. En daar versta ik ook de luchtreizigers onder, want die hoeven helemaal niet zo ver te vliegen, om een veilig land te bereiken! Opvang in de regio, prima, dan zullen we nog helpen ook, mocht dat écht nodig zijn, maar telkens haantje de voorste zijn is óók nergens voor nodig. Laat de regio het eerst maar eens zelf proberen, voordat wij verplicht vrijwillig weer uitgeknepen worden door de Ploumes en NGO’s c.s.!

 3. zomaar

  ach gut moeten andere Europese landen mee opdraaien , voor het foutje .

  http://www.elsevier.nl/buitenland/achtergrond/2017/01/schauble-over-duits-migratiebeleid-fouten-maken-is-menselijk-443230/

  herstel dat foutje en schop de moslims terug naar hun eigen veilige gebieden , en val ons er niet mee lastig.

 4. Bes Tolen

  We moeten ons leger ontkoppelen van het Duitse leger. Dat lijkt me wel zo veilig. De vreemde gasten, die het in Duitsland voor het zeggen hebben, zijn een gevaar voor eigen land, ja heel Europa en wij als buur moeten niet naïef zijn. Jeder Prinzip führt zum Teufel. Je hoeft niet in de duivel te geloven om de juiste strekking van het gezegde te begrijpen en te beamen. Zeker nu het om idiote levensgevaarlijke Duitsers gaat, die de macht hebben en dat wordt daar toch niet anders. Ontkoppelen!

 5. Anna

  De socialist Martin Schulz eist EEN GROOT EUROPA. Waarom hebben wij de verantwoording voor andere continenten.
  Inmiddels zijn de asielkosten in Duitsland opgelopen tot 20 miljard. De werkende in Europa zullen nog een tandje bij moeten zetten om al die miljarden op te kunnen blijven brengen. Rijke elite groep heeft nergens last van. Ze laten de “gewone man” het allemaal opknappen. Constantijn voelde zich ook weer schuldig omdat hij zo rijk is en nergens last van heeft. Hij had meteen kritiek op president Trump

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.