Getergde Jan Roos haalt keihard uit naar “witteboordencriminelen VVD” en “roverhoofdman” Mark Rutte

Er zijn van die momenten waarop je als journalist/blogger/columnist echt heerlijk om de politiek kunt lachen, terwijl het tegelijkertijd allemaal dieptriest is. Zo ook nu.

Jan Roos — lijsttrekker van VNL (VoorNederland) — heeft namelijk op hilarische maar vooral ook terechte wijze uitgehaald naar de “onbetrouwbare VVD” en diens “roverhoofdman” Mark Rutte. U weet wel, Lachebek Mark of MarkieMark, zoals ik uw premier (niet de mijne, ik heb hem al lang naar huis gestuurd met een motie van wantrouwen) zelf pleeg te noemen.

In zijn nieuwste vlog legt Roos op de voor hem bekende directe wijze uit dat veiligheid bepaald niet in goede handen is bij de VVD. Dat klopt natuurlijk zonder meer: het aantal VVD’ers dat opgestapt is na deze of gene controverse is niet meer op één hand te tellen.

“Van der Steur, Opstelten, Teeven, Van Rijn, Verheijen, Van Miltenburg, Weekers, Houwers… ik kan zo nog wel even doorgaan met VVD’ers opnoemen die moesten aftreden wegens liegen, bedriegen of de boel gewoonweg besodemieteren,” begint Roos. “Het woord onbetrouwbaar en de VVD zijn bijna niet meer los van elkaar te zien,” gaat hij terecht verder.

Vervolgens richt hij zijn pijlen op Mark Rutte:

De roverhoofdman van dit alles [ontspringt de dans]. Mark Rutte weet telkens op tijd afstand te nemen van zijn vriendjes op het moment dat het misgaat. Maar het was ook Mark Rutte die de VVD-stemmer in de verkiezingscampagne van de vorige keer van alles en nog wat beloofde, maar helemaal niets waarmaakte. Geen cent naar de Grieken, duizend euro voor iedere hardwerkende Nederlander, en ga zo nog maar even een tijdje door. Pure oplichterij. Hij waarschuwde ons voor de socialisten, terwijl hij na de verkiezingen — de dag erna zelfs — in bed sprong met de PvdA. Verkiezingsbedrog pur sang.”

Het zal VVD’ers ongetwijfeld in het verkeerde keelgat schieten, maar Roos heeft natuurlijk gewoon gelijk. Die hele VVD-bende is één grote puinhoop, en Rutte is de ergste van hen allemaal. Ongelooflijk genoeg komt hij er steeds weer mee weg.

“En toch is het ergste in mijn ogen dat de VVD eigenaar is geworden van ons ministerie van Veiligheid en dat ons land daar alleen maar onveiliger van is geworden. Alleen al in Rutte II zijn er al drie VVD-bewindspersonen vertrokken wegens liegen en informatie achterhouden.”

Ik hoor de nepliberalen nu al krokodillentranen huilen, maar alles wat Roos zegt klopt. De VVD eiste na de verkiezingen van 2012 het alleenrecht op over het ministerie van Veiligheid en Justitie. Vervolgens maakten ze er daar een enorme puinhoop van met één liegende bewindspersoon na de andere. Hoewel het vermakelijk is dat die VVD’ers vervolgens stuk voor stuk naar huis gestuurd werden lijdt de veiligheid van ons land daar natuurlijk wél onder. Juist op zo’n departement moet het rustig en stabiel zijn.

En dan komt de heerlijkste uitspraak van allemaal:

“Onze veiligheid is dus in handen van mensen die buiten de Kamer witteboordencriminelen genoemd zouden worden.”

Zo. Die kan Rutte in zijn zak steken.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

5 reacties

 1. Peter Selie

  Niet alleen dat de Premier van de niet alle Nederlanders een glibberige aal in een emmer vol snot is, maar hij is totaal niet authentiek, maar ja hier zeg ik niets nieuws. Denk dat de capo di tutti capi Rutte beter een goeie baan van zijn meesters in Brussel kan aanvaarden, want wanneer de randdebiele achterban Rutte nu nog niet kots-ziek is dan begrijp ik het ook niet meer. Jan Roos heeft alle gelijk van de wereld om deze gladde prater door de stront te trekken, want meer dan dat is Rutte niet waard, Rutte heeft mijns inziens zijn hand overspeeld, door quotes te gebruiken van Bill Clinton, ook z’n fijne links-liberale, graaiende, neerbuigende zakkenvuller.

 2. Gustaafff

  “”Van der Steur, Opstelten, Teeven, Van Rijn, Verheijen, Van Miltenburg, Weekers, Houwers… ik kan zo nog wel even doorgaan met VVD’ers opnoemen die moesten aftreden wegens liegen, bedriegen of de boel gewoonweg besodemieteren,” begint Roos.”

  Ik weet niet welke Van Rijn Roos bedoelt, maar Martin van Rijn (PvdA) is nog steeds staatssecretaris van Volksgezondheid. Teeven en Van Miltenburg zijn alleen afgetreden als staatssecretaris en voorzitter (ze zitten nog in de kamer), terwijl Houwers slechts de VVD verliet.

 3. Anna

  De VVDeugnieten.

 4. Ni28

  De VVD heeft voor mij na al die jaren afgedaan. PUNT!

 5. Sniper666

  Ja het zou erg prettig zijn als na de PvdA ook de VVD gemillimeterd gaat worden tot er letterlijk niets meer van overblijft. Deze club heeft bewezen 101% onbetrouwbaar te zijn. Exit dus!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.