Haha! Oppereurofiel Guy Verhofstadt trekt zich nog voor eerste stemronde terug als kandidaat voorzitter EU Parlement

Wat een afgang voor de ubereurofiel zeg. Maar wat mooi voor ons, natuurlijk.

Och wat sneu? Eén van de grootste eurofielen die Europa arm is, Guy Verhofstadt, heeft zich teruggetrokken als kandidaat nog vóór de eerste stemronde begon om een nieuwe voorzitter van het Europees Parlement te kiezen. Tot hij zich terugtrok waren er zeven kandidaten om Martin Schulz — de Duitse tiran die teruggaat naar zijn moederland — op te volgen. Nu zijn dat er dus nog zes.

In een video legde Verhofstadt vanmorgen vroeg uit waarom hij besloot zich terug te trekken. Volgens hem doet hij dat omdat hij als niet-voorzitter beter met een coalitie van christendemocratische EVP en andere partijen kan bouwen aan een eurofiele coalitie. “Met Trump, Poetin en andere uitdagingen die we onder ogen zien is het absoluut nodig dat we onze Unie hervormen en versterken,” aldus de EU-gelovige pur sang.

Doordat Verhofstadt zich terugtrekt is de Italiaanse christendemocraat Antonio Tajani van de EVP nu dé grote favoriet om Schulz op te volgen. Hij wordt namelijk gesteund door de christendemocratische fractie in het Europees Parlement én door de nepliberalen van ALDE. Daardoor zou hij uitkomen op 285 stemmen. Dat is een significant aantal, zeker omdat er dus in totaal zes mensen meedingen naar deze machtige positie.

Dat gezegd hebbende is het nog niet kat in het bakkie voor de Italiaan. Uiteindelijk heeft hij namelijk 376 stemmen nodig. Dit betekent dat hij nog steun moet vergaren bij andere partijen en fracties — clubs die hem op dit moment niet steunen.

Hoe dan ook is de kans dus groot dat het Europees Parlement wéér een eurofiel als voorzitter krijgt; een man die een spuughekel heeft aan eurokritische partijen als de PVV, UKIP, en Alternative für Deutschland.

Maar goed, het is toch een mooie ontwikkeling dat Guy Verhofstadt niet de nieuwe voorzitter wordt. Deze man is zo vreselijk eurofiel dat we ten koste van alles moeten voorkomen dat hij ook maar iets van macht krijgt. Nou zal hij dat ongetwijfeld toch wel op de één of andere manier krijgen, maar dat hij deze positie niet krijgt is pure winst.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

5 reacties

 1. Ni28

  Zolang de EU niet democratisch wordt en rijke landen uitgebuit worden door arme landen en zolang een land alles bepaald is er geen toekomst voor een EU die de burger dient.

  1. glazenbol

   Ja ook dit soort randdebielen zitten er alleen maar voor de neo liberale a sociale niets ontziende totaal moraalloze egoistische graaiers die ten koste van alles en iedereen alleen maar aan zichzelf denken onderwijl het MKB in geheel Europa kapot makend!

 2. Leonidas

  ik word pas echt vrolijk ,
  als ze deze ophitser alias tandenfee
  met een koord om zijn nek
  ’s morgens vroeg vinden hangende aan
  een hele mooie boogbrug

  gooh, wat een mooie gedachte , voor deze moordenaar

 3. RS

  en elke stemmenronde is “geheim “, dus………….hoe zo tansparant……….

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.