Heel goed! ‘Pakistan maakt zich zorgen over Trumps opmerkingen over de radicale Islam’

Een bijzonder goede ontwikkeling: Pakistan — een land dat moslimextremisten alle ruimte geeft om zich te verstoppen én om hun radicale denkbeelden te verspreiden — is niet blij met de toespraak van Donald Trump tijdens zijn inauguratie.

De Times of India bericht dat een Pakistaanse groep gepensioneerde politici en bureaucraten zich ernstig zorgen maakt over de toespraak van Donald Trump tijdens zijn inauguratie. Trump zei namelijk dat hij het islamitisch terrorisme in de hele wereld zou vernietigen. Nou zou je denken dat andere landen en staatshoofden daar juist heel blij mee zijn, maar in Pakistan denken ze daar toch net een beetje anders over. Dat land staat er namelijk om bekend dat het een veilige haven is voor moslimextremisten. En dat is niet alles; die extremisten sluipen vervolgens met enige regelmaat de grens over met zowel India als Afghanistan om dáár aanslagen te plegen.

En dus maken ze zich nu grote zorgen in Islamabad. Wat als Trump dit écht meent? Betekent dat niet dat hij zijn vizier binnenkort ook op Pakistan richt? Oi, oi, wat een enorm probleem. Voor Pakistan dan.

“Likely there is more trouble in store for the Islamic world and our country will take the most brunt of the harsh treatment from President Trump administration,” said Mohammad Afzal.

His sentiments were echoed by Shafiq Khan, who said “the one main thing that the new president mentioned about the world outside America is to tackle Islamic radicalism and that should be the matter of concern for all of us.”

Amanaullah, a school teacher in Islamabad, feared Trump’s reference to eliminating radical Islamic terrorism. “I think under this name he wants to malign and eliminate Islam,” he said.

Let wel, dit zijn dus dezelfde mensen die ons er altijd van proberen te overtuigen dat er een enorm groot verschil is tussen de ‘gewone islam’ en de ‘radicale islam.’ Moslims haten extremisten net zo erg als wij en hebben minstens net zoveel van hen te duchten! Ja, echt waar: de twee groepen hebben helemaal niets met elkaar te maken.

Dat klinkt fantastisch goed — en ik weet uit eigen ervaring dat er inderdaad verlichte moslims zijn met een enorme hekel aan de radicale Islam — maar waarom maken ze zich dan toch zoveel zorgen? Als ze werkelijk zo over de radicale Islam dachten, zouden ze Trumps woorden dan niet juist moeten toejuichen?

Ja, natúúrlijk. Hun reactie bewijst dan ook dat deze personen helemaal niet zo denken. Zij zien wel degelijk een hechte relatie tussen ‘de gewone islam’ en de radicale versie’ van die religie, en maken zich ernstig zorgen dat Trump iedereen die moslimextremisten op wat voor manier dan ook helpt gaat bestraffen. Ze weten dan namelijk dat Pakistan één van de eerste landen is die eraan moeten geloven.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

11 reacties

 1. Ritter

  Trump gaat zeer voortvarend te werk en toont zich een krachtig leider.

  Obama en andere wereldleiders durven de woorden “islamitisch terrorisme” niet uit te spreken en te benoemen wat het probleem is.

  Trump wil ook de Ambassade naar Jeruzalem verplaatsen.

  Report: Trump to Announce U.S. Embassy Move to Jerusalem Monday
  http://www.breitbart.com/big-government/2017/01/22/report-trump-move-u-s-embassy-jerusalem-monday/

 2. Ritter

  De z.g “radicale islam” komt voort uit de vijver van de islam. En deze islamitische vijver word steeds groter in Europa vanwege de massa immigratie van moslims naar Europa.

  Natuurlijk is niet iedere moslims een terrorist die zich zal opblazen. Maar er is wel begrip en vaak (stilzwijgende) steun voor de jihadisten vanuit de islamitische gemeenschap.

  Zie het rapport van Koopmans.

  De highlights uit het onderzoek van Koopmans:
  https://s24.postimg.org/4vpm0zk85/Islamitisch_fundementalisme.jpg?noredir=1

 3. jennifer

  Maar goed dan dat werd tijd, Trump is niet te benijden dat hij eigenlijk de gemaakte rommel van de voorgangers gaat opruimen. Pakistan zou zich meer zorgen moeten maken om hun eigen mentaliteit dat ze terroristen welkom heten in hun land. Terrorisme van de Islam dient men uit te rotten tot op het bot. Dan heeft Pakistan pech gehad als ze met de grond gelijk gemaakt worden. Zo kan de rest van de wereld tenminste weer wat adem halen.

 4. Wim

  Kaum Anti-Trump Proteste in Deutschland

  Veröffentlicht: 22.01.17 13:15 Uhr

  Weltweit haben am Samstag hunderttausende Menschen gegen Donald Trump demonstriert. Deutschland enttäuschte: Nur in einigen Städten kam es zu Aufmärschen von kleineren Gruppen

 5. maarjuna

  Pakistan kan gerust zijn, Trump gaat zich juist weinig met het buitenland bemoeien (is zijn plan).

  1. jennifer

   Dat heb je in deze dan verkeerd begrepen of niet goed geluisterd. Hij heeft gezegd dat hij IS van de kaart gaat vegen en die zitten nou eenmaal niet alleen in Amerika toch. Als het om de bemoeienissen met het buitenland gaat, gaat het over heel andere dingen.

 6. Peter Selie

  Toch blijft het gevoel in mijn achterhoofd steeds maar weer opspelen, dat de soep nooit zo heet gegeten wordt als hij wordt opgediend. Het laatste waarop de Trump-administration op zit te wachten is een nieuw conflict met zo’n islamitische randdebiele staat als Pakistan welke over kernwapens beschikt. In zijn toespraken suggereerde Trump dat hij een heel ander buitenland beleid gaat voeren als zijn voorganger en moslimbroeder Barry Soetoro die zijn twee termen heeft gebruikt als president van Amerika om een ongelofelijke teringzooitje heeft gemaakt in het Midden-Oosten. Bedenk dat de schaduw-regering die achter de coulissen staat verborgen Trump souffleert tot achter de komma. Wallstreet, het militaire complex, de wapen-industrie, Big Pharma en andere machtige instellingen oefenen druk uit op de president, no doubt about it.

  1. denktenk

   @ Peter Selie.

   Nou van die schaduw regering is nog niets te merken.

   Trump liegt zo hard, dat hij het zelf gelooft.

   Verspreid leugens over het aantal bezoekers bij beëdiging.
   De woordvoerder van het witte huis liegt ook nog een stukje mee.

   Valt nu al door de mand.
   Totaal ongeschikt als president van het machtigste land op aarde.

   Grab em by the pussie, toch?

   Diep, diep triest.

   1. Peter Selie

    Denk dat het nog te vroeg is om Trump af te serveren als door de mand gevallen, verkiezingsretoriek is een totaal ander onderwerp als serieus regeren. Zelf denk ‘k dat men Trump een half jaar de tijd moeten geven om te zien of zijn pre-presidentiële uitspraken waar kan maken. Dat Europa nu op de plaats passen maakt is niet zó verwonderlijk, Trump gooit volgens mij wel degelijk de knuppel in het hoenderhok. Voor de rest is het een grote linkse manifestatie (hoofdzakelijk de media) die het werk van Trump bemoeilijkt. Nu de Atlantische banden een beetje bekoeld zijn, schrikt collectivistisch Europa zich een hoedje en hier in Nederland heeft men al een liberale reactie gezien op Trump’s zijn uitspraken n.l. die van Hennis dat er meer geld naar defensie moet. Het is steeds gebleken wanneer het in Amerika regent dan druppelt het in Europa.

 7. Ruud562

  @Ritter “Natuurlijk is niet iedere moslim een terrorist die zich zal opblazen.”

  Wel is vrijwel iedere terrorist een moslim!

 8. Cultuur_Pessimix

  Dat is het enge aan islamisme… Gewone moslims lijken hoe dan ook vatbaarder voor radicale ideeën uit kringen waarmee ze zich meer verwant voelen dan die uit de omgeving waar ze zich in begeven. Ik sprak in de jaren vóór vluchtelingencrisis en vóór 9/11 met veel moslims. Zonder uitzondering spraken ze zich uit tegen westerse waarden als gelijke rechten voor vrouwen en mannen, geaardheid etc. Als het erop aankwam voelden ze zich toch als eerste moslim die de meeste niet-moslims maar zedeloze onreine mensen vonden… Uitspraken als “we nemen al jullie vrouwen in”, en, “zij ‘krijgt’ haar lesje nog wel”, “en ze hadden alle homo’s moeten vergassen” etc etc deden mij de schellen van de ogen vallen. Daarnaast, waarom blijven zoveel moslims rondlopen met b.v. hoofddoeken die m.i. onderdrukking en destructie vanuit de islam symboliseren? Omdat zij het niet zo ervaren? Maakt dat ‘hen’ niet de facto verdacht? Een gevaarlijke gedachtengang, me dunkt. Tegelijkertijd vrees ik dat er veel waarheid in schuilt. De tijdbom al dan niet politiek, sociaal en/demografisch die Westergaard in zijn spotprent suggereerde staat symbool voor wat er onder onze samenlevingen (dus ook de Nederlandse) tikt: een kleine maar groeiende misdadige fascistoïde islam groep, en een immer groeiende groep moslims die vatbaar is voor de misdadige denkbeelden en acties van eerstgenoemde groep. De links-liberale politiek-correcte massa’s van West-Europa, Noord-Amerika en Australië doen nog een schepje bovenop de tijdbom door met veel tijd, geld en moeite een reeële dreiging te blijven ontkennen. Misschien is Trump wel degene die met gezond verstand met constructieve maatregelen komt tegen de destructie van de islam. Misschien is de aanpak van Japan nog veel beter voor de hele wereld. Dit is een aanpak / houding die stelt: “In Japan, Islam is perceived as a strange religion, that any intelligent person should avoid.” Uit volgende artikel (Engels) https://themuslimissue.wordpress.com/2013/05/22/japan-the-land-without-muslims/

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.