Heel goed! 'Pakistan maakt zich zorgen over Trumps opmerkingen over de radicale Islam'

Geen categoriejan 22 2017, 21:00
Een bijzonder goede ontwikkeling: Pakistan -- een land dat moslimextremisten alle ruimte geeft om zich te verstoppen én om hun radicale denkbeelden te verspreiden -- is niet blij met de toespraak van Donald Trump tijdens zijn inauguratie.
De Times of India bericht dat een Pakistaanse groep gepensioneerde politici en bureaucraten zich ernstig zorgen maakt over de toespraak van Donald Trump tijdens zijn inauguratie. Trump zei namelijk dat hij het islamitisch terrorisme in de hele wereld zou vernietigen. Nou zou je denken dat andere landen en staatshoofden daar juist heel blij mee zijn, maar in Pakistan denken ze daar toch net een beetje anders over. Dat land staat er namelijk om bekend dat het een veilige haven is voor moslimextremisten. En dat is niet alles; die extremisten sluipen vervolgens met enige regelmaat de grens over met zowel India als Afghanistan om dáár aanslagen te plegen.
En dus maken ze zich nu grote zorgen in Islamabad. Wat als Trump dit écht meent? Betekent dat niet dat hij zijn vizier binnenkort ook op Pakistan richt? Oi, oi, wat een enorm probleem. Voor Pakistan dan.

"Likely there is more trouble in store for the Islamic world and our country will take the most brunt of the harsh treatment from President Trump administration," said Mohammad Afzal.

His sentiments were echoed by Shafiq Khan, who said "the one main thing that the new president mentioned about the world outside America is to tackle Islamic radicalism and that should be the matter of concern for all of us."

Amanaullah, a school teacher in Islamabad, feared Trump's reference to eliminating radical Islamic terrorism. "I think under this name he wants to malign and eliminate Islam," he said.

Let wel, dit zijn dus dezelfde mensen die ons er altijd van proberen te overtuigen dat er een enorm groot verschil is tussen de 'gewone islam' en de 'radicale islam.' Moslims haten extremisten net zo erg als wij en hebben minstens net zoveel van hen te duchten! Ja, echt waar: de twee groepen hebben helemaal niets met elkaar te maken.
Dat klinkt fantastisch goed -- en ik weet uit eigen ervaring dat er inderdaad verlichte moslims zijn met een enorme hekel aan de radicale Islam -- maar waarom maken ze zich dan toch zoveel zorgen? Als ze werkelijk zo over de radicale Islam dachten, zouden ze Trumps woorden dan niet juist moeten toejuichen?
Ja, natúúrlijk. Hun reactie bewijst dan ook dat deze personen helemaal niet zo denken. Zij zien wel degelijk een hechte relatie tussen 'de gewone islam' en de radicale versie' van die religie, en maken zich ernstig zorgen dat Trump iedereen die moslimextremisten op wat voor manier dan ook helpt gaat bestraffen. Ze weten dan namelijk dat Pakistan één van de eerste landen is die eraan moeten geloven.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten