Henk Krol doet niet mee aan goedkope machtsspelletjes establishment: 50Plus sluit de PVV niet uit

Alweer een jonge partij die de waarde van ‘democratie’ beter kan inschatten dan de oude, traditionele partijen.

50Plus-lijsttrekker Henk Krol doet niet mee met het cordon sanitaire rondom de PVV. In een artikel voor de Volkskrant (jammer dat het in dat linkse vod verscheen, maar afijn) legt hij uit dat hij met iedereen om tafel wil gaan zitten, dus ook met de PVV. Wel heeft hij twee ‘eisen’ (zegt hij nu): de PVV moet akkoord gaan met een AOW-verlaging naar 65 jaar (ik denk niet dat Wilders daar moeite mee zal hebben) én met de opvang van vluchtelingen. Dat laatste is natuurlijk wél een heikel punt, maar hé, we zitten nog midden in de campagne. Het zou niemand verbazen als 50Plus uiteindelijk tevreden is met één ingewilligde eis in plaats van twee.

Nou ja, misschien dat 50Plus zelfs beide eisen ingewilligd ziet; de partij is immers niet voor de massa-immigratie, maar maar wil slechts dat échte vluchtelingen worden opgevangen in ons land. Met zo’n beleid zou de instroom van ‘asielzoekers’ al flink afnemen. Het zou mij niet verbazen als de PVV uiteindelijk akkoord kan gaan met zo’n beleid.

Afijn, misschien dat het er helemaal nooit van komt. 50Plus en de PVV moeten eerst maar eens een indrukwekkende verkiezingsuitslag neerzetten. Dan kunnen we daarna altijd nog over de inhoud praten.

Wat op dit moment veel interessanter is, is dat de nieuwe partijen veel meer hebben met het concept van het ‘democratische proces’ dan de oude, traditionele clubs die het in ons land voor het zeggen hebben. Daar zie je maar weer aan dat macht corrumpeert: de oude partijen partijen die gewend zijn aan de macht sluiten de PVV zomaar snel even uit, de partijen die net om de hoek komen kijken doen daar niet aan mee. Ook dat is een goede reden om het systeem — of het ‘partijkartel’, zoals Thierry Baudet het noemt — dit jaar helemaal af te breken. VVD, PvdA en D66 (en andere partijen!) zijn er zo aan gewend dat ze onderling beslissen wat er in ons land gebeurt dat ze er nu van overtuigd zijn dat het hun recht is om aan de macht te zijn. Dat is waarom ze nieuwkomers als de PVV, die een gevaar vormen voor hun eigen machtspositie, uitsluiten; ze geloven niet in het democratische systeem van ‘volksvertegenwoordigers,’ maar in het partijkartel waarin ze onderling wel even bepalen wat er gebeurt.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

48 reacties

 1. Gustaafff

  Dit is natuurlijk gewoon een truc die Krol heeft afgekeken van Balkenende. Het niet-aanvalsverdrag tussen het CDA-Balkenende en LPF-Fortuyn, leidde er uiteindelijk toe dat het CDA een grote zetelwinst boekte. Krol hoopt met deze tactiek zetels winnen bij de verkiezingen in maart. Maar eigenlijk is het gewoon krankzinnig wat Krol aan het doen is. Zijn 50PLUS staat altijd garant voor vrijheid en de PVV wil de vrijheid inperken. En juist omdat de PVV de godsdienstvrijheid wil inperken, willen de gevestigde partijen niet met hem samenwerken. Het is merkwaardig dat partijen als VNL en 50Plus, let wel, vrijheidspartijen, willen samenwerken met de PVV.

  Ik vraag me overigens af waar Michael de bewering op stoelt dat de PVV echte vluchtelingen wil. De partij zegt grenzen dicht; dat lijkt me duidelijke taal.

  1. jennifer

   Kan jij eindelijk eens met iets komen hier wat klopt, PVV wil de godsdienstvrijheid helemaal niet inperken, hoe kom je erbij staat nergens in hun programma.Wij kunnen als christelijke en het joodse geloof normaal onze gang gaan zoals het hoort in dit land.Dus hou op met deze leugens te vertellen hier steeds. Je lijkt pinokkio wel met zijn lange neus.

   1. Gustaafff

    @Jennifer, dat is een discussie voor de andere keer. In de optiek van andere partijen perkt Wilders de vrijheid van godsdienst in. Dáárom willen ze niet met ‘m samenwerking. Niet omdat ze hun macht zien verdampen, zoals Micheal c.s. stelt.

    1. jennifer

     Helemaal niet waar wij kunnen gewoon het christelijke en joodsgeloof in Nederland uitvoeren, jij liegt gewoon weer alles bij elkaar hier hij beperkt onze godsdienst helemaal niet in.

 2. werkloze generaal

  PVV 38 zetels , 50+ zet ik op 16 , en toch de VVD ZONDER Rutte met 23 zetels maakt samen een meerderheid. Daar gaan we voor.

  In plaats van dat “uitsluiten” irritant te vinden moet je er eigenlijk om gaan lachen , leedvermaak. En let daarbij vooral op hoe de duffe Haagse sukkeltjes zich uitlaten.

  De kiezer heeft allang bepaald op wie ze gaan stemmen , ja nu al. Dat verandert niet. Wat we nog gaan zien zijn hun circuskunstjes , om des keizers baard.

 3. ErTussenIn

  Henk Krol sloot zijn personeel wel van pensioen uit.

  1. Gustaafff

   @ETI, die partij ruzied er maar op los. De soap van 50PLUS is nog smeuïger dan die van de LPF. Maar zodra een oartij roept dat de grenzen dicht moeten, alsook haar pijlen op de elite richt, is iedereen verkocht.

  2. poldi

   Vergeet niet dat de PVV eind vorig jaar op 43 zetels stond.

   1. Gustaafff

    @poldi, midden vorig jaar was de vluchtelingenstroom op z’n hoogst. Aangezien de PVV maar bleef schreeuwen dat de grenzen dicht moeten, liep iedereen massaal over. Als straks de vluchtelingenstroom weer is geluwd, stemmen kiezers weer op hun oude vertrouwde partij. De PVV is een goede – ja, zeg maar uitstekende – oppositiepartij, maar regeren is geen optie. Dat zagen we ook bij de LPF.

  3. bommetje

   Ja en Krol heeft ook wel eens in het openbaar een scheet gelaten……dus buitensluiten die partij………!

  4. Leonidas

   WAAR “”BASSIE ” IS IS “” ADRIAANTJE “”

   BASSIE EN ADRIAAN, DAT ZIJN HEEL DIKKE VRIENDEN
   DIE JE MAAR KAN VINDEN

   en hoppa, ??? ze zijn er weer ,

   zo af en toe effe “” de NIEUWE JAN “” in laten vallen

   en dan kan beukman, a.k.a flatertje aan zijn nieuwe naam beginnen

   mijne heren dat A=4 tje , MET DE PUTIN GRUWELEN SINDS 1991

   al iets van bekend losersssssssssssssssssss ????

   hr, van der galien misschien ?? die weet nogal veel ??

   whahahahaha

 4. Wim

  Mag duidelijke zijn dat Homo’s, Joden ,niet gelovigen, anders gelovige en vrouwen vrijheid ernstig gevaar lopen met de gigantische Islam instroom. De partijen en religies die zich daar niet tegen verzetten kan men zonder gewetensbezwaren bij een nazi ideologie zetten.
  Het is ook opvallend dat die partijen anti Trump zijn, dat is gek omdat juist Trump een WOIII wil voorkomen en de wereld spanningen wil verminderen die, enorm opgefokt zijn onder Obama, EU en Clinton.
  Zou je die opstelling terug zetten naar de jaren 1933 dan staan die partijen gewoon te juichen voor toen Hitler de veroorzaker van WOII ook met zijn gewenste grote Rijk de huidige EU.
  De partij zeg maar het verzet de PVV sluit men uit, dat is landverraad. Die partijen en de media gaan zich te buiten aan walgelijke verdraaide berichtgeving die ook zijn weerga kent in die duistere jaren. Berichten als PVV’ers (het verzet) uitroeien deporteren kunnen straffeloos geuit worden. Politiek processen zijn normaal geworden. Zelfs een moordenaar die koelbloedig een politiek tegenstander vermoord van dei partijen loopt na 10 jaar weer vrij rond.
  Dat iemand hier een Guus deze toestanden bejubeld op basis van zijn religie, verheft hem in principe op het niveau van een Nazi die zich verschuilt achter een god.

  1. bommetje

   Bravo Wim !

  2. jennifer

   Helemaal waar wat je zegt wim.

 5. HaZ

  Hele goeie tactische zet van Henkie. Hij weet zich gesteund door veel, heel veel, boze ouderen die hun pensioenen zien verdampen en meemoeten tot ze er bij neervallen.
  In combinatie met het maar ongebreideld binnen laten van islamtuig en het verval van “hun voormalige “PvdA, zou 50+ wel eens heel veel nieuwe stemmers weten binnen te hengelen.

 6. ikweetwatikwil

  Gustaaff. Voor de zoveelste keer. Toen er bij de grenzen nog controle was, dus dicht, werden vluchtelingen toegelaten. Toen er geen grenzen meer waren, kwamen ali en zijn mallemoer maar binnen . Rotzooi trappen en op geld belust. Dat gaat ten koste o.a van de echte vluchting. Wilders wil echte vluchtelingen toelaten. Zo, ga nu voor de spiegel staan en repeteren. WILDERS WIL ECHTE VLUCHTELINGEN TOELATEN.

  1. Gustaafff

   Waar heeft hij dat gezegd? Wanneer heeft hij dat gezegd? Wie verstaat hij onder echte vluchtelingen? Hij wil toch alle azc’s sluiten? En hij wil de grenzen dicht.

   1. Ni28

    Je bent geen vluchteling b.v. als je verdedigt dezelfde waarden van godsdienst door welke je in eigen land vervolgt wordt.

    1. Gustaafff

     Ni28, IS slacht moslims bij honderden af.

     1. Ni28

      Dat bedoel ik dus ook. Daar worden zij afgeslacht maar als zij in het Westen komen prediken zij dezelfde islam. Zij zouden van de islam af moeten stappen als zij zo door vervolgd worden maar de tegendeel is waar.

     2. Gustaafff

      @Ni28, IS is geen islam. IS is een stelletje moordmachines, die hun slachtpartijen rechtvaardigt met een bepaalde religie. De mensen die gevlucht zijn moeten niets van die achterlijke debielen hebben.

     3. jennifer

      IS is geen islam, zijn het dan christenen die dan weer in naam van allah alle christenen afslachten gaan.,Jij bent zo ziek in de kop, volgens mij ben jij zelf een radicale moslim het kan anders niet meer dat jij zo iets moordzuchtigs aan de lopende band aan het verdedigen bent ook al gehersenspoeld door de islam en IS schijnbaar. Krijgt wim nog gelijk dat jij een Nazie en fascist bent.

     4. Gustaafff

      @Jennifer, ik heb nergens de islam verdedigd. Ik verdedig vredelievende moslims die over een kam worden geschoren met terroristen van IS.

     5. jennifer

      Nogmaals Guustaaf ik weet inmiddels dat je geen hersens kan hebben gezien jou reacties steeds, er zijn geen vredelievende moslims op aarde. Het is allemaal het zelfde pak anders zou je zo n ideologie niet aanhangen. Vredelievende mensen hoeven in naam van hun zogenaamde god geen anderen te vermoorden, bij de moslims is dit wel het geval dus waar zijn die vredelievende dan , ja die gene die dood zijn die kunnen anderen geen kwaad meer doen.

     6. Gustaafff

      Er zijn wél vredelievende moslims.

     7. zomaar

      Gustaafff    9 minuten ago   
      Er zijn wél vredelievende moslims.

      waar dan toch ?, je kan net als de politieke lijders , wel zeggen onderwijl de lijken van anders gelovige zich opstapelen binnen onze straten , alle moslims zijn niet zo !, toch met elk aanslag staat 80% van de hier verblijvende moslims te juichen en vieren feest !.
      dus een overgroot merendeel van hen !, blijkt niet zo vredelievend te zijn , naar ons gericht .

      dus @Gus je lult uit je nek !.

     8. Gustaafff

      Onzin, @zomaar. Het wil er bij jullie maar niet in. Er zijn genoeg GOEDE moslims, scheer ze niet allemaal over één kam. En dat 80% zou staan te juichen bij een aanslag, is een volkomen uit de lucht gegrepen getal.

   2. ikweetwatikwil

    t’Ja. Geen zalf aan te smeren.

 7. bommetje

  Breaking news: “Soeptrui” springt van het pvda-gebouw af en sterft !

 8. Ni28

  Logisch gevolg van gebeurtenissen. Kleine partijen zoeken medewerking omdat zij klein zijn. Als zij groot worden vergeten zij snel het nut van de medewerking. Maar die grote partijen worden dan snel weer klein. Dus elkaar uitsluiten is nutteloos en ook ondemocratisch. Iemand uitsluiten maar tegelijk zijn punten willen overnemen is misselijk en leugenachtig. De VVD weet daar alles van op jacht naar PVV kiezers.

 9. Jan

  Slimme zet van 50+. Zijn doelgroep zal hier grotendeels wel achterstaan. De VVD had denk ik ook beter dat standpunt in kunnen nemen, omdat toch bijna niemand ze nu geloofd. Ze trekken dus geen extra stemmen (als ik er zeker van was dat de VVD de PVV uitsluit, was het voor mij ook een optie, maar ik geloof ze echt niet). Maar ze verliezen wellicht wel stemmen van mensen die twijfelen tussen VVD en PVV.

  De VVD en PVV zetten waarschijnlijk vol in op een machtstrijd tussen Rutte en Wilders om er beiden beter van te worden, goed dat 50+ zich nu ook als ee

  1. Leonidas

   mogge Simon

 10. Cultuur_Pessimix

  Ik meen me toch echt te herinneren dat Henk Krol samenwerking met de PVV uitsloot…

 11. HaZ

  Het merendeel van de kiezers (en die hebben toch echt het laatste woord) denken er ook zo over……
  http://www.telegraaf.nl/watuzegt/27442711/__Formatie_met_PVV_heilloze_weg__.html

  1. Wachteres

   Uitslag stelling: ’Ook kiezers uitgesloten’
   4 uur geleden

   Door de PVV op voorhand uit te sluiten van regeringsdeelname, nemen politieke partijen de kiezer niet serieus, zo vinden de meeste deelnemers aan de Stelling van de Dag. „Je sluit op deze manier ook een deel van het volk uit.”

   toch maar eerst het atikel lezen!

   1. HaZ

    Driekwart van de stemmers vindt het echter helemaal niet om te lachen. „Schandalig. Veel burgers zijn juist helemaal klaar met de gevestigde partijen. Zij geven, door op de PVV te stemmen, een duidelijk signaal af, dat op deze manier gewoon wordt genegeerd.” Een aantal deelnemers spreekt de hoop uit dat Wilders zóveel stemmen haalt, dat ’de uitsluiters’ niet meer nodig zijn. „Samen met 50PLUS, VNL en Forum voor Democratie een regering vormen, dat zou mooi zijn.”

    Twee derde van de deelnemers verwacht dat de VVD na de verkiezingen wel op zijn schreden zal terugkeren. „Dan is er, in het belang van het land, vast wel een geitenpaadje dat naar samenwerking met de PVV leidt…”

    De vracht dekt kennelijk niet de lading………

 12. Wachteres

  http://nos.nl/artikel/2068460-15-miljoen-afrikanen-op-de-vlucht-waar-komen-ze-vandaan.html

  15 miljoen Afrikanen op de vlucht: waar komen ze vandaan?

  Ach wat schattig. Guusje denkt dat de instroom volgend jaar minder wordt. Miljoenen Afrikanen zijn van plan om naar Europa te gaan. En geloof maar dat zij met open armen worden ontvangen.

  De multiculturele droom is nog lang niet over en uit.

  Dat zijn achterlijke figuren met voormiddeleeuwse opvattingen, die hier wel verzorgd willen worden, maar zich echt niet gaan aanpassen aan onze opvattingen.

  Wij zijn de ongelovingen en de islam zal het hier voor het zeggen moeten krijgen.

  Een opleiding volgen is niet nodig, want de ongelovigen zorgen voor hen. En ze krijgen nog gelijk ook.

  ’t Is maar te hopen dat Wilders aan de macht komt.

  1. Wachteres

   Alarmerend VN rapport: Tientallen miljoenen Afrikanen komen naar EU!

   Zojuist publiceerde de aan de VN gerelateerde International Labour Organisation (ILO) in Genève een ijzingwekkend jaarrapport over de werkloosheid in de wereld en de te verwachten migratiestromen. [Joost Niemöller]

  2. Gustaafff

   Gut, Wachteres heeft wel erg lang moeten zoeken naar een artikel uit november 2015.

   1. Leonidas

    Ja, en

    is het dan niet waar, ??
    wat een stompzinnige reactie weer beukman

    duidelijk tezien dat je per reactie betaald wordt

   2. Wachteres

    Mis Guusje, 13 januari 2017. En het is nog erger:

    !6 januari 2017

    VN roept nu: apocalyptische omvolking Europa moet versnellen!Door Joost Niemöller

    De directeur generaal van de VN organisatie voor migratie stelt dat de migratie vanuit Afrika naar Europa opgevoerd moet worden. Hij richt zich met deze boodschap tot het World Economic Forum in Davos. Een in het geheim opererende eliteclub waar ook de voltallige top van het Nederlandse kabinet aanwezig is (plus Rutte) en ook Maxima.

    Lees de artikelen op de site van Joost. De link schiet hier door.

    1. Gustaafff

     Ik weet niet waar je kijkt, maar het NOS-artikel komt echt uit november.

 13. Donald Troef

  Als het gaat om het uitsluiten van andere partijen voor regeringsvorming is Wilders leugenachtig hypocriet.

  https://twitter.com/PeterRdeV/status/821296104402784256

  Zijn onnozele aanhang zal zich er overigens weinig van aantrekken.

  1. Leonidas

   van jou zeker niet Jan

 14. Ni28

  Getwitter van hatelijke zuurpruim P.R, de Vries als argument inbrengen is natuurlijk niet overtuigend.

  1. Gustaafff

   Jawel, @Ni28. Heb je de tweet wel bekeken? ’s Neerlands doortastende misdaadverslaggever legt daar even de vinger op de zere plek. Of zou de tweet van De Vries alleen goed zijn als Rutte het “slachtoffer” is?

   1. denktenk

    Gaustaafff

    Neem je tabletje in, anders ga je achter de deur.

    1. Gustaafff

     Denktenk heeft de tweet ook nog niet gezien.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.