Ja hoor! Er vallen drie sneeuwvlokjes en al het treinverkeer in Nederland ligt weer eens plat

Het is weer eens raak in Nederland. Een klein beetje winterweer, en de NS is meteen in rep en roer. Uitvallende treinen, gestrande passagiers, de hele mikmak.

Je kon er op wachten: er valt anderhalf sneeuwvlokje op het spoor, en meteen zijn duizenden treinreizigers in heel Nederland de dupe van de grenzenloze incompetentie van onze nationale vervoerder, de NS.

Wie vanochtend zijn gordijnen opendeed, zag een prachtig winterlandschap. We hebben er even op moeten wachten, maar eindelijk was het er weer: sneeuw! Het levert beeldschone en idyllische panorama’s op.

Wie na het openen van de gordijnen vervolgens op zijn telefoon keek, zag daarna vooral dit:

En wie daarover een grote mond durfde op te zetten, kreeg meteen wat quasi-leuke opmerkingen naar z’n hoofd geslingerd:

Ga er maar aanstaan, als passagier van de spoorweg-monopolist van Nederland. Vallen eerst al je treinen uit vanwege een beetje sneeuw, en krijg je daarna nog zo’n ‘ludiek’ bedoelde social media-werker die leuk gaat doen om het feit dat jij te laat bent op je afspraak.

Ja. Ik wacht nog altijd op de dag dat de NS competent gaat worden. En geloof me: dat is een nóg langere affaire dan gestrande passagiers die eindeloos staan te dralen op perrons totdat hun trein eindelijk dat beetje ijs getrotseerd heeft.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

8 reacties

 1. EllyD19

  Vind dit ook wel lachwekkend hoor.
  De treinen zitten overvol en reizen met de trein is hartstikke duur, dus dan mag er toch verwacht worden dat er voldoende geld is voor goede materialen.

  1. jennifer

   Nee joh die steken ze liever zelf in de zak, dit is het zelfde als met de beveiliging van de treinen, mag niets kosten, maar vanaf 1jan zal het kaartje wel weer flink omhoog gegaan zijn.

 2. Janalb

  Ze moeten eens een cursus volgen in Zwitserland of Oostenrijk die geweldige NS halfzachten, droevige figuren hier bij de spoorwegen.

 3. Victor83

  Vroegah, in de jaren 90 toen ik nog naar school ging was NS lang niet zo erg als nu, en betaalbaar, en minder druk, en zelfs aangenaam om mee te reizen. Soms denk ik echt dat het aan dat (high tech?) spul ligt, een kolen haard bijvoorbeeld is nog steeds betrouwbaarder dan een CV ketel ik noem maar wat. En wellicht zijn er bepaalde (topmensen) binnen de NS die hun schamele loon niet kwijt willen. Ik ga wel fietsen hoor NS!!! Haha

 4. Leonidas

  https://www.youtube.com/watch?v=Q3taifSwcbE

  Putin did it ,whahahahahahahahaaha

  de NS kan hem bellen , oooh nee HE IS THE ENEMY NOW !!

  maar bel , kremlin + 79069371307733

  en vraag , HOE HET IS GODSNAAM MOGELIJK IS, WHAHAHAHAHA

 5. Ni28

  Ik denk dat de wereld lacht met Nederland. Code oranje voor paar graden onder nul en beetje sneeuw nog minder dan suiker op een oliebol. Nederland kan weinig hebben. Elders razen de treinen door metersdikke sneeuwlaag hun weg door en zijn nog veelal op tijd. Je hoort er niets van. Nu kunt je niet altijd alles vergelijken maar wat zou Nederland doen in een echte winter?

 6. Babaji538

  Nuenen, 4 februari 2018

  Het sneeuwt.
  De sneeuw is mooier dan gisteren.
  Ik weet nog, hoe ik vroeger
  als klein kind, bijna verblind raakte
  door de weerspiegeling van het zonlicht
  via het ijskristal.
  Petra Cecilia Maria Hermans

e-mail:

 Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.