Namens de redactie van De Dagelijke Standaard: wij wensen u een gelukkig nieuwjaar!

Wij willen graag al onze lezers een prettig nieuwjaar wensen!

Dames en heren, het was ons het jaartje wel. Het halve internet valt elkaar momenteel snikkend in de armen valt omdat “rampjaar” 2016 voorbij is. Brexit. Donald Trump. Een hele verzameling overleden beroemdheden, en daarnaast gaat alles ook nog steeds niet van een leien dakje in Syrië, met de Russische betrekkingen en is het barbaarse ISIS nog altijd niet verslagen. Sterker nog: uit naam van die organisatie werd er in Berlijn afgelopen maand nog een dodelijke aanslag gepleegd.

Het is waar: 2016 was geen gemakkelijk jaar, maar het was ook een jaar waarin er weer wat licht begon te flikkeren aan het einde van de tunnel. Het Verenigd Koninkrijk gaat zich terugtrekken uit de EU, waarmee de zogenaamde historische onomkeerbaarheid van dit project een mythe is gebleken. Wij hebben afgelopen jaar ook flink wat kritiek geuit op Donald Trump, maar feit blijft dat zijn aanstaande presidentschap aantoont dat politieke correctheid geen monopolie op de regeringsmacht heeft. Er zijn alternatieven, en die worden uitgeprobeerd.

Ninian Reid (bron: Flickr). Het is Donald Trump dus tóch gelukt.
Ninian Reid (bron: Flickr). Het is Donald Trump dus tóch gelukt.

Voor DDS zelf was 2016 een jaar van transitie. We namen afscheid van Joshua Livestro als eigenaar van De Dagelijkse Standaard, terwijl Michael van der Galiën de site officieel overnam. Hij was er al hoofdredacteur en smaakbepalend, maar vanaf afgelopen zomer dan ook voor het ‘echie’. In zakelijk opzicht boerden we beter dan ooit tevoren: we braken in november een lezersrecord, en wisten dat afgelopen maand nogmaals te breken. In december 2016 werd de website meer dan 5,4 miljoen keer gelezen, wat een gigantische mijlpaal voor ons was.

Vooruitkijkend naar 2017 zijn we dan ook onverbeten optimistisch. Er komen Tweede Kamerverkiezingen aan, en onze politieke reporter Tim Engelbart zal elke week het land in gaan om de verkiezingscampagne op de voet te volgen. Maak uw borst maar nat voor enkele spraakmakende interviews en mooi onthullingen!

Wij hebben ongelofelijk veel zin in aankomend jaar en zijn vastberaden om ook in 2017 weer het nieuws voor u te verslaan zoals u dat van ons gewend bent: zonder oogkleppen, maar snel, snoeihard en recht voor je raap.

 

Tot op de site aankomend jaar!

De redactie van De Dagelijkse Standaard

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

7 reacties

 1. nick

  Jullie ook, zelfde goede wensen voor dit nieuwe maar ook spannende jaar!

  We wachten af wat het ons gaat brengen…

  Politiek gaat er zeker veel veranderen, of het ten goede is… nog even afwachten en hopen op een positieve ommekeer, want dat is hoog nodig.

  Benieuwd hoe we volgend jaar, op nieuwjaars dag, zullen terug kijken op dit jaar!

 2. van Urk

  Ook in dit nieuwe jaar verwacht ik veel spektakel aan nieuwsberichten met in eerste instantie natuurlijk de Nederlandse verkiezingen in maart. En ook vanuit Urk wens ik de redactie een Vuul eil in zeegen in ut naie joar!

 3. Wim

  Hopelijk komt er bij DDS wat meer positieve inzicht over Poetin.

  Peinlich für Obama: UN-Sicherheitsrat lobt Russland einstimmig
  Veröffentlicht: 01.01.17 14:53 Uhr

  Der UN-Sicherheitsrat hat Russland und die Türkei für das Erreichen eines Waffenstillstandes gelobt. Die USA mussten der Resolution zähneknirschend zustimmen.

 4. cmsuijkerbuijk

  Iedereen een zalig nieuwjaar gewenst, waarbij vooral een goede gezondheid de hoofdrol mag spelen en de hoop dat bij onze linkse lezers, de warmte van de rechtse lente en zomer, hun bevroren denkbeelden zal ontdooien tot meerdere glorie van ons prachtige en dierbare, onafhankelijke Vaderland!

 5. ikweetwatikwil

  Ga zo door met Nederland van alle kanten te bekijken en dan wordt het weer een heel goed jaar voor jullie. Veel succes.

 6. DutchDropveter

  Jullie ook een spetterend en succesvol 2017 gewenst! Hopelijk komen alle voorspellingen uit en gaan we een glansrijke toekomst tegemoet! Maart here we come!

 7. Floris

  Iedereen de beste wensen, behalve Wim Hutten en z’n sokpoppen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.