RTL Nieuws journalist in de bocht. Tweet photoshop van Wilders en Le Pen: ‘Make Europe Fascist Again’

Vervolgens laat hij weten dat RTL Nieuws daar natuurlijk helemaal ‘niets’ mee te maken heeft. Tuurlijk niet! Behalve dan dat ze zo’n man overduidelijk in dienst hebben genomen en daarmee stiekem al aangeven waar zij staan.

Ach. Tja. Zo rollen onze vrienden van het mediakartel nou eenmaal. Iemand heeft het lef om niet-politiekcorrect te zijn en om zich te verzetten tegen de multiculturele heilstaan en krijgt vervolgens dit soort vuilnis over zich uitgestort. Dat moeten we blijkbaar maar heel normaal vinden allemaal.

Voor het geval dat hij die tweet weghaalt hier een screenshot ervan:

Screen Shot 2017-01-22 at 22.00.45

“Europa, eindelijk verenigd!” en dan daaronder een foto van Marine Le Pen, Geert Wilders, Frauke Petry en hun vrienden met de tekst “Make Europa Fascist Again.” Mooi gedaan hoor, echt heel creatief. Vooral ook leuk omdat we dit soort Godwins natuurlijk maar zelden voorbij zien komen. Ja, ja, echt heel innoverend allemaal.

Nadat deze RTL Nieuws-journalist in Parijs deze tweet online gooide werd hij meteen bekritiseerd door andere twitteraars. En wat deed meneer? Juist: hij maakte meteen een halve draai en kwam met het flauwekulexcuus dat het allemaal ironisch bedoeld was. Hij bedoelde er verder niets mee, echt niet!

Jammer genoeg voor meneer de ‘neutrale journalist’ (haha!) zijn andere twitteraars niet van plan om hem daarmee weg te laten komen.

https://twitter.com/brabantia62/status/823208428239814656

https://twitter.com/cinerellatje/status/823212126923698176

Dit is dus precies waarom ik niet alleen tegen de NPO ageer, maar tegen het hele mediakartel. Ja, ook RTL Nieuws maakt daar tegenwoordig deel vanuit. De verschillen met de NOS zijn redelijk minimaal. Het gaat om nuanceverschillen — details — en dat is het dan wel.

Het is zorgwekkend, maar gelukkig zijn steeds meer Nederlanders scherp en oplettend en pakken ze dit soort ‘journalisten’ aan als ze over de schreef gaan. Nu moeten we er nog voor zorgen dat we al dit soort instanties de komende jaren kunnen vervangen met media die wél eerlijk zijn.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

15 reacties

 1. Analist

  Dat je de man nog journalist noemt.

 2. toetssteen

  Gekaufte presse? Of leugenpers. Of een combinatie?
  Ach, heb je de kop op de Joop al gezien Michael? En dan wat lager Jesse Klaver als de messias……, maar dat is geen populisme hoor, dat is hoogstandje journalistiek. Kuch.

  Ik ben trouwens al die mode termen waar radio en tv de kraan voluit voor open heeft gezet nogal beu. Fascisme/ racisme/ xenofobie/ nazisme/ populisme enzovoort. O ja: neoliberalisme….. (want dat is de ultra rechtse wortel in het kwaad; wat het betekent en wie die term lanceerde, dat weten ze niet eens.)

  1. Analist

   Fascisme: Onderdrukken van het volk door elitaire partijen.
   Racisme: Buitensluiten van mensen met andere politieke opvattingen dan jij.
   Xenofobie: Angst voor populisme (de meest populaire stroming op dit moment).
   Nazisme: Mondiale groepen en nep-socialisten die samenwerken om over de ruggen en op kosten van het volk hun idealen te verwezenlijken.

 3. Ritter

  De z.g “mainstream media” zijn deel van het establishment en dus deel van het probleem. Veel journalisten zijn tegenwoordig (verkapte) actievoerders die hun eigen agenda hebben. Dus voor globalisering en voor massa migratie en voor open grenzen.

  Na Brexit en de Trump overwinning zullen deze media alles in het werk stellen om de PVV te delegitimeren.

  1. jennifer

   Hij kan wel 50 keer zeggen dat het ironisch bedoeld was, wie geloofd deze gast nog. En typisch weer bij links in dienst, RTL is ook een zender geworden die schijnbaar niets meer met de eigen Nederlanders heeft. Trouwens die tekst hoort bij foto s van DENK te staan dan zou iedereen hem geloven, want DENK KUZU heeft vandaag wel laten zien dat hij de nieuwe HITLER van Europa is met zijn jacht op de joden in Nederland. En zijn aanhang doet natuurlijk mee. Als daar nou de tekst make Europe fascist Again bij gestaan had was het tenminste de waarheid geweest wat dat is inmiddels al zo, van deze RTL journalist.

 4. Jan

  Weinig humor die fascisten!

  1. jennifer

   Jan DENK heeft humor genoeg als fascisten partij.

  2. Noodluik

   Jij hebt helemaal gelijk Jan. Als fascist weet jij uit de eerste hand dat je geen humor hebt. Zelfkennis is het begin van alle wijsheid.

 5. Jan B

  “Nu moeten we er nog voor zorgen dat we al dit soort instanties de komende jaren kunnen vervangen met media die wél eerlijk zijn”.
  Met deze laatste zin ben ik het helemaal eens. De vraag is alleen, hoe kunnen we dit bereiken? Ik ben lid van WNL en Powned voor een ander geluid bij de NPO. Toch zou ik graag een echte patriottische omroep steunen. Gezien de steun voor PVV, VNL en FVB en het patriottisch activisme op internet moet dit toch mogelijk zijn?

 6. falermaker

  Ik wil niets zeggen maar jullie van de DagelijkseStandaard zijn zo subjectief als wat… Niet zo hypocriet doen alsjeblieft.

  1. Adriaan

   @falermaker, “jullie van de DagelijkseStandaard” zijn geen journalisten en “jullie van de DagelijkseStandaard” kunnen dus schrijven wat zij willen.

  2. Noodluik

   Wat bedoelt Faalhaas precies?

 7. Peter Selie

  De nieuwe fascisten zullen zich anti-fascisten noemen.

  Het “Stop islamisering”-congres in Keulen, georganiseerd door Pro Köln en Steden Tegen Islamisering werd gisteren en vandaag door extreem-linkse zgn. antifascistische demonstranten met straatgeweld (brandstichting, rellen, vandalisme, molesteren van congresdeelnemers, …) totaal onmogelijk gemaakt. Het extreme geweld van de linkse tegendemonstranten kende geen maat. Gisteren werd de boot waarop een persconferentie plaatsvond aangevallen en ernstig beschadigd, congresgangers werden gemolesteerd met verschillende gewonden tot gevolg, de bussen die congresgangers vervoerden werden aangevallen en beschadigd, er werd brandgesticht en ontelbare vernielingen aangebracht…

  Vierhonderd congresgangers waaronder Filip Dewinter, Duits parlementslid Henry Nitzsche (ex –CDU), verschillende Oostenrijkse parlementsleden van de FPÖ, de Europarlementsleden Philip Claeys en Andreas Mölzer en het Italiaanse Europarlementslid Mario Borghezio werden door extreem-linkse tegenbetogers gegijzeld in de luchthaven van Keulen die ze niet konden verlaten. >>> http://janice-laureyssens-visie.skynetblogs.be/archive/2008/09/22/binnen-30-jaar-zullen-diegenen-die-zich-anti-fascisten-noeme.html

 8. Wieb

  Tja, RTL ook al links? Wat een farce is de DDS

 9. ErTussenIn

  Het zal me niks verbazen, dat ze dat zooitje juist aan de macht willen hebben om de boel te laten klappen, er was toch al niets meer van te maken.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.