Stop de genocide van ISIS op christenen!

Door deze petitie te ondertekenen zet je druk op Amerika — het machtigste land op aarde — om nou eindelijk iets te doen tegen de massaslachting van christenen in het Midden-Oosten. Dat wordt weleens tijd, vind je niet?

De organisatie ACLJ houdt zich wereldwijd bezig met het verdedigen van mensenrechten en van met name christenen die vervolgd worden. Over dat laatste hebben we het bijna nooit in Nederland, maar feit is dat christenen de meest vervolgde religieuze groep ter wereld zijn. Zo zijn een half miljard christenen niet in staat om hun geloof publiekelijk te belijden. Doen ze dat wel, dan worden ze mogelijk vervolgd of erger.

Dat is natuurlijk al vreselijk genoeg, maar het wordt allemaal nog erger. Alleen al in 2016 werden er namelijk 90.000 christenen vermoord vanwege hun geloof. Dat zijn werkelijk schokkende cijfers. Het meerendeel van deze christenen werd om zeep geholpen in Afrika — met name als ze weigerden om deel te nemen aan stammenoorlogen — maar ook in het Midden-Oosten zijn er tijdens het afgelopen jaar bijzonder veel christenen vermoord. Zoals Massimo Introvigno van Radio Vaticaan eind december uitlegde:

“The other 30 percent, or 27,000, were killed in terror attacks, the destruction of Christian villages, or government persecution.”

In maart 2016 zei de (Assyrische) bisschop van Aleppo dat de strijd in Syrië ervoor gezorgd hadden dat er van de 1,5 miljoen Syrische christenen die in 2011 er toen nog maar 500.000 over waren. 1 miljoen christenen zijn dus ‘verdwenen.’

Ongelooflijk natuurlijk, maar de cijfers waren in 2015 nóg erger. Toen werden er namelijk maar liefst 105.000 christenen vermoord vanwege hun geloof.

Met andere woorden, er is een genocide gaande op christenen. De internationale organisatie ACLJ is hier al een tijdlang druk mee bezig. De organisatie is er uiteindelijk in geslaagd om de regering-Obama zover te krijgen dat het erkende dat er in Syrië een genocide plaatsvond op christenen. Dat is een belangrijke stap.

Maar daar mag het natuurlijk niet bij blijven. Op het moment dat Westerse landen erkennen dat er ergens een genocide plaatsvindt verplichten internationale verdragen hen om daar iets aan te doen. Zoals altijd met Obama weigerde hij dat. Ja, hij stuurde wat bommenwerpers naar Syrië en Irak, maar hij wilde niet écht voluit gaan.

Nu er een wisseling van de wacht heeft plaatsgevonden in het Witte Huis is er hoop dat er nu wél iets gebeurt. Maar daarvoor moet er wel flink wat druk worden gezet op Donald Trump. Hoe? Nou, bijvoorbeeld door deze petitie van de ACLJ te ondertekenen. Dat kan je doen door in te loggen met je Facebook-account. Het is in een mum van tijd gedaan, maar je doet wel iets dat mogelijk een grote impact heeft.

Doen dus. Er moet onmiddellijk een einde worden gemaakt aan ISIS’ genocide op christenen.

De tekst van de petitie:

Stop the Genocide. Protect Christians.
ISIS (the Islamic State) is waging genocide against Christians.

It is barbarically slaughtering thousands. More than a million Christians have been driven from their homes in the wake of the most inhuman atrocities imaginable.

It’s sickening: Christians abducted, beheaded, burned alive, and crucified.

We successfully pressured the Obama Administration to recognize this “genocide against Christians.”

Now we have an obligation to act under the Genocide convention.

We’re launching a brand new multi-pronged legal advocacy campaign, urging the U.S., U.N., and world leaders to adopt our critical policy proposals: 1) stop the genocide and 2) protect Christians.

We’re mobilizing our global offices in the most expansive campaign for the persecuted Church we’ve ever undertaken, preparing numerous legal memoranda, advocacy letters, and policy proposals to Congress, President Obama, the U.N., and genocide agencies.

Christians die daily at the hands of genocidal jihadists. Together we can stop the slaughter. Add your name today:

Petition to Stop the Genocide and Protect Christians

Klik hier om de petitie te tekenen. Doet dat vandaag nog.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

7 reacties

 1. Ritter

  Trump zal krachtig optreden tegen ISIS. Daar kan je zeker van zijn.

  Dit in tegenstelling tot Obama die een zwakke leider was en de woorden “islamitisch terrorisme” niet over zijn lippen kreeg.

  Overigens is het niet alleen ISIS die achter de Christenvervolgingen zit maar ook andere Jihadistische groepen en zelf regeringen in islamitische landen.

  In islamitische landen zijn niet-moslims in essentie vogelvrij en nemen moslims altijd de eerste plaats in. Dat verklaard ook hun superioriteit gevoel en de frustratie als moslims in niet-islamitische land komen waar ze niet de eerste plaats innemen.

  “Er bestaat een enorm gevoel van superioriteit binnen de islam.
  http://www.telegraaf.nl/binnenland/27362883/__45__Marokkanen_fundamentalistisch__.html

 2. maarjuna

  Huh een petitie voor president Obama? Beetje laat lijkt me.

 3. toetssteen

  Waar zijn die feministen en de sneeuwvlokjes nu? Prioriteiten? Ben je mal! Baas in eigen burka is toch het hoogste goed?
  Christenen, die zijn pas erg joh! Echt die vreselijke mensen die niet op de knieën willen en kopvoddentaks willen betalen aan het bovengestelde! Gruwelijk deze dhimmies, gewoon negeren! Zullen we krijgen zeg?

  Ik hoop dat er iemand is die beter is in zwartgalligheid met bijtende spot, maar ik kan er echt met mijn pet niet meer bij!
  Zie ik hieronder ook weer dat gewauwel van Dunya die het Engels niet dermate machtig is om te lezen wat er staat! Nee mevrouw, er staat dat ze het onder Obama al hebben getracht over het voetlicht te brengen, maar dat die sockpuppet er geen moer mee heeft gedaan en men hoop dat Trump een beter gehoor heeft!

  1. maarjuna

   Het artikel heeft het wel over Trump, maar als je doorklikt om te ondertekenen wordt alleen Obama genoemd en wordt niet duidelijk gemaakt aan wie de petitie aangeboden gaat worden.

 4. Gustaafff

  Sorry, petetitie-tekenaars, America first. In dat licht zal Trum de bommenwerpers in de alzo succesvolle coalitie een dezer maanden wel terugtrekken. Een nationalist valt nu eenmaal geen andere landen binnen.

  Bovendien liggen er al elite-eenheden in Irak.

  1. zomaar

   mooi dan komen deze christen haters , eerder bij jou (jullie) op de thee dan jullie gehoopt hadden .

   leg je vrouw en dochters maar vast klaar , die gaan genieten kan ik jou verzekeren !.
   en zoek voor je eigen vast een stevig touw uit ,kerel die zal je nodig hebben om niet te veel behoeven te lijden .

   niet iedere moslim is geen moordenaar, maar iedere moslim kan wel jou beul zijn , ook de naaste buurtjes .

   je gaat er aan !!, christelijke luchtfietser !!, door je eigen barmhartigheid.

   1. Gustaafff

    @zomaar, Trump heeft aangegeven een America first-beleid te voeren. Het is dan niet logisch om zonder meer Islamietenland binnen te vallen en een soort tweede Irakinvasie te organiseren. Aan Amerikaanse zijde zullen er honderden slachtoffers vallen, de chaos zal groter worden en het zogenaamde “America first” is niet meer.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.