Terrorisme-juicher Abou Jahjah doet jankieboeboe omdat de EO hem afzegt

Geen categoriejan 25 2017, 10:00
De bekendste terrorisme-juicher van België, Abou Jahjah, is hartstikke boos en teleurgesteld. De reden? De EO had hem uitgenodigd om gisteravond aan tafel te schrijven bij het programma De Tafel van Tijs, maar helaas pindakaas voor meneer de geweldsverheerlijker werd die uitnodiging op het laatste moment ingetrokken.
De reden? De hoofdredacteur van het programma had de uitnodiging aan Jahjah gevetoed. Anders dan zijn gewone redacteuren heeft hij namelijk wél normen en waarden, en begrijpt hij dus dat het volstrekt belachelijk is om een man die het stelselmatig opneemt voor Palestijnse terroristen aan het woord te laten.
Het hilarische gevolg van die afzegging is dat Abou Jajajajajaja op Twitter zijn beklag deed over deze 'vreselijke' behandeling:
https://twitter.com/Aboujahjah/status/823927965474025473
Afgeblazen? Ha. Ik zou het lieven 'opgeblazen' willen noemen. Dat is immers een term die Abou pas écht begrijpt.
Op de radicaal-linkse, politiekcorrecte website Joop.nl (een website van de door u gesponsorde VARA) mag Jahjah vervolgens uitleggen waarom hij dit zo ontzettend vervelend vindt. Bij Joop hebben ze namelijk nog nooit een terrorisme-goedprater gezien die ze niet mochten:

De uitnodiging kwam gisteren binnen. Ze hebben me gevraagd om deel te nemen aan de uitzending. Ik ben op basis daarvan naar Nederland vertrokken. Heb wat afspraken moeten verzetten. Rond 5 uur belden ze mij dat het niet doorgaat. Volgens de redactie heeft de hoofdredacteur een veto tegen mijn deelname uitgesproken, op basis van mijn recente uitspraken over Palestijns verzet. Hoe ze het aan mij hebben uitgelegd is dat het bij de hoofdredacteur van de EO vandaan komt. De redactie zelf was erg apologetisch.

Los van het feit dat het niet respectvol naar mij toe is, om mij een paar uur voor de uitzending af te zeggen, terwijl ik mijn schema heb moeten aanpassen. Dat is een gebrek aan professionaliteit en respect. Ik heb bovendien niet om deelname gevraagd, zíj hebben mij gevraagd, maar ook inhoudelijk is het problematisch. Ze geven iemand een platform die pseudo-wetenschappelijke verhalen vertelt (Ruud Koopmans, red). Ik zou in staat zijn om hem op zijn plek te zetten en van repliek te dienen. Het verhaal van Koopmans is een islamofobisch verhaal dat mensen stigmatiseert. Het is typerend van hoe mainstream (media, red) aan het evolueren is. De uitgesproken veto is bovendien op basis van mijn legitieme positie. Mijn steun aan het verzet is op basis van het internationale recht legitiem.

Joop.nl vindt dat hartstikke triest en geeft de hoofdredacteur van het programma een paar keer een flinke sneer. Daarbij wordt ook Ruud Koopmans, de wetenschapper die becijferde dat 50 miljoen moslims geweld tolereren, niet gespaard. Want Koopmans heeft namelijk weleens iets kritisch gezegd over de islam. Zo iemand verdient het natuurlijk, aldus onze vrienden van de linkse media, om afgebrand te worden -- het liefst letterlijk, maar op zijn minst toch figuurlijk.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten