Antidemocratische D66-wethouders: ‘Als Wilders premier wordt moet Amsterdam een republiek worden!’

D66-wethouders Simone Kukenheim en Kajsa Ollongren pleiten er allebei voor dat Amsterdam een onafhankelijke republiek moet worden als Geert Wilders de volgende premier van Nederland wordt. Zo ‘democratisch’ is D66 blijkbaar.

Ik begrijp dat D66’ers een spuughekel aan Wilders hebben, maar blijkbaar hebben ze tegenwoordig ook geen respect meer voor de democratie. En dat terwijl hun partij toch echt ‘Democraten 66’ heet. Blijkbaar is die democratische houding na 50 jaar helemaal verdwenen bij de partij van, voor en door politiekcorrecte randstedelingen:

PVV-leider Geert Wilders na de verkiezingen premier wordt, is de oprichting van de republiek Amsterdam niet ver weg. Daarvoor hebben D66-wethouders Simone Kukenheim en Kajsa Ollongren gepleit.

Gisteren (zaterdag) legde de volkomen doorgedraaide Kukenheim uit:

“Rebellie past onze stad als een handschoen. Dat betekent dat we als diverse en tolerante stad ook niet moeten aarzelen om tegen de landelijke trend in te gaan… Amsterdammers mogen niet tegen elkaar worden opgezet en uitgespeeld. Dat moeten we duidelijk maken. Als we dat niet doen, worden we onderdeel van hetzelfde klimaat.”

Vorige maand zei haar D66-collega Kajsa Ollongren iets vergelijkbaars:

“Wilders gaat in tegen alles wat Nederland Nederland maakt, en Amsterdam Amsterdam. Weg open samenleving, weg vrijheden, weg tolerantie, weg kunst & cultuur, weg EU, weg humaniteit en beschaving. Wat mij betreft geldt dan ook: de komst van Wilders als premier of minister mag dan nog nooit zo dichtbij zijn geweest, dat geldt dan ook voor de oprichting van de Republiek Amsterdam.”

Die mensen zijn dus echt knettergek. Wij van rechts hebben jarenlang toegekeken hoe links ons land kapot maakte. Natuurlijk verzetten we ons daar tegen, maar geen van ons heeft ooit voor afscheiding van onze provincie of onze stad gepleit. Waarom? Omdat wij het democratische proces wél respecteren.

D66’ers doen dat niet. Zij weten het namelijk altijd beter. Als een partij wint die zij niet kunnen steunen gaan ze dus gewoon rebelleren. ‘Hopsa, weg met Nederland, lang leve de Amsterdamse Republiek!’

Totaal gestoord, natuurlijk, maar ik moet zeggen: als jullie dat echt willen, veel plezier ermee dan! Zetten jullie de grenzen maar wagenwijd open voor nepvluchtelingen, weigeren jullie maar mensen te dwingen om te integreren, blijven jullie de belastingen maar verhogen, en schaffen jullie Zwarte Piet en andere oerhollandse tradities maar af. Succes ermee dames, gaan we kijken hoe lang het duurt voordat Amsterdam veranderd is in “de Islamitische Republiek Amsterdanistam.”

Veel plezier! Don’t let the door hit you on your way out!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

37 reacties

 1. zomaar

  deze enclave kost de gemeenschap al ruim 4 miljard per jaar , dus als republiek moeten zij zelf de broek ophouden .

  ik zou zeggen doen niet morgen maar vandaag nog!!!.

  kijken hoe dat de rode rakkertjes zal bevallen .

  1. zomaar

   afin het getuigd weer dat de oude partijen , waarvan D66 wel zeggen democratisch te zijn , toch verre hiervan (willen) handelen .

   waaruit herken ik dit , juist ja in Amerika waar de democraten ten onder gegaan zijn tijdens de laatste verkiezingen , en nu hard roepen (Californië) voor een vrijstaat (afsplitsing), ook een staat vol schuld !.

  2. Analist

   AMSTERDAMMERS EERST !!!!!!

 2. Ni28

  Iedereen die zich democraat noemt moet even nadenken of een ander benaming passender is. Democratie begint op een vieze woord te lijken.

 3. Wim

  Dat zo gestoorde wethouder kan worden.

  1. Analist

   Kijk hier maar eens naar. Dan krijg je het antwoord.

   https://www.youtube.com/watch?v=J9Da8XJXJu8

 4. jennifer

  Dat doen ze dan maar zal de rest van Nederland een hoop geld gaan besparen dan, gezien Amsterdam zoals het lijkt meer n zandbakplaats is als het Nederlandse Amsterdam wat ik no in gedachten heb. De echte Amsterdammers zijn zowiezo al vertrokken.

  1. zomaar

   wel een muur erom heen !, niemand er meer uit !.

   1. jennifer

    Op zijn minst daar mogen ze ook mijn belastinggeld dan nog graag voor gebruiken, zijn we daar van af van die importplaats.

    1. zomaar

     ik verwacht dat straks linkse wethouders de loef , af willen steken en gezamenlijk in koor gaan roepen “als Wilders premier wordt moet de stad waarvan ik wethouder ben een republiek worden “.

     heel misschien stellen zij dat dan alle inwoners van hun stad , gaan verkassen naar de zandbak .

     in ieder ruimt lekker op.

   2. Beukman

    En niemand er meer in.

 5. Analist

  Mooi, bouw er maar een hoge muur omheen. Laten ze zichzelf ook maar bedruipen. Je merkt wel weer hoe verheven ze zich voelen t.o.v. de rest van het land. Er wonen inmiddels zo veel moslims dat ze daar in Amsterdam spoedig in de meerderheid zullen zijn. Ze zullen spoedig onder het kalifaat vallen. Maar daar kikken die geile dames natuurlijk op. Wat is er immers prettiger dan je door die zwart-behaarde, dominante moslimmannen te laten misbruiken?

  1. Analist

   In Berlijn lopen dit soort type dames immers ook al met een vreemde glimlach op hun gezicht Allahu Akbar aan te roepen.

 6. Wim

  Ze heeft op de toneelschool gezeten dit zijn de naweeën. Nooit in het bedrijfsleven gezeten altijd in een ingerold bestuur baantje.
  Amsterdam heeft trouwens ruim 5 miljard schuld.

  1. zomaar

   http://www.telegraaf.nl/vrouw/27565195/__Als_Amsterdammer_ben_je_verheven_boven_de_rest_van_de_polderlanders__.html

   tja nogmaals de internationale sociale denker , verschild in het niets met de nationale sociale denker van weleer .

   1. zomaar

    om te onderschrijven van mijn stelling dat internationaal sociaal even erg is dan nationaal sociaal (socialisme ), hier de volgende link !.

    https://vrouw.nl/artikel/wat-hij-vindt/41120/de-enge-mevrouwen-van-republiek-amsterdam

    en zie geen donder verschil !!.

    1. Analist

     Goed zo zomaar: Amsterdammers eerst is het devies van die dames.

 7. edje007

  Daar hebben we wilders niet voor nodig. Liever vandaag nog dan morgen. Flinke muur er omheen om te zorgen dat de ook wel dan daadwerkelijk daar blijven he. Heel goed idee

 8. nienke

  Wat een eng mens zeg
  Ze worden hoe langer hoe gekker in dat Amsterdam, D66 och och wat hebben die toch een bloedhekel aan Wilders.
  Kereltje Pechtold kan het natuurlijk niet uitstaan dat hij niet zeker is dat hij Minister- President zal worden en Wilders misschien wel.
  Het lijkt erop dat Wilders op nr1 van hun agenda staat en daarna pas het landsbelang.
  Komt zoveel mogelijk op TV. om constant z’n verhaal te doen over de heer Wilders zodat het misschien gaat lukken de kiezers van Wilders over te halen naar D66 te gaan.
  Democratie Heer Pechtold weet U nog wat dit woord betekent? of bent U al bezig met een islam kalifaat van Amsterdam te maken? onze islam knuffelaar.

  1. Analist

   Mooi zo’n Amsterdams kalifaat. Kan Poetin het gaan gebruiken als proeftuin voor vacuüm-bommen.

 9. Beukman

  Ik denk dat de uitspraken van de dames als metaforen moeten worden gezien. Hoe aantrekkelijk de gedachte ook, Amsterdam zal geen zelfstandige republiek worden.
  Ollongren verwoordt het sentiment treffend:

  “Dus, Amsterdammers, laten we het volgende afspreken. Al haalt Wilders 76 zetels, al gaat hij op zijn kop staan: wij gaan Amsterdammers met een moslimachtergrond niet buitensluiten. We gaan niet stoppen met de humane opvang van vluchtelingen. We gaan niet kapot maken wat onze kunstenaars en artiesten hebben opgebouwd. Wij gaan geen gebedshuizen sluiten, van mensen die net als ieder ander ’s ochtends naar hun werk gaan en ’s avonds hun kinderen helpen met hun huiswerk. En nee, we gaan hier geen mensen ontslaan omdat hun mening ons niet bevalt. Want wij zijn Amsterdam! En daar werken we aan een gedeelde toekomst, aan onze toekomst.”

  1. Analist

   Beukman: Zet er ook nog even bij dat de kosten van die idealen in alle opzichten worden afgewenteld op het volk van hardwerkend Nederland.

   1. Beukman

    @Analist
    Jij wil alles weer op een koopje zeker. Als het ideaal van het niet uitsluiten van bepaalde bevolkingsgroepen en het humaan opvangen van vluchtelingen geld kost, dan moet dat maar.

    1. Analist

     Hoe dom kun je zijn Beukman: Miljoenen hardwerkende mensen in heel Nederland zijn het spuugzat om al dat gajes een voorkeursbehandeling te gaan geven en onze samenleving te laten verzieken. Er is absoluut geen draagvlak meer voor. Het verder judassen van het volk zal tot extreme problemen gaan leiden. Zeker als die D66-wijven dit soort uitspraken gaan doen waar de arrogantie vanaf druipt.

     1. Beukman

      @Analist
      Dat gescherm met “het volk” begint potsierlijk te worden.
      Bij “het volk” is er wel degelijk draagvlak om vluchtelingen op te vangen, maar dan uiteraard bij voorkeur nadat het kaf van het koren is gescheiden.

      Overigens heeft Nederland voor de oorlog al eens treinen vol gevluchte joden terug naar Duitsland gestuurd. De VS deed hetzelfde met schepen vol met gevluchte joden. Visumaanvragen afkomstig van Duitse joden werden geweigerd. Een van die aanvragen was afkomstig van Otto Frank, de vader van Anne.

      Ik hoef je waarschijnlijk niet te vertellen waarom joden er niet inkwamen.

     2. zomaar

      tja @beuk , ik denk als duidelijk zou zijn wie er een echte vluchteling was , het ook geen probleem zou zijn deze tien mensen per jaar op te vangen , daar zou iedere Nederlander voor strijden .

      toch het zijn er meer!, en geen echte vluchtelingen immers zij komen met schepen vol aan!, nemen een voet of treinreis door vijf zes veilige landen , waar zij zich zouden moeten laten registreren als vluchteling , om hier in het walhalla te komen !.

      tja dat gaat ieder weldenkende Nederlandse armoedzaaier opbreken , denk jij niet ?.

      dus zijn vele realisten tegen het opvangen van deze profiteurs .

     3. Analist

      Cijfermatig en sociaal-cultureel is het probleem van de Joden, hoe erg ook, niet te vergelijken met de huidige problemen. In theorie komen er honderden miljoenen mensen is aanmerking voor de vluchtelingen-status. Oorlogen worden op gang gebracht en in stand gehouden om moslims de vluchtelingen-status te bezorgen. Deze problemen moeten anders benaderd worden. Ook in de tweede wereldoorlog hebben we zelf de problemen moeten oplossen. ik zit niet te wachten op miljoenen strijdbare mannen die geen zin hebben om te vechten, zelf vluchten, maar wel vrouwen, kinderen, ouderen en gehandicapten achterlaten die eht zelf maar moeten uitzoeken. Hoe hard het ook klinkt ook hier geldt: Niet vluchten maar vechten en deze mensen niet gaan belonen voor hun vluchtgedrag.

   2. frans carel

    Met dit soort hysterische vrouwen (“Was will das Weib?”) heeft D66 zich dus met het op de kinderboekenschrijver Terlouw lijkend janksmoel Alexander Pechtold volkomen buiten iedere politieke realiteit geplaatst. Dit soort weerzinwekkende vrouwen zijn een gevaar voor iedere vorm van democratie. 15 maart dus!

  2. zomaar

   tja klinkt ook heel democratisch , toch blijf ik maar ij de werkelijke uitspraak van deze twee rode wijven .

   de moslim eenden .

  3. jennifer

   Ja met zo n uitspraak mag je je eigenlijk al geen Nederlander meer noemen vind ik. Teveel van dit soort mensen met zulke uitspraken en Nederland is helemaal verloren.

  4. Anna

   Beukman. Gaat W/PVV “Amsterdammers met een moslimachtergrond buitensluiten”?
   Ja, inderdaad D66 zal nooit een grens stellen aan asiel en immigratie van mensen uit niet westerse landen. D66 laat de “gewone” man het allemaal opknappen. Ze hebben zelf nergens last van. Makkelijk toch.
   Klopt, D66 is niet heldhaftig genoeg om “gebedshuizen” te sluiten die oproepen tot geweld, haat, terrorisme,onderwerping, onderdrukking, vrouwenhaat, homohaat en intolerantie tot alle anderen.
   D66 heeft EEN mening die van 66. De rest wordt het zwijgen opgelegd. Allochtonen die hier kwamen voor vrijheid, vrijheid van meningsuiting en democratie stemmen op de PVV. D66 is er voor 66 eigen belangen.

  5. Syntha

   Oooolala, alles wat hier gezegd wordt zal als volgt gaan in Amstelredamme.

   Sharia-Law, geen kunst en cultuur, geen muziek, niet meer zingen….alles van wat ze nu hebben. Kort en klein geslagen, kerken verbrand….en weet ik wat alniet meer.

   En dan klinkt het” Wir haben das nicht gewust….”

 10. Ome Ga

  Tja. D66. Net zo ondemocratisch en vooringenomen en drammerig maar fake is de linkse oude msm media. Een grote linkse, laffe bek hebben ze, NOS/NRC/Volksblaadje/Trouw maar meestal gelogen. En later nemen ze het weer terug, maar dan is de schade al geleden (o.a. op verjaardagspartijtjes, op Feestboek en Twitter, en op andere plaatselijke fakenews blaadjes)!!!

  Net gebeurde dat ook zelfs voor de betrouwbare The Next News Network, hun reporter geloofde ook meteen het ‘nieuws’ van AP (AssPress) dat de USA Mexico – na de zgn. ‘DREIGING’ – zou binnenvallen.

  Totaal onwaar dus weer! De Mex. en USA President hadden een heel aardig, net gesprek en er is niets aan de hand. Trump bood gewoon ev. hulp aan in de strijd tegen die machtige dr*gskartels in mafialand Mexico! Luister, kijk en LEER ervan:

  https://www.youtube.com/watch?v=rNvejibIiEY

 11. HaZ

  Een D66-dame met een IQ van 66 in Amsterdam brulde vandaag dat wanneer Wilders minister-president wordt Amsterdam zich onafhankelijk verklaart. Ze schijnt niet door te hebben hoe belachelijk dat dreigement is. Ik zeg: doen! Nederland uit de EU, en de nieuwe staat Gekkieland (de Islamitische volksrepubliek Amsterdam) er in. Prima. Allemaal een paspoort, en dat moet getoond worden bij de staatsgrens, zijnde de voormalige gemeentegrens. Kijken hoelang Gekkielanders dat accepteren. De domme D66-doos heeft niet door dat dit totaal geen dreigement is, maar een ludieke uitnodiging om vooral op de PVV stemmen.

 12. EllyD19

  Amsterdammers denken dat alleen Amsterdam Nederland is.
  Nou beste Amsterdammers, zo denken wij er in het Zuiden niet over hoor, wij vinden jullie helemaal niet belangrijk.

 13. Bes Tolen

  De rijksoverheid is veel te royaal voor Amsterdam. De arrogantie van Amsterdam is erg hoog en moet dus afgeremd worden. Dat kan door de gelden, die Amsterdam krijgt drastisch te verminderen. Dertig procent moet en kan er af. Dat geld kan beter voor het oplappen van het overige grote deel van Nederland worden gebruikt dat systematisch te weinig krijgt. Juist buiten de regio’s van de grootste vier dus buiten de randstad. In de eerste plaats voor investeringen in infrastructuur. Amsterdam heeft op dit punt te veel wat permanent tot nodeloze uitgaven leidt.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.