Belachelijke Alexander Pechtold voert keihard campagne tegen… niet Asscher, niet Rutte, maar Donald Trump

Huh, wat? Weet Pechtold wel dat Trump president is van Amerika en dat hij dus helemaal geen campagne tegen hem kán voeren?

Iemand moet Alexander Pechtold even uitleggen dat hij in het Nederlandse parlement zit, niet in de Amerikaanse Senaat (of het Huis van Afgevaardigden). Meneer de nep-Democraat voert nu namelijk officieel campagne tegen… Donald Trump.

Wat? Ja, dat lees je goed:

Je zou denken dat iemand als Pechtold vooral naar het gefaalde kabinetsbeleid kijkt, en daar kritiek oplevert, maar nee. Zijn grote vijand is Donald Trump, de president van onze sterkste en belangrijkste bondgenoot. En achterlijke D66-kiezers maar denken dat ze door op Pechtold te stemmen Trump een poepje laten ruiken.

Tja.

Sterker nog, in plaats van zijn Nederlandse concurrenten te bekritiseren neemt Pechtold het voor hen op. Misschien is dat niet eens zo heel gek. D66 gedoogde het kabinet Rutte II immers de afgelopen vier jaar. Het kabinetsbeleid is in veel opzichten dan ook ‘des D66’s’ geweest.

En dus laat Pechtold weten dat Jeroen Dijsselbloem van de PvdA wat hem betreft best mag aanblijven als voorzitter van de Eurogroep, ja, ook als de PvdA niet in het kabinet zit:

Dat is buitengewoon merkwaardig omdat de voorzitter van de Eurogroep normaal gesproken de minister van Financiën van één van de Europese lidstaten is. Dit betekent dus dat Pechtold óf een uitzondering wil maken voor Dijsselbloem — hij mag blijven zitten en wordt niet vervangen door de nieuwe Nederlandse minister van Financiën (als die gesteund wordt door de andere ministers) — of dat Dijsselbloem ook minister van Financiën mag blijven wat Pechtold betreft. Het zal het eerste zijn, en dat is natuurlijk een geweldig grote belediging voor de man of vrouw die Dijsselbloem na de verkiezingen zal opvolgen.

Het is leuk dat Pechtold dat geen enkel probleem vindt, maar de aankomende coalitiepartners zullen daar vrijwel zeker heel anders over denken. Hoop je dan tenminste. Dijsselbloem heeft zo’n uitzonderingspositie immers helemaal niet verdiend (als PvdA’er zijnde) en het is ook nog eens niet in het belang van Nederland om de eurogroep te leiden. Zoals EU-expert Pieter Cleppe terecht stelt op Twitter bemoeilijkt dat het Nederlandse verzet tegen verdere bailouts alleen maar.

Eigenlijk is deze houding natuurlijk een fantastisch voorbeeld van hét probleem met Pechtold en zijn flutpartij: ze zijn het summum van het partijkartel. Het partijkartel is D66 in het groot. D66 is het partijkartel in het klein. Dat is waarom Pechtold het best vindt als Dijsselbloem blijft zitten (er is toch geen verschil tussen een minister van Financiën of een Eurogroep-voorzitter van D66-huize en de Dijs) en valt hij niet de andere kartelpartijen aan, maar Donald Trump.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

12 reacties

 1. Ome Ga

  Peggold: Mensen beoordelen op hun voorkeur op Wilders, en als een voortdurende loser blijven demoniseren alles wat Wilders is, en alles wat goed en rechtvaardig en ‘rechts’ (nou ja: behoudend zeg maar) en Christelijk/Joods is, wat écht democratisch is en geen fake Demonen666. En zo.

  You’re fake. It’s true. Believe me.

 2. Ni28

  Pechtold heeft zich vandaag bij de Buitenhof als een volslagen idioot gedragen. Zeker in confrontatie met Syp Wynia was hij niet overtuigend. Het is een simpele, dwarse, weerzinwekkende mannetje die je zeker in de regering niet moet krijgen.

 3. buitenbeentje

  Als Pechtold mee aan de macht komt, zijn dit de laatste parlementsverkiezingen in Nederland, daarna worden we geregeerd door Guy (aka Adolf) Verhofstad

 4. Kodi

  Dat kereltje Arrogander Pechtrol de Grote toch, gaat hij de Grote Boze Donald Trump bestrijden? Gôh, ik krijg stuiptrekkingen. Die van een lachstuip wel te verstaan.

 5. J.C.

  D66 is opgericht om het Nederlandse volk meer stem te geven. Bij het eerste en belangrijkste referendum (over de Grondwet EU) in 2005 is de stem van het Nederlandse volk, dat in meerderheid (62%) tegen de EU Grondwet stemde door D66 genegeerd (onder leiding van de zogenaamde “normen en waarden” partij CDA) genegeerd. Bij het tweede referendum over het associatieverdrag met Oekraïne is opnieuw de NEE-stem van het Nederlandse volk (61%) door D66 genegeerd.

  Vanmorgen noemde Stientje van D66 bij WNL dat wat haar partijgenoot in 2005 voorafgaand aan het referendum over de EU Grondwet zei: “als je nee stemt tegen de eu-grondwet, dan gaat het licht uit”, onzin.

  D66 wil dat “iedereen” (in Nederland, kom maar maar binnen) een leuk leven kan hebben (de hardwerkende Nederlander mag betalen).

 6. jennifer

  Veel erger is zijn filmpje voor de verkiezingscampagne. Geeft wel aan waar hij werkelijk voor staat. Een Nederlander die zijn of haar land lief heeft kan deze partij maar beter heel ver mijden gaan, en zeker bij de verkiezingen.

 7. ian.rustyc

  he pechtold ga jij eens lekker naar amerika je hetze dingetje doen tegen trump.
  misschien is er wel een plekje voor je (bij uitzondering) bij de “democraten”.
  “meneer” soros kan vast wel wat voor je regelen.

  kunnen wij intussen in nederland eindelijk eens een normaal nexit debat voeren zonder dat de leider van deze demonen d66(6) partij het debat overheerst.

  het mannetje heeft in de kamer slechts 12 zetels maar denkt in zijn grootheidswaanzin dat ie zijn wil op kan leggen aan de rest van de kamer.

 8. Syntha

  Ach, hij heeft natuurlijk ook Hamas..:-)

 9. HaZ

  Dat Pechtold de weg kwijt is wisten we al een tijdje en dat wordt hier nog eens bevestigd.
  Zag vanmorgen zijn vrouwelijke equivilant bij WNL en het lult exact hetzelfde, namelijk onzin van de D66 plank. Het is vlees noch vis bij die partij en zoiets wil je zo ver mogelijk van regeren afhouden. Helaas wijzen de laatste peilingen uit dat deze “”we gaan mee met die wie ons ook wil hebben”club, dat zij op strategisch het midden van het politieke segment zowel links als rechts kan bedienen. Kortom, een club die je er helaas bij moet nemen, ook al schop je ze het liefst terug naar de oppositiebankjes.

 10. napels

  Pechhoud zei nog houdt toch op over volk,nou pech hebben daar gaat het nou net over.De geest gaat niet meer in de fles,zelfs met al die zwartgeblakerde linkse medialeugens niet.gelukkig hebben we nog neutrale sites als. dds

 11. Sniper666

  Pechtold is net als Rutte lid van de Bilderberg doctrine. Marionetten allebei.

 12. Anna

  D66 voert dan ook campagne voor de EU. Niet voor Nederland want dat bestaat al lang niet meer voor D66.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.