Bevestigd! Thierry Baudet en zijn Forum voor Democratie zijn op weg naar zetels!

Het Forum voor Democratie is heel aardig aan de weg aan het timmeren. Nog even en de partij moet gezien worden als één van de dé grote favorieten om zetels te pakken bij de verkiezingen van 15 maart. Of zijn we daar nu eigenlijk al aanbeland? 

Zoals wij gisteravond laat berichtten heeft Ipsos een nieuwe peiling vrijgegeven. Het belangrijkste feit uit die peiling is natuurlijk dat de PVV en de VVD min of meer gelijk opgaan. Zoals Paul van der Bas terecht schreef is dit een teken dat Geert Wilders en zijn PVV nu echt vol op het orgel moeten gaan. De VVD voert keihard campagne en is overal zichtbaar. Als de PVV de grootste wil worden zal Wilders hetzelfde moeten doen. De campagne van de PVV begint officieel in Spijkenisse. Daarna moet er vol gas doorgestoomd worden naar 15 maart.

Een ander belangrijk gegeven van de laatste peiling is dat Forum voor Democratie van lijsttrekker Thierry Baudet wéér in de zetels peilt. Dit is de zoveelste peiling waarbij FvD van zich doet spreken.

Voor de goede orde, dat kort geding dient vandaag dus om 13:30 uur. Ik ga ervan uit dat Forum géén gelijk krijgt, maar dat komt eerst en vooral doordat de media en de rechterlijke macht allemaal bij hetzelfde linkse incestueuze gezelschap horen. De één houdt de ander het hand boven het hoofd; linkse rechters geven media de rechtspraak die ze willen en in ruil valt het mediakartel iedereen aan die zich kritisch uit durft te laten over rechters. Zie hoe de media losgingen toen Wilders de euvele moed had om iets van de rechters in zijn zaak te zeggen.

Hoe dan ook, het belangrijkste voor Forum is natuurlijk dat die partij echt momentum heeft en op weg is naar in ieder geval één zetel. Aangezien ik de peilingen enigszins wantrouw — ik denk dat ze moeite hebben om een goed beeld te krijgen van rechtse kiezers, wat ook betekent dat ik ervan uitga dat VNL de Kamer hoogstwaarschijnlijk ook in komt — denk ik dat dit weleens een onderschatting kon zijn; als Forum één zetel peilt heeft de partij er in werkelijk misschien wel twee. En ja, als je twee hebt kun je ook zomaar opstomen naar drie, enzovoort.

Kortom, Baudet kan voorlopig tevreden zijn! Het gaat zonder meer de goede kant op met Forum.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.