De Telegraaf besmeurt Geert Wilders: “Hij wil niet naar RTL-debat omdat hij dan over de AOW moet debatteren!”

De media schuwen dit jaar echt geen enkel middel om Geert Wilders te ondermijnen.

Ja hoor, daar gaan we weer: onze vrolijke vrienden (kuch, ahem) van het mediakartel hebben een nieuw verhaal verzonnen om Geert Wilders eens lekker te beledigen. Volgens de ‘verlichte’ dames en heren van de media besloot Wilders namelijk alleen maar om het RTL-debat af te zeggen omdat hij anders moest debatteren over de AOW-leeftijd. En dat zou hij niet durven. Daarom blijft hij maar liever lekker thuis.

Hoe De Telegraaf dat ‘weet’? Nou, sommige concurrenten zeggen dat — en dus moet het wel zo zijn.

De uitgelekte debatopzet die De Telegraaf nu online publiceert, laat zien dat de PVV aanvankelijk over dit onderwerp de degens zou moeten kruisen met de collega’s. Inmiddels is bekend dat de Partij voor de Dieren de plek van Wilders zal opvullen, dus de debatopzet zal ook veranderd moeten worden.

Meedere strategen bij concurrerende partijen wijzen er op dat de afzegging van Wilders dus erg goed uitkwam. De PVV’er was bang om slechter uit de strijd te komen, schatten zij in.

Vervolgens staat daaronder de hele debatopzet (goh, waarom zouden ze deze informatie toch in handen hebben gekregen? Kan het er iets mee te maken hebben dat RTL Nieuws graag wraak wil nemen op Wilders?). En ja hoor, Wilders moest inderdaad debatteren over de AOW-leeftijd.

Gossie, jawel, ongelooflijk.

Natuurlijk heeft Wilders de afgelopen jaren de tijd gehad om zijn houding ten opzichte van de AOW duidelijk te maken en te formuleren. Ook heeft hij ongetwijfeld al jarenlang een antwoord paraat op kritiek van de andere lijsttrekkers. Een kind kan dat nog begrijpen.

Helaas hopen de professionele propagandisten van het partijkartel (de juiste term voor dit incestueuze genootschap, gebruikt door Thierry Baudet) en hun lakeien in de ‘mainstream media’ (oftewel: het mediakartel) dat de Nederlandse kiezer zo onnozel is als een koe. Henk en Ingrid (Jan en Elina, Ton en Esther) zijn vást achterlijk genoeg dat ze hierin trappen. Een belachelijk, asociaal en lafhartig interview met Paul Wilders, Geerts broer, heeft hier niets mee te maken. Echt niet! Nee, nee, Wilders is gewoon een wegloper die doodsbang is voor de illústere debatvaardigheden van de andere lijsttrekkers! Die zijn namelijk ongenaakbaar en hebben zelf nog nooit een verkiezingsbelofte gebroken!

Toch, Rutte met je 1.000 euro, geen cent naar Griekenland, en beperkte immigratie?

Oh. Shit.

Nou ja, laat maar.

Het is begrijpelijk dat het partijkartel en het mediakartel onderhand in paniek beginnen te raken — de PVV domineert immers nog steeds in de peilingen — maar je zou denken dat ze op een gegeven moment toch iets van échte journalistiek zouden bedrijven. Helaas. Blijkbaar is het gewoon te verleidelijk voor ze om de PVV weer een duw te geven om die impuls te weerstaan. En eigenlijk zegt dat alles over hun houding, hun vooroordelen, en hun visie op ‘journalistiek.’

Fake news, anyone?


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

39 reacties

 1. DutchDropveter

  Weet nog blijkbaar niemand, maar tot je 65e werken en dan stoppen is een illusie. Gewoon je schouders er onder minder in de kroeg hangen en meer bezig zijn met geld verdienen. Bouw een aparte spaarpot op in de vorm van goud of een ander product dat lastig zijn waarde kan verliezen in crisistijd.

  Het enige wat kan gebeuren (maar eigenlijk al ruimschoots wordt tegen gehouden) is dat de robotisering van taken door laag opgeleiden massaal worden ingepikt door robots, die nooit ziek zijn, die geen ploegen kennen en die nonstop zonder kuch of geklaag door gaan.

  Dit geld straks ook voor de midden kader banen met als gevolg enkel hoog opgeleiden mogen nog instructies gaan programmeren voor robots.

  Productie zal ook een gigantische klap op zijn neus krijgen aangezien er eerder een handel in blueprints zal ontstaan omdat 3d printen over een jaar of 10 met diverse materialen (door elkaar) pas echt voet aan de grond krijgt.

  Er is dus maar een oplossing; Educatie staat waar je tot je 65+ moet blijven studeren en je door kennis in de vorm van een soort stage je steentje bijdraagt.

  (als je nu al ziet hoe ver een boerderij geautomatiseerd kan worden dat er nog maar een (hoog opgeleide) boer nodig is) dan zijn er straks geen mensen meer die die producten kunnen afnemen.

  65 kan gewoon geen 65 blijven en zal zelfs in de toekomst omlaag gaan.

  1. jennifer

   Nou voor mij niet gelukkig ik kan wel met 65 met pensioen. die twee jaar tot er AOW bij komt overleef ik prima ,als ik dan nog leef. Het duurt alleen nog zo n lange tijd vind ik zelf. Dus als ik realistisch ben kan ik beter nu al het beste uit het leven halen dan toch.

   1. DutchDropveter

    dat sowieso maar ik ben bijvoorbeeld 29 ik moet nog minimaal 40 jaar als het een beetje tegen zit. Tel even alle veranderingen van de afgelopen 40 ~ 50 jaar bij elkaar op en je weet gewoon dat de jongeren gewoon (ook al zouden ze het willen) niet kunnen werken tot hun 65.

    Maw alles maar dan ook alles gaat op de schop, een basis beurs voor iedereen, een verplicht educatie traject afgestemd per persoon, Verplichte stages en bijzondere beloningen bij grote (nieuwe) uitvindingen.

    Maw iedereen word gevraagd inventief en economisch te denken (zeg het het zelfde niveau tijdens oorlogen) gevolg; ontwikkelingen gaan nog sneller zo dat er helemaal geen werk is, ik noem het het sneeuwbal effect waar we binnen nu en 40 jaar allemaal mee te maken krijgen.

    1. DutchDropveter

     (let wel dit werkt alleen als bepaalde kolommen in de samenleving gerund worden door de overheid, met al die subsidies voor boeren is dat het ook bijna dus geen nood aan de man)

    2. jennifer

     Och als je nu pas 29 bent, zit je tegen die tijd in een theehuis misschien de koran verplicht te lezen, of een waterpijp te roken met de andere baard mannen in dit land.

     1. DutchDropveter

      dan ben ik al lang en breed naar de pacific verhuist. #wordzelfallochtoon

     2. jennifer

      Maar denk dan wel een beschaafde niet zo als die onbeschaafde rotzooi waar ze ons mee op blijven schepen toch..

  2. Peter Selie

   Het ‘basisinkomen’ wordt een hot-topic, voor de rest volkomen eens met jouw verhaal.

 2. George Knight

  Anders dan ze bedoelen hebben Trump en Wilders gelijk dat media vijanden van het volk zijn. Want door de overmatige aandacht van de media met dank aan diezelfde media zijn ze op het schild gehesen. Zonder dat dit vergezeld ging van afgewogen journalistiek met voldoende kritische kanttekeningen en onderzoek naar de drijfveren, argumenten en de vraag hoe slogans omgezet zouden worden in maatregelen. Zonder de kritiekloze aandacht van de media zouden Trump en Wilders nooit zover gekomen zijn.
  https://georgeknightlang.wordpress.com/2017/02/21/trump-heeft-gelijk-dat-media-vijanden-van-het-volk-zijn-maar-anders-dan-hij-bedoelt/

  1. Floris

   Ik heb al veel (s)linkse omkeringen gezien, maar dit slaat alles.

   Van welke planeet ben jij afkomstig?

   1. George Knight

    @Floris
    Planeet Aarde. Dus niet de virtuele werkelijkheid met eigen bubbels.

 3. jennifer

  Je kan het bijna niet meer geloven waar die smerige journalisten toch tot in staat zijn in dit land. Ze weten dat ze het zelf verziekt hebben allemaal, en dan gaan ze zoeken waar ze de PVV toch mee onderuit kunnen halen. Walgelijk is de RTL en ik hoop dat er maar weinig mensen zijn die zo gek zijn om nog naar die Fascistische zender te gaan kijken met hun flut debat wat niets voorstellen gaat. Mij niet gezien er komt geen RTL meer op TV in mijn huiskamer. Dankzij de zender RTL en hun bagger journalisten zijn dit de smerigste verkiezingen geworden die men zich denken kan.

 4. Ritter

  De demonisering door de media van Geert Wilders zal alleen maar erger worden naarmate de verkiezingsdag nadert.

  Net zoals in de VS met Trump zijn de z.g “mainstream” media in Nederland partij tegen Geert Wilders en zullen alles doen om hem te ondermijnen.

  Verstandige woorden van Derk Jan Eppink over de media.
  http://www.business-class.nl/nl/uitzendingen/video/q/onderwerp/derk_jan_eppink/id/2079

 5. Beukman

  Het is inmiddels oud nieuws dat Geert was ingedeeld op een voor hem lastig thema, de AOW-leeftijd. Hij mag dan een vlotte babbel hebben, feit is en blijft dat hij in 2010 diezelfde AOW-leeftijd, nota bene opgevoerd als een breekpunt, binnen een half uur had laten vallen. Dat maakt hem kwetsbaar, daarop is hij aan te pakken, te meer daar fouten toegeven van oudsher een zwak punt is van onze grijzende leider. Want die fout gewoon toegeven had de lucht geklaard. Maar dat doet hij dus niet.

  Ik vind het nogal naïef om te veronderstellen dat de uitspraken van Geerts broer – die waren niets nieuws onder de zon – de werkelijke reden is geweest om het debat af te zeggen. Geert had daar weinig te winnen, zo simpel is het.

  Ook aan de afzeggingen bij dat andere debat van Mark en Geert, zogenaamd omdat RTL de spelregels licht had gewijzigd, zit een luchtje. Beide politici kwam het strategisch beter uit om niet bij dat debat aanwezig te zijn, dus grepen ze deze smoes aan om af te zeggen.

  Politici moet je niet beoordelen als gewone mensen. Het zijn strategen, die steeds opnieuw bekijken hoe het spel het best kan worden gespeeld. Trap er niet in.

  1. zomaar

   @beuk , als er een schipper of schip is wat een koers vaart , is het wel Wilders en zijn schip de PVV !, zijn standpunten veranderen niet veel van die van weleer !.

   hoe anders is het gesteld met heel die vloot ?, die de overige partijen vormen .

   elk van deze schepen dobbert maar wat rond , stuurloos schijnt !, ze dobber van de ene verkiezing naar de anderen , zonder dat de schipper een koers bepalen kan!.

  2. Mr. Charles

   Houd jij nou toch eens je vieze Rode Fascistenkop hier op deze site. Je liegt en bedriegt alles bij elkaar, toch zijn er steeds weer woedende idioten die dar in trappen, zoals ik nu. Hahaha! Voor één minuut dan.

   1. Ria

    Mr.Charles,
    Nou ik trap er ook niet meer in, zoveel beton daar is niet doorheen te komen.
    Hij is hier m.i. om te trollen uit verveling.

  3. J.C.

   @Beukman

   Weer een smerige opzet van RTL jegens de heer Wilders dus.

   Overigens is de soep veel heter opgediend dan deze was. De 3 belanghebbende partijen (werkgevers, kabinet en werknemers hadden de avond daarvoor al besloten dat de door de EU opgelegde verlenging van de AOW leeftijd doorgang ging vinden. Wat daarover door de onderhandelende partijen in de kabinetsformatie (Rutte I) en hun gedoogpartij (PVV) besloten zou worden deed er in feite al niet meer toe. En daarnaast heeft de heer Wilders al lang eerder toegegeven, dat hij daar nooit in mee had moeten gaan, hij heeft er zelfs zijn excuses voor aangeboden. En ten derde heeft de heer Wilders er van geleerd: hij doet geen beloftes meer, hij zegt alleen maar toe dat hij zijn strijd voor het behoud van Nederland (wetten, cultuur en identiteit) en de strijd voor de de-islamisering ook na 15 maart 2017 zal voortzetten.

   1. swetsnek

    Misselijk maken ventje kan het weten he hij was er bij hahahahaha ga je familie lastig vallen rat

  4. swetsnek

   Ik dacht al waar blijft ie toch maar de kakkerlak is onder zijn steen uit gekropen hoor ,snel er weer onder hoor pisvlek .

 6. Beukman

  Hier weer zo’n voortreffelijk bericht van het MSM-kartel, dat uiteenzet hoe slim Geert het spel speelt. Hij veroorzaakt “schaarste”, in alle opzichten: zijn verkiezingsprogramma past op een A-4tje, hij geeft amper interviews, twitter is zijn belangrijkste communicatiemiddel, én hij doet amper mee aan debatten – waarvan hij de helft ook nog eens afzegt. Het legt hem geen windeieren.

  “Schaarste creëren kan campagnetactiek zijn. En wie vanuit PVV-perspectief kijkt, ziet dat het juist voor die partij niet onlogisch is.
  Onderzoeksbureau Ipsos ontdekte na de verkiezingen van 2012 dat vooral zwevende kiezers zich door een televisiedebat laten verleiden op een bepaalde partij te stemmen. Maar het electoraat van de PVV ligt veel vaster dan dat van andere partijen. Recenter Ipsos-onderzoek laat zien dat 56 procent van de huidige PVV-fans alleen de PVV overweegt. Bij andere partijen is het deel met een unieke partijvoorkeur vaak tussen de 20 en 30 procent. Voor Wilders is vooral de opkomst van zijn aanhangers cruciaal.”

  Lees verder:

  https://www.nrc.nl/nieuws/2017/02/20/zo-onlogisch-is-de-eenzame-wilders-campagne-niet-6818020-a1546854

  1. zomaar

   @beuk , zo de schipper , zo de bemanning.

   anders omschreven bij de PVV heb je twee keuzes !, je bent het eens of niet , meer smaken zijn er niet !, en al jaren zo .

   de rest partijen maken het moeilijk ! te moeilijk om voor elke verkiezing andere smaken toe te voegen , tot het prutje wat zij gebrouwen hebben nergens meer naar smaakt !.

   en dan is het moeilijk kiezen wat de beste smaak heeft .

  2. Ego non solus

   Beste Beukman

   “Politici moet je niet beoordelen als gewone mensen. Het zijn strategen, die steeds opnieuw bekijken hoe het spel het best kan worden gespeeld. Trap er niet in.”

   Je hebt gelijk, eerlijkheid doet er bij dit spel niet toe. Toen de PvdA tot het kabinet toetrad werd een aantal van hun verkiezingsbeloften snel vergeten. Net zoals de VVD dat deed. Dat was 2012, maar in 2016 kan we dezelfde herhaling zien.

   Als je je eigen aanbeveling serieus neemt valt er geen enkele partij meer te kiezen. Althans op links, bij rechts zitten nieuwkomers die (m.i.) beloven en nakomen géén geneuzel vinden maar dat gewoon gaan doen.

   1. Beukman

    @Ego
    Een met veel bombarie opgevoerd breekpunt binnen een half uur laten vallen is natuurlijk van een andere categorie dan een verkiezingsbelofte breken, maar zeker: fraai is het allemaal niet.

    Bijkomend probleem voor Geert is zijn stijfkoppigheid. Het kost hem bijzonder veel moeite om een fout toe te geven. Terwijl toegeeflijkheid in dat debat en op dat onderwerp nu juist anderen de munitie uit handen had geslagen.

    1. Ria

     beukman,
     Wat mij steeds weer opvalt bij jullie slinksen, om steeds maar weer keer op keer op keer ect. ect. aan te komen dragen met dat ene breekpunt de AOW. waar het op vast gelopen is. Ondertussen weten we ook al dat niet de PVV de schuldige was bij het opbreken in het Catshuis maar het CDA. daar hoor ik jullie dan nooit over, ook niet over alle leugens van Rutte en co. En waarom Geert Wilders voor dat debat bedankt heeft weet ook iedereen, dat heeft niks met het onderwerp AOW te maken, maar met dat interview van zijn broer. Maar het schijnt wel lekker te bekken, dat dat riedeltje steeds weer opnieuw afgespeeld wordt. Die hele kliek in Den Haag hangt van leugens en bedrog aan elkaar de ene leugen is nog niet opgedroogd of de volgende dient zich al weer aan en dat weet iedereen, maar daar hoor je die sliksen niet over.

     1. Ria

      beukman,
      Als u naar het interview van Geert Wilders en Rick Nieman heeft gekeken, dan weet u drommels goed, dat Geert Wilders absoluut niet te stijfkoppig is en de fouten die hij gemaakt heeft ruiterlijk heeft toegeven. Maar ik volg DDS. nu een korte tijd en heb al snel doorgekregen dat u hier alleen maar komt om te trollen en vuurtjes op te stoken om mensen op de kast te krijgen en daar geniet u met volle teugen van.

   2. jennifer

    Hij is hier alleen maar bezig om de PVV neer te maaien met de grootste leugens en vergelijkingen overal mee die niet meer als een hoop str… voorstellen.

    1. Beukman

     Je beseft het misschien nog niet, @Jennifer, maar DDS is in werkelijkheid een training Leren Omgaan met Kritiek, speciaal voor jou op maat gesneden.

     1. swetsnek

      pfffffffffffffff jij bent echt toe aan een nekschot oplichter

  3. swetsnek

   hahahahahahahahhahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahhahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahah……………………………ontdek welke haha niet klopt heb je wat te doen pisvlek

   1. Ria

    @ Jennifer,
    Dat wordt dan na 15 Maart heel veel huilie huilie voor hem.

    1. jennifer

     Kan er dan alleen nog maar om lachen om zoveel onnozelheid van die gast.

 7. nick

  Dit is weer zo’n bedachte onzin!

  Wilders is nergens bang voor, nergens! En zeker niet voor een debatje, hij veegt de vloer aan met zijn tegenstrevers, alleen al omdat hij altijd gelijk heeft en niet meedoet met het kartel.
  Waarom zou hij in vredersnaam een debat uit de weg gaan over AOW? Hij heeft zijn standpunten en daar staat hij gewoon achter. Niemand van zijn kiezers die hem kwalijk neemt dat je in een land als het onze, met zoveel partijen dat je altijd een coalitie moet vormen en standpunten moet inleveren dan wel aanpassen, wil je nog iets bereiken waar je voor staat! Geven en nemen is het in onze democratie.

  Maar als Wilders iets inlevert draagt men hem dit altijd achter hem aan. Niets wat andere partijen, zoals een bedriegers partij als de VVD, die gebroken heeft met ongeveer alles wat ze verkondigden om de macht te verkrijgen, wordt zo breed uitgemeten door de manipulatieve linkse media.

  Die kiezer doorziet deze manipulaties allang. Wilders heeft ook totaal geen debat nodig, zijn kiezers kennen zijn standpunten, er zijn nauwelijk zwevende PVV kiezers, ze kijken alleen om te zien hoe hij de vloer aan veegt met de rest! Als hij niet debateerd kijken ze gewoon niet want de rest in totaal niet relevant en zelfs irritant.

  1. Beukman

   Nick schrijft:
   “Waarom zou hij in vredersnaam een debat uit de weg gaan over AOW? Hij heeft zijn standpunten en daar staat hij gewoon achter. Niemand van zijn kiezers die hem kwalijk neemt dat je in een land als het onze, met zoveel partijen dat je altijd een coalitie moet vormen en standpunten moet inleveren dan wel aanpassen, wil je nog iets bereiken waar je voor staat! Geven en nemen is het in onze democratie.”

   Met dat laatste ben ik het uiteraard eens.
   Geert zit hier wel met een imagoprobleem: hij toont net zo veel bereidheid tot overleg en tot water bij de wijn doen als een ijsbreker. Dat is ook logisch, want het is een deel van zijn identiteit. Als hij net als alle anderen minder vies was van het compromis, zou hij zich ook minder onderscheiden van dat verschrikkelijke establishment waar hij zo graag tegenaan trapt.

 8. jowyajax

  Ik heb al eerder gezegd, in 40/45 was de telegraaf een NSB krant , en nog steeds verdedigen ze het Nationalisme en Socialisme zoals Toen , toen steunde ze de partij van Hitler NSDAP , en dat doen zij nog steeds

 9. Ego non solus

  Ik kijk sowieso niet naar de debatten dus wie er mee doet interesseert mij niet. Wat je hoort is namelijk niet wat je krijgt. Ik leg dat uit:

  De ene partij roept “kies mij, bij mij krijg je koffie”, de andere roept “kies mij, bij mij krijg je thee”. Dan gaan die partijen samen regeren en gooien de koffie en thee in één pot. Dan zeggen ze opeens iets anders: “Kijk ons eens, lekkere theeffie”. Kiezers van beide partijen vinden het smerig maar de politici zijn over hun compromis zeer tevreden. Want ja, coalitie he.

 10. Ni28

  Wilders zou gerust kunnen debatteren over de AOW ondanks de snode plannen van de linkse boeven media. In een coalitie moet je delen en dat heeft ie gedaan. En toen de VDA met VVD te veel de burger wilde belasten heeft ie de stekker uitgetrokken. Wie doet hem na? De CDA zeker niet want die heeft deze regering geholpen om de rit uit te zitten. Welke politicus kan nog zeggen dat ie niet liegt? Nou dan liegt ie zeker!

 11. Wim

  De Telegraaf en RTL hebben het niveau van Der Sturmer

 12. ikweetwatikwil

  Eigenlijk heb ik wel lol om die beukman. Het is een drollendraaier die je niet serieus hoeft te nemen. Als je oplet, weet je van te voren hoe hij reageert. Hij is er alleen maar om de boel op te jutten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.