Doorgeslagen KRO-NCRV hoofdredacteur Hans Laroes tegen kritische twitteraar: “Snuif ze!”

En zijn er ook nog mensen die zich afvragen hoe het toch kan dat de NPO volstrekt niet serieus meer wordt genomen door kijkers.

Twitteraar Sven liet gisteravond laat weten dat hij bijzonder kritisch over een aankomende reportage van Jinek waarin een zogenaamde Russische nepnieuwsfabriek centraal staat. Kort gezegd gelooft Sven er niets van:

Je zou denken dat je dat soort kritiek natuurlijk serieus neemt. Helaas denkt de hoofdredacteur van KRO-NCRV, Hans Laroes, daar heel anders over. Hij reageerde namelijk meteen geïrriteerd:

Ja Sven, hoe dúrf je te twijfelen aan de objectiviteit en eerlijkheid van de boven-ons-gestelden in de media. Weet je dat niet dat ‘journalisten’ (kuch, kuch) van de NPO onaantastbaar zijn? Natuurlijk verspreiden ze het ene nepnieuwsverhaal na het andere over Donald Trump, stoken ze het vuurtje lekker op als Wilders weer eens iets tweet (waarbij ze net doen of een duidelijk gephotoshopt plaatje serieus bedoeld is), en belasteren ze rechtse media stelselmatig, maar dat is natuurlijk volkomen normaal. Mondje dicht, snaveltjes toe jongens. De NPO en met name Hans Laroes weten het beter.

Commentator Erik de Vlieger was het eens met Sven en had zowaar de euvele moed omdat hardop te zeggen:

Dáár was Laroes écht niet van gediend:

De Vlieger begreep die opmerking niet (wie wel?) en maakte dat duidelijk:

Vervolgens sloeg Laroes op zogenaamd ‘scherpe’ wijze van zich af

Natuurlijk was De Vlieger niet van plan om dat over zijn kant te laten gaan:

Zoals altijd met NPO-journalisten gaf Laroes vervolgens even niet thuis. Want stel je voor dat je serieus op kritiek reageert. Dat is maar éng. De Vlieger zei daar wat van, waarna Laroes op quasi-grappige wijze reageerde door hem van cocaïnegebruik te beschuldigen. Want ja, zo rollen de opperhoofden van het mediakartel nu eenmaal:

” Snuif ze.” Oh, wat leuk Laroes! Heel goede manier om om te gaan met de mensen die jouw inkomen betalen hoor! Grote jongen. Echt waar.

Logischerwijze vond De Vlieger dat echt niet kunnen:

Dat is natuurlijk een uitstekende vraag. Helaas weten we allemaal het antwoord: meneer waant zichzelf onaantastbaar. Omdat hij van de NPO is kan hij kritische mensen gewoon even van drugsmisbruik beschuldigen. Dat hoort er namelijk bij. Jawel, meneer is politiekcorrect, en dus kan hij alles maken. Zoals VNL-lijsttrekker Jan Roos terecht twitterde:

Ja Hans, je bent inderdaad een intens slecht mens. Helaas maakt dat je niet anders dan de meeste andere leden van het mediakartel. Het is één grote incestueuze incestbende van politiekcorrecte nepjournalisten die zichzelf boven de wet verheven voelen. En maar roepen dat rechtse websites nepnieuws publiceren en ‘polariserend’  bezig zijn. Ja, ja, spare me the fake outrage.

Als iemand onethisch bezig is dan is het de NPO. Laroes bewees dat gisteravond maar weer eens op Twitter. En maar zeuren en klagen over media die dat soort wangedrag aan de kaak stellen.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

19 reacties

 1. Sarko

  Ach M v/d G, iets met pot verwijt de ketel?

  1. Mr. Charles

   Bedoelt U dat bij deze krant ook iedereen aan een lijntje wordt gehouden?

 2. Ni28

  Die nepnieuws fabriek in Rusland zal er zeker zijn en niet alleen daar. Maar als je ziet en hoort het debat over nepnieuws bij Jinek gisteren dan zie je dat zij geen snars van begrijpen. De gemanipuleerde foto van Pechtold was natuurlijk raak. Zoveel mensen zouden er intrappen, schandalig! Als je zo foto ziet dan zou je met gezonde verstand meteen twijfelen aan de echtheid daarvan. Allemaal bloeddorstige moslims met in de midden maar een blanke, Pechtold. Dan gaat toch even een lichtje aan. Behalve bij de politiek correcten die over praten met een andere doel, hun eigen nieuws voor echte nieuws verkopen. De laatste dagen is een heel lichte draai te merken bij de NPO(de propaganda zender), er zijn nieuws die het anders niet zouden halen. Wroeging?

  1. jennifer

   Geeft toch al gelijk aan dat ze zelf nep zijn en zeker deze Laroes. Een mens met gezond verstand weet toch allang dat alles wat de NPO brengt dat je daar je vraagtekens bij kan zetten. Alles eenzijdig wat ze brengen daar komt geen waarheid gehalte tussen.

 3. Floris

  Die Laroes was eerder eindredacteur van het NOS-journaal.

  Dan weet je het wel: een linkse zak hooi. Zegt ook veel over de KRO en de NCRV dat daar zo’n rode roeptoeter aan de slag kan. De NPO is één grote incestueuze linkse klerebende.

 4. Beukman

  Jammer dat discussiëren op twitter schier onmogelijk is. Het ontaardt al te gauw in welles-nietes spelletjes. Svennus J. Max blijft in gebreke in het motiveren van zijn opmerking dat hij niks gelooft van het verhaal over de Russische fabriek van nepnieuws, en dat is meteen het begin van het probleem.
  Laroes had óf niet moeten antwoorden, óf hij had moeten vragen waarom Svennus dit dan niet gelooft. Nu blijven we zitten met een twittergevecht wie de meeste testosteron heeft.

  Overigens, ik heb Jinek niet gezien, maar wie er nog aan twijfelt dat de Russen betaalde krachten inzetten om middels het produceren van nepnieuws propaganda te bedrijven, moet wel ongelooflijk naiief zijn.

 5. Wim

  Mijn strijd tegen volk, wet en orde.’ ‘Wie haar beleid niet onvoorwaardelijk volgt, is een Nazi.’

  De Britse politieke analist Graham Moore verklaarde enkele dagen geleden dat niet Donald Trump of Vladimir Putin de grootste bedreigingen zijn voor Europa, maar Duitsland en de EU zelf. Volgens Moore stevent Duitsland onder leiding van Angela Merkel op wéér een grote oorlog tegen Rusland af. Om die te kunnen winnen importeert het land enorme aantallen jonge moslimmannen uit het Midden Oosten en Noord Afrika, waarvan er 1,2 miljoen als soldaten in de volgende militaire (wereld)brand op ons continent kunnen worden ingezet.

  Donald Tusk, de voorzitter van de Europese Raad, noemde vorige week Donald Trump een van de grootste externe bedreigingen voor de EU. In Londen vond men dat Tusk erg overdreef, maar in Parijs was men het roerend met hem eens.

  ‘De grootste bedreiging voor Europa zijn de EU en Duitsland’

  Moore: ‘Ik geloof dat Trump het niet fout ziet, maar dat hij het bij het juiste eind heeft. Hij komt op voor de belangen van het Amerikaanse volk, waar hij voor gekozen werd. De suggestie dat Trump net zo’n groot risico voor de EU is als bijvoorbeeld Rusland, is idioot. Zelf geloof ik niet dat dat (Rusland) een directe bedreiging voor ons is, of ISIS, wat nog belachelijker is. De grootste bedreiging voor de EU is de EU, en Duitsland…. Maar omdat Trump niets om de EU geeft, er niet in geïnteresseerd is, proberen ze nu de hysterie over hem aan te wakkeren.’

  De Westerse media besteedden dan ook ruim aandacht aan een Britse petitie tegen Trump, maar niet aan een andere petitie vóór Trump, die binnen 24 uur meer dan 240.000 handtekeningen kreeg – en dat zonder ook maar één seconde publiciteit in de reguliere media.

  ‘ISIS kon juist door verzoenende toon en politieke correctheid zo groeien’

  De Britse minister van Binnenlandse Zaken Boris Johnson beschuldigde Trump ervan dat zijn beleid als ‘propaganda’ voor ISIS zou kunnen gaan werken. ‘Dat denk ik niet,’ vervolgde Moore. ‘Op een bepaald moment moeten we ophouden met het paaien van de islam (lett. ‘mohammedanisme) en moslims, want ze konden juist door die verzoenende toon, de politieke correctheid en alles wat daar aan vast zit, zo groeien zoals nu.’

  ‘Media en elite doodsbang voor Trump omdat hij de juiste dingen doet’

  ‘Voorbeeld: op de eerste dag dat Trump aan de macht was, gaf hij bevel voor een aanval om de haven van Jemen te heroveren op Al-Qaeda. Daarbij kwam een Navy Seal (commando) om het leven, maar de haven kon weer worden geopend voor hulpgoederen (voor de verhongerende bevolking, zie dit artikel).

  En wat de media niet vertelt is dat Trump tegen Saudi Arabië heeft gezegd dat ze veilige zones voor vluchtelingen moeten opzetten, omdat hij anders maatregelen treft. Dus Trump doet op de achtergrond veel dingen die we niet zien. De media en de elite zijn absoluut doodsbang voor hem, en hoe meer de media zich tegen hem keert, des te meer weten wij dat hij de juiste dingen doet.’

  ‘Duitsland herbewapent zich tegen Rusland’

  Op de vraag of hij het eens is met de woorden van Tusk, die zei dat de EU aan alle kanten wordt bedreigd, antwoordde Moore: ‘Neem Oekraïne, dat direct werd veroorzaakt doordat het Westen die regering omver wierp. Dat was een interventie van buitenaf, die nooit had mogen plaatsvinden. En als ik naar Duitsland kijk – heel lang kregen we te horen dat het land zich nooit meer zou mogen bewapenen. Nu hebben ze 300.000 tot 400.000 man, plus wapens. Ze sturen tanks naar Litouwen. En waarom? Om Rusland te confronteren.’

  Duitsland heeft vreemdelingenlegioen van 1,2 miljoen moslims geïmporteerd

  ‘Maar Rusland is niet de bedreiging. Naar mijn mening is op dit moment Duitsland de bedreiging. Ze hebben een kant en klaar vreemdelingenlegioen van 1,2 miljoen gevechtsklare (moslim)mannen geïmporteerd. Toch zeggen onze politici dat dit geen enkel probleem is. Maar kijk eens wat Churchill destijds zei. Jarenlang werd hij genegeerd en belachelijk gemaakt. Jarenlang wees hij erop dat er wel degelijk een probleem was, en ze (de Duitsers) zich bewapenden (voor WO-2). Rusland is geen bedreiging; het is de EU en de controle die Duitsland (over de EU) heeft.’ (1)

  En mocht Rusland toch niet het (eerste) doelwit zijn, dan zullen die 1,2 miljoen moslims vermoedelijk worden ingezet tegen de eigen bevolking, en/of tegen onwillige EU lidstaten, als die opstaan tegen Brussel, en bijvoorbeeld weigeren nog meer soevereiniteit af te staan of nog meer migranten op te nemen.

  Duitse inlichtingendienst: Geen bewijs voor Russische propagandacampagne

  Mochten sommigen denken: dit interview was met Russia Today, ‘dus’ zal het wel propaganda van Putin zijn: het Duitse Focus bericht dat de inlichtingendienst (BND) erkent dat er geen enkel bewijs is van een Russische propagandacampagne tegen Duitsland (2) (of tegen Nederland, wat ook hier al valselijk werd gesuggereerd, net als in de VS met het oog op de aanstaande verkiezingen, als die onverhoopt slecht aflopen voor de gevestigde orde kernpartijen VVD, PvdA, D66, CDA

  Bron Geen Nieuws

 6. Ni28

  Open sollicitatie, Sarko? Lees Joop! Veel beter.

  1. Michael van der Galien

   Sarko is geband.

   1. Wim

    Wel te begrijpen maar ook jammer het gaf juist aan hoe verward veel SP’ers zijn

   2. Floris

    Terecht, maar dergelijke tokkies (waaronder uiteraard ook de übertrol bekend als Donald Troef en nog tig andere nicks) kunnen een IP-ban omzeilen en komen gewoon weer terug.

    Dat zegt trouwens veel over hen: ze missen het fatsoen om jouw beslissing te respecteren. In die zin zijn het gewoon inbrekers die zich schuldig maken aan een vorm van huisvredebreuk.

   3. LangeEnd

    Alleen vanwege de opmerking ‘de pot verwijt de ketel’ hierboven, of is de opmerking waarvoor die geband is inmiddels verwijderd?

 7. Ni28

  Sommige mensen zoals Sarko hebben masochistische trekjes. Het voelt lekker als zij geband worden om dan onder een andere naam terug te komen.

 8. Seneca

  Ik weet het verschil niet tussen nieuws zoals wij allen die voorgeschoteld krijgen van de MSM en het nieuws dat via andere kanalen ‘geconsumeerd’ kan worden. Ik ben van mening – ik geef mijn mening graag voor een betere – dat als men werkelijk geïnteresseerd is ‘echt’ nieuws, men juist nu zeer veel mogelijkheden heeft om dit te ontdekken. Omdat de gevestigde orde zich hier ook van bewust is, heeft men het fenoneem nep nieuws bedacht met in het achterhoofd de redenatie van Goebbels volgend: ‘als men een leugen maar vaak genoeg herhaalt, dan gaat ‘men’ het geloven’. Doel bereikt? Niet dus want daar is het individu dat zelf denkt en zelf afwegingen maakt. Deze individuen zijn het gevaar voor een overheid, want mensen die niet alles slikken wat men voorgeschoteld krijgt, hebben terechte kritiek.

 9. Ome Ga

  KRO, NCRV… CU, CDA… en hun fakenieuws roddelblaadje.
  Eens een evenwichtige, voorname, serieuze krant. Nu msm meehuil links.

  https://likud.nl/2017/02/dagblad-trouw-erkent-jarenlang-nepnieuws-te-hebben-gebracht/

 10. HW

  Gezien die kop, weet die lul zelf waarschijnlijk ook wel van wanten. Ik bedoel snuiven

 11. nietzonderverzet

  hans Laroes,

  de mede sloper van het vertrouwen in de rechtstaat, in de onafhankelijke nieuwsvergaring, in oprecht nederland.
  moge je branden in de hel, smeerlap!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.