Het partijkartel in actie: liegende en draaiende Fred Teeven nu voorgedragen als lid voor Raad van State

Als je als VVD-bewindspersoon een bijzonder slechte prestatie levert en de Tweede Kamer verschillende keren verkeerd informeert moet je, in het allerslechtste geval, uiteindelijk je positie opgeven. Maar vrees niet: ze zullen ervoor zorgen dat je zo snel mogelijk een nieuwe invloedrijke baan krijgt. Geen probleem!

Kijk eens even! De man die gedwongen werd om op te stappen als staatssecretaris voor Veiligheid en Justitie omdat hij er een enorme puinhoop van had gemaakt (en de Tweede Kamer onjuist geïnformeerd had, wat wij gewone mensen gewoon “liegen”  noemen) krijgt binnenkort een heel mooie nieuwe baan. Fred Teeven is namelijk van de VVD. En die partij beloont haar loyale leden altijd.

Tweede Kamerlid en oud-staatssecretaris van Veiligheid en Justitie Fred Teeven (VVD) is voorgedragen om in dienst te treden bij de Raad van State. De voordracht voor de functie van staatsraad bij het adviesorgaan van de regering gebeurt door de ministers van Binnenlandse Zaken en Veiligheid en Justitie.

De ministerraad moet formeel nog instemmen met de benoeming, maar niemand die eraan twijfelt dat dit wel goed (of eigenlijk: slecht) zal komen. Het partijkartel houdt zichzelf immers altijd het hand boven het hoofd. Je kunt het zo gek niet maken of je krijgt gewoon een prachtige nieuwe functie toebedeeld. Op die manier blijft de elite altijd aan de macht, wat er ook gebeurt, en hoe zeer de kiezers (en onze volksvertegenwoordigers) ook voorliegen.

Voor mensen die het vergeten zijn: Teeven moest in 2015 opstappen vanwege de bonnetjesaffaire. Toenmalig minister (van Veiligheid en Justitie) Ivo Opstelten en hij hadden de Tweede Kamer namelijk onjuist geïnformeerd over een schikking die het OM 15 jaar daarvoor had getroffen met crimineel Cees H. Die schikking werd in elkaar gezet door Teeven zelf, maar op de één of andere manier waren hij en zijn baas niet in staat om de Tweede Kamer daar jaren later goed over te informeren. Beter gezegd: ze wilden dat niet.

In een parlementair stelsel als het onze is dat een doodzonde voor een bewindspersoon. De Kamer heeft immers de taak om de regering te controleren, maar dan moet de regering wel open en eerlijk zijn. Opstelten en Teeven waren dat duidelijk niet. Doordat de Kamer uiteindelijk rebelleerde was die eerste gedwongen op te stappen. Hij werd meteen gevolgd door Teeven die begreep dat het niet geloofwaardig was als hij bleef zitten.

Nu is duidelijk waarom hij de strijd zo gemakkelijk opgaf. Hij wist natuurlijk ruim van tevoren al dat het prima in orde zou komen. Ja, hij moest even door het stof, maar daarna zou zijn partij hem gewoon weer in het zadel zetten, hoewel op een andere positie. Meneer ging er even tussenuit en genoot van een heerlijke sabbatical, en wil daarna dus weer aan het werk, dit keer voor de Raad van State.

Zoals Forum voor Democratie-lijsttrekker Thierry Baudet terecht zegt op Twitter is dit een “klassiek gevalletje partijkartel”:

Het is een grof schandaal, maar zo gaan de leden van het partijkartel al decennialang te werk. En dan vragen ze zich nog steeds af hoe het toch komt dat de kiezer het vertrouwen in de politiek helemaal verloren is. Tja, wat denken de dames en heren boven-ons-gestelden zelf?

Het laatste woord is aan VNL-lijsttrekker Jan Roos die de VVD ook aanpakt en ontmaskert voor de corruptie incestbende die het is:

Misschien moeten we het vanaf nu maar niet meer over het partkartel of de elite hebben, maar over ‘de partijmaffia.’


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

17 reacties

 1. Vabis

  Tja, die plofkop weet teveel, dan krijg je dit!

 2. Peter Selie

  Het partijkartel, nou volgens mij begint het VVD belangengemeenschap meer en meer op een misdaad syndicaat te lijken en aan het hoofd van deze misdaad organisatie nog steeds de capo di tutti capi Mark Rutte. Vlak voor de Tweede Kamerverkiezingen maak je rare dingen mee, maar met deze voordracht van de ex-crimefighter Teeven spant de kroon. Wat een leugenachtige consensus hebben de VVD capo’s zich aangemeten, tja ze weten donders goed dat hun spel bijna uitgespeeld is. Volgens mij moet je wel wat mankeren wanneer je toch op deze ranzige, misdaad organisatie stemt.

 3. nick

  Dit is het partijkartel in volle actie!!

  Luister maar eens naar Theo Hiddema over Justitie en hoe corrupt het is. Hij is een insider en weet hoe de hazen daar lopen. Verdorven en puur slecht!

  Wij moeten van dat kartel af!! Het verziekt ons land op alle fronten.

  https://www.youtube.com/watch?v=IyBF6fgXsZs

 4. Wim

  Ik begin steeds meer te geloven dat in politieke Maffia land de verkiezingen corrupt zijn.

  1. Peter Selie

   Joh het is bij die lui bijna en alleen maar erom te doen in de volgorde: Macht, geld en seks. Ja en de naïeve dwaze Nederlanders, de politieke egoïstische kleuters die zich weer eens voor 4 jaar hebben laten indoctrineren betalen gewoon weer het gelag.

 5. napels

  15 maart krijgt hij dat bonnetje.

 6. Adriaan

  Politiek is een grote smerige bende. The Godfather IV. Op 15 maart gaat er een aardverschuiving plaats vinden.

 7. HaZ

  Inderdaad de inteelt politiek en misdaad syndicaat. Dit kun je aan stemmend Nederland toch niet langer verkopen !.Ik vraag me dan ook werkelijk af dat partijen als PvdA,CDA,D’66,SP en GroenLinks zichzelf nog politieke partij voor de staat der Nederlanden durven te noemen als je, jaar in jaar uit, week in week uit, met de neus op de feiten wordt gedrukt dat er door je eigen Minister President willens en wetens een politieke Maffia is gecreëerd. Ik bedoel, hoeveel alarmbellen moeten er afgaan tot dit doordringt? De VVD is een partij voor de multinationals en de allerrijksten in dit land en in die hoedanigheid is Rutte,onze volksvertegenwoordiger dus, door deze lieden aangesteld als onze nationale maffiabaas.

 8. hans-e-pans

  Wat dat betreft verschillen de VVD en de PvdA weinig van elkaar, een napolitieke baantjesmachine. Wie dat had verwacht mag zijn vinger opsteken. Kom op joh niet allemaal tegelijk.

 9. Ni28

  Boeven hebben het goed in Nederland. Zij worden gestraft door promoties. Straks hebben wij affaires bij de Raad van State. Voor het volk en vaderland zal hij weer roepen!

 10. poison

  Ben benieuwd in welke pluche v.d. Steur gaat zitten.

 11. Wim

  Fredrik (Fred) Teeven, wordt geboren op 5 augustus 1958 te Haarlem.

  Opleiding
  ◾Havo, Spaarne Scholengemeenschap te Haarlem (1970-1977) LET OP ZEVEN JAAR HAVO in plaats van de gebruikelijke vijf jaar, Fred was dus geen licht !
  ◾Controleursopleiding Rijksbelastingdienst, Utrecht (1977-1980)
  ◾Nederlands recht, Vrije Universiteit Amsterdam (1987-1990) Stel dat Fred begin ’87 begonnen is en einde ’90 geëindigd, zou dat betekenen, dat hij 4 jaar gedaan heeft over de studie rechten, en dat in een avond opleiding, daar zoals u verderop kunt lezen, Fred inmiddels FIOD controleur geworden was. Zeer kort, temeer uit de HAVO studie blijkt dat Fred weer niet een van de beste leerlingen was.
  ◾Masteropleiding Public Management, Universiteit Twente (1999–2001) Ook weer uiterst vreemd daar de Universiteit Twente deze opleiding alleen maar als full time opleiding aanbiedt en Teeven zoals u hier onder kunt zien op dat moment Officier van Justitie bij het Parket Amsterdam was!

  Loopbaan
  ◾Fiscaal rechercheur Fiscale Inlichtingen- en Opsporingsdienst (FIOD) (1980-1990) waar hij in de avonduren zoals u boven kunt zien in 3 à 4 jaar de studie Nederlands recht afronde !??!
  ◾Teamleider douanerecherche FIOD in Rotterdam en Haarlem (1990-1993)
  ◾Officier van Justitie Parket Amsterdam (1993-2002)
  ◾Lid Tweede Kamer der Staten-Generaal voor Leefbaar Nederland (2002-2003)
  ◾Officier van Justitie Landelijk Parket (2003-2004)
  ◾Teamleider/officier van justitie op Schiphol (2004-2006)
  ◾Lid Tweede Kamer der Staten-Generaal voor de VVD (2006-2010)
  ◾Staatssecretaris van Veiligheid en Justitie (2010-2015)

  Het volgende opmerkelijke detail is wat wij boven rood gemarkeerd hebben. Justitie is geen vreemd metier voor ons en ofschoon in Nederland de klokken soms anders tikken dan elders in Europa hebben wij voor alle zekerheid nog maar eens gekeken wat de voorwaarden zijn om Officier van Justitie te worden :

  Er zijn drie manieren om Officier van Justitie te worden:

  1) Via de zgn. RAIO (Rechtelijk Ambtenaar in Opleiding). Vereist hiervoor is een afgeronde opleiding (WO) in de richting van Nederlands burgerlijk proces, straf of bestuursrecht. De opleiding duurt zes jaar.

  2) Het interne traject voor juristen die al binnen het OM werkzaam zijn. Je wordt dan Officier van Justitie in enkelvoudige zittingen. Hiervoor moet je een studie Nederlands Recht (WO) hebben afgerond en minimaal vier jaar juridische ervaring op hebben gedaan in de rechtsprakijk als senior parketssecretaris of gerechtssecretaris, juridisch (staf)medewerker of specialistisch beleidsmedewerker.

  3) Als ‘buitenstaander’. Je moet hiervoor afgestudeerd zijn in het Nederlands recht en de Nederlandse nationaliteit bezitten. Ook moet je al minstens zes jaar juridische werkervaring hebben.

  Voorwaarde 1

  De afgeronde opleiding heeft Teeven misschien, maar wanneer heeft hij zijn zes jaar RAIO opleiding gedaan?

  Voorwaarde 2

  Nogmaals, misschien heeft Teeven de opleiding rechten afgerond, maar wanneer was hij minimaal de vereiste 4 jaar bij het OM werkzaam? Wij kunnen hier niets van ontdekken ? De FIOD valt onder het Ministerie van Financiën.

  Voorwaarde 3

  De afgeronde opleiding rechten ? maar zes jaar juridische werkervaring in de rechtspraktijk. Werkzaam als FIOD teamleider is daar geen sprake van en was Teeven slechts 3 jaar i.p.v. de vereiste 6 jaar In Haarlem werkzaam!

  Kortom, rommelde Teeven niet alleen met bonnetjes en afspraken met criminelen, maar dankt hij zijn functie als Officier van Justitie ook aan “hogere machten en krachten ” ?

  Immers ervaring maakt de leugenmeester.

 12. Wim

  Toch op z’n minst een zeer merkwaardige voordracht die zonder twijfel zal worden gehonoreerd, waarmee de VVD , maar ook de huidige politieke elite in ons land op een plompe wijze tracht alle mogelijkheden bij voorbaat al te voorkomen dat indien de PVV de grootste partij wordt, Wilders cs. mogen gaan regeren. Of de gedachte dat Teeven een expert is in het laten verdwijnen van bonnetjes hetgeen u mag lezen als stembiljetten heeft meegespeeld blijft een vraagteken, maar indien er twijfels zullen gaan bestaan over de uitslag, zeker nu er handmatig geteld gaat worden, komt een VVD medestander in de Raad altijd van pas, en is Fred de aangewezen persoon hiervoor.

 13. HW

  Ik begrijp dit niet meer, maar dat zal wel aan mij liggen.
  Hoe kan het ministerie van Veiligheid en Justitie nu een demente VVD-er voordragen om lid van de Raad van State te worden. Heeft hij niet genoeg bewezen, dat hij de zaken vergeet. Wist geen bedragen en al helemaal geen bonnetjes te vinden.
  Zijn er dan geen knappe koppen meer te vinden in Nederland, die over een paar jaar nog weten waar ze destijds voor stonden.
  Ik hoop toch, dat onze Koning (Voorzitter) drie keer nadenkt, voordat hij met deze bewezen loser in zee gaat. Hij kan toch niet geschikt zijn!!

 14. Babaji538

  Als er 2 Turkse jongens zijn overleden, in de leeftijdscategorie
  van 17 jaar, mag ik verwachten dat de regering dit blijft doodzwijgen.
  Data zou een ondersteuning kunnen zijn.
  Overspannenheid en ongeloof kwamen hierbij echter
  als zeer ongewenst resultaat uit de bus, bij zo’n 20 werknemers.
  Zonder werk.

  Als er mensen overlijden zonder naam, afscheid of erkenning
  kan ik eindelijk vol goede moed mijn waardigheid dragen.

  Petra Hermans

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.