Jan Roos maakt zich hard voor de politie: "Geef ze meer bevoegdheden om tuig keihard aan te pakken!"

Geen categoriefeb 28 2017, 11:00
VNL is dé veiligheidspartij van Nederland. Geen andere partij wil zoveel investeren in Defensie en het politieapparaat. Alleen daarom al is het noodzakelijk dat deze partij op 15 maart in de Tweede Kamer komt.
De politiebond heeft zijn buik vol van rellend tuig dat steeds weer wegkomt met hun wangedrag omdat de politie niet genoeg bevoegdheden heeft om in te grijpen. "In wetgeving zou moeten worden vastgelegd dat we mensen eerder kunnen verwijderen of ergens de toegang kunnen ontzeggen," zegt Maarten Brink, regionaal bestuurslid van politievakbond ACP (Zeeland en West-Brabant) en politieman bij het team Weerijs (omgeving Etten-Leur en Breda).
Deze man weet waarover hij spreekt. Als politieagent maakt hij immers dagelijks mee dat tuig de boel op stelten zet en dat hij en zijn collega's er weinig aan kunnen doen omdat de politiek hen geen enkele bevoegdheid geeft om daadwerkelijk in actie te komen. Dat is ontzettend vervelend voor die agenten zelf, maar ook voor de hele Nederlandse maatschappij; tuig kan de boel daardoor immers straffeloos verpesten.
En ja, dat is echt een enorm probleem. Zo worden agenten regelmatig geslagen, geschopt, bespuugd en erger door straattuig van het laagste allooi. Het afgelopen weekend alleen al werd er geweld gebruikt tegen agenten in Breda, Nispen, Hengelo en Alkmaar.
"Wij pikken dit niet meer," zegt politiewoordvoerder Willem-Jan Uytdehage dan ook terecht. Hij eist actie. En wel meteen.
Een andere maatregel die de politie graag wil zien is dat daders van geweld tegen de politie harder gestraft worden. Brink:

"We vragen de politiek al jaren om strengere straffen. Dat gebeurt soms, en vaak ook niet. Waarom niet?"

Het antwoord daarop is, natuurlijk, dat zowel de politiek als de rechterlijke macht gedomineerd worden door D66-types die daders als het slachtoffers beschouwen en slachtoffers als daders.
Gelukkig zijn er tegenwoordig nieuwe partijen in opkomst in Nederland; partijen die de zorgen van de politie wél serieus nemen en die rellend tuig keihard willen aanpakken. Het beste voorbeeld van zo'n partij is VNL (VoorNederland) van lijsttrekker Jan Roos. VNL is razendsnel dé veiligheidspartij van ons land geworden. Roos bevestigt dat zelf maar weer eens op Twitter:
https://twitter.com/LavieJanRoos/status/836245831711879169
Roos heeft gelijk. En dit is precies waarom het van het grootste belang is dat VNL (en ook andere partijen, maar ik richt me nu even op deze partij) na de verkiezingen van 15 maart een paar mooie zetels in de Tweede Kamer krijgt. Als we dit overlaten aan het partijkartel wordt hier namelijk niets aan gedaan.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten