Jan Roos maakt zich hard voor de politie: “Geef ze meer bevoegdheden om tuig keihard aan te pakken!”

VNL is dé veiligheidspartij van Nederland. Geen andere partij wil zoveel investeren in Defensie en het politieapparaat. Alleen daarom al is het noodzakelijk dat deze partij op 15 maart in de Tweede Kamer komt.

De politiebond heeft zijn buik vol van rellend tuig dat steeds weer wegkomt met hun wangedrag omdat de politie niet genoeg bevoegdheden heeft om in te grijpen. “In wetgeving zou moeten worden vastgelegd dat we mensen eerder kunnen verwijderen of ergens de toegang kunnen ontzeggen,” zegt Maarten Brink, regionaal bestuurslid van politievakbond ACP (Zeeland en West-Brabant) en politieman bij het team Weerijs (omgeving Etten-Leur en Breda).

Deze man weet waarover hij spreekt. Als politieagent maakt hij immers dagelijks mee dat tuig de boel op stelten zet en dat hij en zijn collega’s er weinig aan kunnen doen omdat de politiek hen geen enkele bevoegdheid geeft om daadwerkelijk in actie te komen. Dat is ontzettend vervelend voor die agenten zelf, maar ook voor de hele Nederlandse maatschappij; tuig kan de boel daardoor immers straffeloos verpesten.

En ja, dat is echt een enorm probleem. Zo worden agenten regelmatig geslagen, geschopt, bespuugd en erger door straattuig van het laagste allooi. Het afgelopen weekend alleen al werd er geweld gebruikt tegen agenten in Breda, Nispen, Hengelo en Alkmaar.

Wij pikken dit niet meer,” zegt politiewoordvoerder Willem-Jan Uytdehage dan ook terecht. Hij eist actie. En wel meteen.

Een andere maatregel die de politie graag wil zien is dat daders van geweld tegen de politie harder gestraft worden. Brink:

“We vragen de politiek al jaren om strengere straffen. Dat gebeurt soms, en vaak ook niet. Waarom niet?”

Het antwoord daarop is, natuurlijk, dat zowel de politiek als de rechterlijke macht gedomineerd worden door D66-types die daders als het slachtoffers beschouwen en slachtoffers als daders.

Gelukkig zijn er tegenwoordig nieuwe partijen in opkomst in Nederland; partijen die de zorgen van de politie wél serieus nemen en die rellend tuig keihard willen aanpakken. Het beste voorbeeld van zo’n partij is VNL (VoorNederland) van lijsttrekker Jan Roos. VNL is razendsnel dé veiligheidspartij van ons land geworden. Roos bevestigt dat zelf maar weer eens op Twitter:

Roos heeft gelijk. En dit is precies waarom het van het grootste belang is dat VNL (en ook andere partijen, maar ik richt me nu even op deze partij) na de verkiezingen van 15 maart een paar mooie zetels in de Tweede Kamer krijgt. Als we dit overlaten aan het partijkartel wordt hier namelijk niets aan gedaan.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

4 reacties

 1. HaZ

  “Zo worden agenten regelmatig geslagen, geschopt, bespuugd en erger door straattuig van het laagste allooi.”
  Als ik een agent sla,schop,bespuug of erger dan word ik ter plekke in de boeien geslagen. Wat hier bedoeld wordt is dat grote groepen relschoppers dit flikken en ja , dan wordt het een keuze maken tussen ter plekke aanhouden of dit door de ME op laten knappen. Dat laatste daar zit hem volgens mij de crux. Zolang burgemeesters angstvallig wegduiken bij alweer een verzoek om inzet van ME tegen groepen relschoppers zal het probleem blijven. De oplossing ligt dus bij de burgemeesters die tenslotte het hoofd van de politie zijn en de schone taak hebben om te zorgen voor rust,orde en regelmaat in hun gemeenten. Vanuit de regering dienen deze burgervaders dan ook voorzien te worden van ad-hoc regels om adequaat hun taak te verrichten bij rellen en deze keihard de kop in te drukken.Niet goedschiks dan maar kwaadschiks. De tijd van pappen en nathouden moet maar eens over zijn.

 2. Adriaan

  Politie moet inderdaad meer mandaat krijgen. Ze worden op alle fronten vernederd. Maar dan moet ook vanuit de politie correcter worden opgetreden. Niet meteen beginnen met je en jij. Het wordt U moet weer terugkomen tussen mensen die elkaar niet kennen. Dat heeft alles met respect te maken. Daar moet uiteraard een campagne aan vooraf gaan: we gaan weer respect tonen voor politie en hulpdiensten. Het moet afgelopen zijn dat politie en hulpdiensten in elkaar geslagen worden. Oppakken en opsluiten. Geen flauwe lachwekkende taakstrafjes.

 3. swetsnek

  WAAR ZIJN WIJ MEE BEZIG hahahaha het meer fout lullen van hub vond ik altijd prachtig.

 4. think twice

  De regels, die de bevoegdheden van de politie i.v.m. rellend tuig beschrijven, zijn in deze tijd volkomen achterhaald. Ik heb de indruk, dat de regelgeving in dit land ( en omstreken ) hopeloos achterhaald is door de recente ontwikkelingen. Daarbij denk ik aan de internet explosie, maar ook aan de multiculti en de haat-imans.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.