Links tijdschrift Village vraagt: “Waarom niet?” en zet een schietschijf op het hoofd van Trump

Donald Trump is nog geen maand de president van de Verenigde Staten, maar de geweldsfantasieën borrelen nu al over. Het tijdschrift Village maakt het nu helemáál bont met de cover van hun februari-nummer. Trump doodschieten, zou dat niet wat zijn? Why not, wordt er zelfs nonchalant gevraagd…

Toen in 2002 de opkomende politicus Pim Fortuyn werd doodgeschoten, sprak het hele land er schande van. Met gladgestreken gezichten verkondigden politici van links tot rechts dat dit écht niet de bedoeling was, en de moord op de flamboyante LPF-lijsttrekker nooit had mogen plaatsvinden. Never again!

Ammehoela, dat laatste. Want Donald Trump is nu president van de Verenigde Staten en het haat- en demoniseringscircus gaat gewoon verder. Nee, ik ben ook geen fan van Trump. Maar kritiek op de nieuwe Amerikaanse president mag nooit overslaan in het vergoelijken van geweld of zelfs dodelijk geweld. Toch presteerde het linkse tijdschrift Village het om dit op de cover te zetten van hun maandelijkse editie:

C3vJZiAXAAAvsh6.jpg large

Ik geloof best dat dat binnen het tijdschrift zelf allemaal weer een klein beetje genuanceerd wordt, maar het feit dat je dit soort voorkanten produceert is genoeg om gekken die overwegen om Trump van het leven te beroven. Kijk maar wat er gebeurde rondom Pim Fortuyn, nadat mediarubriek na mediarubriek het nodig vond om de uitgesproken islamcriticus te vergelijken met een hele stoet figuren uit een duister en fascistisch verleden.

Met Donald Trump gebeurt nu hetzelfde, en dat gaat nog eens tot verschrikkelijke taferelen leiden als we niet met z’n allen bij zinnen komen. Bottom line: kritiek leveren mag, graag zelfs, maar houd op met het ophemelen van moord en doodslag – je gaat namelijk oogsten wat je zaait, en daarna heb je een woedend volk dat tot álles toe in staat is. Dat Trump dus nog maar lang en gelukkig mogen leven…

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

34 reacties

 1. DutchDropveter

  En als er straks een berg kritiek op komt ‘doodleuk’ roepen dat het satire is zeker. En als je het medium dan aanvalt gaan ze lopen janken en eisen ze bescherming.

  Misschien wordt het hoogtijd dat er voor journalisten een soort erecode komt dat je dit soort dingen niet meer mag doen omdat dit het schoolvoorbeeld is van het aanzetten tot haat en extreme ideeën die de dood tot gevolg kunnen hebben.

 2. zomaar

  tja links gaat ver , heel ver om hun democratie te blijven handhaven .

  hebben wij hier gezien en meegemaakt bij P. Fortuin, en Hans janmaat, en Wilders die niet voor niets beveiliging nodig heeft .

 3. Sam C

  Links is een getolereerd terroristisch gedrocht, Rara, RAF, ETA, AntiFa en ga zo maar door. Alles mag als je maar Links denkt.

 4. Ritter

  De media hetze tegen Trump doet mij denken aan de media hetze tegen Pim Fortuyn.

  Alleen is de media hetze tegen Trump veel intenser en ook internationaal waaraan veel media en politici meedoen. En ook Hollyood en andere entertainers.

  Er word door de media zoveel haat gecreëerd tegen Trump dat een aanslag (zoals bij Pim Fortuyn) denkbaar is.

  En mocht dat gebeuren (en laten we hopen dat het niet gebeurt (!) dan zullen natuurlijk de media hun handen in onschuld wassen.

  Pim Fortuyn: “Als mij iets gebeurt, ….”
  https://youtu.be/vbcuyUVb-nY

 5. Ritter

  Het ophitsen van de media tegen Trump zorg voor veel doodsbedreigingen.

  Secret Service Is Dealing With Over 12,000 Tweets Calling For Trump’s Assassination
  http://www.zerohedge.com/news/2017-02-03/secret-service-dealing-over-12000-tweets-calling-trumps-assassination

 6. van Urk

  Elk rechts persoon of burger wordt op de korrel genomen door links terwijl zij zelf zeggen never nooit aan geweldsverheerlijking op mensen zouden gaan doen. Echt waar, ik heb het zelf zo vaak gelezen van onze ubertrollen hier op DDS!

 7. Analist

  Waar blijft het O.M. Dit is gewoon een heel smerige en achterbakse manier om op te roepen tot geweld en veel bedreigender dan een idioot die op sociale media enkele dreigende woorden uit. Hitler is al lang weer aan de macht in Europa. Het volk heeft niets meer te vertellen. De officiële sluipmoordenaars zijn het net beetje bij beetje aan het sluiten. De totale dictatuur is dichterbij dan u denkt.

  1. Analist

   Binnenkort moeten de Europese landen een belofte van trouw af gaan leggen. Aan het volk of aan de Nieuwe Hitler ?

   1. Ni28

    Dit is hoe de EU zaken oplost met altijd nog een ergere oplossing. Net als bij de Cosa Nostra trouw zweren, je komt er ook niet meer onderuit behalve dood. De Brexit laat het al goed zien en het moet nog een graadje erger worden. En Duitsland gaat uitmaken hoe de Unie zal functioneren. Merkel lijkt inderdaad de nieuwe Hitler en landen die vooral geld ontvangen zullen graag met haar meegaan.

    1. Analist

     Merkel komt uit een belangrijke, Duitse banken familie. Deze banken hebben geld uitgeleend aan de Grieken die het niet meer terug kunnen betalen. Europa moet het nu, tegen enorme woekerrentes terug betalen aan Duitsland (en Frankrijk), dus o.a. aan de familie Merkel. Muti Merkel is eigenlijk Muti Maffia.

     1. Seneca

      Heeft u daar bewijzen van dat het individu Merkel uitbeen banken familie stamt? Zo ja, dan gaarne man en paard! Zo niet, af via de zij uitgang. Aan trollen geklets hebben wij niets op dit forum.

     2. Analist

      Seneca: Ik heb inmiddels Poetin verzocht om de bewijzen te leveren. Nog even geduld.

  2. maarjuna

   Je hebt het artikel zeker niet gelezen? Je zou vast tot andere kwalificaties komen

 8. HaZ

  Village is een Iers blad https://villagemagazine.ie/

 9. HW

  Zo zie je dat ultra links eigenlijk niet veel afwijkt van ultra rechts. Beiden dulden geen tegenstanders die een andere mening hebben.
  Dus ultra links zou net als ultra rechts ook verboden moeten worden

 10. maarjuna

  Stlorm in een glas water Tim. Het (goed geschreven) artikel doet veel meer dan nuanceren. Na een afweging van motieven, principes en consequenties komt de conclusie: democratie haar werk llaten doen!

  1. Analist

   En nou hoop je natuurlijk Maarjuna dat het westen binnen niet al te lange tijd zit opgescheept met een meerderheid aan moslims?

   1. maarjuna

    Nee, maar wat heeft dat met dit artikel te maken?

 11. Anna

  Wat willen die journalisten eigenlijk? Islam, Multicultureel, Globalisering? Hebben ze geen kinderen en kleinkinderen?

  1. DutchDropveter

   ze denken dat als ze ooit voor de hemelpoort staan de weg komen met de term ‘ik deug’.
   Meer kan ik er niet van maken. Net zo hypocriet als Orange baby’s en Unicef en al dat andere linkse spul.

   Leuk dat je een kind wil helpen te voorkomen dat het geen HIV krijgt heel erg deug. meer vervolgens gaat het kapot van de honger. Na oke dan gaan we met Unicef weer deug doen gaan we die mensen spullen geven om gewassen te verbouwen, wat doen ze? vreten het op en verbouwen er niks van want ze verwachten een volgende lading toch? Uit eindelijk heeft het kind 0 toekomst 0 zelf verbouwd eten en is het 0 zelf voorziennend.

   Wil je als Orange babay’s unicef of andere deugclub ècht helpen? bieden dan maar een middel aan; sterilisatie. Als er geen eten en drinken is, geen toekomst, geen uitzicht. dan moet je als ouder vooral 15+ kinderen nemen voor je eigen oude dag…

   En dat is het werkelijke probleem ze wijzen vaak de rechtse op hun egoïstisch gedrag maar de echte egoïsten zijn de mensen die mensen in leven houden die geen uitzicht op verbetering hebben.

   Leuk man een weeshuis, en wat wordt daar geleerd? iets over logica met hoeveel kinderen je überhaupt kunt nemen? Of gaan we daar alleen maar dingen leren om de populatie nog meer aan te zwengelen? Me dunkt het laatste Links kennende.

   Noem me hard en respectloos maar fossiel grondwater oppompen om in een droge zandbak gewassen te gaan verbouwen is zo veel erger dan de opwarming van de aarde maar daar hoor je links niet over.

   Binnen nu en 25 jaar 2 miljard mensen in het continent in Afrika, dat wordt straks 95% van het loon naar het goede doel voor links of is het dan in eens anders?

 12. Pjotter

  Ik heb eerder gezegd, “voor JFK was 1 man vervult van haat nodig” Trump heeft een halve wereld aan haatfiguren tegen zich, dus logischer wijze (en nop zijn Amerikaans) zijn de colts geladen en schietklaar, gewoon afwachten wanneer, geen enkele beveiliging is waterdicht, wat een bat losers, ik zie hem liever dan zijn voorganger.

 13. Ni28

  Dit is een typische reactie van de vijanden van de democratie. Het niet aanvaarden van het verkiezingsuitslag is ondemocratisch en wijst op dictatoriale trekjes van dit soort mensen. Hopelijk zal Trump het niet bij laten en een aanklacht indienen wegens oproep tot moord. Dit is geen vrijheid van meningsuiting meer. Opvallend zullen de linkse media dit soort acties niet veroordelen maar net als bij Fortuyn krokodillentranen laten na de moord. Links houdt niet van democratie want die eindigt voor hun met hun verlies. Lees het artikel over democratie van A. Ellian in de Elsevier van gisteren. Duidelijk en goed geschreven.

 14. ko vadis

  Dit is juist een knipoog van “links” naar The Trump, door een vizier.
  Dezelfde vriendelijkheid die ik ook ambieer naar linkse landverraders!
  Geloof maar dat ik er bij glimlach! 🙂

 15. Anna

  De linkse agressie loopt de spuigaten uit. Waarom is dat blad zo moordzuchtig? Wat doet president Trump eigenlijk wat tegen volk en zijn land zou zijn? Wat heeft hij Ierland aangedaan? Volgende blad met voorpagina en zelfde foto van degenen die de kop heeft aangeraden en laten drukken.

  1. maarjuna

   Nee, maar wat heeft dat met dit artikel te maken?

 16. robmdw

  Ja, zo een afbeelding kan mafkezen inspireren, zoals bij ‘ pizzagate’ bleek. Facebook anti-Clnton fakenews suggereerde dat Clinton een netwerk van Kindermisbruik zou runnen, mafkezen kropen uit hun riool. De moord op Fortuyn, De slachting van kinderen door Breivik…. Bij Breivik waren hier zelfs bij DDS mafkezen die reageerden dat Breivik eens als held gezien zou worden…
  Neen, het artikel in Village is een goed artikel waarin gesteld wordt dat Trump via democratische middelen bestreden moest worden. Het WHY NOT is letterlijk WAAROM GEEN geweld gebruikt moet worden. Dus hr. Engelbart in het artikel wordt er niet een beetje genuanceerd omdat de voorpagina verbeeldt GEEN geweld te gebruiken en dat hoeft dus niet genuanceerd te worden.

  1. Anna

   robmdw. Probleem is dat mensen slecht kijken naar de kop en dat weten ze ook bij dat smerige blad. Het is een zeer agressieve, hatende en opruiende voorpagina. Laat ze dat doen met hun eigen vader of zichzelf.

   1. robmdw

    Ik vind het ook geen handige beeldvorming. Engelbart schrijft ook niets vermoedend een vraagteken achter WHY NOT (waarm niet) waardoor de suggestie anders lijkt. Dit vraagteken staat niet op die voorpagina. Ik vind dit soort beelden eigenlijk altijd bizar, net zoals Merkel die als dader afgebeeld wordt….

   2. maarjuna

    En dat ze het artikel niet lezen. Daar wordt inderdaad uitgelegd waarom het geen goed idee is om Trump om te leggen. Als iemand zich dan geïnspireerd voelt een aanslag te plegen, kan je dat zeker het blad niet verwijten. Dan moet er gewoon nooit meer iets gepubliceerd worden.

 17. Gustaafff

  Onscceptabel.

 18. HdK

  Links vs Trump
  Links lijkt gebiologeerd door de commotie die ze zelf rondom Trump (& Wilders) hebben gecreëerd. Met enorme media-hypes hebben zij hun eigen vijand gecreeerd.
  De meeste Trump-hypes zijn op voorhand buitengewoon negatief van toon. Dit in grote tegenstelling tot de positieve mediareacties die Obama bij voorbaat en bij voortduring kreeg. NB ontving Obama al de Nobelprijs voor de Vrede voordat hij ook maar de kans had gehad om op dat gebied iets te presteren.

  Dit alles omdat hij gekleurd is?
  Aan het einde van Obama’s 8-jarige regeerperiode was de US met even veel staten in oorlog als bij het begin. Hoezo, Nobelprijs?
  De US staatsschuld was wel verdubbeld.

  De eeuwig negatieve toon over Trump klinkt unfair, bevooroordeeld, hypocriet en werkt bij velen averechts.
  Zogezien zou ik de door haat verblinde linkse critici willen zeggen ’ga zo door’, ga alsjeblieft zo door t/m 15 maart!

 19. jennifer

  Zou Rutte nou ook gaan zeggen, dit keur ik af zo breng je terroristen op een idee. Het is gewoon schande dat dit wel allemaal kan, maar als er eens n stand vaste maatregel komt van Trump hij zelfs door politici met negatief commentaar wordt belaagd. Waar blijven ze nu met hun commentaar.

  1. maarjuna

   Ik denk dat Rutte zou zien wat de kop werkelijk uitdrukt en dat, als hij het artikel had gelezen, er helemaal achter kon staan.

 20. Kodi

  Donald Trump is our president.
  If you want another president then go to another country.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.