Onzinnige Duitsers scharen zich massaal achter de campagne van supereurofiel Martin Schulz

Blijkbaar voelen onze oosterburen zich nog altijd aangetrokken tot autoritaire politici met grootse pan-Europese plannen.

Ik weet het, ik weet het. Het is tegenwoordig niet meer acceptabel om Duitsers te linken aan hun eigen verleden onder de nazi’s. Zij zijn immers helemaal veranderd en iedere opmerking die refereert aan de geschiedenis ist verboten. Helaas houd ik me niet aan de regels van de politiekcorrecte klasse en noem ik het beestje gewoon bij zijn naam.

Ook nu dus. Uit de meest recente peilingen in Duitsland blijkt namelijk dat de sociaaldemocratische SPD een behoorlijke comeback aan het maken is. Dat komt door de stijgende populariteit van Martin Schulz, die de officiële kandidaat is van die partij voor het bondskanselierschap:

Angela Merkel is niet meer ongenaakbaar. De kersverse SPD-kandidaat voor het kanselierschap, Martin Schulz, gaat haar zelfs voorbij in de peilingen. Hij is bij de Duitse kiezer populairder, en ook zijn linkse partij profiteert van een ongekende inhaalslag.

Nou gun ik Duitsers best een spannende verkiezingscampagne, maar dit slaat helemaal nergens op. Schulz is één van de meest onsympathieke mannen ter wereld. Tot een paar maanden geleden was hij de ‘voorzitter van het Europees Parlement.’ In die hoedanigheid misbruikte hij zijn macht keer op keer om eurosceptische parlementsleden zoals Nigel Farage het zwijgen op te leggen. De man die toen leider was van UKIP hoefde maar een keertje te luid adem te halen of Schulz zette hem weg als een enge nationalist, een fascist, een nazi en erger.

Artikel gaat verder onder de advertentie.

Natuurlijk vocht Farage iedere keer weer op bijzonder effectieve wijze terug, maar dat maakte Schulz’s wangedrag er niet minder erg op.

Die man, die tiran verpakt als een eurofiele sociaaldemocraat die steeds ‘Mehr Europa’ eist, is nu blijkbaar de meest populaire politicus in Duitsland en kon weleens een serieuze uitdager worden van Angela Merkel.

Het is werkelijk schokkend te noemen. Ik ben altijd enigszins kritisch over onze oosterburen en hun autoritaire tendensen, maar zelfs ik had dit niet zien aankomen. Sterker nog, toen hij Brussel verliet vierde ik zo ongeveer een feestje omdat dit betekende dat we ein-de-lijk van hem af waren.

Nu waag ik dat opeens te betwijfelen. Of we het leuk vinden of niet, Duitsland is veruit het machtigste land in de Europese Unie, zeker nu Groot-Brittannië het megalomane Europese project van, voor en door zelfverrijkers binnenkort verlaat. Dit betekent dat ‘Bondskanselier Schulz’ (de rillingen lopen me al over het lijf) meer schade kan aanrichten dan ‘voorzitter Schulz.’ En dat wil wat zeggen. In die laatste hoedanigheid heeft hij namelijk al voor enorme problemen gezorgd en de machtshonger van de EU continu gevoed.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

30 reacties

 1. Analist

  Deutsland uber alles, sieg Schulz, sieg Schulz, sieg Schulz!

  1. Analist

   Die Duitsers hebben ons goed bij de veter. Ze spelen het beschaafde, democratische volkje, maar ondertussen broeit het Nationaal Socialisme als een snel verspreidend onkruid in een bak met stront. Het zal spoedig aan de oppervlakte komen.

 2. Gustaafff

  Inpolitiek-correct links bestaat ook.

 3. maarjuna

  Dat Duitsers zich zo achter Schulz en helemaal niet bang zijn van open grenzen en een sterk Europa heeft alles te maken met hun zelfbewustzijn. Geïnspireerd door een echte leider, Merkel, die het niet nodig heeft zich af te zetten tegen anderen of groepen te discrimineren, houden ze vast aan hun overtuigingen. Het is fantastisch hoe deze natie zich heeft ontwikkeld tot een gidsland op zowel economisch als moreel gebied.

  1. Analist

   Ben even overgeven Maarjuna !

   1. Analist

    Geïnspireerd door een echte leider, dat maakt het nu juist zo eng!

  2. Nasrani

   Angela Merkel is een Christen van het goede soort. Zij heeft veel over voor vluchtelingen en minder bedeelden. Alleen wat zij, en andere Christenen, nu moeten leren is dat goed zijn voor vluchtelingen iets anders is dan de ideologie islam alle ruimte gunnen. Daarom is in Nederland gelukkig de SGP, waar Christenen op kunnen stemmen die recht willen doen aan het Bijbelse gebod om de naaste lief te hebben, maar tevens de verderfelijke en anti-christelijke islam buiten de deur willen houden.

   1. Arachne

    Angela Merkel is en geen Christen en niet van het goede soort. Zij heeft NIETS over voor de vluchtelingen; dat laat zij de gewone Duitser betalen. Zij heeft NIETS over voor de minder bedeelden; ook in Duitsland voelt de middenklasse de toenemende kosten.

    Een werkelijke Christen had de vluchtelingen in opvang ondergebracht in de regio.
    Dat had de gewone Duitser een hoop geld bespaart (waar deze voor werkt) en tevens geen druk op de sociale middelen (huizen, onderwijs, medische zorg en andere), en maatschappelijke ontwrichting voorkomen. De opgevangen vluchtelingen hadden direct begrepen dat de opvang tijdelijk zou zijn en meer animo gehad om terug te keren (bevrijding Aleppo). Verder had, op gepaste wijze en met wijsheid, hulp (vorm in overleg) geboden kunnen worden bij de terugkeer en wederopbouw. Het zou vele levens hebben gespaard en families intact gelaten.

    De mensenhandelaren, zowel de bootjesmannen als de industrie (advocaten, sociaal werkers) hadden niets tot weinig verdiend en politici (ook EU) hadden niet de barmhartige samaritaan kunnen uithangen. Geen chantage door o.a. Erdogan.
    Een grote winst zou ook zijn dat deze uitbreiding van de islam en dezer ideologie niet plaatsgevonden zou hebben. De vluchtelingen zou gespaard zijn gebleven van het gedwongen leven en meedoen in een maatschappij die zij niet aankunnen en die zij niet willen.

    T.a.v. uw opmerking over de Christelijke plicht tot naastenliefde:
    het midden-oosten is niet naast de deur. Het zijn niet onze naasten. Onze naasten zijn onze familie, onze buren, vrienden, collega’s. Daar moet onze eerste zorg naar uit gaan. Niet naar ver weg. Er valt hier nog genoeg te doen.
    Dit geschreven hebbende ontslaat ons niet van de plicht om hulp te bieden aan verder weg, zeker bij rampen, indien wij daartoe in staat zijn en met/binnen de mogelijkheden die we hebben. Verder weg moet worden aangezet tot zelfhulp.
    Wij moeten daarbij ons niet laten dwingen tot een anders definitie van naastenliefde.

    1. Nasrani

     Grappig zoals u reageert. In de Bijbel lees ik persoonlijk echt wat anders hoor. Lees maar eens wat Jezus zegt over naastenliefde. Dat is volgens mij iedereendie op je pad wordt geplaatst. En dus in dit geval de vluchtelingen die naar europa vluchten. Europa heeft een plicht t.o.v. Deze mensen. Het zijn MENSEN. Maar vervolgens moeten we proberen de ideologie erachter te weren ( de islam) en uiteindelijk zullen ook vluchtelingen terug moeten naar eigen land. Maar beschermen en veiligheid bieden zie ik als Christenplicht. En als u Christen bent u toch ook hoop ik?

     1. Arachne

      Vele lezen de bijbel en citeren en/of gebruiken zinnen daaruit. Selectief
      toe eigenen. Dit is zichtbaar omdat de meest goddelozen moeiteloos hun morele stokpaardjes berijden onder het aanhalen van Bijbelverzen.

      Deze vluchtingen zijn niet op ons (Europa’s) pad geplaatst.
      Zij zijn hier heen gehaald door “valse profeten” zoals Angela Merkel.
      Het is georganiseerd. De “vluchtelingen” vluchten niet naar Europa, ze gaan naar waar het meeste voordeel te halen valt.

      In de eerdere comment gaf ik aan wat wij voor deze vluchtelingen kunnen doen; dit vanuit de christelijke plicht tot naastenliefde.
      Jezus zegt dat we moeten omzien naar de armen, de weduwen en wezen, de zwakkeren, de verdrevenen. Klopt, omzien naar is niet wat er in het westen van gemaakt is.

      Het beschermen en beveiligen van de vluchtelingen gebeurt niet eens IN ons eigen land; sterker nog, onze eigen bevolking is niet veilig voor de vluchtelingen.

      Het nieuwe testament promoot zelfredzaamheid en zelf doen.
      Jozef en Maria vluchtten met de kleine Jezus naar Egypte (kindermoord jongetjes). Jozef heeft daar gewoon gewerkt om voor zijn gezin te zorgen.

      In de veel aangehaalde gelijkenis over de barmhartige Samaritaan, universeel misbruikt, betaald de Samaritaan ZELF met eigen geld de kosten van de gewonde man. Hij geeft de waard een voorschot en de opdracht om voor deze man te zorgen en zegt toe op zijn terugreis de rekening te voldoen.

      Zowel Jezus als Paulus zouden een paar hele stevige en confronterende woorden hebben voor de huidige asielindustrie en haar profeten.

 4. Wim

  Duitsland is het grote gevaar in Europa. Het zit jn het beestje.

 5. Arachne

  …Ik ben altijd enigszins kritisch over onze oosterburen en hun autoritaire tendensen..

  Nee, dit soort uitlatingen is een teken van morele superioriteit (the moral highground) en de volkomen misplaatste ideeën over onze oosterburen.

  Duitsland is sinds 1945 bezet; het westen door geallieerden (nu de VS) en het oosten door de Sovjet communisten. Tussen 1918 en 1936 was Duitsland bezet door het verdrag van Versailles en op sleutelplekken door Franse troepen. De Duitser hoort sinds 1945, vanaf de geboorte tot de dood, niets anders dan dat hij intrinsiek autoritair, racistisch, antisemitisch, oorlogszuchtig is en uit is op vernietiging van alles om hem heen. Honderd jaar ellende, oorlog, leed en pijn is zijn en alleen zijn schuld. Deze schuld is erfelijk en wordt dus door hen aan hun kinderen overgedragen. Nimmer in de geschiedenis van de mensheid zijn er ooit zulke intrinsiek slechte mensen geweest.

  Er is in Duitsland geen vrije pers en geen vrijheid van meningsuiting. Alles dient omslachtig ingepakt te worden gezegd en gedacht. Commentaar op politici, regeringsleiders, maatschappelijke organisaties; het is praktisch onmogelijk. De kerken hebben zich ook geconformeerd. Zelf vragen stellen in gevaarlijk. Iedere internationale organisatie is heilig; de EU, de VN, Greenpeace, Amnesty etc. Vele sites en youtube video’s zijn in Duitsland niet te bezoeken, geblokkeerd. De RAF (ultralinkse terroristen) werd door links Europa omarmd en geprezen.

  De Duitse belastingbetaler financiert driekwart van Europa. Ze betalen vanaf 1918 voor alles en iedereen. |Ze zijn “begeisterd”, bijdragend en ondersteunend lid van iedere NGO en initiatief dat er maar te bedenken valt. Het kleinste, ja maar, wordt ALTIJD beantwoord met Auschwitz.

  In deze omgeving woont, werkt en leeft de Duitser, in het absolute geloof dat Duitser zijn de grootste zonde is die er is. De gewone Duitser is doodsbang om een woord van twijfel te uiten. De onfeilbaarheid van de staat, de EU en de VN is in hun ziel geëtst. Het grootste deel, en zeker de 50+, weten niet van de kritiek op Angela Merkel, weten niet veel van de problemen in hun land want de pers drukt die niet af, is vertelt dat AfD de nieuwe NSDAP is, kennen Schulz handel en wandel binnen de EU niet.

  Angela Merkel is een hardcore communist, geen Duitse. Schulz is een EU socialist en dus een communist, die zijn Brusselse manieren nu in Duitsland beproefd. Ook hij is geen Duitser.
  Mogelijk is men uitgekeken op Angela en kiest men nu voor Schulz, mogelijk om financiële redenen. Als de Duitser vrije toegang had tot informatie en er een vrije pers was (wat wij een grondrecht noemen), zouden Horst en Ursula een echte keuze hebben.
  Zij zouden dan mogelijk wel eens kunnen besluiten niet meer bij de EU te willen horen.

  1. Bon-vivant

   Ik mag toch hopen dat dit stukje proza humoristisch bedoeld is…

   1. frans carel

    Ieder woord van wat @ Arachne beweert is waar. Ik weet waarover ik praat, want ik ben met Duitsland vergroeid. Dit is helaas geen humor. Merkel, de domineesdochter uit het Oosten (want de DDR was volgens haar vader “het goede Duitsland”), is een rascommuniste, werkte voor de STASI, helpt nu Duitsland en Europa naar de afgrond. Leest U eens de oordelen van vooraanstaande Duitse filosofen als Rüdiger Safranski en Peter Sloterdijk over Merkels desastreuze open grenzen politiek. Dan piept U wel anders.

    1. Bon-vivant

     U komt op de proppen met Duitse filosofen, alsof die deze bejaarde mannen de waarheid in pacht hebben. Verder komt u met allerlei ongefundeerde verdachtmakingen jegens Angela Merkel om uw punt te maken. Het lijkt me heel sterk dat een rascommuniste de hoogste baas bij de CDU is geworden. Dan heeft ze dat al die tijd wel heel goed verborgen gehouden.
     Maar het artikel ging in eerste instantie over Martin Schulz, of ben ik nou de weg kwijt…

     1. Arachne

      Het christelijke gehalte van het CDU (niet individuele leden of kiezers) is van dezelfde orde en grootte als het CDA. Verder is het een feit dat diverse -ismen, die zich uiteindelijk verenigen in het communisme, de protestants christelijke kerken van het westen vanaf 1910 geïnfiltreerd hebben.

      De vader van Angela Merkel was een “rode dominee”; dit type meenden de hemel op aarde te kunnen bewerkstelligen via de partij en de staat, die de positie van Jezus en God innamen.

     2. frans carel

      Die oude filosofen hebben meer verstand dan U, zoals ook de oude Grieken verstandiger waren dan de huidige. Ik kom helemaal niet met verdachtmakingen aan het adres van Angela Merkel, ik kom met feiten die zo via google over haar te vinden zijn. Dat U haar carrière binnen de CDU ongeloofwaardig vindt, is Uw zaak. U gelooft klaarblijkelijk “die Lügenpresse”, de staatsmedia dus. De zusterpartij CSU denkt bijvoorbeeld heel anders over Merkel dan haar eigen CDU. Maar de CSU wordt in de Nederlandse staatsmedia consequent als Beiers, dus neo nazistisch afgeschilderd. Om U weer even op weg te helpen: het ging hier om het gevaar van de ziekte die “Europa” heet, een levensgevaarlijke ziekte die vooral onder illusionistische politici van het genre Schulz, Merkel, Pechtold heerst. Dus in de hoek van wat ik rood fascisme pleeg te noemen: onder het mom van progressief of vooruitgang de nieuwe middeleeuwen binnenhalen. Nu begrijpt U het hopelijk weer.

   2. Arachne

    Als u er van overtuigd bent, dat u als Nederlander aan de goede kant staat en uw oordeel over de Duitser(s) mag vellen, wil ik u uitnodigen om de volgende link zorgvuldig door te lezen. Als u de tekst naar engels zet, krijgt u een uitgebreide versie.

    https://nl.wikipedia.org/wiki/Morgenthau-plan

    Specifiek wil ik wijzen op de kopjes: Verwerping van het plan en Voedselvoorziening en hongersnood.

    1. Bon-vivant

     De zinsnede “…dat u als Nederlander aan de goede kant staat…” vind ik wel heel erg verontrustend. Gaan we binnenkort bijltjesdag houden?
     Welk punt wil Arachne eigenlijk maken met het Morgenthau plan???

     1. frans carel

      U begrijpt nog steeds niet waarom het hier gaat. Een “bijltjesdag” komt steeds nader door de tweedeling die de politieke elite in Nederland heeft aangebracht: je staat aan de kant van het progressieve verlicht denkende links gespuis met nu even de domme Pechman in het rampenlicht, of je bent een tokkie, een gladiool of weet ik veel, laag opgeleide imbeciel in ieder geval, en dan hoor je bij Wilders. Ik heb de allerhoogste opleiding genoten en het allerhoogste ambt bekleed, en toch stem ik al vele jaren uit volle overtuiging op Geert Wilders. Gek hè? Want nu klopt plotseling Uw wereldbeeld niet meer. U lijkt wel op de Nederlandse staatsmedia: gewoon blijven volhouden dat de Amerikaanse verkiezingen vervalst zijn en dat Trump niet gewonnen heeft en geen Republikeinse meerderheden in de Senaat en het Huis heeft. Gewoon volhouden dat Hillary de presidente is en dat Poetin achter de overwinning van Trump zat. Makkelijk toch?

     2. Bon-vivant

      Die tweedeling is toch echt bedacht door Wilders c.s. Als je geen adept bent van de PVV, behoor je tot de verwerpelijke “elite”. Opmerkelijk trouwens dat hier ook weer het woord “links gespuis” wordt genoemd. De plannen van de PVV op sociaal-economisch terrein zijn linkser dan die van de PvdA. Het is frappant hoe vaak de SP en de PVV het over deze onderwerpen gloeiend eens zijn: verzorging van de wieg tot het graf.

      Frans Carel heeft het “allerhoogste ambt” bekleed. Laat ik mij nou minister-president Frans Carel helemaal niet kunnen herinneren.

     3. Arachne

      Aan de goede kant staan = het oordelen over de oosterburen zoals de schrijver van dit artikel doet.

      Velen menen dit te mogen doen omdat wij aan de goede kant (geallieerden) stonden en dus betere mensen zijn. Wij zouden nooit zulk kwaad kunnen doen. Het Morgenthau plan zet helder uiteen dat het kwaad overal zit en meerdere gezichten heeft. Het is feitelijk hypocriet om 1 groep blijvend de “zwarte piet” toe te schuiven.

 6. Bon-vivant

  Dit is toch wel een heel merkwaardig redactioneel artikel van De Dagelijkse Standaard. Nu is het algemeen bekend dat Van Der Galien c.s. fan zijn van clubs als PVV, Front National, Alternative für Deutschland, etc., maar om sympathisanten van Martin Schulz weg te zetten als “onzinnige Duitsers” lijkt mij zwaar “onder de gordel”.
  Het is goed mogelijk dat je geen fan bent van Schulz, maar een beetje niveau in het commentaar kan geen kwaad.

  1. frans carel

   Ik hoop dat onze hoofdredacteur het allemaal iets te pessimistisch inschat, maar ik vrees het ergste. Het is een angstaanjagend teken aan de wand wanneer Merkel en Schulz Duitsland zouden gaan “leiden”. Wat hebben de Britten toch verstandig gehandeld met hun Brexit. Europa staat voor de afgrond, nog één stap voorwaarts. Merkel en Schulz zijn een rampzalig duo. Het enige alternatief is inderdaad de AfD, uiteraard weggezet door de staatsmedia als neo nazi’s, want de Groenen in Duitsland zijn net zo wereldvreemd als dat Klaverblad in Nederland. Merkel heeft er in goed communistische traditie voor gezorgd dat er geen opvolging is. Schäuble is te oud, al bekent hij dat Merkel volkomen het spoor bijster is.

   1. Bon-vivant

    Buitengewoon puberaal gedrag om politici waar u geen fan van bent, zoals Jesse Klaver, belachelijk te maken door hun naam te verbasteren. Ik deed dat vroeger ook wel eens, toen ik nog op de middelbare school zat. Maar gelukkig ben ik volwassen geworden.

    1. frans carel

     Hahaha! U bent als levensgenieter volwassen geworden? Nou, maar dan toch niet in Uw denken! Jaha…naamgrappen zijn altijd leuk, het hele cabaret leeft er van. Trutte, Pechman, Jessica, Tofi Tipsie, Blonde Greet, roept U maar! Alleen op Asscher kun je geen grappen maken, die man heeft zichzelf al opgehangen door de islam binnen te halen. Zielig geval. Daar spot je niet mee.

 7. Ni28

  Marjuuna bejubeld de Duitse natie met Merkel als zowat de grootste leidster ter wereld maar vergeet hoe Duitsland door deze opstelling juist twee wereldoorlogen veroorzaakt heeft en op weg is naar de derde door hun wil aan iedereen op te leggen. Nog even en het is geen EU maar een grote Duitsland. Uber alles. Of het nu Merkel is of Schulz.

  1. Analist

   Al die vluchtelingen die Duitsland nu opneemt kunnen, zodra ze een Duits paspoort hebben, gaan wonen waar ze willen in de hele EU. Met dank aan Muti Merkel.

 8. dapperdodo

  Ik dacht het direct toen ik het hoorde. Schulz van EU naar de Duitse politiek. Als hij de bevolking eenmaal in de pocket heeft kan hij beter zijn vriendjes in de EU voortslepen.
  Van de regen in de drup. Voor de duitsers die de SPD stemmen

 9. Jroam

  Heb uw naast lief. Yep!
  Kap ff met dat gezwam. De naaste liefde van Nederlanders die daar volledig van afhankelijk zijn, worden “godverdomme” vastgebonden, krijgen onvoldoende aandacht! Dus die andere buren uit verweggistan, lekker daar blijven.
  Die Schulz is ook een vluchter, weglopen voor de problemen in Europa,
  en de grote jongen uithangen door te doen alsof hij
  wel voor niet Europeanen een oplossing heeft.

  Zorg eerst voor de eigen bevolking, dat is niet racisme en ook geen fascisme,
  maar realisme.
  Iemand in een rolstoel die tegen iemand die slecht ter been is, zegt ook niet.
  Zal ik je even de trap op helpen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.