"Spanje is voor de komende 50 jaar geruïneerd!" Econoom voorspelt vreselijke crisis en haalt uit naar wanbeleid ECB

Geen categoriefeb 22 2017, 19:00
Eén van de meest prominente economen van Spanje heeft hard uitgehaald naar de ECB. Hij zegt dat de "gestoorde leningen" van de Europese Centrale Bank Spanje voor de komende 50 jaar in het verderf zullen storten.
Nou roepen klassiek-liberalen als ik dat natuurlijk al jaren, maar het is toch leuk dat een bekende en invloedrijke econoom dit nu ook hardop zegt. Natuurlijk wordt daar geen aandacht aan besteed in de Nederlandse media, maar gelukkig zijn er ook nog Britse kranten. En ja, die zijn over het algemeen veel beter dan de vreselijke linkse fopdagbladen waar wij het mee moeten doen in ons land.
Eén van die kranten is de Express. Die niet-politiekcorrecte krant legt uit:

Leading economist Roberto Centeno, who was an advisor to US president Donald Trump's election team on hispanic issues, says the country has borrowed £508 billion (€603) billion that it cannot conceivably pay back.

And he says Spanish politicians including Minister of Economy Luis de Guindos are "insulting their intelligence" after doing back door deals with the ECB.

Met andere woorden, Centeno zegt dat Spanje maar liefst 603 miljard euro geleend heeft; een bedrag dat het land nooit van zijn leven kan terugbetalen.
In een blogpost schrijft Centeno:

"[That Spain is] moving steadily towards the suspension of payments which is the result of out of control public waste, financed with the largest debt bubble in our history, supported by the ECB with its crazy policy of zero interest rate expansion and without any supervision."

Spanje nadert dus het punt waarop het niet meer aan haar verplichtingen kan voldoen, wat met name door de enorme schuldenlast komt -- een schuldenlast die gesteund wordt door de ECB met zijn "gestoorde beleid van nul procent rente." Eerder uitte CDA-Tweede Kamerlid Pieter Omtzigt vergelijkbare harde kritiek tegenover De Dagelijkse Standaard op het onzinnige rente- en opkoopbeleid van de ECB. Vanuit óns perspectief bekeken leidt een rente van 0% namelijk "tot een uitholling van het Nederlandse pensioenstelsel."
Maar goed, dat is gevaarlijk en problematisch voor Nederland, Centeno focust zich -- natuurlijk -- met name op zijn eigen land. Zijn conclusie is dat de huidige situatie "erin zal resulteren dat verschillende generaties Spanjaarden de komende 50 jaar geruïneerd zijn."
En dat alles met dank aan hun eigen overheid én aan het wanbeleid van de ECB.
Is het geen geweldige zegen voor het Europese continent, dat hele megalomane Europese faalproject?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten