Ultra-politiekcorrecte Volkskrant smeekt Wilders-haters: 'Stem strategisch tegen PVV!'

Geen categoriefeb 11 2017, 8:00
Ze hebben 'onderzoek gedaan' naar de vraag of D66'ers, GroenLinksers en CDA'ers bereid zijn om hun stem op het allerlaatste moment aan de VVD te geven. Dit om de PVV te stoppen.
Bij de Volkskrant en de Universiteit van Amsterdam zijn ze onderhand echt in paniek aan het raken. De PVV blijft de VVD namelijk maar verpulveren in de peilingen. En dat terwijl de media toch echt zo goed hun best doen om Wilders te beschadigen.
Daarom hebben ze nu dan maar besloten om het over een andere boeg te gooien: ze hebben een onderzoek laten verrichten door Kantar Public naar de vraag of CDA-kiezers, GroenLinks-kiezers en D66'ers eventueel bereid zijn om op de VVD te stemmen om de PVV te verslaan. En wat blijkt? Een groot deel is dat inderdaad!

Tot een vijfde van de kiezers van andere partijen hoopt met die stem te voorkomen dat de partij van Geert Wilders de grootste wordt. Deze optie is vooral populair onder aanhangers van D66 (22 procent) en CDA (17 procent), maar ook onder stemmers met een voorkeur voor GroenLinks (14 procent) en de PvdA (13 procent).

Dat wisten die linkse rakkers van tevoren natuurlijk al, maar ze wilden een reden hebben om die mensen op te roepen dat daadwerkelijk te doen... zonder dat die oproep al té overduidelijk gedaan wordt. Vandaar dit onderzoek. Daaruit blijkt ook dat alleen 50Plus-kiezers en SP'ers strategisch op Wilders willen stemmen om de VVD klein te houden, maar dat gaat natuurlijk om veel minder mensen. En dus:

De cijfers bevestigen dat Rutte zich succesvol kan presenteren als een veilig alternatief voor Wilders, zo schrijft de Volkskrant zaterdag.

Kortom, het politiekcorrecte mediakartel heeft een nieuwe manier bedacht om Wilders te bestrijden. Het doel is niet meer om GroenLinks groot te maken of zelfs maar de PvdA, nee, ze gaan nu vol inzetten op Rutte, die immers óók één van hen is. Ze gaan hun krachten proberen te bundelen en linksliberale kiezers vertellen dat ze moeten overstappen naar de VVD om Wilders tegen te houden.
Het doel is om de VVD daarmee weer de grootste te maken, waardoor Rutte voor de tweede keer op rij een ultralinks kabinet in elkaar kan zetten (Rutte I was immers redelijk rechts, niet links). Misschien dat ze in hun ideale scenario liever premier Jesse Klaver gezien hadden, maar met Rutte kunnen ze ook zeker leven. Niet zo gek natuurlijk, de afgelopen vier jaar heeft hij laten zien dat hij meer dan bereid is om ze alles te geven wat ze willen onder voorwaarde dat hij in het Torentje mag blijven zitten. Dat is namelijk het enige waar Markiemark zich écht druk om kan maken: zijn eigen carriere.
Natuurlijk wordt dit 'onderzoek' vervolgens meteen verspreid door de andere leden van het mediapartijkartel (AD, Telegraaf, etc.) waardoor ze zeker weten dat a) alle mensen die dit eventueel zouden kunnen overweggen dit nieuws inderdaad lezen en b) dat ze zich door de kracht van herhaling laten overhalen om daadwerkelijk een "strategische" anti-Wilders stem uit te brengen.
Het is het zoveelste goedkope spelletje van de elite; van het media- en het partijkartel dat feitelijk één en hetzelfde is. 'Journalisten' en politici werken met elkaar samen om niet-politiekcorrecte partijen ten koste van alles buiten de macht te houden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten