Wat een verrassing: leeuwendeel terugkerende Syriëgangers loopt hier gewoon weer vrolijk rond

Je zou het eigenlijk niet verwachten, maar de meeste jihadisten die terugkomen van hun ‘reisje’ naar Syrië hebben nauwelijks wat te vrezen gehad.

Eens even nadenken: mensen die maandenlang, soms wel jarenlang, gestreden hebben in een totaal andere wereld. Mensen die hebben zitten vechten voor een ideologie die tegen alles ingaat waar wij hier voor staan. Die zulke walgelijke dingen gezien hebben en zoveel gevechtservaring op hebben gedaan dat ze er hun hand niet voor omdraaien dezelfde dingen hier te laten afspelen. Zijn dat niet de mensen die 200% voldoen aan het profiel van iemand die onmiddelijk ter bescherming van de samenleving daaruit moet worden gehaald? Dat zou je wel denken ja.

Helaas blijkt de praktijk duidelijk anders te zijn in het Europa dat maar niet lijkt te kunnen beslissen welke kant we nou op gaan, en wat dat betreft doet Nederland het – ondanks het recente besluit om Syriëgangers eerder te gaan vervolgen – geen haartje beter dan andere landen. Uit een schokkend onderzoek van de KRO-NCRV blijkt namelijk dat van 50 onderzochte terugkeerjihadisten 35 geen enkele vorm van vervolging hebben hoeven ondergaan – en die omroep kennende betekent dat dat de andere 15 er waarschijnlijk ook met een ‘stevige berisping’ vanaf zijn gekomen. En ja, dat betekent maar één ding: dat die levensgevaarlijke haatbaarden op dit moment door de Nederlandse straten lopen, op zoek naar een mooi doelwit waar ze hun opgedane kennis ‘in de ervaring kunnen brengen’ – en daarmee bedoel ik natuurlijk een zo bloedig mogelijke aanslag op de vele ‘ongelovigen’ hier.

Dat we die Syrische toestanden hier niet moeten willen met zijn allen behoeft geen betoog. Helaas zijn er desondanks nog genoeg mensen die het doel – dat wil zeggen ‘geen aanslagen’ – wel steunen maar de oogkleppen op houden wanneer het gaat om maatregelen die dat doel bereikbaar moeten houden. Wat laten we wel wezen: het besluit om die extremisten al te vervolgen voordat ze zijn teruggekeerd is in de praktijk natuurlijk een lachertje. Of ze nou hier of daar zijn, het blijft nodig om bewijslast te verzamelen tegen ze in de huidige situatie, en het moge duidelijk zijn dat dat in een oorlogsgebied niet bepaald gemakkelijk verloopt. En op zich zit je daarmee ook in een lastige gerechtelijke spagaat: je kunt als rechter iemand ook moeilijk veroordelen wanneer dat bewijs niet bestaat.

De enige oplossing is dan ook om iedereen – hulpverleners en dergelijke terzijde natuurlijk – die afreist naar dergelijke gebieden te vervolgen puur omdat ze daarheen gaan, en niet zozeer om wat ze daar zeker weten hebben uitgevreten zonder dat we dat kunnen bewijzen. Lik-op-stukbeleid is het enige beleid wat hier ooit gaat werken, hoe inhumaan links Nederland het ook zal vinden om dit soort types hun paspoort en Nederlandse identiteit af te nemen. Misschien moeten zij eens hier over nadenken: wie neemt hen nou écht de Nederlandse identiteit af? Is dat de minister wel een handtekeningetje, of zijn zij dat zelf wanneer zij daden uitvoeren die tegen alles waar we hier geloven ingaan?

Ik weet het antwoord wel.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

8 reacties

 1. C.oitus

  o wee je gebeente, je apk zal maar drie dagen verlopen zijn, krijg je al een dreig brief met boete bedrag erin. godverdoms kankerland wordt dit.

 2. HaZ

  Wanneer dringt het bij die dikkoppen met een metalen plaat van “heb ik jouw daar” voor hun koppen nou eens door dat dit geen fakeberichten zijn maar keiharde realiteit anno 2017. Het bagatelliseren van deze harde feiten door politiek Den Haag is gewoon crimineel gedrag. Het heeft niets meer te maken met verkiezingen of PVV of Wilders, maar de ogen sluiten voor naderend onheil van dit geteisem dient nu puur en alleen gericht te zijn op bescherming van datgene wat het allerbelangrijkste hoort te zijn, de veiligheid van de burgers van Nederland. Onze MP Mark Rutte heeft hierin de schone taak om handelend op te treden, dus Mark…..Aan de bak !

 3. Ni28

  Ongelooflijk maar lang niet verrassend meer. Deze criminelen worden gewoon vrij gelaten net of niets gebeurd is. Dat zij ook tegen Nederland vochten vindt men prima. Voor veel minder spreekt zich de rechter anders uit maar deze “zielige migranten” mag natuurlijk niets overkomen. Dat onze leiders hersenloze schijters zijn wisten wij al lang natuurlijk. Dit is logisch gevolg. Dan maar liever Wilders bestrijden want die is gevaarlijker. Ongelooflijk!!!

 4. van Urk

  En als je dan ook nog op DDS leest dat de overlast van “verwarde” mensen explodeert dan vraag ik me inderdaad ook af welk kant onze “stupid” regering nou eigenlijk op wil. Een wereldje van anarchisme onder de burgers?

 5. Adriaan

  Dit is precies wat het kabinet wil. Dit moslimtuig willen ze graag terug in Nederland om ze dan te koesteren, te monitoren, in de gaten te houden, te pamperen en een beter mens van te maken. Pieter Baan Centrum moet overuren draaien, want daar werken psychiaters en psychologen die er verstand van hebben. Vooral veel geld inpompen, want dat zijn diepte investeringen. We gaan daar op termijn veel plezier aan beleven. Ik krijg de koude rillingen van dit soort beleid.

  Off Topic, maar ligt wel in het verlengde: http://www.hln.be/hln/nl/33982/Islamitische-Staat/article/detail/3088585/2017/02/23/Ex-gevangene-Guantanamo-kreeg-miljoen-pond-van-Britse-staat-Nu-heeft-hij-zich-opgeblazen-in-Mosoel.dhtml

  1. toetssteen

   Adriaan
   Lang leve blair. Zo een schatje…kaboem. Niets aan de hand, is cultuur….

 6. jennifer

  Hier ben ik niet meer verast over, gezien nu wel duidelijk is dat het met de beveiliging van Nederland en hun burgers allemaal nep is wat ze vertellen vanuit de regering. Zelfs de beveiliging van politici is een flop in dit land dus kunnen ze hun gang gaan. Nu is het wachten tot de eerste aanslag dan toch. Het is een foute beslissing van de regering ze Nederland weer binnen te laten. Dan vraag je voor problemen.

 7. Sniper666

  Het moet eerst mis gaan… Tot die tijd gaan dit soort feiten onder het mediakartel tapijt.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.