BREKEND: PVV zet publieke verkiezingscampagne stil na blamage rond beveiliging Wilders

Geen categoriefeb 23 2017, 17:00
In een stap die vrijwel een unicum - in negatieve zin - in de Nederlandse politiek kan worden genoemd, zet Geert Wilders de gehele verkiezingscampagne van zijn PVV stil.
Een blamage van jewelste is dit. Niet alleen voor de PVV, maar de gehele democratie van ons land: hoe erg moet het er hier wel aan toe zijn als een partij niet langer op een veilige manier campagne kan voeren? Nou, heel erg dus, want Geert Wilders houdt het voorlopig voor gezien:
https://twitter.com/geertwilderspvv/status/834760240998543360
Met 'DBB' bedoelt de PVV-voorman hier natuurlijk de Dienst Bewaken en Beveiligen, die al tijden verantwoordelijk is voor het beveiligen van politici die door toedoen van een stel beledigde groepen niet langer veilig over straat kunnen zonder dergelijke beveiligers om zich heen. Zelfs dat lijkt echter niet meer genoeg te zijn, zoals deze week bleek uit de schrikbarende onthullingen rondom Faris K., die weet-wij-veel-hoe-lang al zeer vertrouwelijke informatie blijkt door te spelen aan leden van de Marokkaanse maffia - een groep die om duidelijke redenen graag dat soort insiders-informatie krijgt.
Natuurlijk zullen er mensen zijn die zeggen dat dit allemaal 'een incident' was. Aan die mensen wil ik echter wel meegeven: besef je goed dat het hier om Geert Wilders gaat, die nog zwaarder beveiligd moet worden dan onze eigen minister-president. Die laatste kan nog redelijk zorgeloos over straat in Den Haag wandelen, terwijl Wilders zich waarschijnlijk de laatste keer dat hij dat kon niet meer kan herinneren. Dus als het bij zijn beveiliging fout kan gaan, waar dan niet eigenlijk is de pijnlijke maar terechte vraag die hier gesteld moet worden?
Dit besluit om, in ieder geval voorlopig, de openbare campagne stil te leggen is dan ook meer dan begrijpelijk. Het klinkt misschien wat extreem om meteen alles stil te zetten, maar besef je wel dat Wilders de PVV ís: zonder Wilders is er weinig aan qua campagnevoeren eigenlijk, dus kunnen ze er inderdaad maar beter allemaal even een punt achter zetten. Ook voor andere aanwezigen is dit immers simpelweg teveel gevaar. Onze eigen parlementair verslaggever, Tim Engelbart, vorige week aanwezig bij de lancering van de PVV-campagne in Spijkenisse, vertelt hoe lek de beveiliging bij dit soort campagnes eigenlijk is:

"Ik was vorige week bij de lancering van de PVV-campagne in Spijkenisse. Het viel me toen ook al op dat het hele evenement slecht beveiligd was. Als iemand Wilders iets had willen aandoen, had dat gekund. Dichtbijkomen was niet heel moeilijk, en er werd niet gefouilleerd."

Nee, verrassend is deze hele beslissing dus niet. Wat het wel is, is dieptriest. Één ding is in ieder geval duidelijk: dat het zover heeft kunnen komen is een absoluut dieptepunt van de Nederlandse democratie!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten