Wie gelooft haar nog? Angela Merkel belooft eindelijk nepasielzoekers uit te zetten

Geen categoriefeb 10 2017, 14:00
De regering van Angela Merkel belooft - jawel hoor - om nu eindelijk eens uitgeprocedeerde asielzoekers uit te gaan zetten.
Angela 'Wir schaffen das!' Merkel lijkt na de gruwelijke gebeurtenissen van Kerst 2016 in Berlijn eindelijk te ontwaken uit haar idealistische en totaal desastreuze opendeurendroom. Jarenlang heeft ze iedereen die er maar om vroeg een nieuw, zwaar gesubsidieerd thuis aangeboden in Duitsland, waar migranten uit allerlei landen - meer dan begrijpelijk uiteraard - maar al te graag op ingingen.
Helaas blijkt de waarheid hard aan te komen, in de vorm van frequente aanvallen, aanrandingen en soms dus zelfs ook aanslagen. Merkel heeft schuld door belofte, maar Duitsers en andere Europeanen betalen de rekening.
Dat wil echter niet zeggen dat het geen zin meer heeft om nog te pleiten voor verandering. Sterker nog: dat is het enige wat op dit moment nog moreel te rechtvaardigen valt, nadat keer op keer is gebleken dat het 'welkom!'-standpunt van links onhoudbaar en zelfs ronduit levensgevaarlijk is.
Langzaam maar zeker lijkt het er echter op dat er toch wat verstand begint te groeien in sommige Europese hoofdsteden. Nadat de Kerstmarktaanval liet zien hoe slecht de grip is op uitgeprocedeerde asielzoekers - Anis Amri had eigenlijk moeten terugkeren naar Tunesië, maar weigerde dat simpelweg te doen - belooft Merkel dat uitgeprocedeerd vanaf nu ook echt 'raus!' betekent. Ze is met de deelstaten overeengekomen dat de federale overheid sommige taken overneemt wat betreft immigratie, zodat dit soort zaken sneller en efficiënter afgehandeld kunnen worden. Concreet betekent dat dat er een centrale dienst hiervoor komt die mensen ook meteen kan uitzetten als bekend is geworden dat ze niet in Duitsland mogen blijven. Daarbij wordt het ook mogelijk om hun telefoons te doorzoeken om sporen te vinden van het echte identiteit: een groot deel van de zogenaamde 'Syrische vluchtelingen' heeft namelijk gewoon een Syrisch paspoort op de kop getikt en komt eigenlijk uit landen als Marokko of Afghanistan.
Ja, dat klinkt allemaal leuk, en als het ook echt van de grond komt zou dat al een verbetering zijn, zeker omdat een enorm deel van de asielzoekers in Duitsland asiel probeert te claimen: met deze maatregel pak je dus al een groot deel van hen. Helaas hebben we dit soort beloftes al zo vaak voorbij zien komen, zonder er ooit nog wat over te horen.
Hier is dan ook maar één uitspraak op zijn plaats: eerst zien, en dan pas geloven, frau Merkel.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten