Wie gelooft haar nog? Angela Merkel belooft eindelijk nepasielzoekers uit te zetten

De regering van Angela Merkel belooft – jawel hoor – om nu eindelijk eens uitgeprocedeerde asielzoekers uit te gaan zetten.

Angela ‘Wir schaffen das!’ Merkel lijkt na de gruwelijke gebeurtenissen van Kerst 2016 in Berlijn eindelijk te ontwaken uit haar idealistische en totaal desastreuze opendeurendroom. Jarenlang heeft ze iedereen die er maar om vroeg een nieuw, zwaar gesubsidieerd thuis aangeboden in Duitsland, waar migranten uit allerlei landen – meer dan begrijpelijk uiteraard – maar al te graag op ingingen.

Helaas blijkt de waarheid hard aan te komen, in de vorm van frequente aanvallen, aanrandingen en soms dus zelfs ook aanslagen. Merkel heeft schuld door belofte, maar Duitsers en andere Europeanen betalen de rekening.

Dat wil echter niet zeggen dat het geen zin meer heeft om nog te pleiten voor verandering. Sterker nog: dat is het enige wat op dit moment nog moreel te rechtvaardigen valt, nadat keer op keer is gebleken dat het ‘welkom!’-standpunt van links onhoudbaar en zelfs ronduit levensgevaarlijk is.

Langzaam maar zeker lijkt het er echter op dat er toch wat verstand begint te groeien in sommige Europese hoofdsteden. Nadat de Kerstmarktaanval liet zien hoe slecht de grip is op uitgeprocedeerde asielzoekers – Anis Amri had eigenlijk moeten terugkeren naar Tunesië, maar weigerde dat simpelweg te doen – belooft Merkel dat uitgeprocedeerd vanaf nu ook echt ‘raus!’ betekent. Ze is met de deelstaten overeengekomen dat de federale overheid sommige taken overneemt wat betreft immigratie, zodat dit soort zaken sneller en efficiënter afgehandeld kunnen worden. Concreet betekent dat dat er een centrale dienst hiervoor komt die mensen ook meteen kan uitzetten als bekend is geworden dat ze niet in Duitsland mogen blijven. Daarbij wordt het ook mogelijk om hun telefoons te doorzoeken om sporen te vinden van het echte identiteit: een groot deel van de zogenaamde ‘Syrische vluchtelingen’ heeft namelijk gewoon een Syrisch paspoort op de kop getikt en komt eigenlijk uit landen als Marokko of Afghanistan.

Ja, dat klinkt allemaal leuk, en als het ook echt van de grond komt zou dat al een verbetering zijn, zeker omdat een enorm deel van de asielzoekers in Duitsland asiel probeert te claimen: met deze maatregel pak je dus al een groot deel van hen. Helaas hebben we dit soort beloftes al zo vaak voorbij zien komen, zonder er ooit nog wat over te horen.

Hier is dan ook maar één uitspraak op zijn plaats: eerst zien, en dan pas geloven, frau Merkel.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

8 reacties

 1. HaZ

  Nou als Frauchen Merkel dan toch “RAUS” gaat brullen, kan ze dan niet meteen richting Nederland een brul geven. Er zitten wat lieden op blauwe pluche stoeltjes in Den Haag, die wel gevoelig blijken te zijn voor het gebrul van Frau Merkel.

 2. maarjuna

  Je kunt het met haar visie oneens zijn, maar Merkel is juist een van de meest betrouwbare en daadkrachtige wereldleiders. Wat ze zegt gaat ze ook uitvoeren en het moet wel heel gek gaan, als daar geen succes in heeft ook. De aanpassing van haar beleid is niet echt een omslag te noemen. Het opnemen van vluchtelingen gaat gewoon door. Als een van de weinige Europese landen houdt Duitsland zich aan de erover gemaakte afspraken. Recent is nog bekend gemaakt, dat 500 vluchtelingen per maand van Turkije naar onze oosterburen zullen verhuizen. Als Merkel aankondigt, dat wie niet mag blijven uitgezet zal worden, zal ook dat uitgevoerd gaan worden.

  1. jennifer

   Ja voor moslims en de islam wel ja maar niet voor de eigen Europese bevolking.

   1. maarjuna

    Angela Merkel kan breder denken en handelen dan dat. Zij zal oog hebben voor alle partijen. Zij neemt meer dan wie ook verantwoordelijkheid en actie met mededogen en rechtvaardigheid, daar waar het moet hard.

    1. jennifer

     Het denkvermogen van haar ligt niet hoger als het communistische niveau waar ze uit komt, en dat weet inmiddels iedere Duitsers dus jij lult hier dom uit je nek, zij is een oorlogszuchtige brenger met haar importgasten voor de Europese bevolking.

     1. maarjuna

      Deze redenering is niet erg slim Jennifer, feitelijk onjuist en taalkundig zwak.

 3. Peter Selie

  Wie gelooft haar nog? Angela Merkel belooft eindelijk nepasielzoekers uit te zetten. Nee dat doe ik ook niet, geloof geen woord van wat over haar crypto-communistische lippen komt. Merkel is met een onverzettelijke missie bezig om Duitsland en de rest van Europa te islamiseren, misschien gelooft de geslonken randdebiele achterban van haar partij het nog, maar die zitten met een levensgroot psychisch onverwerkt holocaust-trauma van uit de tweede wereldoorlog, de gütmenschen.

 4. jennifer

  Dit kan men niet meer geloven, vorige week nog op tv van haar gehoord, dat dit jaar er nog 700.000 naar Europa ogen komen, ook van andere landen niet alleen syrie. Ze liegt alles bij elkaar om maar weer herkozen te worden dit jaar. Maar ook de doorsnee Duitser is niet gek meer, als je als Duitser altijd maar te horen krijgt ook na 75 jaar dat men schuld heeft, wat door haar steeds weer gezegd wordt, is het wel eens genoeg geweest. Zowat ieder Duitser weet inmiddels wat Merkel aar plannen zijn. Ze komt uit een dictatuur en stelt zich niet alleen in Duitsland maar in heel de EU als een dictator op. Als zij straks klaar is met haar plannen wat ze met d EU en haar vriend Soros heeft bekokstoofd om de EU in een islamitisch continent om te vormen, en de eigen burgers uit Europa naar de islamitische slachtbank heeft gebracht heeft ze meer bloed aan haar handen als Nero en Hitler ooit gehad hebben in de geschiedenis. Menig Duitser vind al dat ze voor het Den Haag tribunaal hoort te staan of op de markt met pek en veren. We worden als Europese bevolking dankzij haar gewoon afgeslacht door haar import.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.