De overwinning van DENK in Amsterdam-West verklaard: stemmen werden geronseld, aldus stembureaulid

In Amsterdam werd DENK in het stadsdeel Nieuw-West woensdag opeens de grootste partij. En nu weten we hoe dat kan.

Amsterdam en verkiezingen: in ieder geval bij landelijke stembusgangen kleurde de stad vrijwel altijd PvdA-rood. We weten echter allemaal hoe het daarmee is afgelopen. Net als in de rest van het land heeft de partij van faal-vice-premier Lodewijk Asscher enorme klappen gekregen. Sterken nog: ze zijn gewoon verpulverd, zélfs in de stad waar ze altijd veel aanhang genoten.

En dat liet net als op veel andere plekken een machtsvacuüm over dat gevuld moest worden door andere partijen. Op de meeste plekken was dat GroenLinks of de PVV: in Amsterdam-Noord werd de partij van Geert Wilders de grootste, maar over heel de gemeente bezien was dat die van de Jessias. Eén stadsdeel liet echter een totaal ander beeld zien: Nieuw-West.

Daar behaalde de partij van Nederland-haters Kuzu, Öztürk en Azarkan overduidelijk de meeste stemmen – ook hier heeft men de PvdA overduidelijk links laten liggen. Op zich is dat natuurlijk ook geen rare switch: veel ‘nieuwe Nederlanders’ stemden traditioneel op de “welkom in Nederland, hier heb je alles gratis en voor niets!”-partij van de socialisten. Dit zijn natuurlijk ook de groepen mensen die zich sneller aangetrokken zullen voelen tot een partij als DENK, die claimt er voor “alle Nederlanders te zijn” maar eigenlijk een besloten clubje voor aanhangers van een zekere Turkse politieke partij is. Toch verklaart dat nog niet helemaal hoe DENK de grootste kon worden: het opkomstpercentage ligt bij deze bevolkingsgroepen altijd relatief laag, waardoor de stemmen van andere groepen (die zeker géén PvdA of DENK stemmen) al snel aan gewicht winnen.

Hoe heeft deze krankzinnige uitslag dan wel tot stand kunnen komen? Dat weet een lid van een stembureau in Nieuw-West ons wel te vertellen:


Jawel, je leest het goed: er werden gewoon keihard stemmen geronseld door aanhangers van de DENK-opperhoofden. Deze verklaring toont duidelijk aan hoe zij te werk zijn gegaan: eerst zoveel mogelijk machtigingen verzamelen van mensen waarvan je weet dat ze toch geen zin hebben om zelfs te stemmen – iedereen mag voor maximaal twee personen die je daarvoor gemachtigd hebben stemmen – en dan de hele familie, die waarschijnlijk toch nul interesse in politiek heeft, meeslepen en goed instrueren. En die instructies waren dus duidelijk: stem DENK!

En dat is natuurlijk ontzettend kwalijk. Dat is het zelfs als we even vergeten welke partij hiervan geprofiteerd heeft: het is namelijk weer een duidelijk signaal dat veel mensen nog zo slecht in onze samenleving geïntegreerd zijn dat ze zich zo makkelijk laten misbruiken als stemvee door hun geïndoctrineerde zonen, die maar al te graag hun hele familie van stal halen om even tientallen stemmen extra voor abi (broeder) Kuzu te regelen. En met succes: het radicale trio mag drie zetels gaan bezetten in onze Tweede Kamer. Meer dan de PvdA nog kent deze verkiezing dan ook één echte verliezer: Nederland.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

44 reacties

 1. Ni28

  Als je mensen uit de derde wereld landen binnenlaat weet je dat je ook hun manieren binnenlaat zoals corruptie e.d. Nederland glijdt af van een fatsoenlijke land naar een bananen land. Iedere keer een stukje dichterbij omdat de politieke correctheid nog altijd zegeviert.

 2. Wim

  Wat opviel dat Amsterdam de grootse stad bijna de eerste was met de uitslag.
  Het leek wel of de uitslag daar klaar lag.
  Maar van Amsterdams maar snel een republiek met eigen broek ophouden en een flink hek er om heen. Deze stat barst van luxe door te kosten van de in grond zakkende Groningers.

  1. Wim

   stat stad

 3. Lex

  Echt tot voor kort heb ik altijd respect gehad voor de 1e 2e 3e generatie Turken in nederland harde werkers en vriendelijke mensen.

  de 4e en 5e generatie “de jeugd” en tot 30 jaar verpest dit beeld totaal.

  Niet zo aardig meer.
  Meer criminaliteit.
  Vaker in de bijstand.
  vaak as-hols.

  Het word erger en erger nu de toestanden met de coup in Turkije waar Gülen de schuld van krijgt wat totaal niet is bewezen.

 4. jennifer

  Niet alleen DENK heeft de zaak belazerd blijkt wel. Er is schijnbaar overal op grote schaal gefraudeerd met stembiljetten die in kartons in containers geland zijn. En hier zou het voornamelijk om stemmen voor de PVV gegaan zijn.

  1. DutchDropveter

   Ik blijf me afvragen hoe dit kan met die zwarte dozen onderin.
   je hebt namelijk een pak stembiljetten zeg; 1800 en je hebt 2600 ingevulde stemformulieren dat gaat toch hartstikke mis? Ook deze check wordt die zelfde avond nog uitgevoerd omdat al die kliko’s worden omgekeerd en de stembiljetten geteld.

   Ik blijf het een sterk verhaal vinden, mits de 800 stembiljetten onder toezien van de mensen in het stemlokaal er tussen worden geschoven, probleem deze biljetten staan wel op naam dus wederom gigantisch lastig!

   Frauderen met deze analoge stembriefjes is totaal niet eenvoudig en al helemaal onuitvoerbaar in grote getallen.

 5. Floris van Duin

  Het verzamelen van volmachten is niet strafbaar en komt in alle partijen voor.

  1. jennifer

   Dat klopt wat je zegt, misschien dat ze zich hierover ook eens moeten buigen in het komende kabinet, hoeveel stemmen men per persoon in dienen mag, en dat het dan ook correct gaat, maar dat zal men wel kunnen vergeten, wat gaat er al correct in dit land, niets meer toch.

   1. Peter Selie

    Nou jennifer je moet je eerst een beetje beter inlezen voor dat je je weer geroepen voelt om zo’n Troll als Floris een reactie te gunnen. Het verzamelen van volmachten is strafbaar en komt vaak bij de partijen voor die het zó goed voor hebben met deze islamitische exoten.

    1. jennifer

     Peter ik dacht toch wel dat men gemachtigd kon zijn om voor iemand anders te stemmen, om hoeveel machtigingen het dan gaat dat weet ik niet.

  2. Peter Selie

   Floris aka Siemon

   Tweede Kamer: Wat is het ronselen van volmachtstemmen?
   Onder ronselen van volmachten verstaat de Kieswet het stelselmatig aanspreken of anderszins persoonlijk benaderen van kiezers om hen een onderhandse volmacht af te laten geven. Dit is strafbaar.

   Het is in strijd met het uitgangspunt dat het initiatief tot het verzoek om bij volmacht te stemmen en de keuze van de gemachtigde bij de kiezer ligt.

   Algemene informatievoorziening, bijvoorbeeld in een informatiebrochure, om kiezers te wijzen op de mogelijkheid om een volmachtstem uit te brengen, is geen probleem. Kiezers kunnen vervolgens zelf de keuze maken of zij hun stem al dan niet bij volmacht willen uitbrengen.

   Volmachtverlening is bedoeld om kiezers die zelf niet in staat zijn in persoon aan een verkiezing deel te nemen, maar toch hun stem willen uitbrengen, de gelegenheid te bieden hun stem te laten uitbrengen door een door hen aangewezen gemachtigde. >>> https://www.kiesraad.nl/adviezen-en-publicaties/vragen-en-antwoorden/tweede-kamer-stemmen/wat-is-het-ronselen-van-volmachtstemmen

 6. zomaar

  tja al met al , als ik meerdere berichten lees op facebook ect, en dit erbij is er reden genoeg om een (her) stemming met beter toezicht te gaan houden , dit blijft toch broeden onder het volk .

  1. Gustaafff

   Leg je nou gewoon bij de uitslag neer. Gaan jullie straks ook op het Malieveld staan?

   1. jennifer

    Guustaaf ga je koran in een hoek lezen en hou op met die domme commentaren van jou hier.

    1. Pollewop

     Jennifer is ook nog niet uit de rouw.

     Leedvermaak is natuurlijk niet goed, maar grappig is het wel. De populistische revolutie bleek een natte droom.

     1. Gustaafff

      Klopt. Ik zie bij iedereen veel verdriet en verontwaardiging. Ook bij jennifer.

     2. Nederland-op1

      2016 PvdA 38 zetels, 2017 PvdA + Denk 12 zetels. Dat is 26 zetels minder, MINDER! De PVV van 15 naar 20, dat is, ik zal het even voor je uitrekenen, 5 meer. Jouw leedvermaak is onterecht sukkel.

     3. Pollewop

      De zetelaantallen zijn niet zo interessant: de PVV staat weer voor jaren volledig buitenspel en dat telt.

     4. jennifer

      Wat een onbenul ben jij zeg, wat heet hier rouw idioot. Ik ben blij dat de PVV de tweede plaats gehaald heeft, dus ga je onnozele kraam ergens anders brallen. Als er werkelijk verkiezingsfraude heeft plaats gevonden dient men dat uit te zoeken, met jou antwoord wat je hier geeft bevestig je alleen maar de woorden van Erdogan dat Nederland een bananen republiek is geworden domoor.

     5. DutchDropveter

      Er is geen rouw! Vinden we het leuk? nee maar om nou bij de pakken neer te gaan zitten 😉

      We weten allemaal dat een nieuw kabinet zeer lastig wordt (zeg maar gerust niet uitvoerbaar) en het zou de naam Kaartenhuis-kabinet eer aan doen.

      Maar we gaan het zien ik heb het idee dat wilders precies voorzag dat we weer kunnen gaan stemmen en wie heeft als enige zijn campagne budget niet verbruikt? hahahahah we komen er aan Pollewop

     6. Pollewop

      Jennifer begint vals te spugen.
      Boze domme vrouwen zijn altijd grappig.

      Hahaha.

     7. Gustaafff

      Was DutchDropveter niet degene die 20 tot 25 zetels voor de VVD voorspelde en 30 tot 35 voor de PVV? Ik neem zijn inschattingen in het vervolg maar met een korrel zout.

      Den Uyl leidde ook een kabinet met zoveel partijen, hield een paar jaar stand. Mogelijk is het wel.

     8. Timo

      Er zijn in Nederland heel veel sukkels en minderwaardige personen en jij voldoet aan beide criteria. Volgens mij heb jij nog een luier om.

     9. Peter Selie

      Wat voor ‘argumenten’ je ook gebruikt Pollewop, ze zijn alleen bedoeld om je eigen af te reageren (Pavlov reactie) om dat je het goede gevoel in het linksmensch hoofd verloren hebt na het lezen van de commentaren van je mede reguurders. Cognitieve dissonantie in optima forma zieke linkse bastaard, Cognitieve dissonantie, Het onaangename gevoel in het hoofd, welke ontstaat bij kennisname van feiten of meningen van andere reguurders die strijdig zijn met de eigen overtuiging of mening.

     10. Christian Wouters

      Goh, histerisch inferieur wijf. Het populisme heeft een zachte landing gemaakt. Gewonnen dus. De eerste ophanging bij de PvdA is inmiddels een feit.

      Door de politie werd het lijk daarna per ongeluk geschopt.

      Trouwens, lelijk, haatdragend, en alpha stemt links. Maar die zijn lelijk, haatdragend en alpha.

      Niks beter mens, slechter. Net als gereformeerden.

      Ook na verdraaing blijft links lelijk enzovoort. Loop je ook in vodden? Inferieur gaat weer terug in zijn hok.

      Mensenrommel van links.

     11. Christian Wouters

      Ja leuk. Jennifer is dom en boos. Maar lelijk durf je niet aan. Betekent dat je zelf wel lelijk bent.

      Vrouwenweetje.

      Joh, ga naar de plastisch chirurg net als al die pvda-wijven. Sommige worden ineens vvd-er.

      Lelijk vies wijf. Jij hoort als as in een karrepad. Overbodige.

   2. Nederland-op1

    Er zijn ook mensen die nog last hebben van zoiets als rechtvaardigheidsgevoel. Als ik alleen al die twee lachende koppen op de foto zie voel ik de negatieve gedachten al opborrelen. DRIE zetels in de kamer voor een partij als DENK is het begin van het einde tenzij de rechtse partijen er voor zorgen dat de grenzen gesloten worden. Dat is de realiteit Gustaafff en waarom zou je daarvoor wegkijken? 1.000.000 moslims in Nederland…ik word niet goed als ik er aan denk.

   3. DutchDropveter

    Zeg guss ga jij nog toegeven dat je zetel verdeling die je verkondigde niet klopte? Zit echt niet in jouw genen ‘toegeven’.

    Zal het even voor je uitleggen

    VVD 32 – CDA 19 – D66 18 = 69
    En hoeveel hebben CU heeft er 5
    Dat wordt dus geen kabinet of GroenLinks moet gedogen..

    Nou dat wordt dus een grote puinzooi, en jij noemt de verliezers > winnaars
    om te gieren je gedrag, we gaan gewoon weer stemmen binnenkort deze uitslag is precies waar ik op gehoopt had

    Even een mooi puntje Wilders heeft na de uitslag meer laten horen dan voor de uitslag 😉 is het strategie? en begint campagne voeren nu pas? En heeft de rest zijn budget al verbruit? ik heb het idee dat Geert het belachelijk slim speelt!

    1. Gustaafff

     Je voorspelde ook dat de PVV 30 tot 35 zetels zou krijgen. Dat was je politieke inschatting. Waarom moet ik voorspelling van een grote puinzooi geloven? Enfin, het wordt nu aangenomen dat de VVD 33 zetels behaalde (prognose). Volgende week maakt de Kiesraad de officiële uitslag bekend.

     1. DutchDropveter

      ah dus nu ga je mijn voorspelling erbij halen om maar niet te hoeven toegeven wat voor een zielig ventje ben je dan.

      Gustaaf je mag niet liegen van je niet bestaande god.

     2. Nederland-op1

      Die voorspelling zou ook uitgekomen kunnen zijn ware het niet dat Rutte zijn Turkije spelletje perfect heeft uitgevoerd. Heel veel mensen hebben blijkbaar de reden niet doorzien toen ze gingen stemmen. Heel veel dom volk in Nederland.

     3. Gustaafff

      Het volk heeft het partijkartel gekozen en DutchDropveter schiet op de boodschapper.

     4. Christian Wouters

      De voorspelling was dat het populisme zou winnen. Samen met de dode PvdA. Beide uitgekomen maar niet via de PVV.

      Maar je zit nog steeds met Trump? En Brexit? Tja, gereformeerde starheid he? Komt voor de val.

      Slecht mens.

   4. Christian Wouters

    Tuurlijk doen we dat. Dansen op het lijk van de PvdA.

    Wat voor opleiding heb je eigenlijk? Dat je farizeeer bent zien we aan alles. Maar die gestoorde zelfingenomenheid moet ergens een puntje realiteit hebben.

    Afijn, binnenkort zul je he merken. God he? Houdt niet van mensen die zijn kracht misbruiken voor haat en moralisme.

 7. Wim

  Zet nog maar een keer op rij de winst van PVV.

  PVDA vernietigt(de grootste anti PVV partij)
  Links totaal -20 zetels
  VVD -9 zetels
  Kabinet weggevaagd door de kiezer.
  Gat met VVD terug gebracht van 27 tot 13 zetels.(Rutte zou de PVV vernietigingen ,mislukt dus, integendeel)
  PVV 33 % groter + 5 zetels.

  Het verlies van de PVV door links uitgekraamd is gebaseerd op z.g. luchtverhalen. De realiteit is pure winst.

  Ik heb vanmorgen de meeuwen extra brood gegeven.

 8. Peter Selie

  Ach niets is zo lekker voor een PVV’er om op het in ontbinding zijnde PvdA lijk te dansen en te pissen, het mooiste van dit alles dat de PvdA zich in hen almachtige claim blijven volharden dat ze ondanks dit mega-verlies aan zetels gewoon op de ingeslagen doodlopende weg doorgaan. Alleen wordt aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid de partij-voorzitter gewipt (Omdat Asscher er niets aan kon doen Kuch) voor een andere rooie rotzak.

  De PvdA heeft er een handje van weg om alles wat hen niet welgevallig is, door dit issue met een naamsverandering af te doen, herinner de vele naamsverwisselingen voor de term allochtoon, nou volgens het groot woordenboek van de Nederlandse taal (Van Dale) zijn de synoniemen voor de term allochtoon gewoon op, net zoals de maagden gewoon op zijn voor de ISIS martelaren, maar ja met het grondpersoneel van Allah gaat dit probleem met een factor 72 sneller dan die van de PvdA.

 9. Peter Selie

  Poll: moet de PvdA zichzelf opheffen?
  Uw mening is bindend

  https://postimg.org/image/8eyietj91/

 10. Wim

  Turkse pro-Erdogan media kregen tonnen subsidie via Stimuleringsfonds voor de Journalistiek

  Alstublieft, het ‘innoveren van journalistiek’ in de praktijk, op uw kosten

  Turks-Nederlandse media die op hand zijn van de Turkse president Erdogan zijn jarenlang overeind gehouden met Nederlands belastinggeld, dat schrijft Het Parool. In totaal gaat het om tonnen subsidie uit de koker van het ministerie van OCW.

  Een groot deel van de pro-Erdoganmedia is na de ontvangst van de subside failliet gegaan. Volgens het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek omdat er te weinig aandacht werd besteed aan de zakelijk kant van ondernemen. Dat is een probleem voor de overheid omdat door de faillissementen de subsidie niet kan worden teruggevorderd.

  Een van de genoemde bedrijven is Sonhaber. Dat medium riep Turken afgelopen week op te gaan protesteren bij het Turkse consulaat in Rotterdam. Sonhaber kreeg in 2009 115.000 euro aan subsidie.

 11. Syntha

  Met een eerlijk gevecht, – als men de betekenis daarvan nog begrijpt- , woorden, redenatie, discussie -en geen kromzwaarden, hakbijlen, hamers enzenz zijn de goedwillende mensen die in Nederland voor hun vrijheid strijden, niet te verslaan.

  Je kunt hun vrouwen verkrachten, iedereen doden (waar je ze ook maar vindt) , kwijlend bij de voldoening die je daarbij ondervindt. O ja. Velen kwijlen MET diegenen en ze beseffen het niet eens.

  Dat is wat ik zie en hoor.

  Er is een grote fraude gepleegd bij ONZE verkiezingen ( als men ook het woord ONS nog begrijpt).

  We zullen zien, of deze fraude op een passende manier wordt aangepakt, OF
  dat het niet uitmaakt op WIE men stemt, want Rutte met zijn kornuiten moeten regeren volgens zijn agenda…… Zoals mij is toegevoegd in een ” diepzinnig” gesprek.

  Ooit zij mijn oma tegen mij: Denk aan het beest op je rug! Daar bedoelde ze mee, dat dat beest niet te zien is met je ogen. Maar het is er wel!

  En als ik voel (tja ja… dat voel ik nou eenmaal) dat tijdens een demonstratie die ” groepsgeest” wordt opgebouwd, met geloei en al, dan weet ik hoe laat het is en kunnen wij het oude serpent zien kronkelen en velen met hem.

  Men steekt zo hier en daar met gebabbel degenen die dit bewust hebben gedaan en daartoe ook opdracht gegeven, een pluim op de hoed.

  Wie dit goed keurt,is dus ook ver van de waarheid ….ook als men het doet om te pesten en te jutten, daarin is geen verschil. O ja, natuurlijk, het mag, alles MAG, je hebt je eigen vrije wil, maar je zult de gevolgen moeten dragen.

  In ieder geval weten wij, JUIST door deze fraude, dat het grote deel van Nederland KLAARWAKKER is.

 12. Wim

  In Havanna aan de Waal was het ook een zooitje.
  Met de aangiftes tegen Wilders waar deze dikzak voorop liep ging het beter.

  http://www.telegraaf.nl/binnenland/27826359/__Excuses_Nijmegen_aan_Kiesraad__.html

  1. Syntha

   Grappig. Ik zou nou juist zeggen, dat men EINDELIJK aan het volk heeft gedacht, door IEDEREEN de kans te geven om te stemmen. Men WIST toch immers, dat de opkomst veel groter zou zijn als normaal? Van ALLE niederlanders, ja ? Geronseld (?) of niet.

   Verder vind ik het maar kletskoek. Zorg dat je voldoende stembiljetten hebt. Oliebollen!!!

   1. jennifer

    Eigenlijk kan het al niet kloppen dat er stembiljetten moesten bijgedrukt worden, bij iedere stempas is een stembiljet voorhanden altijd. dit wordt toch via de overheid grondig gecontroleerd altijd, maar heb er eens over nagedacht en op de avond van de verkiezingen gaf het journaal het bericht dat er stembiljetten bij gedrukt waren. Op zo n moment denk je er niet aan dat dit eigenlijk niet mogelijk is .Iets klopt hier dan toch niet.

 13. Kees1937

  Ronselen is van alle tijden maar daar kunnen we wat aan doen. De vraag is of de nieuwe 2e kamer daar iets aan wil veranderen door met digiD te stemmen of stemmen met machtigingen onmogelijk te maken. Ik denk dat Thierry daar wel voor wil gaan pleiten en dat dictator kuzu daar voor zal willen gaan liggen.

 14. corfo

  Óns landje begint steeds meer op een Turkse provincie te lijken. Als er inderdaad geronseld is met stembiljetten dan moet(en) de schuldige(n) meteen worden gedeporteerd naar het land der Genocide plegers = Turkije Het clubje Denk zal óns landje nog véél meer kapot maken, maar Rutte c.s. willen dat niet zien.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.