Dieptriest RTL Nieuws publiceert belachelijk artikel over Twitter-gebruik Geert Wilders: ‘Hij blokkeert iedereen!’

Het mediakartel lijkt de laatste dagen bar weinig te hebben om tegen Geert Wilders te gebruiken. En dus publiceren ze ‘nieuwsverhalen’ die dit woord niet waard zijn. 

Enkele jaren geleden was RTL Nieuws een redelijk alternatief op de eenzijdige linkse berichtgeving van de NPO. Helaas ligt die tijd onderhand alweer ver achter ons. Tegenwoordig doet RTL er namelijk alles aan om Geert Wilders te ondermijnen. Zo nodigden ze bewust een vijfde debatpartner uit terwijl ze wisten dat Wilders dan niet op zou komen dagen en publiceerden ze een belachelijk interview met Wilders’ linkse broer, Paul.

Je zou denken: ‘Triester dan dit wordt het niet.’ Nou, vrees niet: het linkse RTL Nieuws vindt namelijk steeds weer nieuwe manieren om zichzelf te schande te maken.

Vandaag publiceerde RTL dit artikel namelijk. Het onderwerp? Wilders’ gedrag op Twitter, en dan met name zijn blokkeerpraktijken:

Jeroen Verwoort, een visliefhebber uit IJmuiden, sprak Wilders een tijdje geleden op Twitter aan. “Iemand met echt respect voor de vaderlandse cultuur had geweten dat je nieuwe haring dus zónder uitjes eet.” De tweet schoot bij Wilders in het verkeerde keelgat. Jeroen werd door Wilders geblockt.

Vervolgens mocht meneer de haringexpert luidkeels zijn beklag doen over Wilders. Wat is het ook een vreselijke dictator he? Bah, walgelijk!

Natuurlijk levert RTL geen half werk. Daarom hadden ze zomaar nóg drie Twitteraars gevonden die geblokkeerd zijn door de PVV-leider. Eén daarvan is Myrte van der Zwet die bezweert dat ze Wilders helemaal niet wilde pesten toen ze hem op quasi-ironische wijze ondervroeg over zijn gebrek aan steun voor (onbetaalbare en volstrekt inefficiënte) windmolenparken:

Ook twitteraar Myrte van der Zwet overkwam het. Zij had een naar eigen zeggen ironische tweet gestuurd over het A4-tje van Wilders. In het programma staat dat Wilders 0 euro aan windmolens wil besteden. Myrte: “Ik had getwitterd dat je dan des te meer afhankelijk bent van olielanden die toch vaak overwegend islamitisch zijn.” Ze werd direct geblockt.

Triester en lachwekkender dan dit wordt het niet. Je zou denken dat RTL Nieuws tijdens de campagne belangrijker — lees: écht! — nieuws kan vinden om over te schrijven, maar niets is minder waar. Vandaag maken ze zich druk om zijn Twittergedrag, morgen volgt ongetwijfeld een artikel over de vraag of hij zijn kat wel genoeg aait.

Triest, triester, RTL Nieuws. Iets anders kan ik er niet van maken.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

19 reacties

 1. Ni28

  Tegenwoordig strijdt RTL met NPO om de eerste plaats zwartmaken(mag ik dat zeggen?) voor iedereen die het establishment bestrijdt.

 2. loes530

  vind het ook terecht dat ze gebockkeert zijn

 3. buitenbeentje

  Wil je RTL pakken? Kijk niet naar hun programma´s, weiger artikelen te kopen van firma´s die bij RTL reclame maken. Commerciele omroepen kun je pakken op hun verdienmodel. simpel genoeg.

  1. mening66

   Mijn boycot op RTL ligt er al bijna6 maanden.
   Het is rioolmedia te vergelijken met Privé en story.
   En ze willen graag de taak v d Telgraaf overnemen die zij in de 2e WO hadden.
   DE NSB krant die een lang verbod is opgelegd na de oorlog.
   Zelden een land gezien dat zich zo vaak in korte tijd tegen de eigen bevolking keert!
   Pro nazi en nu Pro islam.
   Gelukkig heb ik geen behoefte naar dit soort media te kijken.

 4. HaZ

  Geert Wilders is morgenochtend 07.00 tot 09.00 gastpresentator bij WNL, met als gast
  Joost Niemoller. Tenminste wat actie op de vroege morgen….

 5. Ritter

  RTL is nog erger en meer “politiek correct” dan de NPO.

  Ze hebben ook openlijk “Zwarte Piet” in de ban gedaan en demoniseren al jaren Geert Wilders. Ook komen ze vaak met z.g “discriminatie” verhalen die dan later niet waar blijken te zijn.

  Of met verhalen over zielige “vluchtelingen” die niet gecontroleerd zijn en die dan later niet blijken te kloppen.

 6. jowyajax

  Erg triest dat omroepen zich geroepen voelen om een politiek standpunt in te nemen, maar wat zij doen is een hetze tegen Wilders, ondertussen zien ze niet dat zij de agressor zijn, zij discrimineren het democratisch systeem, dat moet de kop worden ingedrukt dit is fout.

 7. Mickeyhil

  Ik ben totaal geen fan van Marc Rutte, maar ik moet hem nageven dat hij rustig bleef zitten, bij de ondermaatse streek van Jinek en Pauw en de Groningse.

  Kleuter Geert had allang heel Groningen geblokkeeerd en weggelopen, zoals hij bij alles doet bij optredens waarin hij mogelijk kritische vragen gaat krijgen.

  1. swetsnek

   stem lekker klaver

   1. Nederland-op1

    Kleuter Geert? Je bedoelt die man die gewoon zegt wat de rest van die watjes in de politiek niet durft? Ik zou ook geen zin hebben om continue afgezeken te worden door het linkse mediakartel.

    Inderdaad lekker op die halve Marokkaan stemmen dan komt het goed. Moet je wel rekenen op een schandalige koopkracht daling, maar dat terzijde.

  2. JackyH

   Waarom zouden die Groningers Wilders aanvallen? Hij heeft ze toch niet in de steek gelaten? Wat een vreemde reactie.

 8. ikweetwatikwil

  Nee Mickeyhil. Wilders weet hoe het toegaat ,dus daar distantieert hij zich van. Wat Rutte overkomen is, wat zeker niet netjes was , daar trapt Wilders niet meer in . Het is een kwestie van je verstand gebruiken. Het was een ingestudeerd feestje van de Linksen. Jammer voor ze, maar het was te doorzichtig.
  Een PVV stemmer.

 9. KesjSjeng

  Misschien is het wel ‘non news’, maar hoe dan ook: het is wel WAAR!!! Heb het zelf aan den lijve ondervonden! Een aantal jaren geleden, toen HYVES nog populairder was dan FB, was er een korte tijd dat ik achter Wilders stond. Tja, fouten maken we allemaal. 😉 Toen was (leek) hij ook nog niet zó radicaal… Op zijn Hyves riep iemand iets negatiefs over hem of de PVV. Daar had ik iets op geschreven, om voor Wilders op te komen. Feitelijk en op respectvolle manier. Toch werd dat door Geertje verwijderd en werd ik tot mijn stomme verbazing ook nog eens geblokt op zijn Hyves!!! DAT is pas belachelijk!! Geen ENKELE discussie mogelijk met of binnen deze partij!! Alleen ja en amen mag je zeggen. Niks, maar dan ook niks mag je zeggen over hem of de PVV. Je wordt direct de mond gesnoerd!! Ook op ‘zijn’ Twitter nu dus!! DAT is pas schandalig en mag gerust in het nieuws. Al is het geen echt nieuws, want hij doet het al veel langer! Hij deed dat al op Hyves!! Toen al zag ik de ware aard van deze persoon!! Absoluut géén aanwinst voor de politiek!!!

  1. Top

   Wat levert dat getrol van jou, per saldo op per maand? Maak eerst je VMBO eens af, misschien kan je dan ook een stukje schrijven wat taalkundig te lezen is.

   1. KesjSjeng

    Misschien moet je zelf eens het VMBO afmaken? Je bent blijkbaar niet in staat om een in correct Nederlands geschreven stuk te lezen. Just for your info: heb VWO-HBO gedaan én afgemaakt. En wat ik nu voor baan en salaris heb, zou jij alleen van kunnen dromen! Dus pas op met je domme ongenuanceerde beledigingen!!! (Ongenuanceerd=[ɔnxənywɑn’sert] als je geen rekening houdt met verschillende aspecten van iets… Denk leg het je effe uit, want je intelligentie zal je waarschijnlijk beletten dit woord in je actieve woordenschat te hebben!)

  2. JackyH

   Je mag heel tevreden en dankbaar zijn dat je reactie hier wordt geplaatst. Had je hetzelfde commentaar met bijvoorbeeld Asscher in de hoofdrol geschreven was het door geen enkele krant geplaatst.

   1. KesjSjeng

    Aannames… Ga ik niet eens op in!

 10. Ome Ga

  Twitteren mag, twitteren moet Geert! Ik doe er zelf gelukkig niet aan, maar om tegen de linkse arrogante mainstream media zoals de staatsomroep en landverraders-RTL flink gezond tegengas te geven is het vandaag de dag zeer verstandig!
  Trump overwon o.a. DMV! Twitter alle (nog steeds voortwoekerende!) leugens van CNN, CBC, NYT, WP, Reuters, AP, BBC, enz.

  HiLIARy Clinton wordt trouwens steeds meer afgemaakt, o.a. door Gowdy (zou best de komende USA president kunnen worden, als the Donald afhaakt!), en ook de (bijna ex-) president van de rottige en misdadige (deel van) CIA Comey. Huiver, moet zien:

  https://youtu.be/DWzKpoyORvU

 11. JackyH

  De RTL verslaggever die oudere mensen geen stemrecht meer wilde geven is blijkbaar op een zijspoor gezet want je ziet hem niet meer. De linkse partijen kunnen natuurlijk niet zonder die oudjes want die blijven op hun linkse partijen stemmen ook al zijn die slecht voor hen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.