Een doekje voor het bloeden: Geert Wilders wint niet landelijk, maar wél in Rotterdam!

Oké, Geert Wilders zal niet heel vrolijk zijn na deze avond, maar hij heeft er wel een stad bij die overduidelijk voor de PVV’er is gegaan: Rotterdam!

Traditioneel kleurde het hier altijd PvdA-rood, maar daar is bij deze verkiezingen toch echt definitief een einde aan gekomen. De Maasstad heeft het – net als de rest van het land overigens – helemaal gehad met de huichelende socialisten, en heeft besloten om Geert Wilders te bombarderen tot winnaar. Dat meldt de gemeente Rotterdam op basis van de voorlopige uitslagen, die kennelijk dus al zo duidelijk zijn dat dit beeld niet meer kan veranderen.

En dat is een broodnodige oppepper voor de man die door de hele wereld in de gaten werd gehouden, en toch wel wordt gezien als de verliezer van de avond: ‘de populisten hebben het onderspit gedolven’, aldus meerdere media die doodsbang waren voor Trump-achtige taferelen. En nee, die landelijke uitslag is inderdaad niet om over naar huis te schrijven: met 19 zetels moet de PVV – vooralsnog tenminste – de tweede plek delen met het CDA en D66, waardoor de kans op een plek in een coalitie al helemaal nul is geworden. Maar dat mag de pret niet drukken in Rotterdam, waar de boodschap van Wilders definitief wél heeft aangeslagen!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

4 reacties

 1. zomaar

  als ik vandaag naar het regioblad hier kijk , dan staan er toch nog wat verassingen te wachten , het blijkt dat binnen deze regio de PVV toch veel stemmen binnen haalde , in het begin van de avond was het nieuws in Drenthe bij een kleine PVV bijeenkomst , waarvan de woordvoeder ook meer verwachtingen had uit Drenthe en Groningen voor de PVV, ook daar zijn polls gehouden waaruit blijkt dat de PVV groter kan worden dan wat de media nu suggereert.

  afin de tellingen zijn nog niet binnen , dus het populisme kan zijn kop aardig opsteken !.

 2. TZ

  Als ik de media en tal van (linkse) politici moet geloven is de PVV de grote verliezer en de VVD de grote winnaar. Nu verliest, zo lijkt het, de VVD dik (10 zetels) t.o.v. 2012 en de PVV wint (4 zetels) t.o.v. 2012, sterker nog, voor zover ik heb kunnen zien heeft de PVV tot nu toe in ALLE gemeentes waarvan de uitslag bekend is meer stemmen gekregen dan in 2012! Fakenews zender CNN, Franse minister Ayrault, Frau Merkel, Pinokkio Rutte, mannetje Pechtold en vast nog wat van die figuren roepen dat (verkeerd) populisme gestopt is, dat ‘extreem-rechts’ gestopt is. Maar de PVV groeit juist… wat snappen de tegenstanders daar niet aan?

  1. nick

   Dat is ook gewoon waarTZ. Alleen jammer dat ze zo langzaam groeien!
   Maar ik heb goede hoop, deze formatie gaat lang duren en zal snel vallen want ze zullen elkaar de tent uit vechten. De oppositie zal keihard zijn en bij de volgende verkiezingen verwacht ik een nog grotere PVV en een groot FVD. Samen sterk tegen de afbraak van ons land.
   Super jammer dat velen dachten toch zg veilig te moeten stemmen of strategisch, waan van de dag! Spijt komt te laat.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.