Emile Roemer ziet ze vliegen: “Het wordt een fotofinish tussen de VVD en de SP!”

Dan ben je dus écht van het padje.

SP-leider Emile Roemer is blijkbaar helemaal aan het doordraaien. In gesprek met de Twentsche Courant Tubantia laat de knetterrode socialist namelijk weten dat hij ervan overtuigd is dat de verkiezingen uiteindelijk zullen uitmonden in een tweestrijd tussen de VVD en de PVV CDA D66 en de SP.

Ik hoor het u denken: ‘Dat kan hij toch nooit echt gezegd hebben? Dit moet wel nepnieuws zijn!’ Nou nee, meneer de Maoist is bloedserieus:

Screen Shot 2017-03-08 at 16.17.58

 

Volgens Roemer moet de VVD uiteindelijk dus genoegen nemen met 21 zetels, wat véél lager is dan de partij op dit moment bij alle peilers haalt. En de SP? Volgens hem haalt zijn eigen partij óók 21 zetels. Dit betekent dus dat de peilers de SP met maar liefst 7 zetels (ofzo) onderschatten. Hoewel ik ervan overtuigd ben dat we de peilingen met een flinke korrel zout moeten nemen is dat natuurlijk lachwekkend. Ze zullen er in sommige gevallen misschien een zetel of twee, drie naast zitten (wat natuurlijk van wezenlijk belang is voor de kansen van VNL en Forum voor Democratie om in de Kamer te komen en voor de PVV om de VVD te verslaan, of voor Buma om de strijd aan te gaan om het premierschap), maar zeven of meer? Nee, Emile, dat gaat écht niet gebeuren.

Knettergek dus, maar Roemer was nog niet klaar. Hij gelooft namelijk dat als puntje bij paaltje komt de SP nét meer stemmen binnensleep dan de VVD en dus officieel de grootste wordt, waardoor hij de leiding mag nemen in de formatie en zich uiteindelijk premier zal mogen noemen.

Moeten we hier nou om lachen of om huilen?


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel
   

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

10 reacties

 1. Ni28

  Is het eigenlijk Roemer of Rumour?

 2. Floris

  “Moeten we hier nou om lachen of om huilen?”
  ——————————————————-
  Lachen. Heel hard lachen.

  Laatst zei deze clown dat de angst voor de islam de mensen is aan-ge-praat: http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2017/03/roemer_angst_voor_islam_is_men.html

 3. Nog1

  Zelf denk ik dat Buma gaat winnen.

 4. Gustaafff

  Emile Roemer denkt nog steeds dat hij in het verleden leeft: een strijd tussen links en rechts (Balkenende-Bos, Rutte-Samson). Helaas pindakaas, kerel. Zo staan de zaken er tegenwoordig niet meer voor.

 5. HaZ

  Ik denk eerder dat het Emiel’s laatste kunstje gaat worden en dat we Emieltje na 15 maart niet meer terug gaan zien in de politiek. Je hebt het of je hebt het niet, maar Emiel heeft het nooit gehad, helaas. Wil de SP zichzelf weer geloofwaardig maken dan zal de partij eens heel goed in de spiegel moeten kijken en het rekenmachientje er nog maar eens bijpakken, want wat die partij wil maken van Nederland is zo ondoordacht dat het zelfs het predikaat PvdA light niet verdiend.

 6. jennifer

  Laat ze toch,mijn stem zal hij zeker niet krijgen.

 7. EllyD19

  Hij zou dronken geweest kunnen zijn. Ik hoop het voor hem want anders is hij inderdaad helemaal van het padje.

 8. cmsuijkerbuijk

  Het bewijs is door Roemer zélf geleverd: Socialisme tast de hersens aan! En niet te zuinig ook!!!

 9. corfo

  Grappige man, die Roemer.

 10. HW

  Een fotofinish is eigenlijk bedoeld voor de laatste paar centimeters, maar je kunt natuurlijk ook een foto maken over de achterstand op de laatste 100 meter en dan komt onze Emiel nog net in beeld.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.